Türkcell hakkında en son gelişen haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Türkcell hakkında en son gelişen haberler


    Turkcell T50 Cihazlara Güncelleme Yayınlandı

    Turkcell’in 4G destekli modeli T50 için performans güncelemesi yayınlandı.

    Turkcell‘in ciddi satış rakamlarına ulaştığı modeli T50 için performans ve iyileştirme yayınladı.Turkcell T50 kullanıcılarına kısa bir süre önce gelen güncellemenin performans ve iyileştirmeler içerdiği belirtilmiş. Kullanıcılar cihazlarına gelen yaklaşık 33,27 MB boyutundaki güncelleme de yükleme seçenekleri seçilmesi için tercih sunduğu görülüyor. Kullanıcıların özellikle şikayet ettikleri rehber, sosyal uygulamalar ve bazı uygulamalardaki gecikmelerin giderilmesi bekleniyor.Bu güncelleme sonrası cihazlarda güncelleme sonrası herhangi bir veri kaybı yaşanmadığını belirtelim. Ancak bazı kullanıcıların depolama alanlarının tamamiyle dolu olmasından ötürü kısmi olarak alana ihtiyaç duyduğu görülüyor. Turkcell T50 modeli Android 4.4.2 sürümü kullanırken, cihazın güncelleme sonrası derleme sürüm numarası V1.0.0B17sürümünden V1.0.0B19‘a yükselmiş oldu.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

    Michio Kaku Anlatıyor - CANLI

    Turkcell teknoloji Zirvesi'ndeki en önemli davetlilerden bir tanesi süphesiz bilimadamı Michio Kaku. Kaku'nun sunumunu sizler için canlı blog olarak takip ediyoruz.

    Dünyaca ünlü fizikçi ve fütürist bugünün ana konuşmasını yapmak için sahnede.
    Kaku, neden gelecekle ilgili tahminlerin bilim adamlarına, özellikle de fizikçilere yaptırıldığı sorusunu cevaplıyor. Teknik olarak teknolojiyle ilgili neredeyse her şeyin bir şekilde fizikçiler tarafından icat edildiğini belirtiyor.


    Kaku, son 500 yıldaki gelişmelerden bahsettiği İmkânsız Fizik kitabını anlatıyor. Bugüne kadar gerçekleşmiş tüm gelişmeleri ve sırları fizik kapsamında anlattığını belirtiyor. Zaman yolculuğu da önemli konulardan.

    Yeni kitabında ise parapsikolojinin kapsamına giren konulara değindiğini belirtiyor. Özellikle rüyaları kaydetmek ve sabah uyandığımızda izlemek ilginç olabilir.
    10:25
    1800'lü yıllarda kömürün gücünü açığa çıkartan fizikçiler 20. yüzyılda elektriğin yayılmasını sağlıyor ve bu enerji kaynakları ekonomide nasıl balonlar oluşturduğunu anlatıyor. Sonrasında bu gelişmeler bir sonraki ekonomik çöküntüye zemin hazırladığını anlatıyor. Bu, teknolojiyle ateşlenen ekonomik balonlar, bir noktada büyük çöküntülere sebep oluyor.
    Üçüncü dalga, teknolojinin gelişmesi ve yakınsamayla olan sürdürülebilir olmayan akımla gelişiyor. Peki dördüncüsü? Kaku bu soruya şöyle cevap veriyor: Dördüncüsü ileri seviye teknolojiler, biyoteknoloji, nanomekanik ve bu alanların ürettiği imkânlar sonucu gerçekleşecek.
    Bilgisayarlara ne olacak?
    Kaku'ya göre nasıl artık elektriğk sözcüğü ortadan kaybolduysa bilgisayarlar da kuruç boyutuna inecek ve artık dilden kaybolacak.


    10:45
    Internette yoksanız, yoksunuz diyen Kaku bu noktada yakınsamanın geldiği noktaları anlatıyor. Şu an için gelinen noktada interente bağlı gözlüklerin kullanım alanlarını anlatıyor. Bundan sonraki adım ise internet bağlantısına sahip kontakt lensler olacak. Her baktığımız yerde bizi kişiler ve yerlerle ilgili bilgileri anında görebileceksiniz.
    Michio Kaku bununla ilgili Terminator filmini örnek veriyor. Baktığı gibi hedefle ilgili tüm veri karşınızda. Aynı şekilde savaş alanlarında bu teknoloji kullanılablir. Aynı zamanda karı koca da bunları kullanabilir. "Kocalar hep yanlış ürünü, yanlış rengi satın alır" diyor Kaku. Eşlerin birbirinin gözünden görmesi bu sorunları engelleyecek diye eğlenceli bir gönderme yaptı.
    10:50
    Kapitalizmin dijitalleşmesi
    Müzik endüstrisinden başlayan kaptalizmin dijitalleşmesi beraberide değişik sorunlar da getiriyor. "Şu an müzik endüstrisini Apple yönetiyor, yağımcılar veya sanatçılar değil. Geçen sene bu dediklerimi kulak ardı edebilirdiniz. Şu an içi ya ciddiye alırsınız ya da batarsınız." diyor Kaku. Şimdi de medyanın dijitalleştiğini söylüyor.
    10:55
    Gelecekte oturma odanız 360 derece ekranlardan oluşacak. Oyuncaklara bile artık yongalar yerleştiriliyor. Bu da karşımıza "akıllı oyuncak bebekler" gibi tezatlar çıkartıyor.

    11:00
    "Gelecekte bilgisayarlar sadece müzelerde olacak; ortadan kaybolacaklar. Ofisiniz de etrafınızı kaplayan bir ekran olacak, daha fazlası değil" diyen Kaku araçların da kendi kendilerini sürebilmelerinin de yakında sokaklarda rastlayabileceğimiz bir şey olduğunu belirtiyor. Ayrıca Silikon Vadisi'nde bir arkadaşının arabasıyla işe direksiyona dokunmadan gittiğini söylüyor.
    11:05
    Kaku: "Üç boyutlu yazıcılarla bugün her şeyi basabiliyoruz. hatta yaşayan dokular bile basmamız mümkün. Eşyaları, giysileri bile kişiye özel üretip gönderebiliyoruz. Buna toplu özelleştirme deniliyor. Bütün bu gelişmeler bir yere gidiyor: Mükemmel kapitalizm. Mükemmel kapitalizm insanlara ürünleriyle, üreten ve tüketen olarak, çok daha fazla bilgi sağlıyor. Bu gelişmenin kazananı tüketici olacak. Peki kaybeden kim? Her devrimin bir kaybedeni var. Bunun kaybedeni aracılar."
    11:10
    Nano teknoloji çok ilerledi ve artık akıllı ilaçlar yapmamızı sapkayabiliyor. Bunun gibi gelişmeler akıllanan cihazları insan sağlığı için kullanılabilmesini sağlıyor. Mesela akıllı tuvaletler kolon kanserine öncesinde teşhis koyabilir.
    Zihinle makineyi bağlanmasını kalıcı hasarlar veya uzuv kaybına önemli bir çözüm olarak anlatıyor.
    11:15
    Sağlık alanında gerçekleşecek atılımlar tedaviler için yeni imkanlar açıyor. Kaku nasıl araba kaza yaptığında kapısını parça satan dükkandan alıp değiştiriyorsunuz, aynısını insanlar için de yapabilmemiz gerekiyor, diyor.
    Mükemmel kapitalimzde ürün satmaktan fikir satmaya evrilecek piyasada kaznaan sizler olacaksınız. Hayal edenler, girişimciler, bililmciler...
    11:20
    Michio Kaku, bu tür konuşmaları sıkça yaptığından dem vurarak "Einstein ve şoförü fıkrasını" anlatarak seyircilere "Gelecek sizsiniz" dedi ve konuşmasını noktaladı.
    Soru ve cevaplardan seçmeler
    "Demokrasiler diğer demokrasilerle savaşa girmez" diyen Kaku teknolojinin de demokrası getirebileceğini ve onu güçlendireceği için savaşlara sebep olmayacağını söylüyor. Diktatörlerin ömürlerinin de 6 aydan fazla olmayacağını söylüyor.

    Teknoloji bizi daha aptallaştırıyor mu sorusuna Kaku hem evet hem de hayır olarak cevap veriyor. İnsanlar internetle ve teknolojiyle alakadar olduklarında çok fazla gürültüye maruz kalıyorlar. Bu gürültüye maruz kalmaktan yorulanlar için ise oradan sıyrılıp daha bilge olmanın kapısı açılıyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

      Turkcell, İş Ortaklarıyla Nasıl Çalışıyor?

      Ülkemizdeki önemli teknoloji şirketlerinden olduğunuzda iş ortaklarınız sayısı da artıyor. Turkcell'e yerli ve yabancı marka ve firmaların da olduğu iş ortağı ağını sorduk.

      Büyük teknoloji şirketlerinin çok sayıda iş ortağıyla nasıl iletişim kurup sürdürdükleri ve bu esnada kendi
      iş süreçlerinin
      sürdürülebilirliklerini nasıl düzenleyebildikleri hep merak konusu olmuştur. Zira bu kadar büyük firmaların iş ortakları hem nitelik hem de nicelik olarak yüksek olmak zorunda.
      Turkcell de
      milyonlarca abone
      ve büyük ölçekteki kurumsal müşterilere hizmet veren, bunun yanında
      hem kablolu hem de kablosuz şebekelerde
      yüksek verimlilik sağlamayı hedefleyen bir kurum olarak karşımıza çıkıyor. Turkcell,
      iş ortaklarıyla
      nasıl iletişim kuruyor ve bu sürdürülebilirliği nasıl sağlıyo

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

        4G ve Fiber!

        Turkcell, 2015 yılında 4G teknolojisinin geleceğini müjdeledi. Turkcell Superonline ise uzun süredir Fiber konusunda lider. Peki ikisinin birleşiminden ortaya ne çıkar?

        Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ile Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde konuşma fırsatı yakaladık.
        Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde öne çıkan 4G ve Fiber teknolojileriyle beraber Superonline'nın 3. çeyrek sonuçlarını ve yeni teknolojisi TV Plus'ı konuştuk.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

          Geleceğin Network’ü: 4G ve Ötesi

          Önce sesli konuşma ve SMS vardı, sonra hayatımıza EDGE girdi. Bunları 3G takip etti. Şimdi 4G konuşuluyor ama daha da fazlasına ihtiyaç duyuluyor. 4G ve ötesi şimdiden yaklaştı!

          Akıllı telefonların yükselişinde internetin oynadığı rolün önemini hiç kimse tartışmayacaktır. Bu gün neredeyse her akıllı telefon kullanıcısının kullandığı bir servis olan 3G hayatımızda önemli bir yere sahip. Telefonumuzun 3G sinyalini alamadığı anlarda kimi zaman hayatımız kararmış gibi hissetmemiz gayet normal bir hale geldi.
          :: Turkcell Kurumsal ile ilgili gelişmeleri takip etmek için LinkedIn sayfasını buraya tıklayarak takip edebilirsiniz...

          Turkcell Teknolojiden Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz; Turkcell mobil şebekesinin Türkiye nüfusunun %99,62’sini kapsadığını söylüyor ve ekliyor; "En geniş mobil geniş bant kapsamına sahibiz.”
          Kuruöz’ün verdiği rakamlara göre Turkcell altyapısının taşıdığı trafiğin %92,45’i artık data haline gelmiş durumda. Turkcell şebekesinde bir gün içinde taşınan veri miktarı ise hayret verici düzeyde; tam olarak 593 Terabyte.

          Ancak bu rakamlar yeterli değil. Tüketiciler daha fazlasını istiyorlar. Ericsson Küresel Strateji Başkanı Mikael Baeck; “Kullanıcıların yüzde 43’ü mobil cihazlarında bir aksamayı asla kabullenmiyorlar zira cihazlarını hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olarak görüyorlar” diyor ve ekliyor; "Kullanıcıların yarısından fazlası ayda 4 GB ve daha üstü data planına ihtiyaç duyuyor ve yüzde 41’i servis kalitesi artarsa mobil veri kullanımlarını arttıracaklarını söylüyorlar.”

          Kullanıcıların daha fazlasını talep ettiği bir dünyada nesnelerin interneti dediğimiz kavramın hayatlarımıza girmesi ile birlikte data trafiğinde şu anda ihtiyaç duyulanın yüzlere belki de binlerce katı kapasiteye ihtiyaç duyacağız. Peki, şebekeler bu yükü kaldırabilecek mi?

          Bu sorunun cevabını Kuruöz’ün konuşmasında buluyoruz; "Şu anda 4G ile 30 ila 300 Mbps hızlara ulaşılıyor ve network gecikmeleri 10 milisaniyenin altında. 2020 yılında 1-20 Gbps mobil hızları konuşuyor olacağız ve gecikme hızları 1 milisaniye altına inmiş olacak."

          Kuruöz Turkcell’in geleceğin şebekesini kurmak için çaba harcadığını anlatıyor. Ancak her şey bununla sınırlı değil. Çok daha uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor.
          Bu noktada Turkcell Araştırma Geliştirme laboratuvarlarında pek çok çalışma eş zamanlı olarak yürütülmekte. Örneğin Turkcell laboratuvarlarında LTE-Advanced hız rekorunu 891 Mbps ile kırmış durumda. Üç taşıyıcı ile 3G’de 63 Mbps hıza ulaşan dünyanın ilk operatörü.

          Turkcell bu başarıları elde edebilmek için 2 binden fazla Turkcell mühendisini istihdam etmiş durumda ve dünyadaki tüm yenilikleri takip edip, daha ticari hale gelmeden, şebekesinde bunları deneyerek nasıl faydalanabileceğini araştırıyor.

          Ama 4G’nin de yetmediği bir gün gelecek. Kuruöz o günlere de hazır olduklarını ve şu anda bir 5G girişimi olan Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği’nin bir üyesi olduklarını söylüyor ve ekliyor; “Mobil iletişim teknolojilerinin geleceğine küresel anlamda da katkı sağlıyoruz."

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

            Turkcell TV Plus, Samsun’da tanıtıldı

            Turkcell Superonline’dan Samsun’a 30 milyon TL yatırım


            Dijital dünyada hayatı kolaylaştıran vazgeçilmez teknoloji ortağı Turkcell Superonline, Karadeniz’in liman şehri ve lojistik merkezi Samsun’da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Turkcell Superonline’ın Türkiye’ye ve şehre yaptığı yatırımların yanı sıra üstün teknoloji ve müşteri memnuniyetini bir araya getiren yeni ürün ve hizmetleri anlatıldı.
            Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, toplantıda yaptığı konuşmada, 2008 yılında Türkiye’yi geleceğin teknolojisiyle donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 2 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirterek; 2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere müşteri sayılarının 1.1 milyona ulaştığını, ses müşterilerinin sayısının da 500 bini geçtiğini aktardı.
            “Samsun, Turkcell Superonline’ın ışık hızı ile dünyaya bağlanıyor”
            Bugüne kadar Türkiye genelinde 2,5 milyar TL, yalnızca Samsun’da ise yaklaşık 30 milyon TL’ye yatırımaimza attıklarını ifade eden Özata, “Telekomünikasyon sektöründeki büyüme ve gelişmenin en büyük önemi, diğer sektörlerde de büyümeyi tetiklemesi, bu şekilde çarpan etkisi yaratmasıdır. Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş şehirlerinin başında gelen Samsun aynı zamanda bir liman şehri ve lojistik merkezi. Şehirde 2011 yılından bu yana sunduğumuz ışık hızında internet hizmeti ile hem Samsun’un hem ülkemizin rekabet gücüne katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu katkımızı ve yatırımlarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

            Click here to view the original image of 800x1059px.

            Samsun’da şimdiye kadar kurdukları 515 kilometrelik fiber ağ ile 50 bine yakın ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdüklerini de belirten Özata, yaklaşık 15 bin fiber internet müşterisineulaştıkları şehirdeki fiber kullanıcılarının aylık ortalama veri tüketiminin yaklaşık 50 GB, ortalama hızın ise 26 Mbps olduğunu anlattı. Halihazırda Atakum, Bulvar Çiftlik ve Duruşehir’deki cadde ve sokaklarda fiber internet sunduklarını aktaran Özata, Samsun’da 10 bin ses müşterisine hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
            Evlerin iletişim ve eğlence platformu
            Özata, fiber altyapının yarattığı farkla en yüksek teknolojiye sahip ürün ve hizmetleri tüm Türkiye’deki müşterilerinin ayağına götürmek için çalıştıklarını belirterek; fiber internet, ses, kamera, internet güvenliği, eğitim, oyun ve yeni Turkcell TV Plus ürünü ile evlerde iletişim ve eğlence platformu olarak hizmet verdiklerini söyledi.
            Zaman ve mekandan bağımsız televizyon keyfi
            Dünyada televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini, 2006 yılında televizyon izleyicilerinin yüzde 69’u yayın akışını takip ederken, bu oranın 2013 yılında yüzde 32’ye gerilediğini ifade eden Özata, geriye kalan yüzde 68’in ise “seç-izle” seçeneğiyle kontrolü ele aldığını aktardı.
            Ceyhun Özata, kısa süre önce tanıtımını gerçekleştirdikleri Turkcell TV Plus kutusunun 75 bin evde yerini aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
            “Turkcell sinerjisiyle geliştirdiğimiz kişisel televizyon platformu Turkcell TV Plus’ın en önemli özelliği üstün teknolojisiyle geleceğin televizyon izleme deneyimini bugüne taşıması. Turkcell’in güçlü 3G ve Turkcell Superonline’ın fiber altyapısı üzerinden hizmet veren platform sayesinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların yanı sıra TV Plus kutusu ile evlerdeki yerini alıyor. Herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunan TV Plus, ayrıca istenilen programı buluta kayıt etme özelliğiyle fark yaratıyor ve gerçek çoklu ekran deneyimi ile televizyon keyfi zaman ve mekâna bağımlı olmaktan tamamen kurtuluyor. Bu sayede evde izlemeye başladığınız bir filmi, kaldığınız yerden akıllı telefonunuzdan izlemeye devam edebiliyorsunuz.”
            Kurumsal müşteriler için toplam telekom çözümleri
            Özata, bireysel müşterilere yaptıkları yatırımların yanı sıra şehirdeki kurumsal müşterilerine de toplam telekom çözümleri sunduklarını ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde Gebze’de temeli atılacak yeni veri merkezimiz ile mevcut veri merkezi kapasitemizi ikiye katlayacağız. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı alanda, 10 bin metrekare veri merkezi alanına; Tier-4’e hazır altyapı ile 3 noktadan yedekli fiber altyapıya, ileri deprem güvenliğine veLeed sertifikasına sahip çevreci tesisle kurumlara en üst kalitede ve güvenilirlikte hizmet vereceğiz” dedi.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler


              Microsoft Lumia 535, Windows 8.1 Tabletiyle Birlikte Turkcell’de Satışa Sunuldu!

              Microsoft Türkiye’den Turkcell ortaklığıyla Windows mobil cihaz atağı.

              Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl Kasım ayında kendi markasını taşıyan ilk Lumia akıllı telefonu Lumia 535‘i Windows Phone 8.1 ve Lumia Denimgüncellemesi ön yüklü olarak duyurmuş ve cihaz satışa sunulduğu ülkelerde büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.
              Click here to view the original image of 600x450px.
              Microsoft Lumia 535, ülkemizde de 599 Türk Lirası fiyatla kullanıcılarla buluşturan sonra şimdi çok özel tekliflerle ülkemizin en büyük operatörü Turkcell’de satışa sunuldu.Microsoft ve Turkcell’in anlaşması çerçevesinde satışa sunulan Microsoft Lumia 535tüketicilere, çok cazip tekliflerle Windows 8.1 işletim sistemli HOMETECH PROTAB 7 ya da HP STREAM 7 tabletlere de sahip olma imkanı veriyor. Ayrıca, bu avantajlı tekliflerden yararlanan Turkcell bireysel hat müşterilerine, 1 ay boyunca 1 GB’lık Turkcell Turbo internet paketi de hediye edilecek.Microsoft Lumia 535, 5″ arka ve ön kamera, 5″ qHD ekran,Snapdragon 200 1.2 gHz Quad-core işlemci, 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanına ek olarak MicroSD kart desteği gibi özelliklere sahip.Windows deneyimini kesintisiz yaşatmayı amaçlayan Microsoft ve Turkcell, tarifeye ek paketlerle satın alınan Lumia 535’in yanında, dünyanın en çok Windows tabletleri HOMETECH PROTAB 7 ya da HP STREAM 7 tabletlere çok uygun fiyatlarla tüketicilere sunuyor. Cihazlar ve tekliflerle ilgili ayrıntılı bilgiyi turkcell.com.tr sayfasından alabilirsiniz.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

                Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 5G çıkışından sonra, operatörlerden de 5G açıklamaları gelmeye başladı. Turkcell, 5G çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu.




                Türk Telekom'un 175. kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4G'nin eskimeye başlayan bir teknoloji olduğunu, doğrudan 5G'ye geçmenin daha yararlı olacağını söylemişti.
                Turkcell'den 5G Açıklaması

                Erdoğan'ın sözlerinden sonra sorgulanmaya başlayan 4G ve konuşulmaya başlanan 5G için operatörlerden de açıklama geldi.
                İşte Turkcell'in açıklaması:
                "Turkcell olarak, ülkemizin her köşesinde en hızlı ve en kolay şekilde iletişim sağlamak ve böylece bilgiye erişimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak en büyük hedefimiz . Bu motivasyonla bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güçlü 3G altyapısını kurduk ve 3G hızını 3 kat artırarak bugün dünyada sunulan en yüksek 3G hızı olan 63,3 Mbps’i sunabilen ilk ve tek operatör olduk.
                4G’de yaklaşık 5 yıldır yaptığımız testlerle bu teknoloji ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlarken, 5G hazırlıkları kapsamında da yönetim kurulunda yer aldığımız NGMN (Next Generation Mobile Networks) çatısı altında Türkiye’yi temsil eden tek operatör olarak gelişmeleri yakından takip ediyor, bu konuda dünya standartlarının oluşmasına yön veriyoruz. Bu alandaki öncülüğümüzü ve yeni nesil mobil iletişim teknolojilerini Türkiye ile tanıştırma konusundaki liderliğimizi 5G’de de sürdüreceğiz.
                Yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da ülkemizi başarıyla temsil eden bir Türkiye markası olarak, ülke menfaatlerine hizmet eden her hamleye var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Bu vizyonla her zaman daha çok çalışmaya ve daha büyük sorumluluklar almaya talibiz. Çünkü ülkemizin daima en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz."
                Bakalım ülkemizdeki 4G ihalesi, son dönemdeki konuşulanlardan sonra ertelenecek mi? Merakla bekliyoruz.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler

                  Turkcell â€œİş'te Teknoloji Hamlesi” ile geçtiğimiz yıllarda şirketleri teknolojik dönüşüme yönlendirmek ve gelişimlerine katkı sağlamak için Anadolu turuna çıkmıştı. Farklı şehirlere giderek oradaki şirketleri mobil ve teknoloji çözümleri ile aydınlatan Tukcell’in yeni durağı Samsun olacak.
                  22 Nisan Çarşamba günü Tukcell Kurumsal Satış Direktörü ÇağatayAynur’un sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte Kadir Çöpdemir de moderatör olarak yer alacak.
                  Bu güne kadar 21ilde 6.000’nin üzerinde kurumsal müşterisiyle bir araya gelen Turkcell, önümüzdeki aylarda da farklı illere giderek şirketleri yeni teknolojileri ile buluşturmaya devam edecek.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: Türkcell hakkında en son gelişen haberler


                    Turkcell’in yeni Android telefonu Turkcell T60’ın tanıtıldığı basın toplantısının soru cevap bölümünde konu Turkcell T50’ye ve güncellemelere geldi. Turkcell’in geçen yıl piyasaya sunduğu T50’nin Android Lollipop güncellemesini almayacağı kaydedildi. Bu durum Turkcell T50’nin Android 4.4 sınırları içinde gezinmeyi sürdüreceğini gösteriyor.
                    Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Turkcell T50’nin Lollipop güncellemesini almayacağını, buna rağmen güncellemelerin süreceğini, çeşitli performans ve güvenlik iyileştirmelerinin sunulacağını dile getirdi.

                    Terzioğlu, Lollipop deneyiminin Turkcell T60 ile birlikte sunulacağını kaydetti, bu telefona Lollipop güncellemelerinin sunulacağını dile getirdi.
                    Daha geçen yıl satışa sunulan Turkcell T50’nin Android’in en son sürümü Lollipop’a güncellenmeyecek olması kullanıcılarını üzecektir. Anlaşılan o ki, Turkcell Lollipop ile ilgili bütün planlarını yeni akıllı telefonu Turkcell T60 üzerine yapmış durumda. Ancak umarız ki, bu yılın sonlarında çıkacak olan Android M sürümünü gelecek yıl içinde Turkcell T60’da görmemiz mümkün olur.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Turkcell T60 Ne Kadar Satış Fiyatı? Özellikleri ve Detaylar Burada!

                      Bugüne kadar 2 milyondan fazla satılan T serisinin en yeni üyesi T60'da teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.

                      Turkcell'in bir süre önce resmen duyurduğu yeni akıllı telefonu T60, bugünden itibaren Turkcell.com.tr üzerinden, 29 Haziran tarihinden itibaren ise, tüm Turkcell Mağazaları'nda satışa sunuluyor. 8 çekirdekli işlemcisi, gelişmiş kamerası, akıllı sensörleri, hızlı şarj özelliği ve aksesuarları ile öne çıkan Turkcell T60, peşin 889 TL'ye alınabiliyor.

                      12 ve 24 ay taksit imkanı
                      Turkcell T60'a sahip olmak isteyenler, dilerlerse tarifeye ek tekliflerden de yararlanabiliyor. Peşin ve kontratlı satışlarda bireysel ve kurumsal hat sahiplerine 2 ay boyunca ayda 4 GB sınırsız Turbo internet paketi kazandıran T60'ı tarifeye ek ayda 15 TL'den başlayan ve 24 aya varan taksit seçenekleri ile almak da mümkün.

                      500 GB'lık Turkcell Akıllı Depo alanı ve aksesuarlar
                      T60'ı kontratlı satın alan müşterilere özel olarak hazırlanan paket, kontrat süresi boyunca 500 GB Akıllı Depo ile 6 ay süresince kullanabilecekleri Turkcell TV+ üyeliğini kapsıyor. T60'ı kontratlı ya da peşin olarak satın alan herkese Turkcell App Market'ten 60 TL'lik hediye çeki, Fitwell uygulamasında 1 ay ücretsiz kullanım ve Turkcell Mobil Ödeme kullanan abonelere Google Play'den 3 TL'lik uygulama satın alma hakkı da sunuluyor. Turkcell T60'ı aksesuarlarıyla birlikte almak isteyenler ise T60 koruma paketi ve akıllı kılıfı 24 ay boyunca kontrata ek ayda 3,5 TL, T60 kablosuz paketi kontrata ek ayda 9 TL'ye alabiliyor.

                      Turkcell T60 kullanıcıları, ayrıca 109 TL'ye lazer klavye ve 299 TL'ye T60'la kullanılabilen sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olabiliyorlar.

                      Teknik Özellikler / Turkcell T60
                      İşlemci: Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek
                      Hafıza: 16 GB dahili (32 GB'a kadar SD kart desteği)
                      Ekran: 5" HD IPS (1280x720)
                      İşaretler ve hareketler: El işaretleriyle temassız olarak gelen aramayı kabul ya da reddetme, ekran işaretleri ve hareketleri
                      Kamera: 13 MP arka /5 MP ön kamera ile 1080p video kayıt yapabilme.
                      Kamera özellikleri: Sesli komut, el işaretleri ve gülümseme algılama ile fotoğraf/selfie çekebilme. Gelişmiş odaklama, optik yakınlaştırma, panoramik çekim, HDR çekim desteği, düşük ışık çekim modu, hareketli çekim özelliği.
                      Ses özellikleri: HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Surround
                      Sensörler: Sıcaklık, nem , basınç ve adım ölçer sensörleri
                      Kullanıcı arabirimleri: Standart ve Kolay Kullanım Arayüzü , Çocuk ve Misafir modu.
                      Bağlantı desteği: 4G (150 Mbps), DualCarrier
                      İşletim sistemi: Android Lollipop
                      Hızlı Şarj: %40 daha hızlı şarj teknolojisi
                      Pil: 2400mAh
                      Boyutlar: 144.2 x 71.7 x 7.8mm
                      Ağırlık: 129 gram

                      Peşin satış fiyatı 889 TL olan T60, Turkcell müşterileri için 12 ve 24 at taksitli ve tarifeye ek özel teklif seçenekleriyle geliyor.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        4.5 G ihalesinde1.623 Milyar Euro vererek toplamda 172.4 MHz frekansın sahibi olan Turkcell, hangi frekansları aldı? Detaylı olarak bakıyoruz.


                        Mobil internet altyapısında teknolojnin geldiği son nokta olan ve mevcut mobil iletişim teknolojilerine göre çok daha hızlı mobil internet hizmetleri sunulmasının yolunu açacak olan frekans dağılımı için ihale süreci sonuçlandı.
                        Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’nde en fazla frekansı alan operatör Turkcell oldu.
                        Turkcell, kamuoyunda 4.5G olarak bilinen LTE-Advanced teknolojisinde optimum bant kabul edilen 1800 MHz bandında en yüksek paket olan 2x29,8 MHz, nüfusun yoğun olduğu yerlerde yüksek kapasite sağlayan 2600 MHz bandında ise 2x25 MHz’lik paketin sahibi oldu.
                        4.5G kapsamasında kritik öneme sahip 800 MHz bandında da 2x10 MHz’lik paketi alan Turkcell bu sonuçla Taşıyıcı Birleştirme yöntemi ile mevcut teknolojileri kullanarak 4.5G’de, hizmetin sunulmaya başlanacağı tarih itibariyle akıllı cihazların destekleyeceği öngörülen en yüksek hız olan 375 Mbps hızında hizmeti, teorik olarak sunma yeteneğine sahip operatör olacak.
                        Terzioğlu: “1.6 milyar Euro Türkiye’ye helal olsun”

                        Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu şunları söyledi:
                        “Turkcell olarak 21 yıldır yeni teknolojileri dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye’ye taşımayı ve oluşan teknolojik standartlara öncülük etmeyi görev bildik. Bundan sonra da en yenilikçi teknolojileri, en üstün altyapıyı ve ultra mobil genişbant internet hizmetlerini ülkemizin ve insanımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Turkcell olarak uzun zamandır yeni nesil mobil teknolojiler için çalışıyor ve yatırım yapıyorduk. İhaleyle kapsamında kullanım hakkını elde ettiğimiz frekanslar sayesinde de fiber performansını artık sadece fiber kablolarla ulaşabildiğimiz evlere değil, Edirne'den Kars'a tüm hanelere ve iş yerlerine götürebilecek, Türkiye'nin her yerini kablosuz fiber ağlarla donatabileceğiz müşterilerimiz bir kez daha Turkcell’li olma avantajını yaşayacaklar. Bu ihaleyi de sadece bir başlangıç olarak görüyoruz. 4.5G ve yerli 5G için çalışmalarımıza devam ederek teknolojiyi tüketen değil üreten ülke konumuna gelmek ise en büyük motivasyonumuz olacak.”
                        Yeni dönemde en yüksek kapasite Turkcell’de

                        IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkinlendirme İhalesi, 4 şirketin katılımıyla gerçekleştirildi. 800 ile 2600 MHz frekansları arasında, farklı bant genişliklerinde 20 dilim olarak yapılan ihale sonucunda Turkcell, en yüksek teklifi vererek 800 MHz bandında 372,9 milyon Euro bedelle 2x10 MHz, 900 MHz bandında 39,9 milyon Euro bedelle 2x1.4 MHz, 1800 MHz bandında 430 milyon Euro bedelle 2x29.8 MHz’lik en yüksek paketin, 2100 MHz bandında toplamda 383,6 milyon Euro bedelle iki adet 2x5 MHZ ve bir adet 1x10 MHz’lik paketin sahibi oldu. 2600 MHz bandında ise yine en yüksek paket olan 2x25 MHz’lik paketi alan Turkcell ayrıca 2600 MHz TDD bandında da 1x10 MHz’lik paketi alarak orta ve uzun vadede LTE-Advanced teknolojisi ile daha yüksek kapasite ve 3G’ye göre yaklaşık 17 kat daha yüksek hız sunabilme yeteneğini elde etti.
                        Turkcell, 2008 yılında düzenlenen 3G ihalesinde de en yüksek lisans ücretini ödeyerek A Lisansı kullanma hakkını elde etmiş ve dünyanın en güçlü 3G altyapılarından birini kurmuştu. 26 Ağustos 2015’te gerçekleştirilen Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına ilişkin Yetkilendirme İhalesi sonucunda ise Turkcell,kullanım hakkı kazandığı frekanslar için 1.6 milyar Euro ödeyerek tüm rakiplerinden daha fazla frekansı almış oldu.
                        4.5G ihalesinde Turkcell’in aldığı frekanslar ve bedelleri

                        Spektrum Frekans Euro cinsinden bedel
                        800 MHz (FDD) 2x10 = 20 MHz 372,9
                        900 MHz (FDD) 2x1.4 = 2.8 MHz 39,9
                        1800 MHz (FDD) 2x29.8 = 59.6 MHz 430
                        2100 MHz (FDD) 2x5 = 10 MHz 160
                        2100 MHz (FDD) 2x5 = 10 MHz 188
                        2100 MHz (TDD) 1x10 = 10 MHz 35,7
                        2600 MHz (FDD) 2x25 = 50 MHz 384
                        2600 MHz (TDD) 1x10 = 10 MHz 12,9
                        TOPLAM 172,4 MHz 1.623,3

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13

                          Turkcell etkinliğinde; Fiber İnternet altyapısı için ne yapıldığı, nelerin yapılacağı ve Turkcell Fiber'in hangi illere geleceği açıklandı. İşte detaylar.



                          Etkinlikte konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Turkcell Fiber ile ilgili önemli detaylar verdi. 13 ilde Fiber İnternet hizmetini sürdüren Turkcell, bu 13 ilde 2.3 milyon haneye erişti ve 34.600 kilometrelik fiber ağı döşedi.
                          Bu altyapıyla beraber 851.600 müşteriye ulaşan Turkcell Fiber, 3.2 milyar liralık yatırımın sonucu ortaya çıktı. Özellikle mobil veri kullanımının ne kadar arttığına dikkat çeken Murat Erkan, Turkcell Fiber'in bir sonraki durağını da açıkladı.
                          Kişi başına düşen Mobil Veri kullanımının iki yılda %244'lik bir artış oranına sahip olması da verilen önemli bilgiler arasındaydı.
                          Yeni Durak Eskişehir

                          Turkcell Fiber'in 14. durağı olarak Eskişehir'de çalışmaların başladığını belirten Murat Erkan, Turkcell Fiber'in Eskişehir'den sonraki durağı için ise Aydın'ı gösterdi. Eskişehir planlarından da bahseden Genel Müdür Yardımcısı Erkan, hedefin 95 milyon TL ile 200.000 hanede, 90.000 fiber müşterisine ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.



                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14

                            Turkcell mobil ve sabit iletişim hizmetlerini tek çatı altında sunmak için çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Turkcell mağazalarında sabit internet aboneliği satışı da başladı. İnternet aboneliği alan bireysel abonelere ayda 2 GB mobil internet sunuluyor. Kurumsal aboneler de yıllık 50 GB’lık mobil internet haklarını 10 kişiye kadar çalışanları ile paylaştırabiliyor.
                            Bundan böyle mobil internet kullanıcılarının yanı sıra Turkcell?in sabit internet hizmetlerinden yararlanmak isteyenler de başvurularını Turkcell mağazalarından yapabilecek.
                            Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan Turkcell internet paylaşımı ile ilgili olarak “1 Nisan’da 4.5G’ye geçişle beraber rekabetin yeniden şekilleneceği bir dünyada yaşamaya başlayacağız. O yüzden biz de hazırlıklarımızı çok iyi yapıyoruz. Şimdiye kadar oyun alanımızı daha çok lideri olduğumuz mobil pazar olarak tanımlıyorduk. Önümüzdeki 3 yıl içerisindeki hedefimiz ise entegre telekomünikasyon pazarının lideri olmak.” diye konuştu.
                            Turkcell’lilere mobil hizmetlerde olduğu gibi sabit internette de en doğru teklifleri sunmaya devam edeceklerini belirten Erkan, mobilde ve sabitte hizmet vermek üzere attıkları adımlar doğrultusunda tüm Türkiye’de internet satışlarını ve kurulumlarını yapmak için Turkcell mağazalarını görevlendirdiklerini kaydetti. Mağaza çalışanlarına fiber internet ve ADSL konusunda eğitimler vererek onları yetkinleştirdiklerini belirten Erkan, yeni hizmetle birlikte müşterilere özel kampanyalar hazırladıklarını, sabit ve mobili birleştiren paketler oluşturduklarını dile getirdi.
                            Bireysel müşteriler için Turkcell internet paylaşımı

                            Bireysel ve kurumsal müşterilerine iki farklı teklif hazırlayan Turkcell, sabit genişbant internet hizmeti satın alan müşterilerine mobil internet hediye edecek. Bireysel müşterilerin aylık 69,90 TL karşılığında yararlanabilecekleri iki seçenek bulunuyor. 25 Mbit hızında 75 GB AKK fiber veya 8 Mbit hızında 50 GB AKK ADSL sabit genişbant internet hizmeti satın alan herkes, bu hizmeti kullandığı sürece geçerli olmak üzere, istedikleri Turkcell numarasına 2 GB mobil internet tanımlayabiliyor.
                            Kurumsal müşteriler için Turkcell internet paylaşımı

                            Kurumsal müşterilerin 59 TL karşılığında yararlanabilecekleri yeni teklif ise 25 Mbit hızında 100 GB AKK fiber veya 16 Mbit hızında 75 GB AKK ADSL bağlantı seçeneklerini içeriyor. Tekliften yararlanan müşterilere 10 Turkcell’li ile paylaşılabilir 12 aylık 50 GB mobil internet ve 200 dakika sabit ses paketi sunuluyor. Turkcell Platinum müşterilerine sunulan Turkcell Platinum Işık Hızı kampanyası ise aynı fiyata 4 kata kadar daha yüksek hız vererek 100 Mbps?lik sabit genişbant bağlantıyı deneyimleme şansı sunuyor. Buna göre Turkcell Platinum müşterileri Fiber 25 Mbps hıza sahip tarifeleri 6 ay boyunca 100 Mbps ve (bir üst hız seçmeleri durumunda) 50 Mbps hıza sahip tarifeleri 9 ay boyunca 100 Mbps olarak kullanabiliyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              SIM kartını 4.5G'ye geçirene Turkcell'den 4GB internet

                              Turkcell, 4.5G uyumlu akıllı telefonlarındaki SIM kartları en ileri mobil teknolojileri destekleyen SIM kartlar ile sömestr tatili boyunca ücretsiz değiştiren Turkcell’lilere, 4 GB mobil internet sunuluyor.




                              Turkcell, müşterilerine 4.5G’ye geçiş öncesinde sömestr sürprizi hazırladı. Sömestr tatili boyunca eski SIMkartlarını 4.5G uyumlu SIM kartlarla değiştiren Turkcell’lilere, 1 ay boyunca geçerli 4 GB mobil internet sunuluyor.4.5G destekli akıllı telefon sahibi tüm bireysel ve kurumsal hat sahibi Turkcell’liler, bu teknolojiyi destekleyen yeni SIM kartlarını hiçbir ücret ödemeden alabiliyorlar.

                              Akıllı telefonları LTE teknolojisini destekleyen Turkcell’liler ücretsiz SIM kart değişikliklerini, Turkcell Flagship Mağazaları, Kurumsal Çözüm Merkezleri, Turkcell İletişim Merkezleri ve Turkcell Yetkili Satış Noktaları’nda gerçekleştirebiliyorlar. Sömestr dönemi 4.5G SIM kart değişim kampanyası 7 Şubattarihine kadar geçerli olacak ve kampanyadan yararlananların hatlarına bir ay boyunca geçerli 4GB mobil internet tanımlanacak.
                              Turkcell’liler akıllı telefonlarının veya SIM kartlarının 4.5G'yi destekleyip desteklemediğini Turkcell.com.tr’deki4.5G sayfasını ziyaret ederek veya 4.5Gyazıp 2222’ye SMS göndererek öğrenebilirler.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X