CES 2015 Samsung Smart TV'lerde Tizen Dönemi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    CES 2015 Samsung Smart TV'lerde Tizen Dönemi

    Samsung Smart TV'lerde Tizen Dönemi

    Samsung, 2015 yılındaki tüm akıllı televizyonlarında Tizen işletim sistemine yer vereceğini duyurdu. Tizen'li akıllı TV'ler hakkındaki bilgiler haberimizde.


    Samsung, Intel gibi üst düzey şirketlerin yer aldığı bir grup tarafından geliştirilen Linux tabanlı Tizen daha önceden daha çok akıllı telefonlarda ve Samsung'un Gear serisi akıllı saatlerinde karşımıza çıkmıştı.
    Buna rağmen tabletler, akıllı TV'ler ve otomobillerde kullanılmaya destek veren Tizen'i 2015 yılında daha çok göreceğiniz gibi görünüyor. Samsung Gear S, Gear Fit gibi giyilebilir cihazlarının yanı sıra Samsung Z1 ve prototip aşamasında olan Tizen'li akıllı TV'de işletim sisteminin ilk adımlarını görmüştük.


    Teknoloji dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olan ve bizimde yerinde takip edeceğimiz CES 2015 öncesinde Samsung yaptığı açıklamada 2015 yılı içerisindeki tüm akıllı TV'lerinde Tizen işletim sistemini kullanacağını duyurdu. Geçtiğimiz Haziran ayında Tizen TV platformunu görücüye çıkaran ve geliştiriciler için SDK'sını da sunan Samsung, Tizen'in akıllı televizyonlardaki uygulama geliştirme açısından çok daha kolay bir seçenek olduğunu iddia ediyor.
    Akıllı TV'lerde yepyeni özellikler Tizen ile gelecek!
    Tizen'in geliştirilmesi ise halen devam ediyor. Birçok farklı geliştirmenin ve önemli özelliklerin eklediği Tizen, gelen bilgilere göre TV'lerde PlayStation oyunlarını çalıştırabileceğinin yanı sıra akıllı telefon ve tabletlerdeki oyunları da kolay bir şekilde televizyonlar üzerinden oynanabilmesini sağlayabilir.
    Özellikler bu kadarla da sınırlı değil. Diğer Samsung cihazlarla Wi-Fi Direct veya Bluetooth üzerinden bağlanarak veri aktarımı gibi işlemler yapılabilecek. Akıllı TV'niz kapalı olsa bile canlı olarak akıllı telefon veya tabletlerinizden televizyon imkanı da Tizen'li TV'lerin sunacağı iddia edilen özellikler arasında yer alıyor.
    Arayüz konusunda da Samsung'un piyasadaki akıllı TV'lerindeki Smart Hub'un Tizen'de geliştirilecek çok daha kullanışlı hale getirileceği belirtiliyor.

    Diğer geliştiricilerde Tizen'i kullanabilecek
    Ayrıca Samsung, Apple'ın iOS işletim sisteminde izlediği politikayı uygulamayarak Tizen işletim sistemini diğer üreticiler içinde kullanılabilir hale getirecek. Bu sayede destek veren firmalar arasında kendisinin de yer aldığı Tizen projesini daha geniş kitlere yaymayı hedefliyor olabilir.
    Akıllı telefonlarının büyük bir çoğunluğunda Android işletim sistemine yer veren firmanın dışa bağımlılığı azaltma eğiliminde de olduğu belirtiliyor. Akıllı TV'lerin yanı sıra akıllı telefonlarında da Tizen'i daha fazla tercih ederek bu bağımlılığı bir nebze düşürebilir.
    6-9 Ocak tarihleri arasındaki CES 2015'te Samsung, Tizen ile çalışan akıllı TV'lerini görücüye çıkarabileceği de söylendiğini de aktaralım.
İşlem Yapılıyor
X