Neta TKGS 'li Uydu Alıcıları: NETA 6400 ve 6500 HD inceleme.

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    Neta TKGS 'li Uydu Alıcıları: NETA 6400 ve 6500 HD inceleme.

    Merhaba arkadaşlar. Dün itibariyle ben de NETA 6400 HD ''TKGS''li ürünü aldım. Ürünü TKGS'ye olan yoğun ilgimden dolayı aldım. TKGS ile ilgili incelememi TKGS konu başlığında sundum:



    Burada cihazdan bahsetmek istedim.

    Cihazın kanal geçiş hızları gayet iyi. Hatta oldukça hızlı ve keyifli ve kesintisiz bir zap olanağı sağlıyor. Kanal değiştimenin hızlılığı kullanımda büyük zevk ve pratiklik sağlıyor. Geçişler çok seri ve geç açan bir kanal ya da yayın yok. Kesintisiz ve keyifli bir zap sağlıyor buna önem verenler için. Hız tutkunları için ideal.

    OSD menü renkleri de bol çeşitli ve hoş. Bilgi barı da göz hoş gelecek bir senkronda dizayn edilmiş. Menü ve renkleriyle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Menü ayarlarında en ufak detaylar var. Örneğin saatin sürekli ekranda kalmasını açma -kapama gibi ince bir detay da mevcut.

    Cihaz küçük olduğu için plazma altı ve kenarına rahatça sığabiliyor. Arkadan açılabilen anahtarlama fişi var. Kumandası avuca sığacak küçüklükte. Kavraması kolay ve hoş bir kumanda yapısı var. Tuşları yumuşak ve erişimi kolay.

    Açıkçası ben TKGS özelliği için aldım. TKGS konusunu ilgili bölüme yazıyorum. Hızlı ve pratik bir cihaz arayan arkadaşlara tavsiye ederim.

    ***********
    Üstteki yazdıklarıma ilave olarak cihazı hafta sonu daha iyi inceledim. Cihaza özel bazı özellikler var. Örneğin kanal atlatmada bir kanalı işaretliyorsunuz. Diyelim ki toplu bir kanal grubuna kanal atlatacaksınız. Belkide onlarca ve yüzlerce izlenmeyen ya da şifreli bir yayın grubuna kanal atlatacaksınız. Bunu için elle tek tek atlatmak zaman alır. Şöyle bir özellik koymuşlar. Kanalların arka arkaya olması koşuluyla ilk atlatacağınız kanalı işaretliyorsunuz ve bu başlangıç noktası oluyor. Bir de bitiş kanalını işaretliyorsunuz. Aradaki tüm kanallar otomatik olarak atlatılmış olarak işaretleniyor. İzlemediğiniz veya P+ yaparken sizi rahatsız etmemesi gereken yüklü bir grubu tek tek seçerek değil; başlangıç ve bitiş noktalarına işaret koyarak sadece 2 işlemde bir grubu atlatma özelliğiniz var. Bunun dışında kanalın hem atlatılmasını hem de listede dahi görünmemesini sağlayan ilave olarak KANAL GİZLEME seçeneği var. TKGS kullananlar için kanal atlama ve gizleme tam otomatik mod dahil her modda kullanılıyor ama tam otomatik modda esnek moda göre farklı olan şey; gizlenen kanal normalde listede hiç çıkmaması gerekirken diğer modlarda, tam otomatik modda gizlenen kanal listede çıkıyor çıkmasına ama gri yani sönük bir tonda çıkıyor.

    Cihazda TP silerken her geldiğimiz TP'nin üzerindeki kanalların isimlerini görebiliyoruz. TP silme modunda gelinen TP üzerindeki yayınları görebilmek pratik bir özellik.

    Cihazın ana menüsünde farklı olarak 10 yerine sanırım 12 kanal gösteriyor. Bu da farklı ve daha geniş bir perspektiften daha az ekranda daha çok kanal ismi görme özelliği.

    Tüm liste düzeni işlemleri menüye direkt girmeden, sadece kanal izlerken çıkan OK menüsünden yapılabiliyor. Bu da bir pratiklik. Normal kanalları seçtiğiniz listeniz aynı anda sizin kanal düzenleme menünüz.

    Cihazın açılıp kapanması çok hızlı. Kanal değişimindeki hız açılıp kapanma işlemlerinde de geçerli.

    Şimdilik aklıma gelen bunlar. Cihazı kullandıkça keşfettiğim farklı yönlerini paylaşacağım izninizle. Bu arada eğer yanılmıyorsam yazılım tabanı NETA 6500 ile aynı. Benimki 6400 olanı ama sanırım 6500 almak isteyenler için de bu yazılanlar geçerli. Sadece isim değişikliği var yanılmıyorsam.


    Son düzenleme ozkandonmez; 30-04-2013, 11:19. Reason: farklý forum linki silinmiþtir.
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    #2
    Konu: Neta TKGS 'li Uydu Alıcıları: NETA 6400 ve 6500 HD inceleme.

    Neta 6400 ve 6500 HD TKGS li ve ayrıca çok çok hızlı. Özellikle hız isteyenlere tavsiye ederim. Kanal değişim hızı yarım saniyenin altında. Bu da zapa keyif katıyor. Açıkçası ben TKGS için almıştım, TKGS konusunda memnunum ama ayrıca hızı beni şaşırttı ve memnun etti. Analog dönemdeki hıza çok yakın ve anımsatıyor.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X