[Bilgi + Uygulama] Android 7.1.2 Beta Sürümü İle Gelen Tüm Yenilikler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalılar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    [Bilgi + Uygulama] Android 7.1.2 Beta Sürümü İle Gelen Tüm Yenilikler



    Apple’ın iOS işletim sistemi atakları gelmeye başladı. iOS 10 işletim sistemi için ardı ardına yayınlanan yeni seri güncellemeler ile beraber işletim sistemi yarışında da öne geçmeye başlayan iOS’un bu adımlarına karşı ise Google tarafından da yeni seri Android işletim sistemleri için güncellemeler yayınlanmaya başladı. İlk olarak Android 7.1.1 sürümüyle beraber gündeme gelen seri şimdi ise bir başka güncelleme sürümü ile devam ediyor. Android Nougat işletim sisteminin yeni bir güncellemesini daha gündeme getiren Google yeni sürün için beklenen beta yayınını da yaptı. Android 7.1.2 Beta Sürümü yayınlanmasının hemen ardından ise Google’ın ne gibi yenilikler sunduğu ise merak konusu oldu. Bakalım yeni sürümde nasıl yenilikler var?

    Android 7.1.2 Beta Sürümü İle Yeni Güvenlik Yamaları Geliyor

    İlk olarak güncellemenin öne çıkan özelliği yayınlanan yeni yamalar. Yayınlanan bu yamalar sayesinde artık kullanıcıların güvenliği daha net bir şekilde sağlanacak. Özellikle internet tarayıcılarında yer alan açıkların tamamen giderileceği düşünülen Android 7.1.2 sürümünün ikinci beta versiyonunda da özellikle bu yamalar öne çıkıyor. Android 7.1.2 Beta Sürümü yenilikleri arasında ilk sırada yer alan özelliğin final sürümü ile beraber çok daha detaylandırılacağı da gündemde. Fakat henüz bu konuda final sürümünün tam olarak neler barındıracağı da merak



    android 7.1.2 beta sürümü güncellemesiAndroid 7.1.2 Beta Sürümü Bildirim Özelliği Değişiyor

    Güvenlik yamalarının yanı sıra yeni Android beta sürümünde yeni ayar menüleri de ortaya çıktı. Bildirim menüsünde yapılan değişiklikle beraber artık bu sürüm sonrasında bildirimlere hızlı kaydır özelliği de dahil ediliyor. Bildirim özelliğini oldukça detaylandıran yeni güncellemenin bunun dışında menü kısmında da yenilikler yapacağı konuşuluyor. Şu an için Android 7.1.2 Beta Sürümü ile beraber sadece bildirim hızlı kaydır özelliği öne çıktı. Diğer özellikler için diğer beta serilerini ve final sürümünü beklemek gerekecek.



    android 7.1.2 beta sürümü güncellemeleriAndroid 7.1.2 Beta Sürümü Hangi Cihazlara Gelecek?

    Öncelikle Google’ın söz konusu işletim sistemi güncellemesini sadece kendi akıllı telefonları Nexus ve Pixel için yayınladığını belirtelim. Bu seriler için doğrudan beta sürümü yayınlandı. Fakat diğer akıllı telefonlar için şu an Android 7.1.2 Beta Sürümü yayını yapılmadı. Doğrudan Android güncelleme programlarına da dahil olan akıllı telefonlar için de yayınlanacağı belirtilen yeni seri betanın 1-2 hafta içerisinde diğer telefonlar içinde yayınlanması da bekleniyor.



    android 7.1.2 beta özellikleriAndroid 7.1.2 Final Sürümü Ne Zaman Gelir?

    İkinci beta sürümün yayınlanmasının hemen ardından ise yeni işletim sistemi güncellemesinin ne zaman geleceği de merakla beklenmeye başladı. Şu an için Google’ın verdiği tarihlere bakacak olursak herhangi bir gecikme olmadığı takdirde yeni güncelleme Nisan ayında gelecek. Final sürümünün yayınlanmasının hemen ardından ise telefonlara ne gibi özellikler geleceği de netlik kazanacak. Şu an için hangi akıllı telefonların yeni seri güncellemeleri alacağı konusunda da net bilgiler yok. Markalarında bu konuda kullanıcılarını bilgilendirecek yeni açıklamalar yapması bekleniyor.
İşlem Yapılıyor
X