TRADE STRATEJİLERİ -2

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    TRADE STRATEJİLERİ -2

    TRADE STRATEJİSİ NEDİR?

    Bir trade stratejisi, tüm trade faaliyetleriniz için kapsamlı bir plandır. Kişisel bir stratejiye sahip olmak, finansal riski azaltmanıza ve gereksiz kararları ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir.

    Trade için tek bir doğru yaklaşım yoktur, bu nedenle her strateji büyük ölçüde trader’ın profiline ve tercihlerine bağlı olacaktır.

    Trade’e yaklaşımınız ne olursa olsun, bir plan oluşturmak çok önemlidir - net hedeflerin ana hatlarını çizer ve duygusal davranıp rotadan çıkmanızı engeller.

    Tipik olarak, ne ile trade yapacağınıza, nasıl trade yapacağınıza ve hangi noktalarda girip çıkacağınıza karar veriyor olacaksınız.

    Bir trade stratejisi, genel yönergeleri (trade yaptığınız haftanın saatleri / günleri) içerir. Hangi trade çiftleriyle trade yapıyorsunuz, hangi kurulumları yapıyorsunuz,

    hangi araçları ve göstergeleri kullanıyorsunuz, giriş ve çıkış fiyatlarınızı ne tetikliyor (zarar durdur kullanımı veya Dolar Maliyeti Ortalama planınız), pozisyon boyutlarınızı neyin

    belirlediği ve portföyünüzün sonuçlarını nasıl ölçeceğiniz ile ilgili bilgiler içerir. Trade Stratejileri, Teknik Analiz (göstergeler), Temel Analiz (haberler ve olaylar), Duygusal Analiz

    (duygular) veya bunların bir kombinasyonunu kullanan hibrit bir yaklaşıma dayanır.


    ANALİZ ÇEŞİTLERİ


    Teknik analiz, kalıpları ve eğilimleri arayarak piyasa duyarlılığını anlamayı ve fiyat ve hacim gibi geçmiş verileri inceleyerek fiyat hareketlerini tahmin etmeyi amaçlar.

    Teknik analiz üç ana varsayıma dayanır: 1-Tarih kendini tekrar etme eğilimindedir, 2-Piyasa her şeyi iskonto eder 3-Fiyat trendlerde hareket eder Temel analiz,

    belirli bir varlığın arz ve talebini etkileyen ekonomik, politik ve diğer faktörleri inceleyerek fiyat hareketini tahmin etme yöntemidir. Piyasa fiyatını değiştirme potansiyeli olan haber ve olaylardan

    haberdar olmak önemlidir. Bir kripto projesinde FA ( temel analiz) nasıl yapılır? İlk olarak, projenin web sitesine bakar ve whitepaper’ını ararsınız (web sitesinin tasarımının sizi aldatmasına izin vermeyin!)

    Teknik incelemeyi arayın ve projenin ana fikri, hedefleri ve işlevselliği hakkında her şeyi okuyun. Ardından bloglarında, sosyal kanallarında ve forumlarında ek bilgi arayın.

    Duygusal Analiz, diğer trader’ların nasıl hissettiğini ölçmek için kullanılan bir analiz türüdür. Genel döviz piyasası veya belirli bir kripto para çifti hakkında olabilir.

    Daha çok piyasanın “hissi” veya “yönü” ile ilgilidir. Hibrit yaklaşım, yukarıdaki analizin (Teknik, Temel ve Duygusal) bir birleşimidir, çünkü gelecekte, özellikle de medyanın, etkileyicilerin,

    balinaların (büyük hacimli alıp satabilen zengin traderlar) olduğu kripto para piyasası ile gelecekte ne olacağını tahmin edemezsiniz ve hükümetlerin de fiyat üzerinde ani ve önemli etkisi olabilir.


    AKTİF STRATEJİLER


    Aktif trade, kısa vadeli hareketlere dayalı kripto para alıp satma eylemidir. Bu, trade sürecine daha pratik bir yaklaşımdır ayrıca daha fazla zaman ve çaba gerektirir.

    Ana amaç, bir token veya koine yatırım yapmak ve fiyat yükseldiğinde satıp kar elde etmektir. Kısa vadeli trade’in avantajları: Günlük olarak daha hızlı para kazanırsınız

    (yatırım yaptığınız token fiyatları yükselirse) Kısa bir süre içinde pozisyon açıp kapattığınız için, günlerce, haftalarca, belki aylarca, yıllarca beklemekten çok daha az streslisiniz.

    Kısa vadeli trade’in dezavantajları: Kripto piyasasındaki yüksek dalgalanma nedeniyle çok para kaybedebilirsiniz Kısa sürede fiyatlarda ne olacağını tahmin etmek zor ve bu da stres seviyesini arttırabilir

    Kısa vadeli trade, karlı olmak için her zaman fiyatları izlemeniz gerektiğinden, trader’ın çok fazla dikkatini ve odaklanmasını gerektirir. Aktif Trade Stratejileri

    (farklar alım satımların yapıldığı süreye bağlıdır): Günlük Trade - Pozisyonlar sadece gün boyunca tutulur ve gece pozisyonu yoktur. Swing Trade- Pozisyonlar günlerden haftalara kadar tutulur.

    Swing yatırımcılarının gün boyunca tabloları ve işlemlerini sürekli olarak izlemelerine gerek yoktur. Trend Trade’i - Bir varlığın momentumunun belirli bir yönde analizi yoluyla

    kazanç elde etmeye çalışan bir trade tarzı. Trend traderları, yukarı doğru hareket ederken Long bir pozisyona girerler. Scalp Trade- Pozisyonlar, gece pozisyonu olmadan

    saniyeler ile dakikalar arasında tutulur. Bu hızlı trade tarzı, büyük bir kazancı beklemek yerine toplu olarak küçük karlar elde etmek için çok sayıda küçük emir koymayla gerçekleşir.


    PASİF STRATEJİLER


    Pasif trade stratejilerinin yönetimi daha kolaydır ve fazla zaman gerektirmez. Uzun vadeli trade’i seçerseniz, trade yapmak için çoğunlukla geçmiş verilere güvenebilirsiniz.

    Bununla birlikte, kripto sadece on yıllık ve sınırlı miktarda veri mevcuttur. Ayrıca, uzun vadeli trader’lar, belirli dijital varlıkların uzun vadede nasıl hareket edeceğini tahmin etmek için

    piyasadaki son faaliyetlerle ilgili geçmiş verileri değerlendirir. Bu strateji, daha fazla bilinen kripto paralara yatırım yaparken kullanışlı olacaktır.

    Uzun vadeli trade’in avantajları: - Kesinlikle daha az streslidir, çünkü piyasayı 7/24 izlemeniz gerekmez - Zamandan tasarruf, yani yatırım yapmak için diğer varlıkları araştırmak için fazladan zaman harcayabilirsiniz - Fee’lere daha az para harcayacaksınız

    Uzun vadeli trade’in dezavantajları: - Belirli bir varlığın volatilitesini ve kar etme şansını kaçırabilirsiniz, bir habere veya son olaya dayanarak yatırım yapamayacağınız için sektör hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanızı gerektirir. - Yatırım yapmadan önce çok araştırma yapmalısınız - Uzun vadeli trade çok sabır gerektirir Pasif Trade Stratejileri

    Al ve Elde Tut: Bir varlığın satın alınmasını ve elde tutulmasını içerir. Yatırımcıların varlığı satın aldığı ve ardından piyasa koşullarından bağımsız olarak onu sakladığı uzun vadeli pasif bir oyundur. Kripto alanında buna iyi bir örnek, aktif olarak trade yapmak yerine yıllarca satın almayı ve elinde tutmayı tercih eden yatırımcılara atıfta bulunan HODL'dır.

    Dipden Satın Alma: Bu, kripto para fiyatı düştükçe veya sabitlendikçe ortalama azaltmayı içerir. Her şeyi göze almak yerine, fiyat son yüksek değerden daha düşük olduğunda daha fazlasını tahsis edeceksiniz.
    Kripto parada birçok küçük düşüş görüyoruz ve birkaç haftada bir daha büyük bir düşüş görüyoruz veya bazıları buna “düzeltme” ya da “çöküş” diyor. Bu zamanlarda, genellikle Long bir pozisyon oluşturmak için alacağınızdan daha fazlasını satın almak harika bir seçim olur.

    Dolar Maliyet Ortalaması (DCA): Bu, daha küçük artışlarla toplam para yatırmayı içerir. Örnek: Kripto paraya 1200$ yatırmak istiyorum. Hepsine bir kerede yatırım yapmak yerine, yatırım yapmayı planladığımın toplamı için her ay 100 dolar maliyet ortalamasını koyabilirim. DCA stratejisinin avantajları, zamandan ve emekten tasarruf etmenizdir, böylece piyasayı zamanlama konusunda endişelenmenize gerek kalmaz, otomatik yatırımı ayarlayabilirsiniz ayrıca yeni başlayanlar için kolay ve mükemmeldir.

    Diğer Trade Stratejileri: Marjin - Marjin trade, kaldıraçlı trade işlemlerinin önemli bir parçasıdır. Kaldıraçlı bir pozisyon açmak ve sürdürmek için koyduğunuz ilk depozitoyu tanımlamak için kullanılan terimdir. Marjin üzerinden kripto para trade ederek, marjin gereksiniminizin trade hacminizin ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak değişeceğini unutmayın. Marjin trade yapmanın ana noktası, üçüncü bir tarafça sağlanan ödünç para kullanarak işlem yapmanızdır. Kaldıraç ile işlem yaparken dikkatli olun! Evet, kar şansınızı arttırır, ancak aynı zamanda kaybetme ihtimalinizi de arttırır. Bu kaybı kapatmak için paranız yoksa, marjin trade tekniğini kullanmayın.

    Pump ve Dump - bir varlığın fiyatını yanlış bilgi yoluyla artırmayı içeren bir plan. Fiyat önemli miktarda yükseldiğinde (“pumplanmış”), failler ucuza satın aldıkları çantaları çok daha yüksek bir fiyata satar (“dumplar”). Pump ve Dump şemaları, kripto para piyasalarında, özellikle de boğa piyasalarında yaygındır. Bu zamanlarda pek çok tecrübesiz yatırımcı piyasaya girer ve bunlardan yararlanmak daha kolaydır.

    Arbitraj - Arbitraj, aynı anda iki borsa arasındaki bir kripto para biriminin fiyatındaki farktır, bu fark arbitraj olarak adlandırılır. İşlemlerinde hızlı hareket etme kapasitesine sahip kartal gözlü traderlar için biraz para kazanma fırsatı olabilir.

    Göz önünde bulundurulması gereken faktörler: Bu işlemleri yapmak için borsalar tarafından komisyon alınır, ayrıca, bir işlemin blok zincirinde onaylanması ihtiyacı, işlemi, yürütülmeden önce fırsat penceresinin kapanması için yeterince uzun süre geciktirebilir.


    PORTFÖY YÖNETİMİ


    Portföy yönetimi, bir yatırım koleksiyonunun oluşturulması ve yönetilmesi ile ilgilidir. Yalnızca kripto para trade ediyorsanız, muhtemelen Bitcoin ve diğer altcoinlerden oluşan bir kombinasyon edineceksiniz.

    Farklı varlıkların çeşitlendirilmesi, riskinizi dağıtmanızı sağlar.

    Portföyünüzü yönetme: Beklentiler: Öncelikle portföy için beklentilerinizi dikkate almanız önemlidir. Volatiliteden nispeten korunacak çeşitli yatırımlar mı yoksa kısa vadede daha yüksek getiri sağlayabilecek daha riskli bir şey mi arıyorsunuz?

    Analiz: Kripto portföyünüze eklemek için paranızı yatırmadan önce, kripto para hakkında kapsamlı araştırma yapmak ve çalışmak önemlidir. Her kripto para biriminin resmi web sitesinde bir teknik incelemesi vardır, okuyarak kripto para birimi hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenebilirsiniz.

    Tahsis: En çok inandığınız projelere daha fazla tahsis edin. Portföyünüzü yeniden dengelemek, istediğiniz kripto para birimi sayısını seçmek ve ardından aylık veya ticaret başına tahsis yüzdesi belirlemek gibi kripto para birimlerinizi tahsis etmenin bir yoludur. Çeşitlendirme: Bu yöntem, temelde tüm varlıklarınızı tek bir kripto para birimine değil, çeşitliliğe yatırmaktır.

    Önce Güvenlik: Yatırımlardan kar elde etmek de önemlidir, ancak daha kritik olan husus, bu varlıkları nasıl güvence altına alacağınızdır. Bir borsada işlem yapmadığınız sürece fonlarınızı tutmayın.

    Etkilenmeyin: Kriptoda uzman olduğunu iddia eden veya kesin yatırımlar talep eden birçok insanla karşılaşacaksınız. Etkilenmemek ve kendi araştırmanızı (DYOR) nasıl yapacağınızı bilmek çok önemlidir.


    RİSK YÖNETİMİ


    Risk yönetimi, bir trade işlemine veya yatırıma başlamadan önce ne kadar kaybetmeyi göze aldığınıza ve kâr amacınızın ne olduğuna karar vermenizi içerir.

    Risk seviyeniz, piyasa anlayışınıza ve/veya satın aldıktan sonra trade veya yatırımın düşmesi durumunda herhangi bir kaybı kabul etme isteğinize uygun olmalıdır.

    Karşılaşabileceğiniz risk türlerinin belirlenmesi:

    Piyasa riski: Varlığın değer kaybetmesi durumunda yaşayabileceğiniz potansiyel kayıplar. Likidite riski: Varlıklarınız için kolayca alıcı bulamadığınız likit olmayan piyasalardan kaynaklanan potansiyel kayıplar.

    Operasyonel risk: Operasyonel arızalardan kaynaklanan potansiyel kayıplar. Bunlar insan hatasından, donanım/yazılım hatasından veya şirketlerin veya bireylerin kasıtlı dolandırıcılık davranışlarından kaynaklanabilir.

    Sistemik risk: Kripto borsasındaki veya hükümetteki büyük oyuncuların başarısızlığından kaynaklanan potansiyel kayıplardır. Bunların hepsi tüm kripto paraları etkiler.

    İPUCU: Risk Yönetimi, etkili olabilmek için hem iç hem de dış faktörleri hesaba katmalıdır. Önceden hazırlanın ve planlayın. Stratejileri ve yanıtları uygulayın.


    SATIŞ STRATEJİLERİ


    Satış stratejisi, bir pozisyonu tasfiye etme (satma) niyetiyle bir acil durum planıdır. Pozitif parayı garanti etmek için kârları çekmek veya zarar durdurmayı kullanmak önemlidir.

    Bir trade işlemine girmek çok kolaydır, işlemden çıkmak daha zorlu ve duygusaldır. Açgözlü olmamak gerekir! Bir işleme girerken her zaman trade hedefinizi düşünün -

    bu pozisyondan çıkarsanız kâr hedefiniz ne olur.

    Örneğin, koin X fiyatına veya %20'lik bir artışa veya 3X'e ulaşırsa bu trade'den çıkacağım. Bir trader olarak yapılacak akıllıca bir şey, her zaman orijinal yatırımınızı çıkarmaktır.

    Örnek: 100 dolar yatırım yaparsınız, daha sonraki bir noktada eşit miktarda kâr elde etmek, risksiz bir trade yapmak için harika bir yoldur.


    SANAL TRADE


    Sanal trade, trade stratejilerini test etmek ve bir portföy oluşturmaya çalışmak için mükemmel bir yoldur - tıpkı gerçek trade yaparken yaptığınız gibi.

    Tüm yeni başlayanlara herhangi bir gerçek para yatırmadan önce sanal trade yapmaları önerilir. Sanal işlemlerin asıl yararı, işler ters giderse paranızı kaybetmeden stratejileri test edebilmenizdir.

    Sıfır riskle hamlelerinizin nasıl performans göstereceği hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Sanal işlemlerin size gerçek bir ortam hakkında yalnızca sınırlı bir anlayış sağladığını unutmayın.

    Paranız söz konusu olduğunda yaşadığınız gerçek odaklanma ve duyguları tekrarlamak zor olabilir .

    Sanal trade nasıl yapılır?

    Manuel: Bir kripto borsasının emir defterine bakmak ve emrinizi ayırmak için kağıt ve kalem kullanmakla yapılır. Daha sonra, öngörülen bir süre sonra bir miktar kar veya zarar yapıp yapmadığınızı onaylayabilirsiniz.

    Otomatik Sanal Trade: Bir para birimiyle finanse edilen sanal bir hesap oluşturun. Daha sonra parayı trade yapmak için kullanabilirsiniz, ancak bir demo hesapla işlem yaptığınız için herhangi bir gerçek para veya kar alma hakkınız yoktur.

    Sanal Trade Araçları: NewsCrypto Trade Simülatörü
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X