Elektronik Bileşenler Hakkında En Hızlı Bilgiler Seri 2

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47396

    Elektronik Bileşenler Hakkında En Hızlı Bilgiler Seri 2

    Aktif Elektronik Bileşenler


    Bu bileşenler bir enerji kaynağına dayanır ve bunların içinden elektron akışını kontrol edebilir. Bu bileşenlerden bazıları diyotlar, transistörler, entegre devreler, LCD, LED, CRT'ler gibi çeşitli ekranlar ve piller, PV hücreleri ve diğer AC ve DC besleme kaynakları gibi güç kaynaklarıdır.
    diyotlar


    Bir diyot, akımın bir yönde akmasına izin veren ve genellikle yarı iletken malzeme ile yapılan bir cihazdır. İki terminali vardır, anot ve katot terminalleri. Bunlar çoğunlukla AC gibi devrelerin DC devrelere dönüştürülmesinde kullanılır. Bunlar PN diyotlar, Zener diyotlar, LED'ler, foto diyotlar vb.Gibi farklı türlerdir.




    transistörler


    Bir transistör, üç terminalli bir yarı iletken cihazdır. Çoğunlukla anahtarlama cihazı olarak ve aynı zamanda bir amplifikatör olarak kullanılır. Bu anahtarlama cihazı bir voltaj veya akım kontrollü olabilir.Bir terminale uygulanan voltajı kontrol ederek diğer iki terminalden akım akışını kontrol eder. Transistörler iki tiptir: bipolar eklem transistörü (BJT) ve alan etkili transistörler (FET). Ve ayrıca bunlar PNP ve NPN transistörleri olabilir.


    Entegre devreler



    Entegre devre, küçük bir silikon çip üzerinde binlerce transistör, direnç, diyot ve diğer elektronik bileşenlerle üretilen özel bir bileşendir. Bunlar, cep telefonları, bilgisayarlar, vb. Gibi güncel elektronik cihazların yapı taşlarıdır. Bunlar analog veya dijital entegre devreler olabilir. Elektronik devrelerde en çok kullanılan IC'ler, Op-amp, zamanlayıcılar, karşılaştırıcılar, anahtar IC'leri vb. Bunlar, uygulamalarına bağlı olarak doğrusal ve doğrusal olmayan IC'ler olarak sınıflandırılabilir.



    Görüntü Cihazları


    LCD: Sıvı kristal ekran (LCD), çoğunlukla bilgisayar monitörleri, cep telefonu ekranı, hesap makineleri vb.








    CRT:

    Katot ışını tüpü görüntüleme teknolojisi çoğunlukla ekranın arka tarafında bir elektron ışınının hareketi üzerinde çalışan televizyonlarda ve bilgisayar ekranlarında kullanılır. Bu tüp, düzleştirilmiş yüzeyin elektron tabancası, elektron ışını ve fosforesan ekranı gibi harici bileşenlere sahip olduğu uzun bir vakum tüpüdür.






    Piller


    Piller, bağımsız endüstriyel, evsel ve el tipi cihaz uygulamaları için en yaygın güç kaynağıdır. Elektrokimyasal deşarj reaksiyonları ile kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürür. Bunlar bir veya daha fazla hücreden oluşur ve her hücre bir anot, katot ve elektrolit içerir. Akü hücreleri, birincil hücreler ve ikincil hücreler olmak üzere iki tipte sınıflandırılır. Birincil hücreler şarj edilebilir tipte değildir, ancak ikincil hücreler kabin yeniden şarj edilebilir.




    Ekli Dosyalar
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X