Şampiyon Fenerbahçe Doğuş: Fenerbahçe Doğuş 94 - 64 Tofaş

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • uyduman73
    Super Moderator
    • 03-01-2011
    • 15756

    Şampiyon Fenerbahçe Doğuş: Fenerbahçe Doğuş 94 - 64 Tofaş

    FENERBAHÇE DOĞUŞ ÜST ÜSTE 3. KEZ ŞAMPİYON













    Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımız, Tofaş’ı 94-64 yenerek final serisinde 4-1 öne geçti ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ni şampiyonlukla noktaladı. Takımımız bu zaferle üst üste üçüncü, toplamda da dokuzuncu şampiyonluğunu kazandı. Başantrenörümüz Zeljko Obradovic de 5 yıllık Fenerbahçe kariyerinde 4. şampiyonluğunu elde etti. 2017-2018 sezonunda 78 resmi maç oynayan Ekibimiz, 62 galibiyet elde etti.

    Maçın sonunda oyuncularımız ve teknik heyetimiz galibiyet sevincini taraftarlarımızla paylaştılar. Başkan Ali Koç ve yöneticiler de, şampiyonluktan ötürü teknik heyet ve oyuncuları tebrik etti. Takımımız seramoniye şampiyon tişörtleriyle çıktılar. Fenerbahçe Doğuş, şampiyonluk kupasını ise Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun elinden aldı. Karşılaşmadan sonra saha içinde kurulan platformda Türkoğlu, kupayı takım kaptanı Melih Mahmutoğlu'na takdim etti. Oyuncumuz Brad Wanamaker da final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) oldu. Wanamaker, basın mensuplarının oylarıyla final serisinin MVP'si seçildi ve ödülünü maç sonunda aldı.

    Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyeleri de izledi.

    Taraftarlarımızın tribünleri tıklım tıklım doldurduğu maça Ekibimiz; Kostas Sloukas, James Nunnally, Brad Wanamaker, Luigi Datome ve Jan Vesely beşiyle başladı.

    Fenerbahçe Doğuş, Sloukas ve Vesely'nin skorer oyunuyla ilk 5 dakikayı 13-8 önde geçti. Nunnally'nin 9. dakikadaki üç sayılık isabetiyle farkı çift hanelere (23-12) çıkaran sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 25-12 üstün tamamladı.

    İkinci periyoda Barış Ermiş ve Berkan Durmaz'ın sayılarıyla 8-0'lık seri yaparak giren Tofaş, 13. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 25-20. Melih Mahmutoğlu'nun üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle toparlanan Fenerbahçe Doğuş; Datome, Ali Muhammed, Vesely ve Wanamaker'ın isabetleriyle farkı açtı ve soyunma odasına 19 sayı farkla (45-26) önde gitti.

    Maçın ikinci yarısına da etkili başlayan Fenerbahçe Doğuş, Melli'nin 24. dakikadaki basketiyle farkı 20 sayıya çıkardı: 55-35. Egehan Arna ve Ali Muhammed'in üç sayılık atışlarıyla rakibinin farkı indirmesine izin vermeyen sarı-lacivertliler, son periyoda 69-48 üstün girdi.

    Son çeyrekte de rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Fenerbahçe Doğuş, parkeden 94-64 galip ayrıldı ve üst üste üçüncü kez şampiyonluğunu ilan etti.

    Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu
    Hakemler: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Can Mavisu
    Fenerbahçe Doğuş: Sloukas 6, Wanamaker 11, Nunnally 9, Datome 9, Vesely 8, Melli 4, Ahmet Düverioğlu 19, Ali Muhammed 7, Sinan Güler 2, Melih Mahmutoğlu 6, Egehan Arna 10, Barış Hersek 3
    Tofaş: Barış Ermiş 5, Henry 17, Mejia 3, Kadji 12, Owens 6, Yiğit Arslan 5, Berkan Durmaz 9, Muhsin Yaşar 4, Efe Beşok 3, Mert Konuk
    1.Periyot: 25-12
    2. Periyot: 45-26
    3.Periyot: 69-48



    Haber ile ilgili diğer fotoğraflar


















    SPOR DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR
İşlem Yapılıyor
X