İOS Apple Yeni Bir Sanal Asistan Geliştiriyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Apple Yeni Bir Sanal Asistan Geliştiriyor



    Apple, Amazon'un Echo adlı sanal asistanı hoparlörünün kullanıcı yorumlarına bakıldığındavelde ettiği başarıyı göz önüne alarak, rakip bir ses asistanı hoparlörü üretimine geçmeye hazırlanıyor.

    Daha önceki süreçte bu doğrultuda harekete geçen Google, geçtiğimiz hafta itibariyle Alexa adlı çözümünü tanıtmış; Echo'ya rakip olabileceğinin sinyallerini vermişti. Apple Siri'yi Kullanacak

    Cupernito merkezli teknoloji şirketi Apple'ın ise halihazırda bir ses asistanı hoparlörü bulunması nedeniyle, Echo'ya rakip olarak üreteceği ses asistanını Siri üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor.

    Üçüncü taraf geliştirmecilere yönelik olacağı belirtilen çözüm, mevcut tüm yazılım geliştiricilerinin kullanıma açık olacağı ifade ediliyor.



    Şirketin yeni asistanının, kısa mesaj göndermek, alarm kurmak vb. çözümleri özelliklerden fazlasını yapacağı Slash Gear'daki haberde yer aldı.

    Ayrıca Siri'nin sahip olduğu dil seçeneklerinin, Echo'ya oranla daha fazla olması Apple'ın var olacak olası rekabette elini güçlendirecek bir koz olarak gözüküyor. Nitekim Echo yalnızca Amerikan İngilizcesini destekliyor.



    Apple'ın yeni asistan çözümü, gelecek ay Kalifornia'da gerçekleşecek WWDC 16'da tanıtması bekleniyor.

    Apple'ın sanal asistan piyasasındaki mevcut rekabete katılmasının, hem Amazon, hem de Google'ı etkileyeceği kesin gibi gözüküyor. Bu noktadan sonra ortaya çıkacak soru ise, "Kimin ki en iyi olacak?" sorusundan başka olmayacaktır.

İşlem Yapılıyor
X