Windows 10 Preview Lumia Windows Phone Telefonlara Nasıl Yüklenir?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Windows 10 Preview Lumia Windows Phone Telefonlara Nasıl Yüklenir?


    Windows 10 Preview Lumia Windows Phone Telefonlara Nasıl Yüklenir?

    Lumia akıllı telefonlarınıza Windows 10 Preview yüklemek ister misiniz?

    Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft dün itibariyle Windows 10 Previewsürümünü akıllı telefonlar için yayınladı. Henüz erken bir sürüm olan ve Teknik Ön İzleme sürümü olduğu özellikle belirtilen bu güncellemeyi yüklemek isteyenler için detaylı anlatımı aşağıda bulabilirsiniz.Windows 10 Mobile Preview sürümünü destekleyen modellerin listesini sizlerle paylaştık Eğer telefonunuz bu listede varsa aşağıdaki adımları uygulayarak Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü kurabilirsiniz.Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme Yükleme;


    • Öncelikle Windows mağazadan Windows Insiders uygulamasını telefonunuza yükleyerek başlayın.(aşağıdaki QR kodu kullanabilirsiniz)
    • Windows Insider uygulamasını açın ve telefonunuzda kullandığınız Microsoft hesabıyla giriş yapın. Windows Insider kaydınızı www.windowsinsider.com adresinden yapabilirsiniz.
    • Insider Slow veya Fast seçenkerinden birini seçin. Slow seçimi daha az sorunlu güncelleme almanızı sağlarken, Fast seçimi hızlı tüm güncellemeleri almanızı sağlar.
    • Cihazınızın garantisini geçersiz kılabilir uyarısını içeren sekmeyi onaylayın
    • Onay işaretine tıklayın
    • Ayarlara Gidin
    • Telefon Güncellemesine girerek kontrol edin.
    • Aşağıdaki ekranı gördüğünüzde işlem tamamdır.



    Telefonunuz artık Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü kurulumu için hazır. Birwifi ağına bağlı oldunuz ve telefonunuzun en az %40 batarya dololuluğuna sahip olduğundan emin olun.Telefonunuzdaki depolama alanı ve yüklü uygulama sayısına bağlı olarak yükleme işlemi minimum 20 dakika sürecektir. Son olarak bu güncellemeyi kurabilmeniz için cihazınızda kurulu olan işletim sistemi Windows Phone 8.1 build 14219 veya daha üstü olmalı.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Windows 10 Preview Lumia Windows Phone Telefonlara Nasıl Yüklenir?


    Microsoft, Üst Seviye Cihazlara Windows 10 Mobile Preview Verilmemesini Açıkladı!

    Uzun zamandır beklenen Windows 10 for Phones Ön izlemesi sürpriz bir cihaz grubu için yayınlanınca Microsoft da bu konuda açıklama yapmak zorunda kaldı.

    Windows Phone akıllı telefon kullanıcılarının uzun zamandır merakla beklediği Windows 10 for Phones veya diğer adıyla Windows 10 Mobile güncellemesinin ilk teknik ön izleme sürümünün dün akşam saatlerinde yayınlanmasıyla Lumia 930 ve Lumia 1520 gibi üst seviye akıllı telefon kullanıcıları şok oldu. Zira Windows 10 Mobile Teknik Ön İzlemesinin ilk sürümü bu cihazlar için yayınlanmamıştı.Akıllı telefonların depolama alanları fabrikasyon sürecinde bölümlendirilir ve “izole alan” adı verilen bir bölüm oluşturulur. Diskin bu alanına müdahele etmemiz ise hiç bir şekilde mümkün değildir. İşte Windows 10 for Phones Ön İzleme sürümünün üst seviye cihazlar için verilmemesine neden sorun da tam bu noktada ortaya çıkıyor.Lumia 930 ve Lumia 1520 kullanıcıları arasında hayal kırıklığına ve büyük tepkilere yol açan bu durumun nedeni kusa zaman sonra Microsoft’un yaptığı açıklamayla da anlaşıldı. İşte o açıklamanın ram metni;

    “BSP yada donanımdan kaynaklı işletim sistemi sorunlarını izole etmek adına küçük bir cihaz grubu ile başlamamız gerekiyor, böylece platformu stabilize edebiliriz. Bu mühendislik sürecinin olağan bir parçası…
    Yakında gelecek olan ve “bölümlendirme” dediğimiz bir özelliğimiz var. Bu özellik bize, güncelleme kurulumu esnasında boş alan açmak adına işletim sistemi bölümünü dinamik olarak ayarlama imkanı sağlayacak. Bu özellik gelene kadar, operatörlerce yeterli işletim sistemi alanına sahip şekilde düzenlenmiş ve yerinde yükseltme sağlayan cihazlara ihtiyacımız vardı ve büyük telefonların çoğu çok düşük işletim sistemi bölümlerine sahipti. Bu arada bunun “W10, WP8.1’den daha çok disk alanı gerektiriyor” anlamına gelmediğini unutmayın. Bu sadece bu aşamada yükseltme sürecinin bir özelliği. Bölümlendirme özelliği tamamlandığında, çok daha fazla cihaz desteklenecek
    Teknik Ön İzleme sürümleri kullanıcıların bir çok şeyden feragat ederek kullandıkları sistemin gelişimine katkıda bulunmaları için yayınlanır. Bu yüzden işletim sisteminin ilk ve en sorunlu halleri olan bu sürümleri kullanmak için ileri düzey kullanıcı olmanız gerekir. Microsoft’un da belirttiği gibi “APN’in bir haber kanalı olduğunu düşünüyorsanız, Technical Preview size uygun olmayabilir.”

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Windows 10 Preview Lumia Windows Phone Telefonlara Nasıl Yüklenir?


      Windows 10 Mobile Teknik Ön İzlemesinde Olmayan Yenilikler Neler?

      Microsoft, Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü bazı özellikleri olmadan yayınladı.

      Akıllı telefon sektörünün üçüncü büyük platformu Windows Phone platformu için Microsoft önemli ve büyük bir güncelleme hazırlığında. Bu güncelleme ile mobil pazarda daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi amaçlayan Microsoft, Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü yayınlamıştı.İlk tanıtımı fazla detaylara girilmeden 21 Ocak’ta yapılan Windows 10 Mobile, yayınlanan ve Joe Belfiore tarafından anlatılan videosuyla iyice detaylanıyor. Geçtiğimiz günlerde Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü yayınlamıştı fakat bu sürümde, tanıtım videosunda yer alan bazı özellikler bulunmuyor. İşte o özellikler:
      • Yeni ofis uygulamaları
      • Skype mesajlaşma içine entegre uygulama API’leri
      • Spartan tarayıcı
      • Yeni outlook uygulaması ve yeni haritalar uygulaması.
      • 3. parti uygulamalar için İnteraktif Bildirimlere cevaplar mevcut değil.

      Tabi bunlar henüz hazır olmayan fakat tanıtımı yapılarak ilerleyen yapılarda sisteme entegre edilerek Windows Insiders kullanıcılarına test için sunulacak özellikler arasında. Microsoft Windows Insiders Program yöneticisi Gabriel Aul Twitter’dan yaptığı açıklamada Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümü için aylık güncellemeler yayınlayacaklarını fakat bazen daha kısa zaman aralıklarında da yeni sürümleri Windows Insiders kullanıcılarına sunulacağını açıklamıştı.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X