FPV (First Person View) nedir ?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47395

    FPV (First Person View) nedir ?

    First Person View , ilk kişi gözünden görmek yada daha net bir tarifle PİLOT GÖZÜ İLE GÖRMEK şeklinde anlamlandırılabilir.

    FPV izleme için diğer bir tarif ise , örneğin herhangi uçan bir nesneyi kullanan pilot un başına bir kamera yerleştirilmiş olsa ve bu kamerada wireless ile çalışsa, bu kameranın
    gönderdiği görüntüyü izleyenler ekranda pilot un gözü ile göreceklerdi.

    İlk versiyonları cyber-flyer olarak adlandırılan sistemlerde kısa denilebilecek sürede gelişmeler uçakla kalmayıp model helikopterler gemiler arabalar üzerinde de kullanılmaya başlamsı ile oldukça yaygınlaşmıştır.

    FPV kullanmak pilot luğu zor olan model helikopter yada uçak sistemlerinde pilot gözü ile görüldiği için kişilerin yön koordinasyonunda bozulma olmadığı içinde daha rahat ve keyifli bir uçuş sağlayacaktır.

    Alıcı ve Vericidinin gücüne göre ise uzaklaşabileceğiniz sınırlar vardır 500 mt ile 7-8 km arası , bu muhteşem bir deneyim ve tecrübedir.

    Diğer yönden FPV sistemlerini günümüzde çoğunlukla yukarıdan çekilmek istenen video ve resimler için artık sıklıkla kullanılmaktadır.

    FPV işlerinde kullanılan uçaklar gösteri amaçlı kullanılmadığı için genelde EPO denilen kaliteli bir köpükten yada benzeri ürünler kullanılmaktadır.

    Tabi diğer uçan yüzen yürüyen her model aracada FPV sistemi takılabilir.

    İçeriğinde bir kamera ve head track sistemini destekleyen kumandanız ayrıca gözlük kameranız varsa (FPV goggle) kamera servolara bağlanır ve kafa hareketinizle kamerayı yönlendirebilirsiniz.

    Gelecek konularda FPV için gerekli olan kameralar, servolar, GPS projeleri , OSD (on screen display ve head tracker gibi konular işlenecektir.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X