SHGM'den COVID-19 Genelgesi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47396

    SHGM'den COVID-19 Genelgesi

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, COVID-19 virüs salgını sonrası bir genelge yayımladı.

    Resmi siteden duyurusu yapılan genelgede uçucu ekipler başta olmak üzere sektörün diğer birimleri ile ilgili bilgilendirmeler ve yapılması gerekenler sıralandı.

    SHGM duyurusunda:

    Bilindiği üzere, COVID-19 virüsü vakaları hâlihazırda birçok ülkede görülmüş, bu kapsamda ülkemizde de salgına yönelik tedbirler ivedilikle alınarak uygulanmaya başlanmış, Sağlık Bakanlığı nezdinde söz konusu virüsün yayılmasını durdurmaya yönelik her bir bireyin alması gereken tedbirleri detaylarıyla açıklayan kılavuzlar yayınlanmıştır. Bu tedbirlerin temelini ise hijyenin arttırılması ve virüse maruz kalmış vakalar ile temasın sınırlandırılması oluşturmaktadır.

    Bu kapsamda, uçuş ve kabin ekibi üyelerine uygulanması gereken başlangıç ve tazeleme eğitimlerinde, özellikle birden fazla kullanıcı tarafından kullanılan ekipmanlarda salgın riskinin artması, ayrıca dünya genelinde uygulanan karantina ve yurt dışı yasağı gibi tedbirler nedeniyle eğitmen ve tesislere erişim sağlayamayan işletmeler ve ekip üyeleri için, bazı alternatif eğitim ve kontrol metotları ve bunlara ilişkin muafiyetlerin uygulanması için bu Genelge’nin hazırlanmasına ihtiyaç hâsıl olmuştur. Uçuş ve kabin ekibi, uçuş harekât uzmanı, hava trafik emniyeti elektronik personeli ve hava trafik kontrolörleri; eğitim, kontrolleri ve sağlık sertifikalarına ilişkin olarak aşağıda ayrıntıları belirtilen muafiyetlerden yararlanılabilir. Bahsi geçen tüm muafiyet ve alternatif yöntemler belirtilen süreler kadar geçerli olup, anılan tarihlere kadar COVID-19 salgın riskinin devam etmesi veya ortadan kalkması halinde gerekli bilgilendirme Genel Müdürlüğümüzce ayrıca yapılacaktır.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X