WWDC 2016 başlıyor. iOS 10 ve fazlasına hazır olun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    WWDC 2016 başlıyor. iOS 10 ve fazlasına hazır olun

    Apple'ın merakla beklenen WWDC 2016 etkinliği bu akşam başlayacak. Peki bu etkinlikte nelerin tanıtılması bekleniyor?Yeni jenerasyon neler getirecek

    @mehmetkarahanlı@ teknoloji uzmanı

    Apple'ın geleneksel geliştirici etkinliği WWDC'nin bu yılki ayağı WWDC 2016 için bekleyiş artık sona erdi. Apple'ın bu etkinliği bu akşam TSİ 20:00 itibarıyla başlayacak. San Francisco'daki Bill Graham Civic Auditorium'da gerçekleşecek olan etkinlikte yazılım alanında önemli gelişmeler duyurulacak.
    Peki WWDC 2016'da neler tanıtılacak?
    iOS 10


    Etkinliğin herhalde en merak edilen duyurusu iOS 10 olacak. iOS 10'un neler getirdiğiyle birlikte tüm detayları WWDC 2016'da açıklanacak.
    Çok büyük değişimlere sahne olması beklenmeyen iOS 10'da, siyah tema, gizlenebilir uygulamalar, akıllı ev uygulamalarının bulunması bekleniyor.
    OS X 10.12


    Apple'ın yeni nesil masaüstü işletim sistemi olacak olan OS X 10.12 de WWDC 2016'da tanıtılmasına kesin gözüyle bakılanlardan. OS X 10.12'nin en büyük yeniliği ise hiç şüphesiz Siri desteği. Bu güncellemeyle birlikte Mac'lere de Siri gelmiş olacak. Ayrıca Fotoğraflar uygulamasına daha gelişmiş düzenleme araçlarının eklenmesi ve iTunes'ta arayüz değişiklikleri de beklenen yenilikler arasında.
    TvOS 2 ve WatchOS 3

    Apple'ın yeni platformları olan TvOS ve WatchOS da WWDC 2016 etkinliğinden nasiplerini alacaklar. Bu iki platformun yeni versiyonları TvOS 2 ve WatchOS 3 bu akşam tanıtılacaklar. Her iki yeni sürümün de büyük yenilikler getirmesi beklenmiyor.
    Apple Pay

    Apple, akşam etkinliğinde Apple Pay ile ilgili yeni gelişmeleri de duyuracak. Muhtemelen Apple Pay'in farklı pazarlar için desteği ve iMessage üzerinden para transfer edebilme ve web versiyonları duyurulacak.
    Başka neler bekliyoruz?

    Öte yandan WWDC 2016'da bunların dışında, Siri, Apple Music, App Store, iCloud gibi servislerle ilgili yeni gelişmelerin duyurulması bekleniyor.

    Nasıl izlenir?

    Akşam 20:00 itibarıyla başlayacak olan bu etkinliği Apple'ın bunun için hazırladığı özel sayfa üzerinden izleyebilirsiniz. Bu sayfaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Etkinliği takip etmek için seçenekleriniz:
    - iOS 7 ya da daha yeni sürüme sahip iPhone, iPad ya da iPod Touch'ta Safari üzerinden
    - OS X v10.8.5'li Mac'te Safari 6.0.5 ya da daha yeni bir sürüm üzerinden
    - Windows 7, 8 ya da 10 yüklü bir PC'den. Windows 10'da Microsoft Edge ihtiyacı da var.
    - İkinci ya da üçüncü jenerasyon Apple TV'de 6.2 ya da daha yeni bir yazılım sürümüyle.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Apple, WWDC 16 etkinliğinde Apple Watch'un işletim sistemi watchOS 3'ü tanıttı. watchOS 3 güncellemesi ile gelecek yenilikler ve watchOS 3 çıkış tarihi


    Apple, WWDC 16 etkinliğinde Apple Watch için watchOS 3 güncellemesini duyurdu. watchOS 2'ye göre çok daha hızlı olan watchOS 3 güncellemesi ile Apple Watch artık iPhone'dan bağımsız olarak çalışabiliyor. Peki, watchOS 3 güncellemesi ile gelen yenilikler neler? watchOS 3 güncellemesi ne zaman sunulacak?
    watchOS 3 ile gelen yenilikler

    watchOS 3 güncellemesi sayesinde Apple Watch tam 7 kat daha hızlıçalışıyor. Uygulamalar arasındaki sinir bozucu geçiş süresi watchOS 3 güncellemsi ile tarih oluyor. Apple ayrıca Dock özelliğini watchOS 3 ile Apple Watch'a ekliyor. Peki, nedir bu dock?



    Güncelleme ile ayrıca iOS'ten bildiğimiz denetim merkezi özelliği Apple Watch'a ekleniyor. Bu bölümde Apple Watch'un sistem kısayollarına ulaşabileceksiniz.



    Apple Watch dock sayesinde favori uygulamalarınızı dock'a ekleyebiliyor ve kolayca ulaşabiliyorsunuz. Apple, watchOS 3 güncellemesi ile saat ile mesaj yazılmaz kavramını ortadan kaldırıyor. Scribble uygulaması sayesinde artık Apple Watch üzerinden kolayca mesaj yazabileceksiniz.



    Apple Watch'un kadranlarına yenileri ekleniyor. Bunlardan en çok beğenileni ise Micky'e alternatif olan Minnie Mouse oldu. Renkleri kişiselleştirilebilen Minnie kadranı oldukça hoş görünüyor.



    Acil durumlar için geliştirilen özellik sayesinde Apple Watch üzerinden çok911'i arayabilecek ve konum bilginizi daha önce tanımladığınız yakınınıza gönderebileceksiniz. Bu özellik muhtemelen Türkiye'de de çalışacak.
    Activity sharing özelliği sayesinde günlük aktivitelerinizi arkadaşlarınız ve aileniz ile paylaşabileceksiniz. watchOS 3 ile geliştiriler için yeni API'ler sunuluyor. Bu API'ler sayesinde oyunlar ve fitness uygulamaları daha çok özelliğe sahip olacak.
    watchOS 3 ne zaman gelecek?

    watchOS 3 geliştirici sürümü bugün indirime sunulacak. Final sürümü sonbahar aylarında gelecek.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3


      Apple, WWDC 2016 etkinliğinde bekleneni gerçekleştirerek Mac OS X işletim sisteminde isim değişikliğine gitti ve macOS Sierra'yı tanıttı.





      .
      Peki, macOS Sierra güncellemesi ile gelen yenilikler neler? macOS Sierra ne zaman kullanıcılara sunulacak?
      macOS Sierra ile gelen yenilikler

      macOS Sierra ile birlikte kullanıcılara sunulan Auto Unlock özelliği sizi her seferinde şifre girmekten kurtarıyor. Örneğin kolunuzda bulunan bir Apple Watch’u bu özellik için tanımladığınızda, Macbook’unuzu açarken şifre girmenize gerek kalmayacak.

      Apple Pay’de uzun süren bekleyişin ardından Mac’e geldi. Artık Macbook cihazlarınız ile Apple Pay üzerinden alışveriş yapabileceksiniz. iPhone 4s'ten bu yana Apple'ın telefonlarında yer verdiği sesli asistan Siri, yine macOS Sierra ile birlikte Macbook'lara geldi.

      Universal clipboard özelliği ile Apple, kendi ekosistemi içerisinde bulunan cihazlar arası iletişimi daha güçlü hale getirmeye devam ediyor. iPhone’da kopyaladığınız bir yazıya artık bilgisayarınız üzerinden ulaşabileceksiniz.

      Apple’ın yeni macOS sürümü ile birlikte iddialı olduğu bir diğer konu ise dosya optimizasyonu. Apple şu an kullanılmakta olan en güncel işletim sistemi El Capitan’a göre, gelişmiş optimizasyonlar sayesinde çok daha yüksek boş alana sahip olunacağını belirtiyor.

      macOS Sierra ne zaman çıkacak?

      macOS Sierra'yı test etmek isteyenler için Developer Preview sürümü bu gece kullanıcılara sunulacak. Ancak, bu sürümü kurmadan önce geliştiriciler için olduğunu ve onlarca hata olabileceğini unutmamanız gerekiyor.

      Public beta versiyonu ise Temmuz ayında kullanıcılarla buluşacak. Özetlemek gerekirse, macOS Sierra'nın final sürümüne sonbaharda kavuşacağız.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Apple, WWDC 16 etkinliğinde iOS 10 sürümünü tanıttı. iOS 10 ile gelen yenilikler, iOS 10 güncellemesini alacak modeller


        Apple, WWDC 16 etkinliğinde mobil işletim sistemi iOS'in güncel sürümüiOS 10'u tanıttı. iOS 10 ile gelen yenilikler iPhone ve iPad sahiplerini heyecanlandıracak türde. Peski, eski nesil cihazlarına güncelleme vermesi ile büyük övgü toplayan Apple, iOS 10 güncellemesini hangi modellere sunacak? iOS 10 ile gelen yenilikler neler? iOS 10 çıkış tarihi ne zaman? Bu haberimizde iOS 10'a dair her şeyi mercek altına yatırıyoruz.
        iOS 10 ile gelen yenilikler

        iOS 10 ile kilit ekranı yeniden dizayn deiliyor. Kilit ekranında oldukça yumuşak görünen bildirimler yer alacak. 3D touch özelliği de kilit ekranında kullanılabilecek.



        iOS 10 ile ayrıca denetim merkezi de baştan aşağıya yenileniyor. 3D touchözelliği bulunan cihazlarda artık daha fazla kısayol yer alıyor.



        Siri artık daha zeki. Siri 3. parti uygulamalar ile iletişime geçebiliyor.
        iOS 10 ile fotoğraf uygulaması da değişiyor. iOS 10 fotoğraflar, arşivinizdeki fotoğrafları kişilere göre analiz ediyor ve otomatik olarak albüm oluşturuyor. Bu yüz tanıma sistemi aynı şekilde mekanlar için de kullanılıyor ve fotoğraflar çevredeki öğelere göre organize ediliyor.



        iOS 10 ile haritalar uygulaması da yenileniyor. iOS 10 haritalar baştan aşağı yenilenerek daha fazla detay sunuyor. Apple Maps'in gelişiminde artık geliştiriciler de rol üstelenecek.



        iOS 10 ile Apple Music değişiyor

        Çok tepki çeken Apple Music artık yepyeni bir tasarıma sahip. Apple Music ile artık müzikler daha kolay bulunacak. Apple Music ile şarkı sözleri geliyor! Apple Music ile müzik dinlerken şarkı sözlerine kolayca ulaşabileceksiniz.



        Apple News bölümü de yenilendi ancak bu özellik Türkiye'de kullanılmıyor.



        Home Kit artık iOS ana ekranında yer alıyor. Akıllı ev sistemi için geliştirilen Home Kit ile evinizdeki akıllı tüm cihazları iPhone üzerinden kontrol edebileceksiniz.
        iOS 10 ile bilinmeyen numaralar direkt ortaya çıkarılacak. iOS 10 API'ları sayesinde dolandırıcıların numaralarını analiz edecek ve bilmediğiniz bir numara sizi aradığında sistem otomatik olarak bu dolandırıcı olabilir şeklinde uyarı verecek.



        iOS 10 mesajlar bölümünde de yenilikler var. Emojiler artık 3 kat dahabüyük. Artık konuşmalarınızı iOS analiz edecek ve isterseniz otomatik olarak kelimelerin yerine emojiler yerleştirilecek. Karşı tarafa gizlenmiş mesaj gönderebileceksiniz. Bu mesajları açmak için üzerine dokunmanız yeterli olacak. Küçük süprizler için hazırlanmış güzel bir yenilik gibi duruyor.



        iOS 10 ile artık el yazısı ile mesaj gönderebileceksiniz. DijitalTouch sayesinde ise farklı şekiller çizip gönderebilirsiniz. Full-Screen effects özelliği ile mesajlar ekranın arkaplanı gönderdiğiniz efekt ile renklenebiliyor. iMessage için ayrıca uygulamalar App Store'da yer alacak. Apple'ın mesajlaşma ve görüşme hizmetleri uçtan uca şifreleniyor. Kullanıcı verileri ile gizli tutuluyor.
        iOS 10, 16GB iPhone kullananları sevindirecek bir özellik ile geliyor. iOS 10 ile artık uygulama önbellekleri silinebilecek. Böylelikle uygulama şişmesi sona erecek.



        iOS 10 güncellemesini alacak modeller

        iOS 10 güncellemesini;iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 6alıyor.
        iOS 10 ne zaman çıkacak?

        iOS 10 güncellemesi iPhone 7 ile birlikte Eylül ayında son kullanıcıya sunulacak. Bugün ise iOS 10 Beta 1 indirime sunulacak.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5


          İlki ve en önemlisi Siri Remote benzeri bir uygulamanın iPhone’a gelmesi oldu. Yeni Remote uygulaması sayesinde kullanıcılar tvOS'ta yazı girişi ile arama gerçekleştirebilecek, sesli kontrol ve gelişmiş oyun kontrolleri sağlayabilecek.

          Siri ile arama yapabilmenin kapsamı genişletiliyor. Siri’nin arama yapabileceği kanallar arasına artık YouTube da dahil ediliyor. Ayrıca Siri ile canlı kanallar başlatma artık mümkün.



          Bir diğer önemli gelişme ise kullanıcı girişine ilişkin. Apple yeni özelliğin nasıl çalıştığına dair detaylı bilgi vermedi, ancak kullanıcılar görünüşe bakılırsa bundan sonraki süreçte tvOS’ta tek bir sefer kimlik bilgilerinigirerek tüm yayınlara giriş yapabilecek.



          Diğer yenilikler ise; kullanıcıların dilediği takdirde arayüzü Dark modusayesinde griye bürüyebilecek. iPhone üzerinden otomatik uygulama indirme, sesli dikte özelliği, iCloud Photo Library ve Live Photos desteği şeklinde sıralayabiliriz.

          Apple ayrıca tvOS işletim sistemine dair önemli veriler açıkladı. tvOSplatformunda halihazırda 1.300 üzerinde video kanalı, Apple TV için6.000’in üzerinde uygulama mevcut.

          Apple, tvOS 10 sürümünü sonbaharda Apple TV kullanıcıların hizmetine sunacak.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Apple, iOS 10 işletim sisteminin birinci beta sürümünü geliştiriciler için dağıtıma sundu. iOS 10 Beta 1 güncellemesi neler getiriyor. Güncelleme hangi modelleri kapsayacak?


            Apple beklendiği gibi WWDC 2016 etkinliği kapsamında onuncu iOSsürümünü duyurdu. Şirket etkinlik biter bitmez geliştiriciler için iOS 10 beta 1sürümünü dağıtıma sundu.
            Geliştiriciler, Apple Geliştirici Merkezi ve OTA üzerinden indirebilecekleri güncellemeyle birlikte iOS 10 sürümüne eşlik eden tüm yenilik ve gelişmeleri ilk önce tecrübe edebilecek.







            Kilit ekranda bildirimlerin daha kapsamlı görüntülenmesi, baştan aşağı yenilenen Denetim Merkezi, geliştiricilere açıklan Siri, yenilenen Fotoğraflar uygulaması, kapsamlı bir değişimden geçen Apple Haritalar, yenilenen tasarımıylaApple Music ve diğer tüm yenilikler bu akşamdan itibaren iOS 10 beta 1 sürümüyle birlikte geliştiricilerin kullanımına sunuldu.

            iOS 10 için beta sürümlerin dağıtımı eylül ayına kadar sürecek. Apple,iPhone 7 ile birlikte iOS 10 işletim sisteminin resmi çıkışını gerçekleştirecek.







            iOS 10 güncellemesini alacak modeller

            iOS 10 güncellemesini;iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 1, iPad 2, iPad 3 , iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPod touch 5 ve iPod touch 6 alıyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Apple, iOS 10 ile tasarımda değişikliğe gitmenin yanında sisteme 10 adet yeni özelliği de ekledi. Peki, etkinlikte açıklanmayan iOS 10 özellikleri neler?


              Apple WWDC 16 etkinliğinde, iOS’in en büyük sürümü olan iOS 10’un önizlemesini sundu. Yeni sürümde Mesajlar’a yönelik olarak, aile ve arkadaşlarla daha anlamlı ifadeler ve animasyonlarla mesajlaşmayı sağlayan etiketler ve tam ekran efektleri gibi özellikleri içeren büyük bir güncelleme yer alıyor.
              iOS 10, Siri’nin uygulamalarla birlikte çalışarak daha fazla iş yapabilmesini sağlıyor. Yeni sürümde, yeniden tasarlanan Harita, Fotoğraflar, Apple Music ve News uygulamalarının yanı sıra, tüm ev otomasyonu ürünlerini tek bir yerden basit ve güvenli bir şekilde yönetmeyi sağlayan Home uygulaması da yer alıyor. iOS 10; Siri, Harita, Telefon ve Mesajlar’ı geliştiricilere açarak olağanüstü fırsatların kapısını aralıyor.





              Kişisel ve Anlamlı Mesajlar

              Mesajlar uygulaması, iOS 10 ile animasyonlu ve kişisel yollarla ailenize ve arkadaşlarınıza daha anlamlı ve eğlenceli mesajlar göndermenizi sağlıyor. Mesajlar, özel bir kutlama yapmak için tüm ekranı kaplayan balonlar, konfetiler veya havai fişekler gibi güçlü animasyonlar, yalnızca gönderdiğiniz arkadaşınız parmağını mesajın üzerinde kaydırdığı zaman ortaya çıkan görünmez mürekkep ve daha kişisel bir dokunuş için el yazısıyla alınmış notlar içeriyor.
              Otomatik öneriler, sözcükler yerine emoji kullanmayı kolaylaştırıyor, Tapback özelliği yalnızca bir dokunuşla hızlı ve basit bir şekilde yanıt verme imkanı sunuyor ve zengin bağlantılar, sohbetinizi kapatmadan içerikleri görmenizi ve medya içeriklerini oynatmanızı sağlıyor.
              Mesajlar uygulamasından ayrılmadan sohbetlere etiket yapıştırma, GIF’leri hızla kişiselleştirme, fotoğrafları düzenleme, ödeme yapma, akşam yemeği veya sinema planı yapma gibi olanaklarla kullanıcıların bir mesaj dizisinde daha eğlenceli yollarla iletişim kurabilmelerini sağlamaları için geliştiricilere yeni fırsatlar sunuyor.




              Siri Geliştiricilere Açılıyor

              iOS 10’da Siri başlıca yeni alanlara genişletilebiliyor ve kullanmayı sevdiğiniz uygulamalarla birlikte çalışarak daha da fazla iş başarabiliyor. Bir ilk olarak, geliştiriciler Siri’nin zekasına dayanarak uygulamalar geliştirebiliyor ve kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak doğrudan uygulamalarla etkileşim kurmalarını sağlayabiliyor.



              SiriKit sayesinde geliştiriciler, uygulamalarını mesajlaşma, telefon aramaları, fotoğraf arama, araç rezervasyonu yapma, kişisel ödemeler ve antrenmanlar için Siri’yle çalışacak şekilde veya araba üreticilerine ait uygulamalarda CarPlay uygulamalarını kontrol etmek, klima ayarlarına erişmek ya da radyo ayarlarını değiştirmek için kullanabilecekler.

              Harita Uygulaması Yeniden Tasarlandı

              iOS 10’daki Harita uygulaması, kullanımı daha da kolay ve basit hale getirecek şekilde, görsel açıdan da geliştirilerek yeniden tasarlandı. Şimdi yeni eklentilerle geliştiricilere de açılan Harita uygulamasında, OpenTablegibi uygulamalar rezervasyonları doğrudan Harita’ya entegre edebiliyor,Uber ve Lyft gibi hizmetler ise Harita uygulamasından çıkmak zorunda kalmadan kullanıcıların araç rezervasyonu yapmalarını kolaylaştırıyor.



              Harita, günlük rutininize veya takviminizdeki randevulara göre gitmek isteyebileceğiniz yere proaktif olarak yol tarifleri sunan yeni teknolojisiyle şimdi daha da akıllı. Bir rota planlandıktan sonra, Harita bu rota üzerindeki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri ve daha fazlasını arayabiliyor ve bu noktalardan birinde verilen molanın yolculuğunuzun uzunluğunu nasıl etkileyebileceğini tahmin edebiliyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Fotoğraflar ile Anılarınızı Yeniden Keşfedin

                iOS 10’daki Fotoğraflar, fotoğraf arşivinizdeki sevdiğiniz fakat unuttuğunuz anları Memories’de otomatik olarak ortaya çıkararak yeniden keşfetmenizi sağlıyor. Memories, tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tarayarak sevdiğiniz fakat unuttuğunuz etkinlikleri, seyahatleri ve kişileri bulup bunları harika bir koleksiyon olarak size sunuyor. Bir Memory; tema müziğine, film adına ve sinematik geçişlere sahip otomatik olarak kurgulanmış bir film olan Memory Movie’yi de içeriyor.

                Memories, aygıtta bulunan yüz, nesne ve manzara algılama özelliğiyle kişileri, yerleri ve nesneleri gruplayarak albümler oluşturmak için gelişmiş bilgisayarla görme teknolojisinden yararlanıyor. Bu akıllı teknoloji, Memories ve ilgili fotoğrafları sizin için kişisel ve anlamlı bir biçimde canlandırırken gizliliğinizi de koruyor.


                Daha Kolay Ev Otomasyonu için Home Uygulaması

                iOS ile derinlemesine entegre edilen Home uygulaması, evinizdeki aygıtları tek bir yerden kurmak, yönetmek ve kontrol etmek için kolay ve güvenli bir yol sunuyor. Aksesuarlar, tek bir komutla veya Siri kullanılarak aynı anda çalışacak şekilde gruplara ayrılabiliyor veya ayrı ayrı yönetilebiliyor. Aksesuarları uzaktan kontrol etmek, Apple TV ile ev otomasyonu için ayarlamak ve güne, konuma ya da eyleme göre ayarlanan otomatik tetikleyicilerle çalıştırmak da mümkün.



                HomeKit desteği ise bu yıl HomeKit kullanmaya başlayan yaklaşık 100 evotomasyonu ürünüyle birlikte dünya çapında genişlemeye devam ediyor. Home uygulaması termostatlar, ışıklar, panjurlar, kapı kilitleri, video kameralar ve daha fazlası için kontrol imkanı sunuyor. Bu yılın sonlarındaBrookfield Residential, KB Home, Lennar Homes ve R&F Properties gibi önde gelen inşaat şirketleri de bu HomeKit aygıtlarının çoğunu yeni inşa edilen evlere entegre etmeye başlayacak.


                Apple Music ve News için Yepyeni bir Tasarım

                Apple Music, müzik deneyimine her açıdan çok daha fazla netlik ve kolaylık getiren yepyeni bir tasarıma sahip. Kullanılan yeni tasarım dili sayesinde müzik ön plana çıkıyor ve uygulama içinde gezinmek ve yeni müzikler keşfetmek kolaylaşıyor.
                Arşiv, Sizin İçin, Göz At ve Radyo sekmeleri daha büyük alan hissi sağlamak için tamamen yeniden tasarlandı ve istediğiniz müzikleri bulmayı daha da kolay hale getirmek için Arama sekmesi eklendi. Tüm bu değişiklikler bir araya geldiğinde net ve kullanımı kolay bir tasarım ortaya çıkıyor.



                iOS 10 ile yeniden tasarlanan News uygulaması, belirli bölümler içerecek şekilde düzenlenen yeni Sizin İçin sekmesi ile haberleri bulmanızı kolaylaştırıyor, son dakika bildirimleri ve ücretli abonelikler için destek sunuyor.

                iOS Deneyimi

                iOS 10 ile ihtiyacınız olan bilgilere hiç olmadığı kadar kolay ve hızlı erişebileceksiniz. Raise to Wake özelliği, iPhone’unuzu kaldırdığınızda ekranı otomatik olarak uyandırır.
                Böylece tüm bildirimlerinizi Kilit Ekranı’ndan bir bakışta kolayca görebilirsiniz. Bildirimler, Bugün görünümü ve Denetim Merkezi’ne sadece basma veya kaydırma hareketiyle erişebilirsiniz. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için sunulan daha derin 3D Touch entegrasyonu sayesinde uygulamalarla etkileşim kurmak çok daha kolay.




                Diğer iOS 10 Özellikleri

                Siri, konuma, takvim kullanılabilirliğine veya kişilere göre ilgili bilgileri ortaya çıkarmaya yarayan bağlamsal tahminler ve klavye değiştirmeden birden fazla dilde yazma önerileri gibi yeni QuickType özellikleri sunuyor.
                Telefon, üçüncü taraf VoIP arama entegrasyonu, sesli mesajları yazıya aktarma ve istenmeyen uyarılar için yeni bir arayan numara gösterme eklentisi içeriyor.
                Yerleşik uygulama güncellemeleri arasında iPad için Safari, Split View, Notlar ile işbirliği ve Live Photos için düzenleme yer alıyor.



                Apple Pay şimdi Safari aracılığıyla katılımcı web sitelerinde kolay, güvenli ve gizli alışveriş yapmak, mağazalarda ve uygulamalarda ödeme işlemlerini tamamlamak için kullanılabiliyor.
                Saat uygulamasındaki Uyku Zamanı Alarmı, düzenli bir uyku programına sahip olmanızı ve uyku zamanı hatırlatmaları almanızı sağlıyor.

                iOS 10’da Gizlilik

                Güvenlik ve gizlilik, Apple donanımı, yazılımı ve hizmetlerinin temelinde yer alır. iMessage, FaceTime ve HomeKit uygulamasında verilerinizi Apple ve başkaları tarafından okunamaz hale getirerek korumak için uçtan uca şifreleme yöntemi kullanılır. iOS 10, aygıtta yer alan akıllı teknoloji aracılığıyla Fotoğraflar’da kişileri, nesneleri ve manzaraları belirler veQuickType önerilerini güçlendirir.
                Siri, Harita ve News gibi hizmetler Apple sunucularına veri gönderir fakat bu veriler kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanılmaz.





                Apple, iOS 10 ile başlayarak kişilerin gizliliğinden ödün vermeden çok sayıda kullanıcının kullanım eğilimlerini keşfetmeye yardımcı olanDifferential Privacy adında bir teknoloji kullanacak. iOS 10’da bu teknoloji QuickType ve emoji önerilerini, Spotlight derin bağlantı önerilerini ve Notlar’daki Arama İpuçlarını geliştirmeye yardımcı olacak.

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X