Hicri yeni yılımız hayırlara vesile olsun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    Hicri yeni yılımız hayırlara vesile olsun

    SENE BAŞI DUASI OKUNUŞU;

    Bismillâhirrahmânirrahîm

    Elhamdülillahi Rabbilâlemîn
    Vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihi ecmaîn.
    Allâhümme entel ebediyyül kadîm.
    Elhayyülkerîm.
    El hannânül mennân vehâzihî senetün cedîdetün es elüke fîhel ısmete mineşşeytânirracîm vel avne alâ hâzihin nefsel emmârati bissû’i veliştigâle bimâ yugarribunî ileyke yâ zel celâli vel ikrâm.
    Birahmetike yâ erhamerrâhımîn.
    Ve sallallâhü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehli beytihî ecmaîn.”
    AMİN.


    Bütün hamdler, âlemlerin Rabbi olan Allah’a aittir! Salât-ü selâm, Efendimiz Muhammed’in ve âl-i ashabının tamamının üzerine olsun!
    Ey Allah! Sen Ebedî’sin, Kadîm’sin (başlangıcın ve sonun yoktur)! Hayy’sm, Kerîm’sin (hakikî hayat sahibi de, kerem sahibi de ancak Sensin)! Hannân’sm, Mennân’sın (son derece acıyan ve çokça lütuflarda bulunan Rabbimizsin)!
    İşte bu yeni senedir! Ben bu sene Senden dilerim ki beni kovulmuş şeytandan ve onun dostlarından koruyasm, kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı bana yardım edesin ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul edesin.
    Ey kerem sahibi! Ey celâl ve ikram sahibi! Ey acıyanların en merhametlisi! Rahmetinle kabul eyle!’
    Allâh-u Te’âlâ, Efendimiz ve peygamberimiz Muhammed (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)ç, âl-i ashabının ve Ehl-i Beyt’inin tamamına salât ve selâm eylesin!’ derse, şeytan:
    ‘Biz bu kişiden ümidi kestik!’ der ve Allah (Cette CelâlüM) ona, kendisini sene boyunca koruyacak İki melek görevlendirir.” (Allâme Safûrî, Nüzhetü’l-mecâlis: 1/156; Mâü’l-ayneyn, Na’tü’l-bidâyât, sh:165)
    Şihâbüddîn es-Sühreverdî (Kuddise Sirruhûjdm nakledildiğine göre; bu duayı (sene başı duasını) âşûrâ günü üç kere okuyan o sene ölmekten emin olur. Zira eceli takdir edilen kişiye o gün bu duayı bu şekilde okumak nasip olmaz!
İşlem Yapılıyor
X