iOS 10 Nasıl Yüklenir? iOS 10’a Nasıl Geçiş Yapılır?

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 10 Nasıl Yüklenir? iOS 10’a Nasıl Geçiş Yapılır?

    iOS 10 Nasıl Yüklenir? iOS 10’a Nasıl Geçiş Yapılır?

    Apple tarafından resmen kullanıma sunulan iOS 10 güncelleme ile artık alınabilir durumda.


    Apple tarafından özel olarak geliştirilen ve bugüne kadarki en iyi işletim sistemi olarak tamamlanan iOS 10 için çalışmalar tamamlandı. Apple tarafından yapılan yazılı açıklama ile resmen kullanılabilir durumda olduğu açıklanan iOS 10 için siz de uyumlu cihazlarınızda yükseltme işlemlerini yapabilirsiniz. Üstelik yapılan son açıklamada aynı zamanda tüm sorunlarını da giderildiği açıklandı. Bu bakımdan siyah ekrana gibi hiçbir sorunla karşılaşmadan yükleme işlemlerini yapabilirsiniz.

    iOS 10 Güncellemeye Başlıyoruz!

    iOS 10 güncelleme işlemlerini başlarken ilk olarak cihazdaki profilin silinmesi gerekmektedir. Profil ekranına erişim sağlamak isteyen kişilerin aşağıdaki adımları takip etmesi gerekir;

    Ayarlar> Genel> Profil

    Bu sayfaya giriş yapıldığında en altta yer alan profili sil seçeneği ile profilinizi silmeniz yeterli olacaktır.



    Bu işlemleri sorunsuz bir şekilde yapıldıktan sonra ise yine ayarlar bölümünden güncelleme ekranına erişim sağlanması gerekir. Bunun için takip edilmesi gereken adımlar ise şöyledir;

    Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme

    Bu bölüme giriş yaptığınızda direk Wi-Fi ağı üzerinden sağlayacağınız veri ile güncelleme paketini indirmeye başlayabilirsiniz. Seçim yapılacak ekran ise şöyledir;



    Bu sayfa üzerinden güncelleme alma işlemlerine başladığınızda ilk olarak kısa bir onay ekranı gelecektir. Burada indir ve yükle seçeneği ile hemen indirme işlemlerini başlatabilirsiniz. İndirme işlemleri bağlantı hızınıza ve sunucunun yoğunluğuna göre belli bir süre içerisinde tamamlanacaktır. Yükleme ekranında ise yüzdelik bilgi ekranından durumu takip edebilirsiniz. Bu bölüm ise şöyledir;



    İndirme tamamlandıktan sonra yükleme işlemleri başlayacaktır. Bu sırada şöyle bir uyarı ekranı açılır.



    Dilerseniz yüklemeyi erteleyebilirsiniz. Erteleme yapmayan kişiler için yükleme işlemleri kısa süre içerisinde başlayacak ve ardından yüklemenin tamamlandığında dair bir mesaj yayınlanacaktır.



  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Apple'ın çiçeği burnunda işletim sistemi iOS 10'un hatalarından dolayı şikayet eden kullanıcı sayısı da hayli fazla. Sizlere bu haberimizde iOS 10'daki çoğu hatayı nasıl çözeceğinizi anlatıyoruz.



    Apple geçtiğimiz günlerde yeni işletim sistemininin final sürümünü kullanıcılarının beğenisine sundu.
    Yaptığı halka açık beta sistemi ile oldukça fazla geribildirim alan Apple, bu sayede işletim sistemindeki hataları mümkün olduğunda aza indirmeyi başardı.
    Fakat buna rağmen hala işletim sistemini kurarken dahi problem yaşayan kullanıcılar mevcut. Apple'a gelen şikayetler üzerine, şirket tarafından kullanıcılarına temiz kurulum yöntemi önerildi.
    iOS 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

    Temiz kurulum yapmanın çeşitli yolları mevcut. En basit yöntemi ise telefonunuzun iCloud üzerinden veya iTunes üzerinden yedeğini aldıktan sonra, kablonuz aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes'taki geri yükle butonuna basın.




    iPhone'umu Bul özelliğini kapattığınız takdirde herhangi bir problem olmadan cihazınız iOS 10'u baştan kurmaya başlayacak.
    Kurulum bittikten sonra yedek yüklememeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır çünkü yedeğinizde iOS 9'dan gelen kalıntılar kalmış olabilir ve yedeği geri yüklediğinizde problemleriniz tekrardan ortaya çıkabilir.
    Apple tarafından da şiddetle önerilen bu yöntem, işletim sisteminin bilinen çoğu hatasının çözümü olarak kabul edilmiş durumda.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3



      iOS 10 güncellemesi Apple tarafından resmi duyuru ile indirilebilir hale getirildi. Ayrıca iOS 10'a uyumlu cihazların listesi de yayınlandıktan sonra, kullanıcılar Apple cihazlarına kurulumu yapmaya başlarken, "Brick" sorunu ile karşılaşmaya başladılar.

      iOS 10'da Brick Sorunu Nedir ?

      iOS 10 güncellemesinden sonra "brick" sorunu gündeme gelmeye başlarken, kullanıcılar da yana yakıla bu sorunun cevabını arayama başladılar. Bu sorun güncellemeyi cihazınıza yükledikten sonra "brick" olduğu yani açılmadığı konusunda pek çok dönüşler alınmaya başlandı. Apple henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, şu süre zarfı içerisinde güncellemeyi yüklememenizi tavsiye ediyoruz.

      Her 10 cihazdan 1 tanesi şuanda Brick'e düştüğü konusunda Twitter üzerinden binlerce mesaj atılmaya başlandı. Ayrıca cihazınıza güncelleme yüklerken mutlaka "yedek" almanız gereklidir. Peki bu brick sorununu nasıl çözebiliriz ?




      iOS 10 Brick Sorunu Çözümü

      Bu konuda telefonunuzu açabilmek için birazcık uğraşmanız gerekecek. Endişeye kapılmadan aşağıdaki vereceğimiz adımları izlemenizi tavsiye ediyoruz. Ardından brick olan cihazınızı tekrar kullanıma açabilirsiniz.

      ❱ İlk olarak bilgisayarınızı açarak iTunes programını yüklemeniz gereklidir. Yüklüyse çift tıklayarak çalıştırın.

      ❱ Ardından telefonunuz iOS 10 güncellemesinden sonra donduysa veya açılış ekranında kaldıysa açma / kapatma tuşuna basılı tutarak tamamen kapatın.

      ❱ Eğer bu denemeden sonra yine cihazınız kapanmadıysa, Home + Açma Kapama tuşuna basılı tutarak cihazın kapatılmasını bekleyin. Cihazınız kapandıktan sonra aşağıdaki adımlara geçiş yapabilirsiniz.

      ❱ iPhone cihazınız kapalı konumdayken Menü (Home) tuşuna basılı tutun.

      ❱ Ardından Home tuşuna basılıyken, bilgisayarınızda iTunes uygulamasını çalıştırın ve USB kablonuzu bilgisayarınız ile telefonunuza bağlayın.

      ❱ Cihazınızda USB kablo bilgisi veya iTunes logosunu görene kadar Home tuşundan elinizi çekmeyin.

      ❱ Ardından telefonunuza bildirim geldiyse, elinizi home tuşundan çekebilirsiniz.

      ❱ Daha sonra sizleri "iPhone bulundu" yazısı karşılayacak. iTunes programına geçiş yaparak "geri yükle" tuşuna basın ve cihazınızı kurtarın.

      ❱ Geri yükleme işlemi başladıktan sonra USB kablonuzu işlem tamamlanana kadar çekmeyin.

      ❱ Eğer iOS 10 güncellemesinden sonra brick sorunu yine yukarıdaki işlemler ile kurtarılmıyorsa, size yakın Apple Store'a giderek servisten yardım isteyin.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X