İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #61


    Android kullanıcıları için güzel bir çözüm olan CyanogenMod, pek çok kullanıcı tarafından bilinmiyor. Peki, CyanogenMod nedir? İşte "CyanogenMod nedir?" sorusunun cevabı.





    Akıllı telefon kullanıcıların pek çoğunun adını duyduğu fakat hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı CyanogenMod, özellikle Android kullanıcıları için çok güzel bir çözüm. Peki, CyanogenMod nedir? İşte detaylı açıklamalar ile "CyanogenMod nedir?" sorusunun cevabı.
    CyanogenMod nedir?

    Cyanogenmod, esasında Android işletim sisteminde farklı telefonlar için geliştirilen ROM denen yazılımlardır. Peki, ROM nedir? İsterseniz kısaca "ROM Nedir?" sorusunu da yanıtlayalım.
    ROM nedir?

    ROM dediğimiz şey işletim sistemi olarak da ifade edebilir. Zira ROM, bir işletim sisteminin kişiselleştirilmiş halidir. Yani farklı markaların Touchwizve Sense gibi arayüzleri ya da Nexus modellerinde görüp saf Androiddediğimiz yazılım da bir çeşit ROM'dur.
    Stock ROM nedir?

    Touchwiz, Sense, LG UX gibi akıllı telefonlar ile birlikte gelen ROM'laraStock ROM denmektedir.
    Custom ROM nedir?

    CyanogenMod ise akıllı telefonlar ile gelmeyen ROM'dur. CyanogenMod ve Omnirom gibi akıllı telefonlar ile birlikte gelmeyen ROM'lara Custom ROMdenir. ROM hakkında yeterli bilgiyi edindikten sonra, isterseniz "Cyanogenmod nedir?" sorusunu yanıtlamaya devam edelim.
    CyanogenMod nedir?

    CyanogenMod, Cyanogen şirketi altında çalışan geliştiriciler tarafından, son olarak Android 6.0 Marshmallow tabanlıC yanogenMod 13.0 sürümü ile geliştirilmeye devam edilen ROM'dur.



    Peki,CyanogenMod neden geliştiriliyor? Stock ROM'lar yeterince başarılı değil mi? Elbette her ROM'un kendine göre avantajları var. Mesela Touchwiz ROM'unda ekran bölme, Sense ROM'unda Blinkfeed gibi özellikler görüyoruz.
    Stock ve custom ROM kıyaslaması yaptığımızda ise, üreticiler kendi stock ROM'larını akıllı telefonlarına uygularken uzun zaman çalışırlar ve telefonlar duyurulduğunda büyük oranda hatasız stock ROM'lar ile karşımıza çıkıyorlar.
    CyanogenMod gibi custom ROM çeşitleri ise, akıllı telefonlar çıktıktan sonra geliştirildikleri için hem kullanıcıların telefonlarına hem daha geç geliyor, hem de çok sayıda hata ile karşılaşılabiliyor. Ayrıca custom ROM'ların çok büyük geliştirici ekipleri olmadığı için hataların düzeltilmesistock ROM'lara kıyasla daha uzun sürebiliyor.




    CyanogenMod avantajları neler?

    Fakat,CyanogenMod gibi custom ROM'ların çok sayıda avantajı da bulunmakta. Örnek olarak CyanogenMod hakkında konuşursak,CyanogenMod saf Android arayüzü ile geliyor, reklam amaçlı olsun ya da olmasın, ihtiyaç dışı hiçbir uygulamayı dahili olarak içermiyor.
    Cyanogenmod ROM'unda stock ROM'lara kıyasla daha az uygulama olması, sistemin daha hızlı çalışmasını sağlayıp, RAM tüketimi azaltıyor. Pil performansı akıllı telefon modeline göre artıp, Cyanogenmod temalarıdestekleniyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #62

      Samsung Gear Vr Uyumlu Oyunlar Ve Telefonlar Nedir?

      Samsung Gear Vr uyumlu telefonumuz da en iyi oynanabilecek oyunlar şunlardır:

      1 Oculus Arcede

      2 Atop the Wizard Tower

      3 Viral

      4 Ocean Rift

      5 Bazaar

      6 Faceted Flight

      7 Bandit Six Salvo

      8 Mortal Blitz

      9 Smash Hit

      10 Dead Secret

      11 Eve - Gunjack

      12 Lands End


      Bu oyunlar Samsung Gear Vr uyumlu telefonlarda oynayabileceğimiz oyunlardan sadece bir kaç tanesidir. Yukarıda yazan on iki oyun günümüzde sıkça indirilen oynanma oranı fazla olan oyunlardır. Gerek içerik olarak gerekçe uygulama büyüklüğü indirme süresi bakımından kolay ve tercih edilen oyunlardır. Yukarıda ki oyunların içeriğine baktığımızda birbirinden farklı zevklere göre hazırlanmış oyunlar yer aldığını görmekteyiz.

      Bunda ki farklılıklara yol açan en önemli etmenlerden birisi ise kişiden kişiye değişen oyun zevkidir. İnsanların oynadığı oyunlar zevklerine göre değişebilmektedir. Kimisi savaş oyunlarını oynayıp zevk alırken kimisi barbie bebek giydirme oyunlarından zevk alabilir. Urda ki farklılığın bir sebebi ise cinsiyet farkı olabilir. Kız ve erkeklere göre oyun çeşitleri değişmektedir. Fakat bu şu demek değildir ki kız ve erkek çocuklarının oynayabileceği ortak oyunlar yoktur. Her iki tarafın da oynayabileceği ortak oyunlar bulunmaktadır.

      Samsung Gear VR Uyumlu Oyunlar aşağıda ki telefonlarda daha kolay oynanabilmektedir. Çünkü bu telefonlara yukarıda ki oyunlardan herhangi birini indirdiğimizde telefon kasmaz ve oyun kolayca oynanabilir.

      Samsung Gear VR Uyumlu Oyunları En iyi Kaldırabilen Telefon Modelleri:

      1 Samsung Galaxy S6

      2 Samsung Galaxy S6 Edge

      3 Samsung Galaxy S6 Edge +

      4 Samsung Galaxy Note 5

      5 Samsung Galaxy S7

      6 Samsung Galaxy S7 Edge


      Gelişen teknolojiyle birlikte insan hayatın da her geçen gün değişmektedir. Samsung Gear VR Uyumlu Oyunlar Ve Telefonlar sayesinde çocuklar, gençler daha doğrusu her yaştan insan grubu bilgisayar oyunu oynayabilmektedir. Eski cağların aksine günümüzde cep telefonlarında dâhi istediğimiz oyunları oynayabiliyoruz. Bu oyunları telefonumuzda ki alışveriş merkezinden bedavaya veya ücretli olarak indirebiliyoruz. Yanı sıra günümüz teknolojisine uygun bir diğer icat ise Samsung Gear VR oyun gözlükleridir. Bu gözlüğün özellikleri şu şekilde belirtilebilir.

      Sanal gözlükleri Samsung Gear VR Uyumlu telefon alırken yanında indirimli veya indirimsiz bir şekilde belirli bir miktarda para vererek alabiliriz. Bu gözlüğe oyunları bir usb kullanarak telefonumuzdan aktarabiliriz. Gözlüğü taktığımızda tıpkı oyunun içinde gibi hissederek oyunlarımızı keyifli bir şekilde oynayabiliriz. Cep telefonunun ve bilgisayar oyunlarının icadı çok eski bir zamana dayanmaktadır. Fakat Samsung Gear VR uyumlu telefonlar, oyunlar ve gözlükler günümüz teknolojisine uygundur. Sizde birSamsung Gear VR uyumlu telefon alarak oyunların tadına varın.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #63
        Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?

        Android işletim sistemine sahip telefonlarda otomatik metin düzeltme özelliği kapatılabilir.


        Otomatik metin düzeltme çoğu zaman kurtarıcı olsa da kişilerin çoğu kelimesi yanlış bir şekilde gönderilebilmektedir. Bu tür durumlarda otomatik metin düzeltme özelliğinin kapatılması gerekir. Bu işlemlerin yapılması için kişilerin cihazdaki ayarlar bölümünden işlemlerini yapması yeterli.

        Bu konuda kişilerin ilk olarak ayarlar bölümüne girmesi gerekiyor.

        Ayarlar bölümüne giriş yapıldıktan sonra ise altta yer alan cihazım sekmesine girmesi gerekiyor. Cihaz bölümünde ise dil ve giriş seçeneği ile birlikte ilgili ayarlar bölümüne geçiş yapılmalı.


        Klavyeler ve giriş yöntemleri bölümünde ise çark simgesine tıklanması gerekiyor.



        Buradaki otomatik metin düzeltme seçeneklerinin kapatılması ile birlitke kişiler kolay bir şekilde otomatik metin düzeltmeyi kapatabilir. Düzeltmenin tekrar açılmak istenmesi halinde ise kişiler aynı adımları takip ederek kolay bir şekilde özelliği aktif hale getirebilir.


        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #64
          Google'ın düzenli olarak çıkarttığı Android güvenlik güncelleştirmelerinin ekim ayı çıktı. Nexus cihazlara gönderilen güncelleştirme diğer Android telefonlarda da yer bulacak.


          Google'ın 1 yıldan beri düzenli olarak çıkarttığı Android güvenlik güncelleştirmelerinin ekim ayı sürümü çıktı. Güvenlik güncelleştirmeleri Google'ın ve gönüllü olarak açık arayan kişilerin rapor ettiği güvenlik açıklarını kapatıyor.
          Öncelikle Nexus

          Her güncelleştirmede olduğu gibi, güvenlik güncelleştirmesi ilk olarak Nexus cihazlara çıktı. OTA üzerinden telefonunuzun sistem güncellemeleri kısa sürede dağıtılacak olan güncelleştirme sırayla telefon üreticilerinin de dağıtımıyla Android akıllı telefonlarda yerini bulacak.
          Güvenlik güncelleştirmesi Android 7 ile ilgili ipuçları veriyor

          Aynı zamanda çıkan güvenlik güncelleştirmesi Android 7'nin çıkış yapacağı telefonları da belirtmesiyle ipucu veriyor diyebiliriz. Pixel C (NRD91D), Nexus 6P (NBD90X), Nexus 5X (NBD90W), Nexus Player (NRD91D), Nexus 9 WiFi (NRD91D), Nexus 5 (M4B30X) ve Nexus 6 (MOB31H) için Android 7dosyalarının varolduğunu belirtelim.
          Güvenlik güncelleştirmesi neleri kapatıyor ?


          Google'ın her ay yayınladığı bültende güvenlik güncelleştirmesiyle hangi güvenlik açıklarının kapatıldığını görme imkanınız mevcut. Maalesef Türkçe versiyonu bulunmayan sayfaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.
          Eylül ayı Android güvenlik güncelleştirmesi detayları için tıklayın !

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #65


            Action Launcher 3 apk indir
            Çağımızın akıllı telefonları, yediden yetmişe herkeste bulunmaktadır. Akıllı telefon ne kadar kişiselleştirilebilir? Sorusunun cevabı ise; akıllı telefonlar için özel olarak tasarlanmış birbirinden farklı uygulamalarda. Bu uygulamaları indirerek, akıllı telefonunuzu daha da etkin ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

            Örneğin, size özel bir başlatıcı ile çalışan akıllı telefonunuz olsa nasıl olurdu? Eğer, cevabınız olumlu yöndeyse size önereceğimiz bir uygulama var. Hemen arama motoruna, Action Launcher 3 apk indir yazarak karşınıza çıkan siteden bu uygulamayı indirebilirsiniz. Action Launcher 3, size özeldir yani seçtiğiniz kategoriye uygun tasarımı, uygulamalarınızın üzerinde görebilirsiniz. Birbirinden farklı ve popüler tema kategorilerinden başlatıcınızda görmek istediğiniz tema ve tasarımı seçerek, akıllı telefonunuzu kişiselleştirebilir ve telefonunuzu daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

            Action Launcher 3, dünya çapında ve ülkemizde akıllı telefon kullanıcıları tarafından oldukça rağbet gören bir uygulamadır. Action Launcher 3, telefonunuzun uygulamalarını alfabetik sıraya göre düzenler, kısa yolları ana ekrana taşıyabilir ve telefonunuza canlılık ve farklı bir hava katar. Yenilikleri ve farklılığı seviyorsanız, bu uygulamayı indirmenizi tavsiye ediyoruz. Telefonu Kasmayan Android Teması Action Launcher 3 apk indirTelefonu Kasmayan Android Teması Action Launcher 3 apk indir


            DOSYALAR

            [20,95 Mb]
            Action-Launcher-3.apk

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #66
              Android işletim sistemi akıllı telefonların hem batarya hem de genel performansını ölçümleyen PCMark testinin yenisi çıktı. PCMark 2.0 sürümü neler sunuyor?
              Android ekosisteminde telefonlarımızın ve tabletlerimizin performansını ölçümleyen birçok Benchmark yazılımı bulunuyor.
              Bu Benchmark yazılımlarından biri de Futuremark'ın geliştirmiş olduğuPCMark uygulaması.
              Telefonların hem pil performansını ölçümleyen hem de baz performansına bakabildiğimiz PCMark uygulamasının yeni sürümü çıktı.

              PCMark 2.0 neler sunuyor?

              PCMark 2.0 sürümüyle beraber uygulamaya 2 yeni Benchmark testi geliyor. Bunlardan biri gerçek dünya koşullarını taklit ederken, artık telefonunuzun diğer Android sürümlerine oranla değişen performans farkına da göz atabiliyorsunuz.



              İlk olarak uygulamanın en önemli testinden başlayalım. Work 2.0 hem bataryayı hem de performansı bir arada test ediyor. Önceki sürüme göre geliştirilen bu test, artık daha iyi ölçümleme yapıyor ve içerisinde 2 yeni bölüm bulunduruyor.

              Work 2.0 ile birlikte "video düzenleme" ve "veri manüpilasyonu" testleri eklendi. Ayrıca web'te gezinme, yazma ve fotoğraf düzenleme testleri de geliştirildi.
              PCMark 2.0 ile birlikte gelen bir diğer yeni test ise "Bilgisayar Görüşü". Bu test, çoklu görsel tanıma kabiliyetini TensorFlow, ZXing ve Tesseract gibi bazı açık kaynaklı kütüphaneleri kullanarak ölçümlüyor.

              Android için PCMark 2.0 indir

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #67
                Android 7.1 Ön İzleme Sürümü Ekim'de Geliyor

                Google özellikle Google Pixel versiyonları ile birlikte Android 7.1 versiyonuna da geçiş yaparken Ekim ayı itibariyle yeni versiyonun piyasaya sunulacağı belirtildi.


                4 Ekim tarihinde yapılan tanıtım ile birlikte Google Pixel telefonlarında Android 7.1 versiyonunun kullanılacağı belirtilirken bu durum şimdiden Android'in yeni bir versiyonunun hazır olduğunu da göstermişti. Yapılan tanıtımların ardından kullanıcıların en büyük beklentisi bu güncellemenin kısa süre içerisinde üreticiler tarafından sunulması olurken gelen bilgilerde Android 7.1 versiyonunu ne zaman piyasaya sunulacağı, neler getireceği hakkında detaylar paylaşıldı.

                Ekim’de Gelecek

                Yapılan resmi açıklamalarda Android 7.1 ön izleme sürümünün Ekim ayı itibariyle kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Ekim ayının sonu ile birlikte ön izleme sürümüne ulaşılabilmesi mümkün hale gelecek yeni versiyon ile birlikte kullanıcıların pek çok konuda iyileştirilmiş bir işletim sistemine sahip olacağı görüldü.

                DayDream Desteği Geliyor

                Yeni sistemde önemli değişiklikler sanal gerçeklik gözlüğü ile uyum sağlanması ve pek çok farklı özelliğin geliştirilmesi yönünde olacak. Aynı zamanda Android ile birlikte gelen pek çok farklı özellik de yine geliştirilerek daha pratik bir hale getirilecek.

                Android 7.1 versiyonunun piyasaya sunulmasının ardından güncellemeyi başlangıçta çok kısıtlı telefon modelleri alacak. Bu modellerin ardından ise üreticilerin güncellemeyi sunması halinde kullanıcılar yeni versiyonu kullanma imkanı edecek. Fakat şu anda pek çok üretici Android 7.0’ı dahi kullanıcılara sunmuş değil.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #68
                  Android'de Tordow v2.0 virüsüne dikkat!

                  Android'de zararlı yazılım Tordow v2.0'a ait yeni bulgular ele geçirildi. Peki, Android kullanıcılarını etkileyen Tordow v2.0 virüsü ne gibi sonuçlara yol açıyor?

                  COMODO, Rusya’daki istemcileri etkileyen zararlı Android yazılımı “Tordow v2.0” ait kimi örnekler keşfetti. Tordow, Android işletim sistemine yönelik ilk mobil bankacılık trojanı ve bulaştığı cihazlarda yönetici ayrıcalıkları elde etmeyi hedefliyor.
                  Tordow 2.0 virüsü neler yapabiliyor?

                  Normal koşullarda zararlı bankacılık yazılımları, zararlı faaliyetlerini yönetici erişimi olmadan da gerçekleştirebilir ama hackerlar yönetici erişimi ile daha geniş kapsamlı bir dizi işlev kazanabiliyorlar. Tordow 2.0 telefonla aramayapabilir, SMS mesajlarını kontroledebilir, program indirip kurabilir, oturum açma bilgilerini çalabilir, irtibat kişilerine erişebilir, dosyaları şifreleyebilir, internet sayfalarını ziyaret edebilir, bankacılık verilerini kendi çıkarları için kullanabilir, güvenlik yazılımlarını kaldırabilir, cihazları yeniden başlatabilir, dosyalara yeniden isim verebilir ve fidye yazılımı olarak hareket edebilir.
                  Depolanan hassas bilgileri bulmak için Android ve Google Chrome tarayıcılarını araştırır. Tordow 2.0’ın ayrıca cihaz donanımı ve yazılımı, işletim sistemi, üretici, internet hizmet sağlayıcısı ve kullanıcı konumuna ilişkin verileri de topladığını teknik detaylar ortaya koyuyor.
                  Tordow 2.0 sahip olduğu CryptoUtil sınıfı işlevler ile AES algoritmasını kullanarak dosyaları şifreleyebilir ve şifrelerini açabilir. Bunu yaparken ise ‘MIIxxxxCgAwIB’ gömülü kodlanmış anahtarını kullanır. Android uygulama paketi (APK) dosyaları, “cryptocomponenet.2” gibi isimlerle, AES algoritması ile şifrelenmiştir.



                  Tordow 2.0 yönetici ayrıcalıklarını kazandığını dokuz farklı yolla doğrulayabilir. Statüsü saldırganın kumanda ve kontrol (C2) sunucularından birine aktarılır. Yönetici erişimi ile saldırgan neredeyse istediği her şeyi yapabilir ve sistemi böylesine köklü yerleşmiş bir zararlı yazılımdan kurtarmak oldukça zor hale gelir.
                  Tordow kötü amaçlı kodlayıcılar tarafından indirilen, tersine mühendisliğe tabi tutulan ve sabote edilen yaygın sosyal medya ve oyun uygulamaları yoluyla yayılıyor. Şu ana kadar istismar edilen uygulamalar arasında VKontakte (Rusya’nın Facebook’u), Pokemon Go,Telegram ve Subway Surfers var.

                  Her ne kadar Google Play ve Apple mağazaları geçmişte virüslü uygulamalara ev sahipliği yapmak ve bunları yaymakla ilgili sorunlar yaşamış olsa da virüslü programlar genellikle bu iki resmi internet sayfasına bağlı olmayan üçüncü taraf sitelerinden dağıtılıyor. Ele geçirilen bu uygulamalar tıpkı orijinal uygulamalar gibi hareket ediyor ancak C2 iletişimleri de dâhil olmak üzere gömülü ve şifreli kötü amaçlı işlevler içeriyor. Bu aslında, yönetici erişimi ve indirilebilir Trojan modüllerine erişim sağlayacak bir kötüye kullanım paketi.

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X