FARKLI CÜZDAN TÜRLERI

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    FARKLI CÜZDAN TÜRLERI

    Genel olarak 3 ana kripto para cüzdan türü vardır; yazılım, donanım ve kağıt cüzdan. Yazılım cüzdanları, bir uygulama şeklinde indirdiğiniz yazılımlardır.

    Mobil cüzdanlar, bir mobil uygulamada bulunan ve Google Play Store veya Apple App Store'dan indirilebilen cüzdanlardır.

    Bir uygulamanın geçerliliğini, Google'ı veya uygulama mağazasındaki arama işlevini kullanmak yerine her zaman cüzdanın ana web sitesinden kontrol etmelisiniz.

    Geçmişte bazı sahte, kötü amaçlı uygulamalar ortaya çıkmıştır. Popüler mobil cüzdan uygulamaları NewsCrypto Wallet, Exodus ve Trust cüzdanını içerir.

    Exodus ayrıca bilgisayarınıza yüklenebilen bir masaüstü cüzdanı da sunar. Bu, yazılım cüzdanının başka bir türüdür. Bilgisayarınıza web tarayıcı eklentisi olarak yüklenebilen web tabanlı cüzdanlar da vardır.

    En çok yüklenenlerden biri MetaMask’tır. Donanım cüzdanlarına soğuk cüzdan da denir. Bu cüzdanlar, kripto para göndermek için cihazı bağladığınız durumlar dışında internete bağlı değildir.

    Donanım cüzdanları, genellikle her zaman bağlı olan telefonlara veya bilgisayarlara kıyasla, bağlandığında seçtiğiniz ayrı bir cihaz olduğu için yazılım cüzdanlarından daha güvenli olarak kabul edilir.

    Donanım cüzdanlarının en popüler markalarından bazıları Ledger, Trezor ve Ellipal'dır. Bir donanım cüzdanı satın almanın en önemli yönü, onu doğrudan üreticiden satın aldığınızdan emin olmaktır.

    Üçüncü taraf satıcılar, paranızı çalmak için tasarlanmış sahte cüzdanlar sunuyor olabilir. Borsalarda aktif olarak işlem yapmadığınız daha büyük holdingler için donanım cüzdanları önerilir.

    Kağıt cüzdanlar, kripto paranızı saklamanın başka bir güvenli yöntemidir. Kağıt hiçbir zaman internete bağlı değildir, ancak kağıdın kırılgan yapısı nedeniyle zamanla kağıt okunamaz hale gelebilir
    ve özellikle su ve ateş gibi maddelere karşı hassastır.

    Bu türe alternatifler, kağıt cüzdanların güvenliğinden biraz daha iyi olan kart cüzdanlarıdır.

    En popüler kart cüzdanlarından biri Tangem'in Swiss Key Card'ıdır.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X