Kripto Arbitraj Botu: Karlı mı ve Nasıl Kullanılır?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    Kripto Arbitraj Botu: Karlı mı ve Nasıl Kullanılır?

    Kripto arbitrajı, piyasa analizi olmadan bile kriptoda yer almanızı sağlar. Bir tüccar olarak, farklı platformlardaki dijital paraların fiyatlarını izleyecek,
    tutarsızlıklar bulacak ve harekete geçeceksiniz.

    Ticaret robotları son zamanlarda kripto pazarına girmenin yolunu buldu. Artık sizin adınıza arbitraj işlemleri yapmak için bir robot kullanabilirsiniz.
    Ocak 2022 itibariyle, kripto borsa devi Binance, tüccarlara az ya da çok 20 kripto arbitraj robotu sunuyor.


    Uyurken ticaret kavramı, kriptoda artık mümkün. Platformunuzda ücretsiz botlar bulabildiğiniz için, ticaret artık eskisinden daha erişilebilir görünüyor.

    Soru şu: "Bu botlar karlı mı?" Daha yüksek kaliteli botlar istiyorsanız ve araçlara sahipseniz ücretli sürümleri kullanabilirsiniz.
    Ancak, premium bir bot ile işlem yapmak, işlem başarınızı garanti etmeyecektir.

    Kripto ticaret botlarının etkinliğini keşfedelim. Ayrıca arbitraj botlarının ne olduğunu, neden bunları kullanmanız gerektiğini, nasıl kullanılacağını ve hangi risklerin farkında olmanız gerektiğini de öğreneceksiniz.


    Kripto arbitraj robotlarını anlama

    Kripto botları, programcı tarafından tanımlanan algoritmaya dayanarak belirli işlevleri yerine getiren yazılım programlarıdır.
    Bu botlar, belirli koşulların mevcut olup olmadığını kontrol edecek ve alım satım işlemlerini açmak gibi eylemleri gerçekleştirecektir.
    Bu programlarla işlem yapmanın riskleri otomatik olarak azaltmayacağını veya kayıplardan korunmayacağını veya karı artırmayacağını unutmayın.
    Bunlar sadece kullanıcının girdilerini uygulayan araçlardır. Başka bir şey yaparken ticareti yapmalarına izin verebilirsiniz.

    Kripto robotları değişir ve popüler bir tür arbitraj robotudur. Adından da anlaşılacağı gibi, arbitraj robotu tutarsızlıkları bulmak için borsalar arasındaki fiyatları izler.
    Bulunduktan sonra, bot normalde bir platformda satın alma ve başka bir platformda satış yapma işlemlerini başlatacaktır.

    Aşağıdaki resimde esnaf arayan bir robot gösterilmektedir; Ancak, bir kripto botu ticaret platformunuzda çalışan bir programdır. Kripto fiyatları oldukça hızlı değişebildiğinden, hızlı çalışan bir bot, tekliflerini güncellemek için yavaş borsaları yenebilir.

    Crypto-Arbitrage-Bot-2-1024x522.png.webp



    Neden kripto arbitraj robotları kullanıyorsunuz?


    Kripto arbitrajı genellikle düşük riskli bir ticaret yaklaşımı olarak kabul edilse de, yalnızca koşul doğru olduğunda çalışır. Koşul en uygun değilse, başarısız olabilir.
    Kripto arbitrajını manuel olarak uygulamak son derece zordur. Belirli bir varlık için iki borsa arasında bir fiyat sapması tespit ettiğinizde hızlı bir şekilde tepki verebilmelisiniz.
    Diğer bir sorun, öncelikle ağır işlem hacmi nedeniyle işlem işlemede potansiyel bir gecikmedir. Ayrıca, ekranınızı izlemek ve fırsatları aramak için yeterli zamanınız olmayabilir.

    Yukarıdaki nedenlerden dolayı, kripto arbitraj robotları hayata geçti. Botun, fiyat tutarsızlıkları bulmak ve işlem yapmak gibi normalde bir tüccar olarak yaptığınız şeyleri yapmasına izin verebilirsiniz.
    Kripto arbitraj robotlarını kullanma kavramı büyüleyicidir, ancak bunlar kutsal bir kâse değildir. Farkında olmanız gereken farklı zorluklar kümesi oluştururlar.


    Kripto arbitraj robotları nasıl kullanılır?

    Ücretli kripto botları satın alabilir veya kendi takdirinize bağlı olarak ücretsiz programları kullanabilirsiniz. Şu anda, ücretli sürümler oldukça maliyetlidir.
    Bir botu indirmeden veya satın almadan önce, botu sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için hangi donanım ve yazılımın gerekli olduğunu anladığınızdan emin olun.
    Kripto botları, eller kapalı bir ticaret yaklaşımı arıyorsanız gerçekten yararlıdır. Bununla birlikte, robotlar genellikle tasarlandıkları durumda çalışırlar.
    Kullanmayı düşündüğünüz bir botu nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olun.

    Örneğin, hesaplarınızı iki kripto borsasında düzgün bir şekilde ayarlamanız gerekir. Hesaplarınızı veya botu yanlış yapılandırırsanız kayıplarla karşılaşabilirsiniz.
    Hesaplarınızın, bot tarafından belirlenen işlem hacmini işlemek arasında yeterli bakiyeye sahip olduğundan emin olun. Kullanılan bota bağlı olarak, bir işlemi manuel olarak
    gerçekleştirmeniz veya robotun sizin için yapmasına izin vermeniz gerekebilir.


    Kripto arbitraj yaklaşımları

    Kripto arbitrajı yaparken çeşitli yaklaşımlar kullanabilirsiniz. Üç popüler yaklaşım aşağıda özetlenmiştir:
    • Çapraz değişim arbitrajı

    Adından da anlaşılacağı gibi, birden fazla borsada arbitraj uygulayacaksınız. Bu, dijital paraları bir borsada satın almak ve başka bir borsada satmak anlamına gelir.
    • Mekansal arbitraj

    Bu yöntem önceki yaklaşıma benzer şekilde çalışır. Aradaki fark, borsaların konumunda yatmaktadır. Bu, örneğin, Singapur'da bulunan bir borsada kripto satın alacağınız
    ve Amerika'daki bir borsada satacağınız anlamına gelir.
    • Üçgen arbitraj

    Bu yaklaşım önceki iki yöntemden oldukça farklıdır. Burada üçgen arbitrajı bir borsada uygularsınız. Ancak, bunu üç kripto varlığı kullanarak yapacaksınız.

    Örneğin, BTC / USDT satın alabilir, ETH / BTC satın alabilir ve bu sırayla ETH / USDT satabilirsiniz. Bu işlem serisi sizi USDT'ye geri getirir.

    Crypto-Arbitrage-Bot-3-1024x573.png.webp


    Kripto arbitraj robotlarının riskleri


    Karlılık ile ilgili olarak, kripto arbitraj robotları optimum durumda çalışırken bile minimum getiri sağlar, bu da botu kötüye kullanırsanız para kaybedebileceğiniz anlamına gelir.
    Ayrıca, bu botların çoğu kötü tasarlanmış. Birçok brokerin kripto arbitraj robotlarını ücretsiz olarak sağladığını unutmayın. Bu rahatsız edici geliyorsa, öyledir.
    Sizi karlı hale getirmek için robotları tasarlayacaklarını düşünüyor musunuz?

    Bu, botları kullanarak arbitraj ticaretinde başarılı olamayacağınız anlamına gelmez. Fırsatlar hızlı bir şekilde gelip gidebilir. Ancak, çok fazla düşünce, araştırma ve test gerektirecektir.
    Çünkü piyasalar canlı varlıklar gibidir, her zaman aynı şekilde davranmazlar. Sürekli değişiyorlar. Bu nedenle, favori varlıklarınızı yakından izlemeli ve ardından ayarları buna göre değiştirmelisiniz.


    Son düşünceler


    Otomatik kripto ticaretinin kendisi gibi kripto piyasası yeni olduğu için döviz piyasası ile karşılaştırabiliriz. Döviz piyasasında robotlarla ticaret yapmak düpedüz tehlikelidir. Sermayenizi kaybetme olasılığı, para kazanma şansından daha yüksektir.

    Tipik olarak, tüccarlar robotlarını çevrimiçi olarak satın almış veya indirmiş olabilecekleri forexte kullanırlar. Öte yandan, kripto brokerleri genellikle platformdaki yatırımcılara ücretsiz robotlar sağlar. Bu, kriptoda otomatik ticareti daha riskli hale getirir. Bir saniye için komisyoncunuzun ücretsiz aracı sunarken ticaret refahınızı göz önünde bulundurduğunu düşünmeyin. Aracı kullanmanın riski size aittir.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X