Türksat-5A 31 derece Doğu konumunda mı kullanılacak?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Türksat-5A 31 derece Doğu konumunda mı kullanılacak?

    Türksat AŞ Genel Müdürü, Sayın Özkan Dalbay'ın Bağlantı Noktası dergisi Mayıs sayısında yer alan açıklamaları Türksat-5A haberleşme uydusunun 42 derece Doğu yörüngesi yerine 31 derece Doğu'ya yerleştirileceğine işaret ediyor.

    Sayın Dalbay'ın açıklamaları uyarınca uydu tasarımının büyük ölçüde değişerek, yeni yörüngede çalışabilmesi için transponder planı yeniden düzenlenecek. 42 derece Doğu'da 11700-12500 MHz spektrumunda 16 transponder bulunması öngörülen Türksat-5A'nın 31 derece Doğu'da bu frekans aralığını kullanması olanaklı görünmüyor. Spektrum değişiklikleri sonrasında uydumuzun 10950-11700 MHz olarak bilinen alt bandı kullanmasını bekliyoruz.

    31 derece Doğu'da C band kullanım haklarımızın durumu net olarak bilinmemekle beraber Türkiye kapsamalı 4 C band transponderin akıbeti ise ayrı bir araştırma konusu. 31 derece Doğu'ya 0.5 derece yakınlıktaki Arabsat-5A'nın C band spektrumu aktif olarak kullanması Türkiye'nin C banddan tam randıman almasını engellemekte. Frekans karışıklıklarını (enterferans) önlemek adına C band transponderlerde de yeniden düzenlemeye gidilmesi durumuyla karşı karşıya kalınabilir.

    Türksat Genel Müdürü'ünün ifadelerinden Türksat-5A üretim sürecine yıl sonu veya en geç 2013'te başlanacağı anlaşılıyor. Türksat-5A uydu birleştirme işlemleri ve yer testleri TUSAŞ (TAI) arazisi içinde inşası devam eden Uydu Montaj, Entegrasyon, Test Merkezi (UMET) bünyesinde gerçekleştirilecek. Şu anki projeksiyona göre Türksat-5A uydumuz 2015 yılı ikinci yarısında uzaya gönderilecek

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






İşlem Yapılıyor
X