RC drift arabası alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • altuu
    Junior Member
    • 06-02-2005
    • 5

    RC drift arabası alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Merhaba,

    Sizlere kendimin de kullandığı ve sürekli modifiye yapıp tadını çıkardığım bir arabadan (Team Magic E4D) bahsetmek istiyorum.

    Neden E4D:


    Profesyonel bir drift aracı düşünüyorsanız; safkan drift arabası olup ileride K-Factory profesyonelliği ile modifiyeye müsait olan ve uluslararası yarışmalarda da kullanabileceğiniz Team Magic E4D aracını tavsiye ederim.

    Sebeplerine gelince:

    - Şasesi, fabrika çıkışlı drift şasesidir. Ağırlık merkezi tam ortalıdır ki bu; viraj çıkışlarında her iki yana da eşit salınması anlamına gelir.
    - 3 Kayış aktarmalıdır: Motora daha az yük bineceği için aynı deviri daha torklu çevirir. Aktarım organlarının oranıyla oynamaya çok rahatlıkla izin verir.
    - Fırçalı motor ve 18T ESC gelir. Drift için gerekli olan tork ve devri aynı anda sunan ideal bir kombinedir.
    - Ultra hafifleştirilmiş drift lastik ve jantları üstünde gelmektedir. Yine motora daha az yük ve uzun süre dayanıklı lastikler anlamına gelir.
    - Malzeme kalitesi olarak kompozit kullandığı için kolay kolay kırılma yaşamazsınız. Yaşasanız bile yedek parçalarını dünyada en ucuz şurada bulabiliyorsunuz!

    - İleride yarışmalara yönelik profesyonel modifiyeler düşünürseniz de tüm Team Magic ve K Factory Racing firmasının modifiye parçaları da aynı yerde mevcuttur.

    Aracı kullanıma hazır olarak ya da yalnızca şase olarak rcmarketim.com sitesinden temin edebilirsiniz.
  • altuu
    Junior Member
    • 06-02-2005
    • 5

    #2
    Konu: RC drift arabası alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Merhaba,

    Daha önce Türkiye'deki tüm RC drift yarışmalarında birinci olan Team Magic E4D modelinin türevi olan ve önceden MF Kit Conversion ile çevrilebilen arabanın fabrikasyon olarak RTR halde üretilmiş olan Team Magic MF Pro Silver modelinin incelemesi ile bazı bilgiler paylaşmak istiyorum:

    Yarışmaya hazır iyi bir drift aracı mı arıyorsunuz?
    Fabrika çıkışlı safkan bir drift arabası olup driftte yaygın kullanılan tüm modifiyeleri fabrika tarafından yapılmış olan, stok haliyle bile uluslararası yarışmalarda derece alabileceğiniz bir araba, E4 MF Silver RTR.


    Neden E4 MF Silver?
    Drift klasmanının vazgeçilmezlerinden biri olan KİLİTLİ ARKA DİFERANSİYEL SİSTEMİ ile virajlarda kesintisiz yanlamanıza olanak tanır!
    - Kayış aktarmalı yürür aksam:
    Motora hafif parçalardan oluşan bir yürür aksam ile en az yükü bindirirken; aralarda dişli boşluğu olmadığı için motor - tekerler arasında anlık en hızlı tepkiyi alabileceğiniz; dolayısıyla en yüksek torku elde edebileceğiniz bir kayış aktarma organına sahiptir.
    - 3 Kayış Aktarmalı Sistem; başlangıç seviyesi ve profesyonel seviyedeki kullanıcılara, aktarmada çok farklı oranlarda kullanıma izin verir!
    - Şasisi, fabrika çıkışlı safkan bir drift şasisidir. Aracın ağırlık merkezi tam ortalıdır ki bu; viraj çıkışlarında her iki yana da eşit salınması anlamına gelir.
    - Middle Front (motor önde ve ortada) ağırlık dağılımı ile driftteki en iyi ağırlık dağılımına sahiptir. Pil arkada yatay durumda konumlandırıldığı için, keskin virajlarda çok düşük hızlarda bile arabanın arkasını hızlı bir şekilde savurabilirsiniz. Üstelik %50-%50 ağırlık dağılımı sayesinde; bunu, arabanın ön tarafı virajdan uzaklaşmadan kontrollü bir şekilde yapabilirsiniz!
    - Tüm bu profesyonel yürür aksama, Tayvan menşei, su geçirmez 22 Turn fırçalı bir motor ve kaliteli bir ESC hayat verir! Kesintisiz yanlama için virajlarda gerekli olan kesintisiz torku ve devri aynı anda sunan ideal bir kombinasyondur.
    - Arka tekerlerin ön tekerlere göre daha yüksek hızda dönmesini sağlayan %65 CS ( Counter Steer ) oranı; zorlu pistlerde keskin virajların rahatlıkla üstesinden gelmenizi sağlayacaktır!
    - CS (Kontra Direksiyon) oranının bu kadar yüksek olduğu durumlarda virajlarda en yüksek kontrolü nasıl sağlarsınız? Tabi ki FRONT ONE-WAY ( ön tek yönlü) diferansiyel ile! Aracın stok haliyle üzerinde geldiği için ekstradan yüzlerce TL verip almanız gerekmeyecek!
    - Ultra (%35) hafifleştirilmiş yarışma tipi ve her zemine uygun drift lastik ve jantları aracın üzerinde gelmektedir. Motora daha az yük bindirdiği için daha çok devir/tork elde etmeniz anlamına gelir.
    - CVD üniversal şaft sistemi sayesinde 4 çeker arabalardaki en geniş dönüş açısını elde edin! Bunun için de ekstradan modifiye parça almanıza gerek yok, çünkü dayanıklı kaliteli CVD şaft sistemi aracın üzerinde stok olarak gelmektedir.
    - Alüminyum amortisörleri ve yükseklik ayarlı helezon yayları ile istediğiniz sertlik derecesi ve yükseklikte kullanmanız mümkündür. Üstelik amortisör açısını da istediğiniz şekilde ayarlayabileceğiniz delikler bulunmaktadır.
    - Ayarlanabilir rot kolları ile kamber ve Ackermann açısı ayarlarında sınırsız özgürlük!
    - 3 kanallı dijital 2.4GHz kumandası, su geçirmez servo ve alıcısı sayesinde her hava koşulunda yanlayın!
    - Eco-grafit/karbon malzemesi ile hafifliği ve dayanıklılığı aynı anda deneyimleyin!
    Yüksek malzeme kalitesi ve işçiliği ile parçalarda sorun yaşamanız neredeyse imkânsız! Yaşasanız bile; yedek parçalarını dünyada en ucuz temin edebileceğiniz mağaza burası!

    - Team Magic firmasının dünyaca ünlü tüm 3D detayları ve far yuvalarını ( lightbuckets) içeren kepleri ile en gerçekçi görünüm!..
    - Tüm bunlar yeterli olmaz ise; daha profesyonel modifikasyonlar için aradığınız adres uzakta değil! Büyük ağabeyi olan E4 MF PRO'nun %100 uyumlu en yüksek seviye GLITTER CARBON FIBER ve 7075 CNC alüminyum parçaları ile aracınızı kişiselleştirin!

    Bu arda arabanın Türkiye'de satışına başlanmasından çok kısa bir süre sonra Türkiye çapında düzenlenen bir drift yarışmasında ikinci olduğunu da takip edenlere bildirmek isteriz...

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47396

      #3
      Bu sene Mersin de faaliyet varmı
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X