Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

    Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?



    Android tabanlı akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı saatler derken, akıllı TV'lerde de Android işletim sistemi yaygınlaşmaya başladı. Android TV'ler hakkında TPVision ile detay vereceğim



    CES 2015'te pek çok farklı teknoloji duyuruldu. Tabi bu teknolojilerin ortak noktasında ise biraz da Android bulunuyor.

    Android artık sadece tablet, akıllı telefon ve giyilebilir cihazlarda kullanılan bir işletim sistemi olmaktan çıktı, artık arabalardaki eğlence sistemleri ve akıllı televizyonlarda da kullanılan bir sistem haline geldi.

    Akıllı televizyonlar, Android işletim sistemiyle beraber daha önce kullanıcılarına vaat ettiği deneyimi daha akıcı bir şekilde sunabiliyorlar.

    Android ile zaten oturmuş olan bir ekosistem söz konusu. Yüzbinlerce oyun ve uygulamanın bulunduğu bu ekosistem ile televizyonunuz, kendi başına bir konsola bile dönüşebilecek.
    Detaylara bakarak donanımın bileşenlerini inceleyelim ilk önce
    Bölümleri ayrıntı vererek doğru uygulama çizgisinde Görüntü kirliliğini yok edeceğiz

  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

    Herkes bir Ultra HD 4K televizyonu olsun ister. Evet, henüz 4K çözünürlüğü kullanan yeterince kaynak olmadığını biliyoruz, ama çok yakında olacak.
    Blu-ray formatı Ocak ayında yenilenecek ve belki de 4K kanallar bile yayına girmeye başlayacak. Tabii böylesine yüksek teknolojiye sahip bir televizyonu almaktaki asıl amaç geleceğe yatırım yapmak. Ama aslında bundan biraz daha fazla sebep var. Bazı Ultra HD TV'ler, çok gelişmiş "upscale", yani HD'yi UHD'ye genişletme teknolojileri sayesinde şimdiye kadar gördüğümüz en iyi Blu-ray görüntülerini sunuyor.
    Bunun yanında 4K'nin doğuşu 3D'nin de yeniden doğmasına sebep oluyor. Çünkü doğal olarak yüksek çözünürlükde 3D görüntüler de çok daha iyi görünüyor.
    Buradaki en büyük sorun, tüm yeni çıkan teknolojilerde olduğu gibi, çok yüksek fiyatlar. Yine de kampanyalar yardımıyla bütçenize uygun bir 4K TV bulmanız mümkün olabilir.
    4K HD yayınlar paltformlar tarafından 2015 te yayında olacaktır.Çekimlerde yeni veri aktarımlarında olağanüstü bağlantılarla görsel efektlerin buluştuğu görüntülerde adeta iç içe olacağınızı unutaıyacaksınız

    Toshiba 58L9363

    4K TV'ler için, satın alınabilir fiyatlara inince yaygınlaşacak diyorduk, ve bu devir Toshiba 58L9363'ün piyasaya çıkmasıyla başlıyor. Yurt dışı fiyatı 2,999 euro olan TV, şu an piyasada bulunan en ucuz Ultra HD TV. Akfit Shutter 3D sistemini kullanan televizyon, Toshiba'nın ikinci nesil 4K TV'si. Akıllı TV seçenekleri, daha pahalı rakiplerindekine göre zayıf kalsa da, CEVO 4k motoru sayesinde HD görüntüleri 4k'ye çok iyi bir şekilde genişletiyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

      LG 55LA970W

      4K TV'lerin normal TV'lerden biraz daha kalın yapısını, daha iyi hoparlörler kullanarak faydalanan tek firma LG değil. Bunu Sony de yapıyor. Ama LG bu işi bir adım daha ileri götürmüş, ve TV'nin altından çıkan hoperlörler kullanmış. Bir düğmeye basışınızla TV'nin altından hoperlörler çıkıveriyor! Görüntü kalitesine gelecek olursak, LG'nin NANO Full LED arka aydınlatmasını kullanan televizyon, görüntüyü SD'den HD'ye ve HD'den UHD'ye genişletmek için Tru-ULTRA HD motorunu kullanıyor. LG'nin kendi Cinema 3D "passive" 3D sistemini kullanan TV, burada Ultra HD çözünürlüğün farkını ortaya koyuyor. 55LA970W'nun yurt dışı fiyatı 3,299 euro.Samsung UE55F9000

      İki milyon yerine sekiz milyon piksele sahip olmak, "pasif" ve Cinema 3D sistemlerine inanılmaz derecede katkıda bulunuyor. Ama Samsung'un Active Shutter 3D teknolojisi için de aynı şey söz konusu mu? Samsung bu pek popüler olmayan teknolojiyi kullanmakta inat ediyor, fakat bu TV bunun boşuna olmadığını gösteriyor. Özellikle pasif 3D TV'lere oranla görüntü daha detaylı görünüyor. Bunun yanında UHD görüntüler inanılmaz derecede iyi görünürken, genişletilen HD görüntüler de temiz ve keskin görünüyor. En ince Ultra HDTV'lerden olan UE55F9000, aynı zamanda en iyi akıllı TV'lerden. Yurt dışı fiyatı ise 3,299 euro.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

        Sony KD-55X9000A


        KD-55X9000A, yüksek çözünürlüklü filmlerde ses kalitesinin de ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. 4K çözünürlüğe sahip görüntüler son derece keskin, genişletilen Blu-ray'ler ise 2D veya 3D farketmeksizin çok iyi görünüyor. Ama en çok dikkat çeken TV'nin yanlarındaki, iki subwoofer'a da sahip Magnetic Fluid hoperlörler. 3,300 euro yurt dışı fiyatına sahip TV, fiyat/performans oranı en iyi Ultra HD TV'lerden.
        Philips 65PFL9708

        Philips'in amiral gemisi 9000 serisindeki en küçük TV olan 65PFL9708, Philips'in kendi ultra piksel motoruna güç veren HEXCore işlemcisine sahip. HD görüntüyü UHD'ye genişletmekte kullandığı bu teknoloji, HD kaynaktaki her pikseli dörde bölüp, daha sonra renklerini ve detaylarını güçlendiriyor. Ambilight teknolojisi ile siyahlar daha derin, beyazlar da daha saf görünüyor. TV'yi HDMI 2.0'a yükseltmek için, Philips yakında bir donüştürücü çıkaracağını da duyurdu. Philips 65PFL9708'in fiyatı 15999.00 TL.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

          Panasonic TX-L65WT600


          Piyasadaki en iyi görünen TV'lerden biri olmanın yanında, Panasonic'in ilk Ultra HD televizyonu iyi iş çıkarmak zorunda. Artık plazma teknojisini bir kenara bırakan Panasonic için bu önemli. Ve 5,499 euro fiyatında olan bu TV bekleneni yerine getiriyor. Alındığı anda HDMI 2.0 ile gelen tek bildiğimiz Ultra HD TV olan TX-L65WT600, 4K progresif sinyalleri 50Hz'de oynatabiliyor. Ayrıca, PC'den 4k görüntü alabilmeyi sağlayan Display Port 1.2a girişe sahip.
          Sony KD-65X9005A

          Öne bakan Magnetic Fluid hoperlörleri, çok iyi Blu-ray genişletmesi ve görüntü kalitesiyle, KD-65X9005A tam bir hepsi bir arada sinema tecrübesi sunuyor. Sesteki derinlik ve kalite ile süper-keskin görüntü birleşince, KD-65X9005A rahatlıkla sıradan büyük ekranlı TV'lerin arasından sıyrılıyor. KD-65X9005A'nın fiyatı 16.999,00 TL.
          LG 84LM960V

          84 inçlik bu devasa televizyon, Sony'nin KD-84X9005 modeline denk. Ultra HD içeriği mükemmel gösteriyor, Full HD'yi de çok iyi genişletiyor. 3D görüntülerde büyük ekranın da katkısıyla çok etkileyici. İyi ses sistemi de tüm bunlara eklenince, 84LM960V size eksiksiz bir tecrübe sunuyor. Muhtemelen kapınızdan geçiremeyeceğiniz kadar büyük olan bu TV, zamanının oldukça ötesinde, ve fiyatı 29999,00 TL.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

            Sony KD-84X9005


            Sony'nin üst uç X9005 serisindeki en büyük TV olan 84 inç'lik KD-84X9005, LG'nin 4LM960V'sine rakip. Çok güçlü 4K X-Reality PRO video işlemesiyle, çok iddialı bir TV. Ultra HD görüntüler inanılmaz derecede iyi görünüyor, hatta şu an için daha iyi görüntü elde etmek mümkün olmayabilir. Tabii bunu sadece piksellerin çokluğuyla başarmıyor, detay seviyesi, renklerin isabetliliği, temizliği ve derinliği de mükemmel. HD görüntüleri genişletmesi de bir o kadar başarılı. 4K çözünürlük ile pasif 3D teknolojisi bir araya gelince çok etkileyici bir 3D tecrübesi sunduğunu da söyleyelim. Magnetic Field hoparlörler de TV'nin ses bakımından geri kalmamasını sağlıyor. KD-84X9005'in fiyatı 79.997,00 TL.
            Samsung UE85S9

            Gülünç derecede pahalı olan (35,000 euro) bu TV, aslında çok özel bir cihaz. Tasarımına bakınca sanki sadece birkaç düzine üretilmiş olabilir diye düşünüyorsunuz. Yanlarından ve üzerinden 120W güçte ses veren TV'nin, tabii ki asıl etkileyici kısmı görüntü kalitesi. Ama bunu gerçekten kendi gözlerinizle görmeniz lazım. Active Shutter 3D sisteminin yanında, kullandığı diğer teknolojiler, Precision Black Pro, Micro Dimming ve Blu-ray'i genişletmek için Quad-Detail Enhancement.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

              LG 55EC930V Kavisli OLED TV testte!

              Arayüz ve uygulamalar


              Click here to view the original image of 620x372px.

              webOS döşemeleri, iki ekrana dağıtılmış durumda ancak düzenleyebileceğiniz bir klasör sistemi olmadığından ekranda uzun listelerle boğuşmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ayrıca, çok fazla uygulama yüklediğinizde, ara yüzde yavaşlamalar ve takılmalar yaşandığını belirtelim.
              Şu anda çok fazla uygulama seçeneği bulunmasa da, LG'nin söylediğine göre daha fazla üçüncü parti uygulama zaman içerisinde bu sistemde kullanılabilir olacaklar. Sunucu uygulamaların arasında ise Smartshare, Camera vePhoto Editor ile hard diske kayıt yapmak için kullanılabilenTime Machine bulunuyor.
              LG mağazasından indirilebilecek uygulamaların arasında ise CinemaNow, Skype, Spotify, Eurosport player, BBC Sport, Napster, Deezer gibi sevilen pek çok uygulama bulunmakta. Ayrıca bu platformda, akıllı telefonlar ile uyumlu bir screen mirroring (ekran yansıtma) özelliği de bulunuyor.
              Ses kalitesi ve sonuç


              Click here to view the original image of 620x382px.
              Bu kadar ince bir TV'nin en şaşırtıcı özelliklerinden biri ise karşımıza çıkan ses performansı. Aşağıya dönük yerleştirilen hoparlörleri ile EC930V, şaşırtıcı derecede güçlü bir ses performansı sunuyor. Ses ayarı, büyük bir gürültüyü engelleyecek şekilde sınırlanmış olsa da, çoğu içerik ve diyalog için fazlasıyla yeterli olan kaliteli bir ses kullanımı söz konusu.
              OLED'in görüntü yetenekleri kendilerini açık bir şekilde gösterseler de, fiyat konusunda pek davetkar sayılmazlar. 55 inç'lik LG 55EC930V'nin fiyatı, şu an için 7.000 TL seviyesinde. Benzer büyüklükteki 1080p LED TV'lerde ise fiyatlar, 2.500 - 3.000 Tl arasında değişebiliyor. Yani OLED (ve biraz da kavisli ekran) teknolojisi için, 2 kat para ödemek zorundasınız. Aynı parayı harcayarak, 4K UHD kavisli televizyonlar da bulunabiliyor.
              Ancak bu ürünün tasarım ve performans adına gerçekten özel olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzdenden ucuz bir etiket ile karşılaşmanın mümkün olmaması doğal karşılanabilir.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?


                Bilindiği üzere Full HD televizyonlarda çözünürlük 1920×1080 idi ve videolar 1080p şeklinde nitelendiriliyordu. Bu yeni teknoloji ile çözünürlük ikiye katlanacak.
                Ultra HD TV çözünürlüğü 3840×2160 dır. Bu teknolojide görüntü 2160p olarak adlandırılmaktadır.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?



























                  Akıllı televizyonlar ve tablet bilgisayar nedeniyle ‘Geleceği yok’ denilen oyun konsolları büyük bir atak yaptı. ‘Tepki mekanizması’ denilen yeni bir ‘dördüncü boyut’ fikri, oyun meraklılarını heyecanlandırdı.






                  Son dönemde akıllı televizyonlar ve tablet bilgisayarlar nedeniyle geleceği tartışılan oyun konsolları, eskiden olduğu gibi önümüzdeki bir kaç yıl boyunca tahtını korumaya devam edecek. Yüksek görüntü kalitesi sayesinde neredeyse gerçeğe yakın macera deneyimi sunmayı hedefleyen konsollar, gelişen grafik
                  seviyesi ile bilgisayarlara da neredeyse 5 yıllık bir fark attı. Oyun konsolu denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden olan Sony’nin PlayStation 4’ü (PS4) ve Microsoft’un Xbox One’ı, yeni teknolojilere açılan kapıların öncülüğünü üstleniyor.

                  10 KAT GÜÇLÜ SES VE GRAFİK

                  Dünyaca ünlü video oyunu üreticisi Electronic Arts’ın Başkan Yardımcısı Rajat Taneja, Xbox One ve PS4’ün, şu anda piyasada kullanılan en güçlü oyun bilgisayarlarından bir nesil ileride olduğunu söyledi. Bir önceki oyun konsollarına göre 10 kat daha güçlü grafik ve ses deneyimi sunan yeni ürünler için oyunlar hazırlayan EA’nın bu açıklaması, oyun meraklılarını da heyecanlandırdı. Fakat oyun meraklılarını en çok heyecanlandıran yenilik ise, bu iki cihazla birlikte önümüzdeki yıllarda kullanılmak üzere geliştirilen yeni ‘tepki mekanizması’ oldu. PS3’te hareketli kumanda ile oyuna daha interaktif bir şekilde katılma imkanı sunan Sony’den sonra, Microsoft da Xbox Kinect ile, tüm kumandaları ortadan kaldırarak devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atmıştı. Ancak ‘Airreal’ adı verilen tepki mekanizması, oyundaki efektlerin en gerçekçi şekilde kullanıcıya yansıtılmasını sağlayacak. Örneğin bir savaş oyununda kurşun yiyen oyuncu, karşısındaki basınçlı hava püskürten cihazdan mermi yermişçesine hafif bir darbeye mağruz kalacak.
                  Dördüncü boyut dönemi

                  KONSOLUN üzerindeki kameralar sayesinde, kurşunun isabet ettiği noktaya doğru gönderilecek basınçlı hava sayesinde oyun deneyiminin dördüncü boyuta ulaşmasını hedefleyen Disney Araştırma birimi, yakın bir zaman içinde bu ürünü satışa sunmayı hedefliyor. Kullanıcı ne kadar hareketli olursa olsun vücudunu sürekli olarak tarayan kameralar, doğru noktadan oyuncuya basınçlı hava göndermeyi başarıyor.





                  ULTRA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK

                  4K, ultra yüksek çözünürlük anlamına geliyor. Teknolojinin ilk örneğini ilk defa geçtiğimiz yıl gördük. 4K televizyonlar normal full HD televizyondan dört kat daha yüksek çözünürlüğe sahip. Görüntüler full HD teknolojisine göre çok daha derin siyahlık, parlaklık ve kontrast sunuyor. Yerli, yabancı tüm üreticilerin gündeminde bu yeni nesil teknoloji var. Fakat teknoloji henüz yaygınlaşmadığı için, 4K televizyonları salonlara taşımanın maliyeti şimdilik oldukça yüksek. Örneğin, 50 inç (127 cm) ile 85 inç (215 cm) arasında boyut seçenekleri bulunan 4K televizyonların fiyatları 7 bin ile 80 bin TL arasında değişiyor.
                  “140 ekran ortalama bir televizyonun fiyatı 2 bin 500-3 bin 500 TL civarında iken, 4K televizyonların fiyatı daha yeni 10 bin TL’nin altına düştü” diyen Arçelik Elektronik Ürün Direktörü Erkan Duysal, fiyatların henüz cazip olmadığını söylüyor.


                  4K teknolojisi nedir?

                  4K-Ultra HD bir yüksek çözünürlük teknolojisi. Görüntü kalitesini artırmanın en temel ve etkin yolu çözünürlüğü artırmaktan geçiyor.
                  Yüksek çözünürlük aynı büyüklükteki bir ekranda daha fazla renk noktası (piksel) olması ile elde ediliyor Renk noktaları arttıkça görüntü detayları ortaya çıkıyor. 4K teknolojisinde ekranın uzun kenarında yaklaşık 4 bin, yukarıdan aşağıya ise 2 bin renk noktası dizili. Toplamda ekranda 8 milyon ışıklı renkli nokta (piksel) bulunuyor. Bugün yaygın olan FulI HD çözünürlüklü televizyonlarda toplamda 2 milyon ışıklı nokta bulunuyor. Bu hesaba göre, 4K bir televizyonda öncekilere göre dört kat daha fazla detay görülebiliyor.
                  Vestel Genel Müdürü Metin Salt ise, 4K çözünürlükte bir panel üretiminin zor olduğunu, bu durumun ürünün fiyatının yüksek olmasına yol açtığına dikkat çekiyor. Üreticiler, 2014’te 4K televizyon fiyatlarında ciddi düşüşler olacağını belirtirken, tüketicilerin indirimleri veya önümüzdeki yılı beklemelerini tavsiye ediyor. Bu yıla kadar tüketiciler en çok 42 inç ekran boyutunu tercih eder-ken, artık tercihler 47 H&SuEfittBI inç ve üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Ekranlar büyüdükçe 4K teknolojisine ihtiyaç da artıyor.


                  EKRANLAR BÜYÜYECEK

                  LG Electronics Türkiye TV Satış ve Pazarlama Bölüm Başkanı Jikang Kim, “4K teknolojisi büyük ekran pazarı büyüdükçe yaygınlaşacak ve tüketicilerin çoğunluğu tarafından istenen bir özellik haline gelecek” diyor.
                  Panasonic VIERA Televizyon Grubu Ürün Müdürü Uluç Özler ise, “Türkiye için 2015’de 4K pazarındaki toplam satışların yüzde 0.7 civarında, yani yüzde l’in altında olacağını tahmin ediyoruz. Sonraki yıllarda mutlaka hızla ;A| artacaktır. Dünyanın en büyük televizyon pazarlarından biri olan Avrupa’da ise 4K’nm pazar payının yüzde 1.5- 2 arasında olmasını bekliyoruz.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?

                    4K Ultra HD

                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x668px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                    Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?



                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.

                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.


                      Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x563px.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: Android TV'ler Bizlere Neler Kazandıracak?



                        Orjinal boyutu görmek için tıklayın 800x667px.





                        Orjinal boyutu görmek için tıklayın 960x450px.



                        Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x572px.


                        Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1000x592px.




                        Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1001x562px.



                        Orjinal boyutu görmek için tıklayın 1000x750px.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          LG'den Dünyanın İlk HDR Teknolojisine Sahip 4K OLED TV'leri

                          Bu yıl düzenlenen IFA 2015 içerisinde LG’nin yer aldığı sahnede sürecinde 4K OLED TV ailesinin tanıtımım yaparak oldukça büyük bir etki yarattı. HDR teknolojisiyle birlikte karşımıza çıkan televizyonlar, Oldukça üstün görüntü özellkerin yanında ek olarak ince tasarımıyla da dikkat çekiyor.

                          Tanıtımı yapılan modellerin arasında 65 ve 55” 4K High Dynamic Range yani HDR OLED TV’ler (65/55EF9500 ve 55EG9200) ve kavisli OLED TV (55EG9100) yer alıyor. EF9500 serisi OLED TV’ler piyasadaki ilk düz 4K ekranlarını sunarken 55EG9200 ve 55EG9100 ekranın en ince noktasından almış olduğu 4,8mm değerindeki kalınlığıyla karşımıza çıkıyor.

                          OLED ve HDR teknolojilerini bir araya geldiğinde ortaya çok daha da geniş renk aralığı ve doygunluğunu çıkıyopr. HDR desteğiyle gelen parlak ve canlı renkler sayesinde televizyonlar çok daha gerçekçi bir deneyim sunuyor. HDR teknolojisi aynı zaman da gerçek bir siyag ve koyu renklerin de ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. LG’nin Art Slim tasarım anlayışından nasibini alan televizyonlar oldukça şık ve ince yapılarıyla dikkat çekiyor.

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X