OLİVETTİ-PROFİLO YAZAR KASA KOLAY KULLANIM KILAVUZU

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47395

    OLİVETTİ-PROFİLO YAZAR KASA KOLAY KULLANIM KILAVUZU

    OLİVETTİ-PROFİLO YAZAR KASA KOLAY KULLANIM KILAVUZU


    NOT: Her sabah yazar kasayı açtıktan sonra 1’e ve daha sonra KSYR(anahtar) tuşuna basınız. Aksi taktirde yazar kasanız ERR 2 hatasını verecektir.
    Yukarıdaki işlemi yapana kadar kasayı kullanamayacaksınız.

    FİŞ KESMEK İÇİN: Anahtarı REG konumuna alınız.Fişi keseceğiniz tutarı yazınız.Ardından hangi kısımdan satış yaptıysanız o KISIM tuşuna basınız.Son olarak ücreti nakit aldıysanız NAKİT tuşuna,eğer ücreti kredi kartından çektiyseniz KREDİ tuşuna basınız.

    ÖRNEK : 15.75 TL tutarında KISIM 3 ‘ten NAKİT bir satış yaptınız.Anahtar REG konumunda 15.(nokta tuşu)75 yazıp KISIM 3 tuşuna ve son olarak da NAKİT tuşuna basınız.

    GÜNLÜK Z RAPORU ALMA:Her akşam dükkanı kapatmadan önce Z raporu alınız.Anahtarı Z konumuna alınız.0000(dört adet sıfır)’a daha sonra iki defa NAKİT tuşuna basınız.

    AYLIK Z RAPORU ALMA
    :Aylık Z raporunu her ayın sonunda almanız gerekmektedir.Anahtarı Z konumuna alıyorsunuz.0000(dört adet sıfır)’a sonra bir defa NAKİT tuşuna basıyorsunuz.Ardından ayın ilk günü aldığınız günlük Z raporu numarasını yazıyorsunuz.Sonrada hiçbir tuşa basmadan ayın son günü aldığınız Z raporu numarasını başına sıfır koyarak dört haneye tamamlayıp KREDİ tuşuna basıyorsunuz.İşlem bu kadardır.

    ÖRNEK
    :Ayın ilk günü aldığınız Z sayaç numarası 26’dır.Ayın son günü aldığınız Z sayaç numarası da 57’dir.Buna göre Aylık Z raporu şu şekilde alınır:
    Anahtar Z konuma alınır,0000(dört adet sıfır) sonrada bir defa NAKİT tuşuna basılır. Ardından 260057 yazılır ve KREDİ tuşuna basılır.İşlem bu kadardır
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

İşlem Yapılıyor
X