Hv.Svn.Üçvş. Ahmet Murat Birdane Başsağlığı...!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    Hv.Svn.Üçvş. Ahmet Murat Birdane Başsağlığı...!

    Bir sözleşmeli astsubay kardeşimiz ve eşi geçirdikleri trafik kazası sonucu vefat etti. Konuyu bize ileten astsubay devresinin mesajı ile sözcü gazetesinde yer alan haber aşağıda sunulmuştur.
    2004 yılında Hava Sınıf Okulları ve Teknik Eğitim Merkezinde birbirini tanımayan 177 yürek bir araya geldik. Beraber yedik, beraber içtik, beraber eğitim aldık. Kısacası birlikte göğüs gerdik tüm zorluklara. Kısa sürede tek bir yumruk olduk. TSK'yı temsil eden 177 tane şerefli Astsubay mezun oldu 2004 Ağustos ayında. Bizler onu hep gülen yüzüyle tanıdık ve hep de öyle hatırlayacağız. Gün gelip seni bu şekilde aramızdan uğurlayacağımız hiç aklımıza gelmezdi. Mekanın cennet olsun değerli silah arkadaşım, yürekli insan.
    Allah geride kalanlara sabırlar versin...!


    Muğla’nın Datça İlçesi’nden bir yakınlarının cenazesine katılmak üzere Kırıkkale’ye gitmek için yola çıkan, ancak haber alamayan yakınlarının merak edip birliğini aradığı Astsubay Üstçavuş 31 yaşındaki Ahmet Murat Birdane’nin otomobili, uçuruma yuvarlanmış halde bulundu. Kazadan 26 saat sonra bulunan otomobilde, Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin cesedine ulaşılırken, 50 metre uzağında, kazadan yara almadan kurtulan 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane ağlarken bulundu. Birdane çiftinden geriye, yaklaşık bir ay önce minik kızlarının ilk yaşgününü kutlarken çekilen fotoğraf kaldı.


    Yürek dağlayan kaza, Datça- Marmaris karayolunun 40′ıncı kilometresindeki Balıkaşıran Mevkii’nde dün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Datça Hava Nike Füze Komutanlığı’nda görevli 31 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane, bir yakınlarının cenazesine katılmak için Kırıkkale’ye gitmek üzere eşi 28 yaşındaki Mehtap Birdane ve kızı Elif Zeynep’le birlikte, 48 R 6335 plakalı otomobiliyle yola çıktı.


    MUCİZE BEBEK 26 SONRA BULUNDU


    CENAZEYE KATILMAYINCA ORTAYA ÇIKTI


    Ahmet Murat Birdane ve Mehtap Birdane’nin geleceğinden haberdar olan yakınları, çiftin bir türlü gelmemesi üzerine meraklanıp bugün telefonla Ahmet Murat Birdane’nin birliğini aradı. Askerler, Astsubay Üstçavuş Birdane’nin yola çıktığını, varması gerektiğini söyledi. Bir terslik olduğunun anlaşılması üzerine harekete geçen askerler, Datça ve çevre ilçelerdeki MOBESE kameralarının görüntülerini inceledi.


    Astsubay Üstçavuş Birdane’nin otomobilinin Datça’dan çıkış yapmadığının tespit edilmesi üzerine de ilçedeki birimler alarma geçirildi ve arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarına katılan askerler, Balıkaşıran Mevkii’ndeki 70 metrelik uçurumun kenarında lastik izlerini fark etti. Uçuruma inen askerler, otomobilde Ahmet Murat Birdane ve eşi Mehtap Birdane’nin bugün saat 15.30 sıralarında cansız bedenlerine ulaştı.



    kaynak: Hv.Svn.ÜçvÅŸ. Ahmet Murat Birdane BaÅŸsaÄŸlıÄŸı...! Haberi SözleÅŸmeli Haber, SözleÅŸmeli, Askeri Personeli, Subay, Astsubay, Uzman ÇavuÅŸ, ÖÄŸretmen,SözleÅŸmeli Subay

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






  • HIAMOVI
    satélite de expertos
    • 22-12-2004
    • 14236

    #2
    Konu: Hv.Svn.Üçvş. Ahmet Murat Birdane Başsağlığı...!



    Datça'da mucize kurtuluş

    Datça'da 100 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobildeki anne babası ölen 1 yaşındaki Zeynep Birdane, kazadan yaklaşık 26 saat sonra yaralı olarak bulundu.


    Muğla’dan Kırıkkale’deki bir yakınının cenazesine katılmak için eşi ve 1 yaşındaki kızıyla yola çıkan Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane’nin otomobili 70 metrelik uçuruma yuvarlandı. Anne ve baba kazada ölürken, 1 yaşındaki Elif mucize eseri, kazadan 26 saat sonra otomobilin 50 metre uzağında sağ bulundu. Türkiye dünden beri bu olayı konuşurken, minik Elif'in çamurlu elleriyle askerin elini sıkı sıkı tutması ve korku dolu gözlerle çevreye bakınması hafızalara kazındı.


    Datça Hava Nike Füze Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane, önceki gün eşi Mehtap ve kızı Elif Zeyneple birlikte, bir yakınlarının cenazesine katılmak üzere Kırıkkale’ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Birdane ailesinin geleceğinden haberdar olan yakınları, bir türlü gelmemeleri üzerine meraklanıp dün telefonla Ahmet Murat Birdane’nin birliğini aradı. Bir terslik olduğunun anlaşılması üzerine, Datça ve çevre ilçelerdeki MOBESE kameralarının görüntüleri incelendi. Astsubay Üstçavuş Birdane’nin otomobilinin Datça’dan çıkmadığının belirlenmesi üzerine arama çalışması başlatıldı. Askerler, Balıkaşıran mevkisinde 70 metrelik uçurumun kenarında lastik izlerini fark etti. Uçuruma inen askerler, otomobilde 31 yaşındaki Ahmet Murat Birdane ve 28 yaşındaki eşi Mehtap Birdane’nin dün saat 15.30 sıralarında cesetlerine ulaştı.

    MİNİK ELİF AÐLAYINCA BULUNDU

    Askerler bu sırada kaza sırasında otomobilin takla atması sonucu camdan fırlayan 1 yaşındaki Elif Zeynep’in ağlama sesini duydu. Bunun üzerine askerler bölgeye yayıldı. Elif Zeynep otomobilin 50 metre uzağında bulundu. Minik Elif’in sadece burnunun kanadığı görüldü.

    26 SAAT DIŞARDA KALDI
    Elif, hemen doktor kontrolünden geçirildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen bebeğin, kazadan tam 26 saat sonra dışarıda bulunması ise bir mucizeydi. İlk kontrolün ardından minik Elif ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

    DOÐUM GÜNÜ SON FOTOÐRAF OLDU
    Ankaralı olduğu belirtilen Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin, yaklaşık 1 ay önce kızları Elif Zeynep’in ilk yaş gününü kutlarken çektikleri fotoğraf ise ailenin son fotoğrafı oldu. Mutluluklarını sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki arkadaşlarıyla paylaşan Birdane çiftinin ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Jandarma önceki gün saat 13.30 sıralarındaki kazayla ilgili soruşturma başlattı.

    kaynak:mynet.com

    "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
    Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X