ZAPPER HD PLUS & MINI HD PLUS YARDIM KILAVUZU

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47395

    ZAPPER HD PLUS & MINI HD PLUS YARDIM KILAVUZU

    ZAPPER HD PLUS & MINI HD PLUS YARDIM KILAVUZU


    1 İnternetten Yazılım Güncelleme (Legal & Illegal): “Menu >> Ayarlar >> Yazılım Güncelleme” bölümünden “Güncelleme Modu” >> “İnternetten Güncelleme” olarak seçilir.
    Legal yazılım güncellemek için URL kısmına http://www.merihvideo.com.tr adresi girilir. Illegal yazılım güncellemek için URL kısmına http://www.hiremcoteknik.com veya http://www.xsamba.com adresi girilir.
    Ardından “Yazılımı Yükselt (Kırmızı)” tuşuna basılır ve istenilen yazılım versiyonu yüklenir.



    2 WEBIF ile Yazılım Güncelleme: Kumandanızda bulunan QR tuşuna bir kez basın ve ekrana gelen QR kodunu cep telefonundan,tabletten vs. uygun program ile taratın. QR kod taratıldıktan sonra karşınıza gelen ekrandan “Yazılım / IPTV Güncelleme >> Yazılım Güncelleme” bölümüne girin ve istenilen yazılım versiyonunu yükleyin.

    ÖNEMLİ NOT: Telefonunuz ve Uydu alıcınız aynı yerel ağa bağlı olmalıdır !!

    QR uygulaması kullanılmak istenmiyorsa cihazın IP adresi “Menu” >> “Ağ” >> “Ağ Bağlantısı” altından kontrol edilerek tarayıcıya manuel olarak girilebilir.



    3 USB ile Yazılım Güncelleme: “Menu >> Ayarlar >> Yazılım Güncelleme” bölümünden “Güncelleme Modu” >> “USB” olarak seçilir. Ardından “Yazılımı Yükselt (Kırmızı)” tuşa basılır ve istenilen yazılım versiyonu seçilerek yüklenir.



    4 IPTV Güncelleme: “Menu >> Ağ” bölümünden IPTV uygulaması açılır. IPTV kanal listesinde iken “0 ( İşlem)” tuşuna basılarak “Ağ Güncellemesi” seçeneği seçilir ve ekrana gelen listeden istenilen liste seçilerek yüklenir.



    5 WEBIF ile IPTV Güncelleme: Kumandanızda bulunan QR tuşuna bir kez basın ve ekrana gelen QR kodunu cep telefonundan,tabletten vs. uygun program ile taratın. QR kod taratıldıktan sonra karşınıza gelen ekrandan “Yazılım / IPTV Güncelleme >> IPTV Kanal Listesi Güncelleme” bölümüne girin ve istenilen listeyi yükleyin.

    ÖNEMLİ NOT: Telefonunuz ve Uydu alıcınız aynı yerel ağa bağlı olmalıdır !!

    QR uygulaması kullanılmak istenmiyorsa cihazın IP adresi “Menu” >> “Ağ” >> “Ağ Bağlantısı” altından kontrol edilerek tarayıcıya manuel olarak girilebilir.



    6 USB ile IPTV listesi yükleme: Bilgisayarınızdan “Not defteri”(Not Pad) programını açınız. Not defteri dosyasına aşağıda verdiğimiz örneklemeye bakarak kendinize liste oluşturunuz. Örnek

    KANAL ADI , KANALIN LİNKİ

    EK,rtmp://145.255.192.8:1935/live/stream

    ATV,http://atv.com.tr/test/deneme

    Ekleme ve düzenleme işleminiz bittiğinde dosyanın bilgisayarda görünen ismi ve formatı iptv_list.txt olmalıdır. (Bazı bilgisayar işletim sistemlerinde Windows 7 ve Windows Xp vs. Dosyaların formatlarını göstermeyebilir, örnek: Resim dosyasını “Resim.jpg” yerine “Resim” gösterebilir. Bu sorunu bilgisayarınızdan “Belgelerim” bölümüne girin,bu bölümde yukarıda bulunan sekmelerden “Araçlar” bölümünden “Klasör seçenekleri” menüsünden “Görünüm” bölümüne girin ve bu bölümde “Bilinen dosyaların formatlarını gizle” seçeneğini deaktif yapınız.) iptv_list.txt dosyasını USB flash diskinize yükleyin ve Uydu alıcınızdan IPTV uygulamasını açın. Uydu alıcınız otomatik olarak flash diskinizde bulunan iptv_list.txt formatlı dosyanızı yükleyecektir.

    Örnek IPTV listesini buradan indirebilirsiniz.(Linkin üzerine sağ tıklayarak “Farklı Kaydet” seçeneği ile kaydedebilirsiniz.)



    7 Beleş Server Bağlantısı: Illegal yazılım cihazınızda yüklü ise “Menu >> Kırmızı“ tuş kombinasyonu ile “Paylaşım” menüsü aktif edilir. “Paylaşım” menüsü aktif edildikten sonra “Menu >> Ağ“ bölümünden bu bölüme erişim sağlanır. Beleş Server’a bağlantı için “Paylaşım” menüsünün içerisinde “0 (Kod Gir)” tuşuna basılır ve ekrana gelen penceblacke “123456” kodu girilir ardından Kırmızı Tuş’a (Bağlan) basılarak server bağlantısı gerçekleştirilir.



    Bisskey: TV ekranında iken 6969 tuşlanarak biss menüsüne erişim sağlanır. Master Code: 8899



    9 Netd: Illegal yazılım yüklendikten sonra “Menu >> Medya” tuş kombinasyonu ile Netd uygulaması WEB Arayüzü’nde aktif hale gelir. Web arayüzüne ulaşabilmek için kumandadan QR tuşuna basarak gelen penceblackeki QR kodunu QR programı (QR Scanner, QR Reader vs.) ile taratın.Web Arayüzü’nden NET Video sekmesinin altından uygulama açılır ve istenilen video(müzik videoları hariç) TV ekranına gönderilir.



    10 Kanal Yedekleme & Yükleme: “Menü >> Kurulum >> Yedekleme & Geri Yükleme” menüsünde;

    “Veritabanı Yedekle” bölümünden USB aygıtına kanal veritabanı yedekleyebilir,

    “Veritabanı Yükle” bölümünden önceden yedeklenmiş olan veritabanı dosyasını geri yükleyebilir,

    “Veritabanını Varsayılan Yap” bölümünden mevcut kanal listesini varsayılan kanal listesi (fabrika ayarları kanal listesi yerine geçer) olarak ayarlayabilir,

    “Biss Yedekle” bölümünden USB aygıtına biss veritabanını yedekleyebilir,

    “Biss Yükle” bölümünden önceden yedeklenmiş olan veya el ile düzenlenen biss dosyası yüklenebilir,

    “İnternetten Veritabanı Yükle” bölümünden firmanın yayınlamış olduğu güncel kanal listesi yüklenebilir.



    11 DLNA, WEBIF: WEBIF üzerinden IPTV kanalı, Cccam & Newcamd server bilgileri eklenebilir ve internetten yazılım güncelleme adresi değiştirilebilir.

    ÖNEMLİ NOT: Güncelleme adresinin başına http:// yazılması zorunludur.



    12 Kumandadan QR tuşuna 3 defa basıldığında cihazın kullanım kılavuzuna QR ile ulaşılabilir.



    13 Web Radyo uygulamasının kullanabilmesi için “Ağ Bağlantısı” menüsünden cihazın DNS adresinin değiştirilmesi gerekir (8.8.8.8).



    14 PAY IPTV uygulamasının kullanımı için elinizde bulunan server bilgilerini uygun bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki resimde örnek gösterilmiştir.




    15 IPTV m3u Converter Programını buradan indirebilirsiniz. Not: Programın çalışmaması durumunda Java yazılımını güncelleyiniz.



    16 Pay IPTV USB ile Server Bilgisi Girme: Dosyaya yazılması gereken bilgilerin sıralaması aşağıdaki gibi olmalıdır. Örnek dosyaya buradan (Sağ tıkla/Farklı Kaydet) ulaşılabilir. Dosya Notepad2 programı ile açılıp düzenlenebilir.Server bilgileri girildikten sonra “hide” komutu ile server hostname bilgisi gizli yapılabilir.

    Düzenlemeler yapıldıktan sonra dosyayı cihaza yüklemek için aşağıdaki işlemler uygulanır.
    • PAYIPTV.pi dosyası USB’ye atılır.
    • PayIPTV uygulamasına girilir.
    • Uygulama açık iken (Server girme ekranında) kırmızı tuşa basılır ve PAYIPTV.pi dosyası seçilir.










    Cihazın güncel yazılımını kullanmaya özen gösteriniz.
    Son düzenleme ozkandonmez; 21-12-2016, 02:05.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X