iPad ve iPhone'larda stylus kalem olabilir

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPad ve iPhone'larda stylus kalem olabilir

    Bir zamanlar Steve Jobs: "Kim stylus kalem kullanmak ister?" demiş ve buna gerek olmadığını belirtmişti.



    Genellikle Apple ürünleriyle ilgili yaptığı tahminlerle bilinen KGI Securities analisti Ming Chi-Kuo, daha önce de söylentileri çıkan stylus kalem üzerinde tahminlerde bulundu.
    Ming Chi-Kuo'nun söylediğine bakılırsa Apple, 2015'in ikinci çeyreği itibarıyla görücüye çıkaracağı 12.9 inç ekranlı yeni tablet modeli Apple iPad Pro'da stylus kaleme de yer verebilir. Ming Chi-Kuo, bu kalem sayesinde kullanıcı deneyimlerinin yeni bir boyuta ulaşacağını belirtirken böylelikle Apple'ın ticari kurumlar ve eğitim sektörüne yönelik tablet çözümleri sunabileceğini de düşünüyor.
    Bir süre önce yaptığımız patent dayanaklı haberde, Apple'ın yazılanları hafızasında tutabilen ve cihazlara aktarabilen özel bir stylus üzerine çalışmaları olabileceğinden söz etmiştik. Analistin söylediğine göre bu tip özelliklere sahip stylus'lara daha vakit var. Bu sene gelmesi beklenen kalemde bu tip özelliklerin olması beklenmiyor. 2 - 2.5 milyon adet dağıtılması beklenen stylus'un lightning connector ile şarj edileceği de söyleniyor.
    iPad'lerden ayrı olarak satılması beklenen kalem, sonraki dönemlerde daha da geliştirilerek iPhone'larla da sunulabilir. Apple, iPhone 6 Plus ile kullanıcıların "büyük ekran" beklentisine cevap vermişti. Ancak büyük ekranın yanında bir de kalem desteği sunan Samsung'un Note serisinin başarısı ortada. Apple da iOS'ta kendi çözümünü oluşturabilir.
    Ve biraz geriye gidecek olursak, Steve Jobs'ın hem büyük ekrana karşı geldiğini hem de kimsenin stylus kalem kullanmak istemediğini dile getirmişti. Jobs, bunları yaklaşık 8 sene önce söylemişti ve onun ölümünden sonra Apple'ın politikalarında değişimlerin yaşandığına tanıklık etmiştik ve bu sürecek gibi görünüyor...
İşlem Yapılıyor
X