İOS Elektronik Devreler ve Eletronik Bilgisi Android Uygulaması

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Elektronik Devreler ve Eletronik Bilgisi Android Uygulaması


    Elektronik Devreler Apk indir
    Transistör, kondansatör ve diyot gibi etken elektronik devre elemanları içeren devrelere elektronik devreler denir. Elektronik devreler tüm elektronik cihazların yapılarında yer alır ve cihazların çalışmasının sağlarlar Bir elektronik cihazın yapısında birçok elektronik devre bulunabilir.

    Genellikle bir cihazın yapısında bulunan elektronik devreler filtreler, işaret güçlendiricileri, osilatörlerdir Bunun yanı sıra elektronik devreler sayısal veya örneksel de olabilirler. Boyutları küçülmüş tümleşik devrelerde elektronik devreler grubuna girmektedir. Genelde bir tümleşik elektronik devre birçok devrenin bir araya gelmesiyle oluşmakta. Elektronik devre elemanları pasif devre elemanları ve aktif devre elemanları olmak üzere iki gruba ayrılır. Pasif devre elemanları, direnç, kondansatör ve bobinden oluşurken aktif devre elemanları ise diyot ve transistör elemanlarından oluşmaktadır.

    Elektronik devrelerinde akım gözle görülmez. Devrelerden iletkenden birim zamanda elektron miktarıdır Bir akım çeşitli etkilerle elektriği belli ederek, elektrik devresine gerilim uygulandığı zaman alıcıdan akım geçer. Geçen akım sınırlayan etken ise malzemenin direncidir. Bir elektriğin devresinde akımın geçebilmesi için gerekli olan kuvvete ise gerilim denir. Devrelerde gerilim direnç aracılığıyla hem büyür hem de küçülür. Elektronik Devreler ve Eletronik Bilgisi Android UygulamasıElektronik Devreler ve Eletronik Bilgisi Android Uygulaması


    DOSYALAR

     [2,52 Mb]
    Elektronik-Devreler.apk
İşlem Yapılıyor
X