İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

    Microsoft'un Android işletim sistemli cihazlar için hazırladığı ve bir süre önce indirilmeye sunduğu kilit ekranı arayüz uygulamaNext Lock Screen'e güncelleme geldi.



    Windows Phone platformuyla Android ve iOS'un ardından gelen, önümüzdeki günlerde de Windows 10 ile masaüstü ve akıllı cihazları bir çatı altında toplamayı düşünen Microsoft, bir yandan Android platformu için de çalışıyor.
    Yeni güncelleme sayesinde, kilit ekranındayken müzik oynatıcıyı kontrol edebiliyor (En az Android 4.3), mesajlaşma uygulamalarından gelen bildirimleri detaylıca takip edebiliyor, enerji tasarrufu için tek dokunuşla mobil veriyi kapatabiliyorsunuz. Microsoft, bazı hataların giderildiğini ve performans artışlarının yaşandığını da bildiriyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

    Kickstarter Android Uygulaması Yolda


    Kickstarter’ın web sayfasında yayınlanan bir iş ilanına göre, platform bir Android uygulaması oluşturmak için yazılım mühendisi arıyor. Siz de mi başvursanız? Tıklayın...



    Parlak fikirler, ilginç projeler için bağış yoluyla fon toplama felsefesinin en tanınan platformlarından biri de Kickstarter. Bu topluluk finansmanı sayesinde tüketici elektroniği mağazalarından, dijital kitap endüstrisine kadar çok sayıda alanda binlerce proje hayata geçirildi. Özellikle 3D yazıcı, akıllı gözlük gibi giyilebilir alanlarında önemli projelerdi bunlar. Üstelik fikirler de gelmeye aralıksız devam ediyor. Türkiye'den çok sayıda genç girişimci Kickstarter'ı çok sevdi...
    Şimdi ise en son haber Kickstarter için uzun zamandır beklenen Android uygulaması hakkında.
    Kickstarter’ın web sayfasında yayınlanan bir iş ilanına göre, platform bir Android uygulaması oluşturmak için yazılım mühendis arıyor. Buraya tıklanarak detaylarına ulaşılan iş ilanı, Türkiye’deki Android mühendisleri için ne ifade eder bilmiyoruz ama bu işi bizden birinin yapması harika olurdu.


    Ne zaman yayınlanır?
    Kickstarter’ın Android uygulaması, milyonlarca kişinin akıllı telefonları üzerinden söz konusu platformda gezinebilmelerini, ilgilerini çeken giirşimlere bağışlarla yardımlarda bulunmalarını sağlayacak. Bu uygulamayı görmek için çok fazla bekleneceğini zannetmiyoruz. Uygulama yayınlandığında hep birlikte göz atacağız…

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

      WhatsApp Web bilgisayara nasıl yüklenir? WhatsApp Web nasıl kullanılır?

      WhatsApp Web uygulaması bilgisayara nasıl yüklenir, WhatsApp Web programı Android telefon ile nasıl eşleştirilir, Bilgisayarımda WhatsA0 Web programını nasıl çalıştırırım?



      WhatsApp sonunda birçok bilgisayar kullanıcılarının beklediği WhatsApp Web masaüstü programını kullanıma sundu. Peki WhatsApp Web uygulaması bilgisayara nasıl yüklenir ve nasıl çalıştırılır?


      WhatsApp Web uygulaması ile bilgisayar kullanıcıları artık uygulamaya internet üzerinden ulaşabiliyor. Chrome tarayıcısı üzerinden WhatsApp programını kullanabilmek için şunları yapmanız gerekiyor.

      ●WhatsApp Messenger'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.


      ●Ardından telefonunuz üzerinden WhatsApp'ı çalıştırın ve sağ üst köşedeki menüyü açarak "WhatsApp Web" seçeneğini seçin.

      ●Google Chrome tarayıcınız üzerinden https://web.whatsapp.com/ WhatsApp Web adresine ulaşın.


      ●Telefonunuzda karşınıza gelen ekranda "TAMAM ANLAŞILDI" seçeneğinin üzerine dokunun.

      ●Bu adımdan sonra kameranız açılacak. Daha önceden Google Chrome üzerinde açtığınız WhatsApp Web sayfasında da bir barkod gösterilecek.


      ●Telefon kameranızı monitörünüzde açık olan WhatsApp Web sayfası üzerindeki barkoda odaklayın ve kısa bir süre bekleyin. Barkod otomatik olarak taranacaktır:

      Artık WhatsApp Web'i bilgisayarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer masaüstünüzde WhatsApp bildirimleri ve uyarı sesleri almak isterseniz WhatsApp Web servisi üzerinde avatarınızın hemen sağındaki menüyü açın ve "Bildirimler" seçeneğinin üzerinde tıklayın. Açılan menüden bidirim ve sesleri açıp kapatabilirsiniz.

      Şuan Whatsapp Web uygumasına sadece Android, Windows Phone ve Blackberry OS kullanıcıları ulaşabiliyor. İOS kullanıcılarının Apple'ın Chrome tarayıcısına uyguladığı kısıtlama nedeniyle Web programını kullanamayacağını da belirtelim.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


        OnePlus OxygenOS Adında Bir Rom Üzerinde Çalışıyor

        Çin’li telefon üreticisinin mevcut Android sürümünün dışında özel bir rom üzerinde çalıştığı haberleri geliyor.

        CyanogenMod Android tabanlı yazılıma sahip telefonlarına OxygenOS ismiyle özel bir rom yapısının geleceği konuşuluyor. OnePlus OxygenOS Rom sürümü hakkında henüz çok fazla bir detay yok. İsminin Oksijen olarak tercih edilmesinin ise sistemin cihazlara nefes aldıracak düzeyde hızlı olması düşüncesi yer alıyor. Sistemin ekstra uygulama ve ayarları ile uyumlu şekilde çalışmasının öngörüldüğü belirtiliyor. Kullanıcıların da görüşüne önem veren ekip bu konudaki isteklere büyük önem verdiklerini duyurmuş vaziyette. Resmi sayfada kısa bir süre paylaşılan OnePlus OxygenOS Rom yazılımı üzerine bir çok istek mevcut. OnePlus geliştirme ekibinde konu ile ilgili şu anlık sadece sistemin tabanı özelleştirilebilir ve isteklere açık olacağı görüşü hakim. OnePlus OxygenOS sürümünün tam ve detaylı bilgilerinin ise 12 Şubat günü duyurulacağının bilgisi mevcut.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


          Dubsmash Android Uygulaması Güncellendi

          Eğlenceli dakikalar eşliğinde dublaj yapılan uygulama Dupsmash güncellendi.

          Dupsmash uygulaması mobil kullanıcıların popüler uygulaması olmaya devam ediyor.Dupsmash çeşitli seslerin üzerine kamera ile dublaj yapılmasına imkan veriyor. Tabiki bu uygulama ünlüler de dahil olmak üzere birçok kullanıcının kullandığı en popüler uygulama haline gelmiş durumda. İçerdiği bir çok ses ile çekilen görüntüleri birleştiren kullanıcılar eğlenceli dakikalar geçirdiği bir gerçek. Kısa sürede 10 milyonu aşkın kişi tarafından indirilen uygulamaya yeni özellikler eklendi.Dupsmash uygulaması ile çekilen görüntülerin sosyal paylaşım ağları ile paylaşmaya imkan veriyor. Yeni özellikleri arasında Arapça, Çince, Macarca, İtalyanca, Japonca, Portekizli, Romence, Rusça, İspanyolca dillerinin eklendiği belirtilmiş. Ses listesinin yeniden düzenlendiği uygulama içeriği daha da zengileştirilmiş olarak Google Play’den güncellenebilir durumda.Android cihazlar için Dupsmash indirmek için tıklayınız.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


            Android One modelleri önümüzdeki haftalarda Android Lollipop güncellemesi alacak

            Android One modellere Lollipop güncellemesi geliyor…

            Google geçtiğimiz sene düzenlediği Google I/O Geliştirici Konferansı’nda Android One adındaki projesini duyurmuştu. Geçtiğimiz sene ilk olarak Hindistan’da hayata geçen Android One, Google’ın belirli düzeye sahip akıllı telefonları gelişmekte olan ülkelerde kullanıcılara uygun fiyatla sunma projesi olarak adlandırılabilir. Android One Hindistan’da hayata geçmiş ve ülkenin üç önemli akıllı telefon üreticisinden üç farklı model pazara sunulmuştu. Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V, ve Spice Dream Uno olarak adlandırılarak satılan cihazlar Hindistan’da ilgi ile karşılanmıştı. Google, Android One’ı Hindistan dışına da taşımıştı ilk olarak Bangladeşâ€™te bir yeni Android One model daha satışa sunulurken, kısa süre içerisinde de Endonezya’da Android One modellerin pazara giriş yapacağını söyleyebiliriz. Endonezya için gelen duyurunun ardından Google’ın sitesinde yer alan görselde Android 5.1 Lollipop ile sunulacağı yazıyordu. Hindistan’da bulunan Android One modeller ise henüz Android 5.0 Lollipop güncellemesine bile kavuşmuş değil. Google Hindistan üzerinden gelen bilgiye göre ilerleyen bir kaç hafta içerisinde Hindistan’da sunulan modeller için Android Lollipop güncellemesi yayınlanacak. Endonezya üzerinden gelen bilgi de 5.0 Lollipop yerine 5.1 Lollipop güncellemesi sunulabileceğini gösteriyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


              Dropbox iOS Uygulaması 3.7 Sürümüne Güncellendi

              Güncellenen Dropbox uygulamasına yeni paylaşım seçeneği eklendi.

              Onlinedosya barındırma hizmetleri içerisinde popüler olan Dropbox‘ın iOS uygulaması güncellendi.Dropbox fotoğraflarınızı, belgelerinizi, videolarınızı kısacası desteklenen tüm dosya türlerini güvenli şekilde depolamak için kullanılmaktadır. Bir çok mobil platformu ve işletim sistemini desteklemesi ile popüler olan Dropbox, mobil uygulamalarına da eş değer olarak destek vermeye devam ediyor. Dropbox 3.7 sürümü ile paylaşım seçeneklerine yenilikler getirmiş vaziyette.Dropbox, yayınlanan yeni iOS uygulaması ile iPhone ve iPad cihazları için önemli bir yenilik içermekte. iOS 8 sürümüne sahip cihazlarda istenilen dosyaları artık tek hamlede yükleme imkanı sunulmuş durumda. Bu özelliğin yanı sıra güvenlik düzeyinde iyileştirmeler yapıldığı belirtilen Dropbox iOS uygulaması AppStore’dan ücretsiz indirilebilir durumda.Dropbox 3.7 iOS uygulaması indirmek için Tıklayınız.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

                Apple'ın kararlılığı ve güvenliği ile bilinen masaüstü ve mobil işletim sistemleri bu defa şaşırttı. İşletim sistemlerine göre, 2014 güvenlik kırılganlıkları listesinde ikili başı çekti.

                Apple'ın masaüstü işletim sistemi OS X ve mobil işletim sistemi iOS şaşırttı. Genelde kararlılık ve güvenlik konularında rakiplerine göre üstün olduğu düşünülen işletim sistemleri, GFI tarafından hazırlan raporda kötü bir sonuca imza attı.


                OS X ve iOS şaşırttı

                Neowin. net sitesinin yayınladığı rapor, çeşitli işletim sistemlerinin 2014 yılındaki güvenlik kırılganlıklarını ortaya koyuyor. Listede yüksek, orta ve düşük olmak üzere tüm güvenlik zaafiyetleri listeleniyor. Listenin ilk sırasında toplam 147 güvenlik kırılganlığı ile OS X bulunuyor. OS X'i ise 127 ile iOS takip ediyor. Listenin 3. sırasında ise Linux Kernel yer alıyor.


                Windows - IE birbirinin tersi

                Yıllardır güvenlik zaafiyetleri nedeniyle eleştirilere konu olan Microsoft'un Windows'u ise son dönemde bu alandaki eksiğini büyük ölçüde kapatmış durumda. Windows işletim sistemleri sürümlere göre 30 ile 38 arasında güvenlik zafiyeti barındırıyor. Tarayıcı tarafında ise Microsoft açısından işler iç açıcı değil. Internet Explorer'ın güvenlik kırılganlığı, en yakın takipçisi Google Chrome'un neredeyse 2 katı. Üçüncü sırada ise Mozilla'nın Firefox'u bulunuyor.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

                  Android Versiyonlarının Son Kullanım Oranları Yayınlandı!


                  Click here to view the original image of 795x350px.

                  Sadece birkaç sene geçmesine rağmen, Dünya'daki akıllı telefonların %80'inde bulunan Andorid'in hızlı büyümesi devam ederken, son yayınlanan Android versiyonlarının kullanım istatistiği, yeni versiyonların aynı hızda büyümediğini gözler önüne seriyor.Android'in en büyük dezavantajlarından biri de, çok fazla üreticinin yüzlerce modelinde yer almasından dolayı, kullanıcıların yeni çıkan versiyonlara hemen ulaşamaması ve hatta bazılarının son versiyonları hiç bir zaman almayacak olması. Nitekim, son yayınlanan Mart ayı istatistiklerinde de görüldüğü üzere, Google'ın son şekeri Android 5.0 Lollipop'un kullanım oranı her ne kadar %100'lük bir büyüme yakalasa da, %1.6'dan sadece %3.3'e ulaşabilmiş. Buna rağmen Android 5.1 Lollipop versiyonuna yönelik dedikodular gelmeye başladı bile.
                  Halen Andorid 4.1 - Android 4.2 - Andorid 4.3 Jelly Bean ve Android 4.4 KitKat'ın açık ara en çok kullanılan Android versiyonu olduğu son istatistikleri aşağıdaki grafikte detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

                  Click here to view the original image of 778x301px.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


                    Cortana, İos ve Android Platformlarına Gelecek!

                    Microsoft’un dijital sesli asistanı Cortana’nın İos ve Android Platformlarına geleceğini doğruladı.

                    Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl mobil işletim sistemiWindows Phone platformu için duyurduğu dijital sesli asistanı Cortana‘yı son olarak Windows 10 güncellemesiyle bilgisayar platformuna da entegre etmişti. Microsoft şimdi de bağımsız bir uygulama olarak iOS ve Android için Cortana dijital asistanı getirmeyi planlıyor.Dev yazılım üreticisi daha önceden Cortana’nın ek işletim sistemlerine geleceğini teyit ederken, Reuters verdiği haberinde, Cortana’nın bağımsız bir uygulama olarak iOS ve Android telefonlar ve tabletlerde kullanılabilir olacağını bildiriyor.Microsoft şu anda bu yıl için Cortana’nın Windows 10 güncellemesiyle birlikte bilgisayar platformuna entegrasyonu için çalışırken, bu entegrasyonun tamamlanmasından sonra muhtemelen gelecek yıl İos ve Android platformları için de dijital sesli asistanın yayınlanacağını belirtiyor.Microsoft Research Müdürü Eric Horvitz, Reuters’le yaptığı bir röportajda, şirketin bu yıldan sonra Cortana için büyük açılımlar yapmayı planladığını belirtti. “Bu teknolojinin bu yılki gelişiminin merkezinde E-posta gibi iletileri okuyabilme ve anlayabilme yeteneğini kazanmak var” diyen Horvitz, Microsoft’un şu anda Cortana’nın daha gelişmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığını belirtti.Kod adı “Project Einstein” olan bu yeni projede Microsoft, yapay zekayı ciddi anlamda teknolojik cihazlarına entegre etmeyi amaçlıyor ve Project Einstein, Cortana’nın çok daha gelişmiş bir versiyonu olacak.Microsoft’un son dönemde geliştirdiği stratejiler son kullanıcılar tarafından pek çözümlenemese de aslında yaptığı işler rakipleri için oldukça tehlikeli. Zira rakip platformlarda çalışan Microsoft uygulamaları aslında birer truva atı gibi rakiplerin içine yerleştiriliyor. Microsoft zamanı geldiğinde bu uygulamaları geri çekerse ki çekecektir, Microsoft uygulama ve servislerini hayatlarının vazgeçilmez uygulamaları yapan milyonlarca insan platformlarını değiştirmek zorunda kalacaktır.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

                      Lollipop tabanlı Cyanogen, çok yakın!

                      Android Lollipop'u temel alan Cyanogen OS 12'yle ilgili beklenen haber, geldi gibi...


                      Click here to view the original image of 620x368px.

                      Yaklaşık iki aydır test aşamasında bulunan Cyanogen OS 12, çok yakında final sürüme ulaşarak yayınlanacak. Popüler ROM'un bu sürümü, Android Lollipop'u temel alıyor.
                      Cyanogen OS 12'ye önümüzdeki hafta güncellenecek ilk telefonlar, Micromax Yureka ve OnePlus One olacak. ROM'un bu sürümü, Android 5.0.1 Lollipop'u temel alıyor, ancak bazı Android'li telefonlar Android 5.1'e geçtiğinden şimdiden biraz geride kalmış durumda.
                      OnePlus, kendi telefonunda kullanmak üzere Android tabanlı OxygenOS'u geliştirmeye devam ediyor. Ancak firmanın tek telefonu, şimdilik CM12'ye güncellenecek.
                      Alcatel'in OneTouch Hero 2+ telefonu ise firmadan yapılan duyuruya göre Cyanogen OS 11 ile gelecek. CM12 güncellemesiyse Mayıs veya Haziran ayında geleceğinden Alcatel, biraz geç kalmış olacak.
                      Android 5.1 güncellemesi konusunda da açıklama yapan Cyanogen, son sürümdeki yenilikleri değerlendirdiğini, ilk "L güncellemesinin" ardından bu yeni sürümü temel alan güncellemeyi bir OTA güncellemesi olarak sunacağını söylüyor.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

                        Click here to view the original image of 620x280px.

                        Sony Xperia Z2 modeli için Android Lollipop güncellemesi sunulmaya başlandı

                        Sony, cihazları için Lollipop güncellemesi sunmaya başladı…

                        Lider akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Sony, sunduğu modellerle yüksek satış rakamına ulaşırken, özellikle Xperia Z ailesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Firma, cihazlarında Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemini kullanırken, kısa süre önce MWC ’de duyurulan Xperia M4 Aqua gibi yeni modellerini bu yeni işletim sistemi ile sunmaya başlamıştı.
                        Click here to view the original image of 701x556px.
                        Firma yeni modellerle ilgilenirken, diğer taraftan ayrıca eski modeller için de güncelleme olarak Lollipop ’u sunma çalışmalarına devam ederken, firmanın güncelleme alacak cihazları Xperia Z modelleri olarak açıklanmıştı. Diğer akıllı telefon modelleri ne yazık ki güncelleme alamayacaklar.Geçtiğimiz gün Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact için Android Lollipop güncellemesi sunulduğu haberi gelirken, Sony, daha önceki amiral gemisi Xperia Z2 için de güncelleme sunmaya başladı.Yeni Lollipop güncellemesi D6503 model numarasına sahip Sony Xperia Z2 modeli için sunulmaya başlanmış durumda. Gelen bilgilere göre şu anda güncelleme ilk olarak İskandinav ve Baltık ülkelerinde sunulmaya başlandı.Güncelleme yenilikler ve iyileştirmelerin yanı sıra hata düzeltmeleri de içerirken, ayrıca Google’ın yeni Materyal Tasarımını da beraberinde getiriyor.Kısa sürede güncellemenin diğer ülkelerde de sunulmasını bekliyoruz.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

                          Google Maps, iOS için dört yeni özelliğini aktifleştirdi. Son zamanlarda Apple'ın Maps uygulaması Google Maps'ın yerini alınca atağa geçen Google, bakalım arayı kapatabilecek mi?

                          Özellikle son zamanlarda Apple'ın Maps uygulaması, performans ve açıklayıcılık açısından gelişince, maalesef iOS kullanıcıları için Google Maps'in pabucu dama atılmıştı.
                          Bu açığı kapatmak ve iki büyük işletim sistemi için de birinciliği elinde tutmak isteyen uygulama iOS için yeni dört özelliğini aktifleştirdi. İşte o özellikler.
                          1. Daha Hızlı ve Kolay Yer Tarifi

                          Maps gibi uygulamaların kullanılma amaçlarından en büyüğü, navigasyon sistemi görevi görmeleridir. Bu yüzden iOS için geliştirilen ilk özellik yer tarifi özelliği oldu. Gitmek istediğiniz yere kolayca ulaşabilmek için "Directions to (Gitmek istediğiniz yer)" cümlesini kullanmanız yeterli. Bu komuttan sonra, Google Maps, haritadaki konumunu belirleyecek ve size yolu tarif edecek.
                          2.Tam Ekran Özelliği

                          Aslında çok büyük bir özellik olarak gözükmese de tam ekran özelliği, özellikle daha küçük ekranlı iPhone'lar için ekstra görüntülenecek alan demek. Bu özelliği aktif ettiğinizde araç çubukları ortadan kalkar ve fazladan görüş alanı kazanmanıza yardımcı olur.
                          Tam ekran moduna geçmek için ekranda boş bir alana tek sefer tıklayın, moddan çıkmak için ise yine aynı şeyi yapmanız yeterli.
                          3.Toplu Taşıma Hatları Renkleri

                          Google Maps, aracı olmayıp, toplu taşıma araçlarını kullanan kullanıcıları için de oldukça faydalı bir özellik geliştirmiş. Eğer bir yere gitmek istiyorsanız, gideceğiniz yeri işaretledikten sonra, Google Maps sizin için uygun toplu taşıma araçlarını anında buluyor. Üstelik eğer aktarma yapmanız gerekiyorsa, bunları da nerelerdn yapmanız gerektiğini, hangi yollarda trafiği daha yoğun olduğunu, en kısa handi araçla istediğiniz yere ulaşacağınızı sizin için tek bir tıkla belirliyor.
                          4. Zagat Puanlamalı Restoran Aramaları

                          Bir değişiklik yapıp yemeği dışarıda yemeye kara verdiniz, ya da hiç bilmediğiniz bir şehirde açlıktan ölüyorsunuz, hep aynı yerlere gitmekten sıkılıp, yeni yerler keşfetmeye karar verdiniz. İşte bunun için Zagat usulü puanlama sistemine göre yüzlerce restoranı önünüze seren Maps özelliği artık devrede.
                          Her restoranın en beğenilen yiyecek ya da içeceğini belirten, ayrıca fiyat olarak da pahalılık derecesini rahatlıkla görüntüleyebileceğiniz bu yeni uygulama ile tüm şehir ayaklarınızın altında.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

                            İnternet sayfalarındaki metin içeriklerini daha sonra okuma imkânı sağlayan Instapaper, yeni hızlı okuma özelliği ile güncellendi. Bu özellik ile hızlı okuma yetiniz gelişecek.


                            Click here to view the original image of 580x330px.
                            Mobil cihazlarda bazen görsel veya reklamlardan içerik veya haber okumak çok karmaşık olabiliyor. Özellikle interneti kotalı olan kullanıcılar bir içeriği okumak istediğinde yüklenen görsellerden dolayı mağdur olabiliyor. Bu olumsuzlukları ortadan kaldıran Instapaper uygulaması yeni aldığı güncelleme ile gücüne güç kattı.
                            İnternet sayfalarındaki metin odaklı içerikleri sonradan okuma veya daha sade bir şekilde görüntüleme seçeneği sunan Instapaper’ın iOS uygulaması yeni güncelleme ile hızlı okuma opsiyonuna sahip oldu. Peki, nedir bu hızlı okuma?
                            Instapaper hızlı okuma özelliği ile kaydedilen sayfadaki metinler karşınıza çok hızlı bir şekilde tek tek geliyor. Örnek olarak 6,853 kelimelik bir metnin sadece 13 dakikada okunabildiği gösteriliyor ve bu sayede 20 dakika zamandan tasarruf edilmiş oluyor.
                            Biz de Instapaper’ın yeni özelliğini test ettik ve karşılaştığımız sonuca inanamadık. Gerçekten kelimeler çok hızlı bir şekilde gösterilmesine karşılık metinin tamamı çok rahat bir şekilde okunabiliyor. Eğer siz de buna şahit olmak istiyorsanız Instapaper’ı buradan iOS cihazınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


                              Oppo N1 için CyanogenMod 11S ROM resmi olarak sunuldu

                              Oppo’nun N1 modeli için yeni bir güncelleme yayınlandı.

                              Google’ın Android işletim sistemi açık kaynak kod yapısı ile gelirken, bir çok akıllı telefon üreticisi bu işletim sistemini alarak kendisine göre özelleştirmekte ve cihazları ile de kullanıcılara sunmakta.
                              Click here to view the original image of 800x600px.
                              Sadece akıllı telefon üreticileri değil ayrıca bağımsız geliştiriciler de bu işletim sistemini kullanırken, Custom ROM adı verilen bu işletim sistemlerinin en ünlüsü ise CyanogenMod olmakta.Bazı akıllı telefon üreticileri son dönemde CyanogenMod’u kendi cihazlarında resmi olarak yer verirken, bunlar arasında OnePlus, Micromax son dönemde ön plana çıkıyor. Daha önce hatırlanacağı üzere Oppo resmi olarak CyanogenMod’a yer veren ilk üretici olarak karşımıza gelmişti. Oppo N1 de CyanogenMod’u resmi olarak yer alan ilk akıllı telefon oldu.CyanogenMod, Oppo’nun N1 modeline destek vermeyi sürdürürken, şimdi de bu akıllı telefon için Android 4.4 KitKat tabanlı CyanogenMod 11S ROM sunuldu. Yeni güncellemede bazı Oppo uygulamaları yer alırken, O-Touch ve O-Click desteği de bulunuyor.Oppo N1’in teknik özelliklerini hatırlayacak olursak eğer, 5.9″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD ekrana sahip olan akıllı telefon 1.7Ghz dört çekirdekli işlemci ve Adreno 320 grafik işlemcili Qualcomm Snapdragon 600’den güç almakta.Cihazın üst kısmında yer alan kamera 13MP çözünürlük sunarken, dönebilen kamera hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabiliyor. 2GB sistem belleği içeren Oppo N1’in dahili veri kapasitesi ise 16GB/32GB olarak belirlenmiş.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X