iPhone ve iPad’te Mobil İnternet Kotası Kullanımı Nasıl Takip Edilir ve Yönetilir?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalılar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone ve iPad’te Mobil İnternet Kotası Kullanımı Nasıl Takip Edilir ve Yönetilir?




    iPhone ya da iPad cihazınızda mobil internet kotası kullanımınızı takip etmenin çeşitli nedenleri vardır. Şu anda sınırsız bir mobil internet paketine geçmenin gerekli olup olmadığı ya da mevcut internet paketinizi bir alt pakete düşürme konusunda kararsız olabilirsiniz. Ya da fazladan ödediğiniz fatura ücretlerini düşürmeye çalışıyor olabilirsiniz.Arka planda beklediğinizden daha fazla mobil internet kullanan uygulamalarla ilgili sorunlarınız da olabilir. Mobil internet kotası kullanımınızı takip etmek ve yönetmek için birkaç farklı yoldan bahsedelim

    .
    iOS Ayarlarında Mobil İnternet Kotası Kullanımının Takip Edilmesi ve Yönetilmesi

    Apple, iOS ayarlarında hücresel veri kullanımı için oldukça ayrıntılı bir takip hizmeti sunmaktadır. Bu hizmette tek tek uygulamalar tarafından ne kadar hücresel veri kullanıldığını görebilme olanağınız da vardır.
    1. Ayarlar‘a dokunun.
    2. Hücresel‘e dokunun.

    Şu Anki Dönem başlığının altında toplam hücresel veri kullanımınızı görebilirsiniz. Ancak, şu anki dönem otomatik olarak sıfırlanmamaktadır. Bu nedenle, faturalandırma döngünüzdeki aylık kullanımınızı takip etmek istiyorsanız bunu manuel olarak yapmak zorundasınız

    .


    Yukarıdaki görselde gösterildiği gibi, hangi uygulamanın en çok veri kullandığını kontrol edebilirsiniz. Kontrolden sonra sizin için gerekli olmayan uygulamaların hücresel veri kullanımını kapatabilirsiniz. Uygulamaların veri kullanımı miktarlarına göre değil, alfabetik olarak sıralandığını unutmayın.Takip periyodunu sıfırlamak için ekranı aşağıya kaydırın ve İstatistikleri Sıfırlaseçeneğine dokunun. Bu işlemin en son ne zaman yapıldığını bir zaman bilgisi ile görürsünüz. İstatistikleri sıfırlama işleminizi fatura döneminizin başladığı gün yaparsanız, içinde bulunduğunuz fatura dönemindeki hücresel veri kullanımınızı eş zamanlı olarak takip etme olanağı elde edersiniz. Bu da, hücresel veri kullanımınıza dair işe yarar veriler elde etmeniz ve internet paketinizi seçmeniz konusunda size yardımcı olur.

    GSM Operatörü Uygulaması ile Hücresel Veri Kullanımını Takip Edin

    Türkiye’de aktif hizmet veren 3 GSM operatörü de, abonelerinin hesap ayrıntılarını kontrol edebilmelerine olanak tanıyan ve arayüz açısından oldukça işlevsel mobil uygulamalar sunmaktadır. Örneğin, Turkcell Hesabım adlı uygulama ile konuşma, SMS ve internet kotası kullanımını anlık olarak takip edebilir, güncel faturanızı görebilir ya da paket değişikliği yapabilirsiniz. Aynı işlemleri Turk Telekom ve Vodafone aboneleri de, operatöre özel uygulamayı cihazlarına yükleyerek yapabilirler.

    Konum Hizmetleri’ni Yöneterek Hücresel Veri Kullanımını Azaltın

    Konum hizmetlerini kullanan uygulamaları etkin bir şekilde yöneterek, hücresel veri kullanımınızı azaltabilirsiniz. İlgili ayarları aşağıda bulabilirsiniz:
    1. Ayarlar‘a dokunun.
    2. Aşağı doğru hızlıca kaydırın ve Gizlilik‘e dokunun.
    3. Konum Hizmetleri‘ne dokunun.

    Konum servislerini kullanmasına izin verilen ve izin verilmeyen uygulamaların bir listesini göreceksiniz. Bu listeden istediğiniz uygulamalar için konum servislerini kapatabilir, böylece arka planda çalışırken uygulamaların hücresel veri kullanmasının önüne geçebilirsiniz.Her uygulamanın, konum hizmetleri için farklı seçeneklere sahip olabileceğini unutmayın. Bir uygulamanın konum hizmetlerini kullanma seçeneğini Her Zaman olarak ayarladığınızda, doğal olarak daha fazla veri kullanacaktır. Bu nedenle, gerçekten size yararlı olan uygulamaların konum hizmetlerini kullanma seçeneğini Her Zaman olarak ayarlamanız yararınıza olacaktır.

    Uygulama Yenileme Ayarlarıyla Hücresel Veri Kullanımını Azaltın

    Düşük Güç Modu’nu kullanmak, arka planda yenilenen uygulamaların ve diğer telefon özelliklerinin pil ve hücresel veri kullanımını azaltmanın bir yoludur. Bununla birlikte, kullanmadığınız uygulamaların arka planda yenilenme özelliklerini kapatarak da pil ve hücresel veri tasarrufu yapabilirsiniz.
    1. Ayarlar‘a dokunun.
    2. Genel‘e dokunun.
    3. Arka Planda Uygulama Yenile‘ye dokunun.
    4. Arka planda uygulama yenileme özelliğini kapatmak ya da açmak için her uygulamanın sağındaki geçiş anahtarına dokunun. (Yeşil renk özelliğin açık olduğunu, gri renk ise kapalı olduğunu gösterir.)
    5. Alternatif olarak en üstteki Arka Planda Uygulama Yenile‘ye dokunarak tüm uygulamalar için özelliği kapatabilir ya da açabilirsiniz.



İşlem Yapılıyor
X