BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Bluesman
    Super Moderator
    • 25-03-2004
    • 20416

    #76
    Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

    Diğer takım az sonra belli olabilir Darüşşafaka kazanırsa tabii..son çeyrekte 68-73
    önde...
    Son düzenleme Bluesman; 01-06-2014, 19:57.

    Yorum

    • Bluesman
      Super Moderator
      • 25-03-2004
      • 20416

      #77
      Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

      TEBRİKLER DARÜŞŞAFAKA'ya

      73-68 maçı aldı.

      Yorum

      • Bluesman
        Super Moderator
        • 25-03-2004
        • 20416

        #78
        Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

        NBA Live Stream Online | Watch NBA Online | Watch NCCAB Online








        BBL Final Serisi Başlıyor


        Derbi mücadelesine sahne olacak play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki serinin ilk karşılaşması, saat 21.00'de ÜlkerSports Arena'da oynanacak. Mücadeleyi Fatih Söylemezoğlu, Engin Kennerman ve Murat Biricik hakem üçlüsü yönetecek.

        Ligin normal sezonunu ikinci sırada bitiren FenerbahçeÜlker ile dördüncü sıradan play-off mücadelesine başlayan Galatasaray Liv Hospital, final serisinde 4 galibiyet alarak şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.

        Fenerbahçe Ülker, yenilgisiz finale çıktı
        Play-off mücadelesine çeyrek finalde Uşak Sportif ile eşleşerek başlayan Fenerbahçe Ülker, rakibine iki maçta da üstünlük kurarak yarı finale yükseldi. İlk maçta sahasında Uşak Sportif'i 87-75 mağlup eden sarı-lacivertli ekip, deplasmandaki mücadeleyi de 100-62 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

        Yarı finalde Pınar Karşıyaka'nın karşısına çıkan Fenerbahçe Ülker, yine tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. İstanbul'daki ilk iki maçta İzmir temsilcisini 88-69 ve 94-83 mağlup eden sarı-lacivertli ekip, serinin son maçında rakibine 74-67 üstünlük kurdu ve finale çıkan ilk takım oldu.

        Galatasaray Liv Hospital, zorlu maçlardan çıktı
        Finalde Fenerbahçe Ülker'in rakibi olan Galatasaray Liv Hospital ise rakibine göre daha zorlu maçlar yaptı.

        Çeyrek finalde Beşiktaş İntegral Forex'in karşısına çıkan sarı-kırmızılı ekip, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmada siyah-beyazlı ekibe 72-70 yenildi. Serinin ikinci maçında deplasmanda rakibine 66-64 üstünlük kuran Galatasaray Liv Hospital, taraftarı önündeki serinin son mücadelesini 78-65 kazanarak yarı finale çıkma başarısı gösterdi.

        Yarı finalde normal sezonu sadece iki yenilgiyle lider olarak tamamlayan Banvit'in rakibi olan sarı-kırmızılı takım, Bandırma temsilcisine de bir kez yenilerek finale çıktı. İlk iki maçı deplasmanda yapan Galatasaray Liv Hospital, ilk karşılaşmayı 67-57 kazandı. İkinci maçta rakibine 69-67 yenilen sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'daki karşılaşmalarda Banvit'e şans vermedi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmalarda rakibine 76-71 ve 73-66 üstünlük kuran Galatasaray Liv Hospital, finale adını yazdırdı.

        İlk kupayı Fenerbahçe Ülker aldı
        İki ekip, sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya gelirken, mücadeleyi kazanan taraf Fenerbahçe Ülker oldu.

        Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Liv Hospital ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe Ülker arasındaki karşılaşmayı sarı-lacivertli ekip, 64-62 kazanarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü.

        İki ekip, Beko Basketbol Ligi'nin normal sezonunda ise birbirlerine birer kez üstünlük kurdu. Ligin ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Liv Hospital 72-62 kazandı. Fenerbahçe Ülker de ikinci yarıda taraftarının önünde rakibine 77-52 üstünlük sağladı.

        Saha avantajı Fenerbahçe Ülker'de olacak
        Play-off final serisinde 4 galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak.

        Final serisinde normal sezonu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Ülker, saha avantajıyla şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.

        İki takım arasındaki final serisinin maç programı şöyle:

        Bugün
        21.00 Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital (Ülker Sports Arena)

        5 Haziran Perşembe:
        21.00 Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital (Ülker Sports Arena)

        8 Haziran Pazar:
        19.00 Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker(Abdi İpekçi)

        10 Haziran Salı:
        20.00 Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker(Abdi İpekçi)

        13 Haziran Cuma: (Gerekirse)
        21.00 Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital (Ülker Sports Arena)

        16 Haziran Pazartesi: (Gerekirse)
        20.00 Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker(Abdi İpekçi)

        19 Haziran Perşembe: (Gerekirse)
        21.00 Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital (Ülker Sports Arena)

        Yorum

        • Bluesman
          Super Moderator
          • 25-03-2004
          • 20416

          #79
          Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

          Canlı yayınlar;

          NBA Live Stream Online | Watch NBA Online | Watch NCCAB Online

          Yorum

          • Bluesman
            Super Moderator
            • 25-03-2004
            • 20416

            #80
            Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

            Fenerbahçe Ülker Final Serisine Galibiyetle Başladı

            Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, sahasında konuk ettiği Galatasaray Liv Hospital’ı 89-70'lik skorla mağlup etti. Sarı Lacivertliler, bu sonuçla seride durumu 1-0’a getirdi.

            Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital, serinin ikinci maçında 5 Haziran Perşembe günü saat 21:00’da Fenerbahçe Ülker Arena’da karşı karşıya gelecek.

            Tempolu başlayan mücadelenin ilk bölümünde Bogdanovic, McCalebb ve Preldzic ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, ilk üç dakikayı 7-0 önde geçti. Furkan Aldemir’in turnikesiyle ilk sayılarını üreten Galatasaray Liv Hospital, hücum ribaundlarına da etkili oldu. Televizyon molasına 11-5 üstün giren Sarı Lacivertliler, Kleiza ile Oğuz’un da katkısıyla 13 sayılık farkı yakaladı (18-5). Ön alanda baskılı savunma yapan Sarı Kırmızılılar karşısında ev sahibi ekip, ilk periyotu Emir Preldzic’in orta sahadan attığı basketle 26-15 önde tamamladı. İkinci periyotun başında Ender Arslan ile hücumları iyi organize eden Galatasaray Liv Hospital, Carlos Arroyo’nun üç sayı isabetiyle de farkı 8 sayıya indirdi (34-26). Ancak boyalı alandaki etkinliğini sürdüren Fenerbahçe Ülker, devre arasında da soyunma odasına 52-35 üstün giden taraf oldu.

            Üçüncü periyota iyi başlayan Galatasaray Liv Hospital, Furkan Aldemir ve Sinan Güler’in sayılarıyla 6-0’lık seri yakalayarak durumu 52-41’e getirdi. Bunun üzerine mola alan Sarı Lacivertliler, aranın ardından ikinci yarıdaki ilk basketini de McCalebb’in turnikesi ile buldu. İkili oyunlarla kontrolü eline alan Sarı Lacivertliler, Bo McCalebb’in kenarda olduğu bölümlerde ön alanda baskılı savunma yapan rakibi karşısında son 10 dakikalık bölüme 66-51 önde girdi. Mücadelenin final periyotunda Luka Zoric’i kullanarak boyalı alandan skor üreten ev sahibi ekip, 35.dakikaya girilirken 14 sayılık farkı korudu (73-59). Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Fenerbahçe Ülker, maçtan da 89-70 galibiyetle ayrıldı.



            Karşılaşmanın Ardından Görüşler
            Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Galatasaray Liv Hospital'ı 89-70 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, sergiledikleri oyunun tatmin edici olduğunu söyledi.

            Obradovic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, play-off maçlarını çok enerjili oynamaları gerektiğinin altını çizerek, "Bugünkü oyunumuzdan son derece tatmin oldum. Savunma açısından çok agresif oynadık ve kolay sayı bulma şanslarımız oldu. Bazı yerlerde de gerçekten şanslıydık. Preldzic'in attığı iki son saniye üçlüğü normal değildi" dedi.

            Maçın ilk yarısında önde olmayı hak ettiklerini dile getiren Sırp teknik adam, "Çünkü çok iyi oynadık. Play-off serisinde 48 saatte bir maça çıkılıyor ve elimden geldiğince tüm oyuncularımdan faydalanmak istiyorum. İki takım arasındaki bu diyalogdan da çok memnunum. Güzel ve sakin bir maçtı. İnşallah böyle devam eder" ifadelerini kullandı.

            Obradovic, serinin ikinci maçının da çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Maç maç gitmemiz gerekiyor, yine çok zor bir ikinci maç olacak. Galatasaray'a son derece büyük saygımız var. Asıl kaliteleri bu akşamki gibi değil. Çok daha iyi oynayabileceklerini biliyoruz. Bizim de çok daha iyi oynayabileceğimiz zamanlar, basit hatalar yaptığımız zamanlar oldu. Maç boyunca iyi konsantre olmalıyız" şeklinde görüş belirtti.

            Sarı-lacivertli genç oyuncu Berk Uğurlu ise maç değerlendirmesinde, ilk müsabakanın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Saha avantajı bizdeydi ve ilk maçı kazanmamız gerekiyordu. Hocamız da böyle söylemişti" dedi.

            Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe'ye direnemediklerini söyledi. "Fenerbahçe'yi kutluyorum. Maç tamamen onların hakkıydı" diyen Ataman, şöyle konuştu: "Maça çok tempolu ve sert savunma yaparak başladılar. Biz ise hücumda inanılmaz derece düşük yüzdelerle maça başladık. Kolay dış ve pota altı atışlar kaçırdık. Buna karşılık Fenerbahçe Ülker, ilk yarıda savunma kaynaklı sayılar da bularak sonuca gitti. Bu, maçın da özeti oldu. İkinci yarıda Fenerbahçe Ülker farkı korumaya, biz ise onları yakalamaya çalıştık. Farkı 10 sayının altına çeksek belki bir şeyler değişebilirdi ama bu gerçekleşmedi. Bu dönemde Fenerbahçe Ülker, daha uzun bir çalışma süresi buldu. Biz ise zorlu bir yarı final serisinden çıktık. Takımı ürkek gördüm, bunu değiştirmeliyiz. Deplasmanda maç kazanınca durumu lehinize çeviriyorsunuz ve bugün bunu yapamadık. Perşembe günü yeni bir maç var. Fenerbahçe Ülker'in oyununu anladık. O sertlikte ve kararlılıkta oynayıp, oyunda kalıp, kazanmaya çalışacağız."

            Sarı-kırmızılı oyuncu Ender Arslan da iyi bir maç çıkartamadıklarını belirterek, "Özellikle ikinci çeyrekte kontrolü tamamen rakibe kaptırdık. Çok daha akıllı ve dirençli oynamamız gerekiyordu. Kesinlikle ikinci maçta bunu değiştireceğiz. Bu şeklide oynayarak başarılı olamayız. Biz dirençli bir takımız ve zor durumlardan ayağa kalkmasını hep bildik. İki gün sonra bir maç daha var. Sahada daha farklı bir Galatasaray Liv Hospital olacak" diye konuştu.

            Yorum

            • Bluesman
              Super Moderator
              • 25-03-2004
              • 20416

              #81
              Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

              Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca İle Sözleşme Uzattı


              Beko Basketbol Ligi'nde 2013-14 sezonunu Türkiye Kupası'nı kazanarak ve Play-Off'ta yarı finale yükselerek tamamlayan Pınar Karşıyaka, başarılı başantrenörü Ufuk Sarıca ile sözleşme uzattı. Ufuk Sarıca düzenlenen törende İzmir ekibi ile 1+1 yıllık yeni sözleşmesini imzaladı.

              Yorum

              • Bluesman
                Super Moderator
                • 25-03-2004
                • 20416

                #82
                Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                2.MAÇ BUGÜN;

                FB-GS

                Yorum

                • Bluesman
                  Super Moderator
                  • 25-03-2004
                  • 20416

                  #83
                  Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                  Fenerbahçe Ülker, Saha Avantajını Korudu: 74-73


                  Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, McCalebb, Emir Preldzic, Oğuz Savaş ve Kleiza'yla, Galatasaray Liv Hospital ise Erceg, Furkan ve Markoishvili'yle skor üretirken, ilk 6 dakika 10-10'luk eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra, Fenerbahçe Ülker üst üste hücumlardan boş dönerken, iyi savunma yapan sarı-kırmızılı ekip, Markoishvili, Sinan Güler ve Arroyo ile basketler kazanarak 8-0'lık seri yaptı ve 8. dakikada 18-10 öne geçti. Fenerbahçe Ülker'de bitime 3,6 saniye kala McCalebb'in basket faul ile kazandırdığı 3 sayı, ilk çeyreğin sonucunu 18-13 konuk ekip lehine belirledi.

                  Sarı-lacivertliler, ikinci çeyreğin hemen başında Zoric'in kazandırdığı 5 sayıyla skoru eşitlerken (18-18), Kleiza'nın 3 sayılık basketi de 13. dakikada Fenerbahçe Ülker'i 21-18 öne geçirdi. Periyodun ilk 5 dakikasında rakibine 12-2 üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, 25-20 üstün duruma geldi. McCalebb ile Melih Mahmutoğlu'nun sayılarına karşın, dış atışlarda Markoishvili ve Erceg'le etkili olan sarı-kırmızılı ekip, oyunda dengeyi yeniden kurdu. Karşılaşmanın ilk yarısı 34-34 eşitlikle tamamlandı.



                  Mücadelenini ikinci yarısında, Fenerbahçe Ülker oldukça düşük bir şut yüzdesiyle oynarken, Ömer Onan ve Emir Preldzic'in kazandırdığı basketler, sarı-lacivertli takımı oyunda tuttu. Furkan Aldemir, Markoishvili, Ender ve Erceg'in basketleriyle skor üstünlüğünü eline alan Galatasaray Liv Hospital, 26. dakika içinde 4 sayı (52-48) öne geçerken, yapılan basit top kayıpları farkın açılmasını engelledi. Konuk ekip, son çeyreğe 3 sayı farkla 56-53 galip durumda girdi.

                  Son periyoda Melih Mahmutoğlu ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle başlayarak 32. dakikada skoru eşitleyen (58-58) Fenerbahçe Ülker, ardından yine oldukça tutuk bir mücadele ortaya koydu. Arroyo, Erceg ve Markoihvili'nin sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakalayan sarı-kırmızılı ekip, 35. dakika içinde skoru 66-58 lehine çevirdi. Taraftarının da desteğini arkası alarak yeniden hareketlenen sarı-lacivertliler, Melih Mahmutoğlu, Zoric ve Bjelica'nın sayılarıyla farkı kapatma çabasına girerken, Markoishvili ile Arroyo ile karşılık veren Galatasaray Liv Hospital elindeki skor avantajını korumaya çalışsa da 38. dakika içinde skor eşitlendi: 71-71. Son dakikasına 73-72 Galatasaray Liv Hospital'ın üstünlüğüyle girilen maçta, bitime 21,4 saniye kala Fenerbahçe Ülker, McCalebb'in basketiyle 74-73 öne geçti. Son 3,5 saniye kala dışarı çıkan topun sarı-kırmızılı takıma verilmesi Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların ve teknik heyetin büyük tepkisini çekerken, son hücumda Galatasaray Liv Hospital atış yapamayınca Fenerbahçe Ülker müsabakadan 74-73 galip ayrıldı.







                  Nba'in efsane oyuncusu Tim Hardaway de maçı izledi

                  Bir organizasyon için Türkiye'de bulunan Nba'in efsane oyun kurucularından Tim Hardaway ile New York Knicks'te forma giyen oğlu Tim Hardaway Jr. da karşılaşmayı izledi.

                  Saha kenarından karşılaşmayı takip eden Tim Hardaway, ilk periyot sonunda anons edilerek, sahaya çıktı. Hardaway, yaptığı açıklamada, heyecanlı bir maç olduğunu belirterek, "Salonda müthiş bir atmosfer var. Burada sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum," dedi.

                  Yorum

                  • Bluesman
                    Super Moderator
                    • 25-03-2004
                    • 20416

                    #84
                    Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                    Galatasaray Durumu 2-1’e Getirdi: 73-64


                    Karşılaşmaya pota altında Zoric'i iyi kullanarak başlayan Fenerbahçe Ülker, bu oyuncunun kaydettiği basketlerle 4. dakikada 5-1 öne geçti. Hücumda üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında istediği isabet oranını yakalayamasa da hücum ribaundlarını alan Galatasaray Liv Hospital, 6. dakikada 7-5 üstünlük kurdu. Furkan'ın sert savunması karşısında zorlanan konuk takımda Zoric ve Bjelica erken faul problemi yaşadı. Erceg ile arka arkaya 7 sayı bulan sarı-kırmızılılar, 8. dakika içinde farkı 8 sayıya (15-7) çıkardı. Bu dakikadan sonra 6-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertliler, farkı 2 sayıya indirirken, ilk çeyrek Galatasaray Liv Hospital'in 15-13 üstünlüğüyle tamamlandı.



                    Ev sahibi ekibin ilk 5'te 4 değişiklik yaparak sahaya çıktığı ikinci çeyreğe Melih'in hücumdaki etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe Ülker, 13. dakikada 22-22 eşitliği sağladı. Rakip uzunların savunmasına rağmen içeri iyi kat eden Melih, pota altında bulduğu basketle 15. dakikada takımını 24-22 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra tempoyu artırıp rakibini savunmada dengesiz yakalayan Galatasaray Liv Hospital, 7-0'lık seri bularak, 17. dakikada Cenk'in 3 sayılık basketiyle üstünlüğü yeniden ele aldı: (31-24) Sarı-kırmızılılara Bjelica ve Melih'in 7-0'lık serisiyle karşılık veren konuk ekip, 19. dakikada 32-31 ile skoru tekrar lehine çevirdi. Kalan sürede iki takım da karşılıklı basketler üretirken, devre arasına Galatasaray Liv Hospital'ın 36-34 üstünlüğüyle girildi.



                    İkinci yarıya alan savunmasıyla başlayan sarı-kırmızılılar, istediği sonucu aldı. Rakibini durdurmayı başaran Galatasaray Liv Hospital, Markoishvili, Erceg ve Furkan'la bulduğu 9-1'lik seriyle 23. dakikada 10 sayılık fark (45-35) yakaladı. Bogdanovic'in dış atışlardan arka arkaya bulduğu sayılarla oyunda kalan Fenerbahçe Ülker, daha sonraki etkili performansıyla 29. dakikada Bjelica ile 52-51 öne geçti. Karşılıklı basketlerin atıldığı çeyrek, 55-55 tamamlandı.







                    Son periyoda etkili savunma yaparak başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk 5 dakikada rakibine sadece 2 sayı şansı verdi ve 35. dakikada 64-57 üstünlük kurdu. Taraftarının desteğiyle iyi oyununu sürdüren sarı-kırmızılı ekip, mücadelenin sonuna kadar farkı korudu ve maçı 73-64 kazandı.

                    Galatasaray Liv Hospital, bu galibiyetle seride durumu 2-1'e getirdi.

                    Yorum

                    • Bluesman
                      Super Moderator
                      • 25-03-2004
                      • 20416

                      #85
                      Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                      http://www.vipboxeu.co/basketball/23...am-online.html

                      Yorum

                      • Bluesman
                        Super Moderator
                        • 25-03-2004
                        • 20416

                        #86
                        Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                        34-24 2.Çeyrek



                        Yorum

                        • Bluesman
                          Super Moderator
                          • 25-03-2004
                          • 20416

                          #87
                          Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                          Final Serisi'nde Skor Eşitlendi: 88-82
                          Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 4. maçında Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'i 88-82 yendi. Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, evinde oynadığı 2 maçı da kazanarak seride durumu 2-2 yaptı.




                          Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, pota altında yaptığı sert savunmayla rakibine kolay sayı şansı vermezken, Sinan Güler, Furkan Aldemir ve Markoishvili'nin basketleriyle 3. dakikada 11-2 öne geçti. Konuk ekipte McCalebb ile Zoric'in çabalarına rağmen üst üste yapılan top kayıpları dikkati çekerken, Arroyo ve Erceg'in de skora katkısıyla farkı 7. dakikada 14'e (24-10) çıkaran sarı-kırmızılılar, ilk periyodu 28-16 önde tamamladı.

                          İkinci çeyreğe Ersin Dağlı ve Sinan Güler'in basketleriyle başlayan Galatasaray Liv Hospital, 12. dakikada 16 sayılık (32-16) farka ulaştı. Kleiza ve Zoric'le 6-0'lık bir seriyle karşılık veren Fenerbahçe Ülker, 14. dakikada farkı 10 sayıya (32-22) indirdi. Kleiza'nın şutlarını sokmaya başlamasıyla oyunu dengeleyen sarı-lacivertli ekip, Emir Preldzic ve McCalebb'in üst üste gelen basketleriyle de 17. dakika içinde aradaki farkı 4 sayıya kadar düşürdü: 37-33.

                          Fenerbahçe Ülker, Kleiza'nın son saniye basketiyle devre arasına girerken skoru 40-38 yaptı ve 16 sayı geriye düştüğü bu çeyreğin sonunda farkı 2 sayıya indirdi.







                          Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla üçüncü çeyreğin hemen başında skoru (40-40) eşitledi. Galatasaray Liv Hospital, Sinan Güler, Markoishvili ve Arroyo'nun basketleriyle 7-0'lık seriyle karşılık vererek 23. dakikada skoru 47-40 yaptı. Sarı-lacivertliler ise bu kez McCalebb ve Kleiza'nın basketleriyle 25. dakikada tekrar beraberliği yakaladı: 47-47. Savunmasını sertleştiren sarı-kırmızılı ekip, özellikle pota altında rakibinin kolay sayı bulmasını engellerken, Arroyo, Erceg ve Markoishvili'nin basketleriyle 14-2'lik bir seri yakalayıp, son periyoda 12 sayı (61-49) önde girdi.

                          Karşılıklı basketlerle başlayan son çeyrekte bitime 7 dakika 41 saniye kalan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, peş peşe aldığı iki teknik faulün ardından diskalifiye olurken, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle de oyun 15 dakika durakladı. Kalan bölümde sarı-lacivertlilerin başında yardımcı antrenör Jose Maria Izquierdo yer aldı. Sarı-lacivertli ekipte McCalebb, Oğuz Savaş ve Bogdanovic'in sayıları farkın kapanmasına yetmezken, Galatasaray Liv Hospital, Cenk ve Arroyo'nun skorer oyunuyla üstünlüğü elinde tutmayı bildi. Son bölümde Kleiza'nın 3 sayılık basketlerine karşın, Ersin Dağlı, Sinan Güler ve Markoishvili ile basketler bulmaya devam eden Galatasaray Liv Hospital, mücadeleden 88-82 galip ayrıldı.

                          Yorum

                          • Bluesman
                            Super Moderator
                            • 25-03-2004
                            • 20416

                            #88
                            Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                            TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU
                            DİSİPLİN KURULU
                            TOPLANTI TARİHİ VE NO : 12.06.2014 - 57
                            KARARIN TARİHİ VE NO : 12.06.2014 - 387
                            KARAR
                            OLAYLAR :
                            10.06.2014 tarihinde İstanbul’da oynanan GALATASARAY LİV HOSPİTAL –
                            FENERBAHÇE ÜLKER BEKO BASKETBOL LİGİ PLAY OFF FİNAL müsabakası
                            sırasında Galatasaray Liv Hospital taraftarlarınca sahaya yabancı maddeler atılması ve küfürlü
                            tezahüratlarda bulunulması neticesinde ayrı ayrı üç kez anons yapılması ve müsabakanın
                            duraksaması, Galatasaray Liv Hospital Takımı tarafından görevlendirilen anons yetkilisinin
                            müsabaka sırasında yönergelere aykırı olarak anons sistemini taraftarları coşturmak için
                            kullanması, yapılan ikaza rağmen devam etmesi, müsabakanın oynandığı salona kapasitenin
                            üzerinde taraftar alınması neticesi Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının müsabakayı
                            merdiven boşluklarında takip ederek giriş çıkışları engellemeleri ve müsabaka bitiminde
                            skorborda misafir takımı küçük düşürücü sözler yansıtılması nedenleriyle, ilgili dosya
                            Kurulumuza sevk edilmiştir.
                            İNCELENEN BELGELER;
                            TBF Sevk Yazısı, Müsabaka Değerlendirme Formu, Hakem Raporu, Galatasaray Spor
                            Kulübü’nün Savunma Yazısı.
                            GEREKÇE VE KARAR;
                            Disiplin soruşturmasına esas Müsabaka Değerlendirme Formu ve Hakem Raporu ile Kulübün
                            savunma yazısı incelendiğinde; müsabakanın üçüncü periyodunun bitimine 7.21 dakika kala
                            Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının sahaya yabancı maddeler attıkları, neticesinde anons
                            yapıldığı ve müsabakanın duraksadığı, duran zaman esnasında bu kez küfürlü tezahüratlarda
                            bulunulduğu ve neticesinde ikinci kez anons yapıldığı, müsabakanın dördüncü periyodunun
                            bitimine 7.41 dakika kala Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının sahaya yine yabancı
                            maddeler attıkları, neticesinde üçüncü kez anons yapıldığı, hakemlerin soyunma odasına
                            gittikleri ve müsabakanın 15 dakika duraksadığı tespit edilmiştir. Ayrıca Galatasaray Liv
                            Hospital Takımı tarafından görevlendirilen anons yetkilisinin, anons sistemini taraftarları
                            coşturmak için kullandığı, yapılan ikaza rağmen devam ettiği, müsabakanın oynandığı salona
                            güvenlik ve insan sağlığını tehdit eder şekilde kapasitenin üzerinde taraftar alındığı ve bu
                            nedenle taraftarların müsabakayı merdiven boşluklarında takip ederek giriş çıkışları
                            engelledikleri, müsabakanın bitimiyle birlikte ise skorboarda misafir takımı küçük düşürücü
                            sözler yansıtıldığı belirlenmiştir.
                            Diğer taraftan içinde bulunduğumuz sezonda Galatasaray Liv Hospital taraftarları
                            tarafından gerçekleştirilen seyirci olayları nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek
                            Basketbol Şubesi’ne;
                            1 - Kurulumuzun 01.11.2013 tarih, 7 sayılı kararı ile sahaya patlayıcı maddeler atılması
                            sebebiyle iki kez anons yapılmasına ve müsabakanın iki kez duraksamasına sebebiyet
                            verilmesi nedenleriyle 3.500 TL para cezası,
                            2 – Kurulumuzun 20.11.2013 tarih, 58 sayılı kararı ile sahaya yabancı maddeler atılması
                            sebebiyle anons yapılmasına ve müsabakanın duraksamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle
                            2.500 TL para cezası,
                            3 – Kurulumuzun 13.12.2013 tarih, 78 sayılı kararı ile sahaya ve hakem masasına yabancı
                            maddeler atılması, rakip takım sporcularına doğru yabancı maddeler atılması ve tükürülmesi,
                            çok sayıda patlayıcı madde patlatılması, rakip takım sporcuları ve idarecileri aleyhinde
                            küfürlü tezahüratlarda bulunulması sebepleriyle anons yapılmasına ve müsabakanın
                            duraksamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle 10.000 TL para cezası,
                            4 – Kurulumuzun 09.01.2014 tarih, 128 sayılı kararı ile müsabaka öncesinde ve sırasında
                            küfürlü tezahüratlarda bulunulması, sahaya yabancı maddeler atılması, patlayıcı maddeler
                            patlatılması, tüm bu olaylar neticesinde iki kez anons yapılması ve müsabakanın iki kez
                            duraksaması, ayrıca salonda bulunan misafir takım bench koruma panelinin ve salon
                            camlarının kırılması, salona ciddi zarar verilmesi nedenleriyle 12.000 TL para cezası,
                            5 – Kurulumuzun 18.02.2014 tarih, 201 sayılı kararı ile müsabaka sırasında küfürlü
                            tezahüratlarda bulunulması neticesinde anons yapılmasına ve müsabakanın duraksamasına
                            sebebiyet verilmesi nedenleriyle 4.000 TL para cezası,
                            6 – Kurulumuzun 04.04.2014 tarih, 295 sayılı kararı ile müsabaka sırasında patlayıcı madde
                            patlatılması neticesinde anons yapılmasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle 5.000 TL para
                            cezası,
                            7 – Kurulumuzun 16.05.2014 tarih, 363 sayılı kararı ile müsabaka öncesinde ve müsabaka
                            sırasında küfürlü tezahüratlarda bulunulması neticesinde anons yapılmasına ve müsabakanın
                            duraksamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle 8.000 TL para cezası,
                            8 – Kurulumuzun 23.05.2014 tarih, 371 sayılı kararı ile müsabaka sırasında sahaya yabancı
                            madde atılması neticesinde anons yapılmasına ve müsabakanın duraksamasına sebebiyet
                            verilmesi nedenleriyle 8.300 TL para cezası,
                            9 – Kurulumuzun 28.05.2014 tarih, 374 sayılı kararı ile müsabaka öncesinde rakip takım
                            taraftarlarına ve sahaya doğru patlayıcı maddeler atılması neticesinde anons yapılmasına,
                            müsabaka sırasında ise taraftarları ile güvenlik görevlileri arasında sorunlar yaşanması
                            neticesinde müsabakanın duraksamasına sebebiyet verilmesi nedenleriyle 20.000 TL para
                            cezası,
                            10 – Kurulumuzun 31.05.2014 tarih, 379 sayılı kararı ile saha içi koltuklarda oturan birkaç
                            taraftarın, münferit olarak hakemlere yönelik uygunsuz sözler söylemeleri nedeniyle 5.000 TL
                            para cezası,
                            11 – Kurulumuzun 03.06.2014 tarih, 382 sayılı kararı ile müsabaka sırasında sahaya yabancı
                            maddeler atılması neticesinde anons yapılmasına ve müsabakanın duraksamasına sebebiyet
                            verilmesi nedenleriyle 5.000 TL para cezası,
                            12 – Kurulumuzun 10.06.2014 tarih, 386 sayılı kararı ile müsabaka öncesinde salon dışında
                            hakemlere yönelik küfürlü sözler söylenmesi, tükürülmesi ve yabancı maddeler atılması,
                            müsabaka öncesinde küfürlü tezahüratlarda bulunulması, müsabaka öncesinde ve sırasında
                            sahaya yabancı maddeler atılması neticesinde iki kez anons yapılmasına ve müsabakanın
                            duraksamasına sebebiyet verilmesi, müsabaka bitiminde ise rakip takım sporcularına doğru
                            yabancı maddeler atılması nedenleriyle 25.000 TL para cezası
                            verilmiştir.
                            Yine içinde bulunduğumuz sezonda;
                            1 – Kurulumuzun 13.12.2013 tarih, 78 sayılı kararı ile Galatasaray Liv Hospital Takımı
                            taraftarlarının spor alanında numaralanmış koltuklara göre satılması gereken yerlere
                            oturmaları gerekirken, salona kapasite üzerinde seyirci alınması sebebiyle zaruri olarak
                            merdiven boşluklarında durarak giriş çıkışları engellemeleri nedeniyle Galatasaray Spor
                            Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’ne ihtar cezası,
                            2 - Kurulumuzun 31.05.2014 tarih, 379 sayılı kararı ile Galatasaray Liv Hospital Takımı
                            tarafından görevlendirilen anons görevlisinin anons sistemini seyircileri coşturmak için
                            kullanması nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’ne 2.000 TL para
                            cezası,
                            3 – Kurulumuzun 03.06.2014 tarih, 382 sayılı kararı ile Galatasaray Liv Hospital Takımı
                            tarafından görevlendirilen anons görevlisinin anons sistemini seyircileri coşturmak için
                            kullanması nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’ne 4.000 TL para
                            cezası,
                            4 - Kurulumuzun 10.06.2014 tarih, 386 sayılı kararı ile;
                            a) Galatasaray Liv Hospital Takımı taraftarlarının spor alanında numaralanmış
                            koltuklara göre satılması gereken yerlere oturmaları gerekirken, salona kapasite
                            üzerinde seyirci alınması sebebiyle zaruri olarak merdiven boşluklarında
                            durarak giriş çıkışları engellemeleri nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek
                            Basketbol Şubesi’ne 1.000 TL para cezası,
                            b) Galatasaray Liv Hospital Takımı tarafından görevlendirilen anons görevlisinin
                            anons sistemini seyircileri coşturmak için kullanması nedeniyle Galatasaray Spor
                            Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’ne 6.000 TL para cezası
                            verilmiştir.
                            Kurulumuzca işbu dosyalar da değerlendirilmek suretiyle;
                            1 – Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının sahada yapılan mücadeleyi kurallara aykırı
                            olarak etkilemeye yönelik ve devamlılık arzeden eylemlerinin sürdüğü ve bu müsabaka
                            sırasında da yapılan eylemler karşısında defalarca anons yapıldığı, hatta hakemler ve teknik
                            komiserin soyunma odasına giderek müsabakaya ara verildiği anlaşılmaktadır. Bu çerçevede
                            söz konusu eylemlere uyan Disiplin Yönergesi’nin 7, 11.5, 11.6, 28.1, 29.1 ve 29.2.6
                            maddeleri gereğince, müsabaka sırasında sahaya yabancı maddeler atılması ve küfürlü
                            tezahüratlarda bulunulması neticesinde üç kez anons yapılmasına, müsabakanın
                            duraksamasına ve hakemlerin soyunma odasına gitmelerine sebebiyet verilmesi, müsabaka
                            bitiminde ise salonda bulunan skorborda misafir takımı küçük düşürücü sözler yansıtılması
                            nedenleriyle GALATASARAY SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN
                            2 (İKİ) MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA VE 30.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine,
                            2 – Galatasaray Liv Hospital takımı tarafından görevlendirilen anons yetkilisinin
                            eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 28.2.11 maddesi gereğince, anons sistemini (yapılan
                            ikaza rağmen) seyircileri coşturmak için kullanması nedeniyle GALATASARAY SPOR
                            KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN 6.000-TL PARA CEZASI ile
                            tecziyesine,
                            3 – Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının eylemlerine uyan TBL Yönetim Esasları
                            Yönergesi’nin 53.4. maddesi ile Disiplin Yönergesi’nin 7, 11.6 ve 19. maddeleri gereğince,
                            salona güvenlik ve insan sağlığını tehdit eder şekilde kapasitenin üzerinde taraftar alındığı,
                            seyircilerin spor alanında numaralanmış koltuklara göre satılması gereken yerlere oturmaları
                            gerekirken, müsabakanın oynandığı salona kapasite üzerinde seyirci alınması neticesi zaruri
                            olarak merdiven boşluklarında durarak giriş çıkışları engellemeleri nedeniyle,
                            GALATASARAY SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL ŞUBESİ’NİN 5.000-TL
                            PARA CEZASI ile tecziyesine,
                            iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para
                            cezalarının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.
                            Başkan Başkan Vekili
                            İmran IŞILDAR Av. Feridun ÖZTOP
                            Raportör Üye Üye
                            Av. İsmail BAÐDATLI Av. Ata DİNÇER Selçuk KEMERÖZ
                            Aslı Gibidir.

                            Yorum

                            • Bluesman
                              Super Moderator
                              • 25-03-2004
                              • 20416

                              #89
                              Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                              Seriyi 3-2’ye Getiren Fenerbahçe Ülker, Avantajı Yakaladı
                              Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Fenerbahçe Ülker, sahasında konuk ettiği Galatasaray Liv Hospital’ı 76-63’lük skorla mağlup ederek seride durumu 3-2’ye getirdi.

                              İki takımın da kontrollü başladığı mücadelede uygun şutları bulan Galatasaray Liv Hospital, üst üste hücumlardan boş dönerken, Kleiza ve Bogdanovic ile yakaladığı pozisyonları değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 3. dakikanın başında 5-0'lık üstünlük sağladı. Ev sahibi takıma 7-0'lık seri ile karşılık veren sarı-kırmızılılar, 4. dakikada 7-5 öne geçti. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, rakibinin yaptığı top kayıplarından yararlanıp, McCalebb, Bogdanovic ve Oğuz'la 16-0'lık bir seri bularak, 8. dakikada 21-7 üstünlük kurdu. Konuk takım, kenardan gelen Ersin ile skor üretse de etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 15 sayı farkla 26-11 önde tamamladı. İlk çeyrekte yakaladığı ritmi ikinci periyoda da yansıtan Fenerbahçe Ülker, Zoric, Kleiza ve Ömer'in kaydettiği basketlerle 13. dakikanın başında 21 sayılık (32-11) fark elde etti. Savunma ribaundlarında rakibine üstünlük sağlayan Fenerbahçe Ülker, uzun oyuncularından aldığı skor katkısıyla Galatasaray Liv Hospital'in oyuna tutunmasına engel oldu. Yüksek isabet oranlı şutlar atmaya devam eden sarı-lacivertliler, devre arasına 45-21 üstün girdi.

                              İkinci yarıya hareketli başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk dakikada Sinan ve Markoishvili ile 5-0'lık seri yakaladı ve farkı 19 sayıya (45-26) indirdi. Ancak uygun durumda dış atışlardan yararlanamayan konuk ekip, ribaundlarda da sıkıntı yaşayınca Fenerbahçe Ülker, hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle farkın kapanmasına izin vermedi. Karşılıklı basketlerin atıldığı bölümün ardından Galatasaray Liv Hospital, Erceg ve Cenk'in 3 sayılık basketleriyle 28. dakika içinde farkı 14 sayıya (53-39) düşürdü. İki takımın da basketler bulduğu kalan sürede fark değişmedi ve son çeyreğe 60-46 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle geçildi. Son çeyreğe 4-0'lık seriyle başlayan sarı-kırmızılılar, 32. dakika içinde farkı 10 sayıya (60-50) indirdi. Göksenin ile McCalebb'e baskı yapan Galatasaray Liv Hospital, Oğuz ve Preldzic'in içeriden bulduğu sayılara engel olamadı. Kaydettiği basketlerle farkı 19 sayıya kadar açan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı da 76-63 kazandı.

                              Sarı-lacivertliler, bu skorla 2-2 eşitliğin bulunduğu seride 3-2 öne geçti. Serinin 6. maçı 16 Haziran Pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.


                              Yorum

                              • Bluesman
                                Super Moderator
                                • 25-03-2004
                                • 20416

                                #90
                                Konu: BEKO BASKETBOL LİGİ 2013-2014

                                Fener şampiyon oldu.Tebrikler...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X