Microsoft Windows Phone’un grup sohbet uygulaması Odalar’ı sonlandırıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Microsoft Windows Phone’un grup sohbet uygulaması Odalar’ı sonlandırıyor


    Windows Phone 8 2012’de yayınlandığı zaman Odalar uygulaması en büyük yeniliklerden biri olarak lanse edilmişti. Bu uygulama sayesinde kullanıcılara grup halinde sohbetler gerçekleştirme ve birbirleriyle fotoğraf, not ve takvim etkinliği paylaşma imkanı verilmişti. Microsoft’un beklediği etkiyi yaratamayan uygulamanın yayın hayatı önümüzdeki ay itibarıyla sona erecek. Şirketten yapılan açıklamada desteğin önümüzdeki ay itibarıyla sonlandırılacağı belirtilirken, Windows 10’da insanların sevdikleriyle iletişim halinde kalmalarını sağlayacak yeni uygulamalar için yol açıldığı ifade edildi.
    Windows Phone 8 kullanıcıları Odalar uygulaması içindeki mevcut odalarını görüntüleyebilmeye devam edecekler. Ancak mart ayından itibaren yeni bir oda oluşturmak veya uygulama üzerinden mesaj göndermek mümkün olmayacak. Windows 10’un telefonlar için hazırlanan Teknik Ön İzleme sürümünü indirenler ise Odalar uygulamasıyla temelli vedalaşacak. Geçtiğimiz hafta yayınlanan sürümde Odalar’ın olmadığının farkına varılsa da, Microsoft’un açıklaması gelecek sürümlerde de uygulamanın yer almayacağının kanıtı oldu.
    Microsoft’un kararı Odalar uygulamasını kullananları sinirlendirecek olsa da, uzun vadede şirket için doğru bir hamle yapıldığını söylemek mümkün. Sadece Windows Phone kullananların faydalanabildiği bir grup sohbet uygulamasının şirketin yazılımlarını diğer platformlara yerleştirme stratejisine uygun olduğunu söylemek pek mümkün değil. Buna ek olarak, Microsoft’un elinde GroupMe gibi birden fazla platformda faaliyet gösteren, sağlam bir grup mesajlaşma uygulamasının bulunduğunu da unutmamak gerekiyor.
İşlem Yapılıyor
X