iPad Nasıl Daha Hızlı Şarj Edilir?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalılar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPad Nasıl Daha Hızlı Şarj Edilir?




    Hızlı şarj birçok Android cihazda bulunan ve 30 dakika içinde yüzde 50 oranında pil ömrü edilmesini sağlayan bir özelliktir. Apple’ın iPad ve iPhone gibi ürünlerinde ise hızlı şarj konusunda henüz umut verici bir gelişme yaşanmadı. Ancak iPad’inizi daha hızlı şarj etmek için kullanabileceğiniz birkaç ipucu mevcut.

    .


    En iyi güç adaptörünü kullanarak iPad’inizi daha hızlı şarj edin

    iPad’i daha hızlı şarj etme konusunda ilk ipucu, daha güçlü bir şarj adaptörü kullanmaktır. Yeni iPad’lerin tümünde kutudan 12W’lık bir şarj adaptörü çıkıyor ancak sahip olduğunuz eski bir iPad modeli ise şarj adaptörünüz 10W veya 5W olabilir. Bu nedenle daha güçlü bir şarj adaptörü kullanabilirsiniz.



    Soldan sağa: Apple’ın 87W USB-C Güç Adaptörü, 12W USB Güç Adaptörü ve 5W USB Güç Adaptörü.Örneğin 12.9 inç iPad Pro, 12W şarj adaptörü ile birlikte geliyor. Ancak cihazın 10.307mAh’lık kapasiteli pilini, özellikle kullanımda olduğu zaman şarj etmek uzun zaman alabiliyor. Bu modelde Apple’ın mümkün olan en hızlı şarj işlemi için sunduğu 29, 61 veya 87W USB-C şarj adaptörünü kullanabilirsiniz. Bu seçenekte hızlı şarj için USB-C’yi Lightning’e dönüştüren bir kabloya ihtiyacınız olduğunu belirtelim. Lightning USB kablosunu Apple’ın resmi internet mağazasından 89 TL’den başlayan fiyatlarla (0.5 metre) satın alabilirsiniz.

    Lightning USB kablosu fiyatları kablo uzunluğu arttıkça yükselmektedir.




    Uçak Modu’nu açarak iPad’inizi daha hızlı şarj edin

    Uçak Modu’nu açmak her zaman için kullanışlı bir yol olmayabilir. Ancak mümkünse şarj süresini önemli ölçüde kısaltır. Uçak Modu’nu nasıl açacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
    1. Kilit veya Ana Ekran‘dayken ekranın alt kısmında doğru hızlıca kaydırın.
    2. Sol taraftaki uçak simgesine dokunun.
    3. Ekranınızın sol üst kısmında (Durum Çubuğu) Uçak Modu simgesini göreceksiniz.



    Not: iPad’iniz uçak Modu’nda olduğu sürece e-posta ve mesaj alamazsınız. Ayrıca internet bağlantısına da sahip olamazsınız.Mümkün olan en güçlü şarj adaptörünü ve Uçak Modu’nu kullanmak, iPad’inizi şarj etme işlemini daha da hızlandıracaktır.Uçak Modu’na alternatif olarak iPad’inizi tamamen kapatarak şarj etmek de süreci hızlandıracaktır. Ancak bu yöntem iPad’inizi kapalı tutmamnız her zaman mümkün olmayacağından, Uçak Modu’na göre daha kullanışsız bir alternatif olabilir.iPad’inizi kullanmaya devam etmeniz ve mümkün olduğunda hızlı şarj etmeniz gerekiyorsa ekran parlaklığını azaltabilir, konum servislerini ve arka planda yenilenen uygulamaları kapatabilirsiniz.
İşlem Yapılıyor
X