Vodafone hakkında önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Vodafone hakkında önemli detaylar

    Spotify ve Vodafone'dan İşbirliği!

    Dünyanın en popüler müzik platformu ile iş birliğine giren Vodafone'un Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve Spotify'in Avrupa Genel Müdürü Jonathan Forster bir toplantı düzenledi. İşte ayrıntılar..



    Spotify bildiğiniz üzere popüler bir müzik platformu. Vodafone ise ülkemizde tercih edilen popüler bir GSM operatörü. Vodafone ve Spotify iş birliğinde ortaya çıkan basın toplantısında avantajlı tekliflerden ilk olarak Vodafone Türkiye genç aboneleri faydalanabilecek. Hatta Spotify'in Premium üyeliğine Vodafone FreeZone tarifesini kullanan kişiler daha avantajlı fiyatlarla sahip olacak.
    Yerli ve yabancı 30 milyonu aşkın şarkı yapısıyla popüler olan Spotify Premium aboneliğini avantajlı fiyatlarla sunan ilk operatör olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Gökhan Öğüt konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi..
    Bu iş birliği çerçevesinde, sadece abonelerimiz değil Türkiye müzik endüstrisi de ciddi anlamda kazanç elde edecek.Türkiye müzik endüstrisinin dijital dönüşümünü ‘dijital doğanlar’ dediğimiz genç abonelerimiz, Vodafone FreeZone’lulardan başlayarak gerçekleştireceğiz. Gençler sosyal çevreleri ile sürekli bağlantıda kalmak istiyorlar. Gençler, ortalama bir abonemize göre yaklaşık 2 kat daha fazla konuşuyor, 6 kat daha çok mesaj gönderiyor, 4 kat daha fazla mobil internet kullanıyor. Gençlerin ihtiyaçlarını karşılamak için Mayıs 2011’de hayata geçirdiğimiz Vodafone FreeZone markamız ile müziği sahipleniyoruz. Spotify Premium’u gençlik tarifemiz Esnek Tarife ile birlikte sunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de tüm abonelerimizin kolaylıkla ve avantajlı fiyatlarla Spotify Premium aboneliğine ulaşmasını sağlayacak tekliflerle geleceğiz. Hızla dijitalleşen, kültür ve sanatla dijital platformlarda buluşan Vodafone FreeZone’luları her an her yerden müziğe özgürce erişimi için Spotify ile müzikle buluşmaya davet ediyoruz.”

  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    4.5 G ihalesinde 777.9 Milyon Euro vererek toplamda 573 MHz frekansın sahibi olan Vodafone, hangi frekansları aldı? Detaylı olarak bakıyoruz.


    Mobil internet altyapısında teknolojnin geldiği son nokta olan ve mevcutmobil iletişim teknolojilerine göre çok daha hızlı internet hizmetleri sunulmasının yolunu açacak olan frekans dağılımı için ihale süreci sonuçlandı.
    800 MHz’de en yüksek teklif Vodafone’dan

    Vodafone, 800 MHz’de yapılan ihale oturumunda en yüksek teklif olan 390 Milyon Euro'yu vererek bantta en etkin ve değerli A1 blokunun sahibi oldu.
    800 MHz, tüm dünyada birim fiyatı en yüksek bant olan, 4G ve üstü teknolojiler için en yaygın kullanılan, yüksek coğrafi kapsama ihtiyacına cevap veren önemli bir bant. Vodafone, en geniş kapsama karakteristiğine ve yüksek verimliliğe sahip bu bant bloku sayesinde kırsal alanlar başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına en yüksek kalitede hizmet verebilecek operatörlerden birisi olacak. Diğer yandan Vodafone, 900 MHz’de B2, 1800 MHz’de C3, 2600 MHz’de E2 ve F2 bantlarının sahibi oldu.
    Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, konu hakkında şu açıklamada bulundu:

    “Bugün heyecanla beklediğimiz bu ihalenin yapılmasından mutluluk duyduk. Türkiye, dünya çapında rekabetçi bir ülke olma hedeflerine ulaşma yolunda bir kalkınma atılımı yapmıştır. Vodafone Grubu olarak dünyada 5 kıta ve 12 ülkede kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT Advanced hizmeti veren bir operatör olarak tüketicinin ihtiyacını biliyoruz. Buna uygun olarak, ihtiyacımız olan frekansları rasyonel bir fiyat/fayda oranı ile aldık. Bu sayede, elimizdeki bantları birleştirerek çoklu taşıyıcı ile yüksek hızlara ulaşma teknolojisiyle (Carrier Aggregation) tüketicilerimize mobilinternetin en hızlı teknolojisi olan 4.5G hizmetini ilk günden vermeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bu ihale ile kazanan Türkiye ve Vodafone’lular olmuştur. Ülkemize bugün itibariyle yaklaşık 17 milyar TL yatırım yapan ve dünyada 4G’nin lideri, 5G’nin öncü şirketlerinden biri olarak 4,5G’yi ilk günden Türkiye’nin her köşesinde müşterilerimize en iyi şekilde sunacağız.
    Vodafone olarak, ülkemizin Dijital Dönüşüm hedeflerine ulaşması yönünde vargücümüzle çalışmaya ve yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 4.5G uyumlu olan altyapımızda 4.5G yetkilendirme çerçevemiz doğrultusunda hazırlıklarımıza son şeklini vereceğiz ve 1 Nisan 2016 itibariyle abonelerimize en kaliteli hizmeti sunacağız.”

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3

      Dünyanın en büyük operatörleri arasında gösterilen Vodafone, mobil finansal servislerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla yeni bir oluşuma gidiyor.
      Vodafone, abonelerine mobil finansal servisleri en yenilikçi çözümlerle sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, elektronik para kuruluşu olarak kurulan Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi, Vodafone müşterilerine, ödeme hizmetlerinin sunulması, para havalesi yapılması, elektronik para ihraç edilmesi ve fatura ödemelerine aracılık edilmesini kapsayan geniş bir yelpazede hizmet verecek. Vodafone’un yeni e-para şirketi ile Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm mobil finansal servisler tek çatı altında toplanacak.
      Elektronik ortamda güvenli ve kolay ödeme

      Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi bünyesinde fatura ödemeden online alışverişe ve para transferine kadar tüm mobil finansal servisler hem elektronik hem de fiziksel ortamda ve güvenli bir şekilde yürütülecek. Bu kapsamda şirket, Mobil Ödeme ürünü ile satın alınan hizmetin ödeme tutarının tahsilatına aracılık edebilecek. Örneğin, Vodafone faturasız hat aboneleri, alışverişlerini anında Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. hatlarının TL bakiyesinden düşerek yapabilecek. Faturalı hat abonelerinin ise yaptıkları alışverişler telefon faturalarına yansıtılabilecek.
      Cep Nakit Kart ve Vodafone Cep Cüzdan ile tam entegrasyon

      Vodafone’un PTT, TMOB, ING Bank ve PROVUS işbirliğiyle sunduğu VISA logolu ön ödemeli bir kart olan Cep Nakit Kart ürünündeki ödeme hizmetleri de Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi’nin yükümlülüğü altına girecek. Cep Nakit Kart’a para yatırma ve bu karttan para çekme işlemleri PTT Matik’ler, Vodafone mağazaları ya da PTT şubelerinden gerçekleştirildikten sonra, toplanan para PTT havuzuna aktarılacak.
      Vodafone’un yeni e-para şirketi, Apple Store ve Google Play uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilen ve indirilme sayısı 255 bini aşanVodafone Cep Cüzdan uygulaması ödeme işlemlerine de aracılık edecek. Vodafone Cep Cüzdan ile kredi kartı numarasını elle girmeye gerek kalmadan, sadece cep telefonlarının kamerası ile taratarak kredi kartı bilgileri uygulamaya aktarılabiliyor. Kredi kartı olmayan müşteriler ise anında ön ödemeli Cep Nakit Kart yaratabiliyor. Kullanıcılarına Yakın Alan İletişimi (NFC) ve QR kod teknolojileriyle temassız ödeme imkânı sunan, ayrıca Eye Verify (gözle doğrulama) teknolojisine de sahip olan Vodafone Cep Cüzdan, mobil ödemede maksimum güvenlik sağlıyor. Halihazırda Multinet ile yapılan anlaşmayla Türkiye çapında Multinet POS cihazının yer aldığı 20 binin üzerinde anlaşmalı restoran ve kafede kullanılan Vodafone Cep Cüzdan, global teknoloji şirketleri TMOB ve OKSİJEN’in tasarım, analiz, teknik koordinasyon ve tedarikçi yönetimi ile geliştirildi.
      Ender Buruk: “Mobil finansal servislerde öncelikli hedefimiz güvenlik”

      Tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak mobil ödeme altyapılarına yatırım yaptıklarını belirtenVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:
      “Vodafone olarak, ülkemizde öncülüğünü yapmayı hedeflediğimiz Dijital Dönüşüm’ün en önemli aşamalarından birinin mobil finansal servisler olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna inanıyoruz. Mobil finansal servisler sayesinde, bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan insanlara ulaşılabilecek ve finansal hayata katılım oranı artırılabilecek. Vodafone olarak biz de bu hedefin hayata geçmesine katkıda bulunmak üzere tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracak güvenli mobil ödeme altyapılarına yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda, Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm mobil finansal servislerimizi yeni kurduğumuz e-para şirketi çatısı altında yürüteceğiz. Böylece abonelerimize, elektronik ortamda kolay ve güvenli işlem yapma avantajı sunacağız. Mobil finansal servislere yönelik çalışmalarımızı bundan böyle e-para şirketimiz bünyesinde geliştirerek abonelerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”
      Ödeme hizmetleri daha güvenli ve şeffaf hale geliyor

      Ödemeye aracılık eden kuruluşları doğrudan etkileyen ve 27 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkındaki Kanun”ile sektördeki banka dışı aktörlerin güvenli bir şekilde sisteme kazandırılması hedefleniyor. Bu kanun ile ödeme hizmeti sağlayıcılarının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) izin almaları zorunlu hale geliyor. Ödeme sistemleri sağlayıcılarını bağımsız denetim kuruluşları, Merkez Bankası ya da BDDK tarafından denetlenebilir hale getiren kanun, şirket sahiplerinde banka kurucuları için aranan niteliklerin aranması, şeffaf yapılanma olması, iş sürekliliğine dair tedbirlerin alınması gibi kriterleri öngörmesiyle sektörün istenen standartlara kavuşmasını sağlayabilecek. Avrupa Birliği direktifleriyle uyumlu şekilde hazırlanan yeni kanun, online ödeme hizmetleri sektörünün daha güvenli, şeffaf ve rekabetçi hale gelmesinin önünü açıyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Kanser araştırmalarına destek vermek mi istiyorsunuz? Bu araştırmaların bir parçası olmak ister misiniz? Vodafone Avustralya’nın çıkardığı DreamLab adındaki Android uygulaması akıllı telefonunuzu siz onu kullanmazken kanser araştırmalarına destek olması için kullanıyor.
        Her gün milyonlarca insanın hayatını kaybettiği kanserhastalığının çözümüne katkı sağlamak artık elininizde. Tek ihtiyacınız olan Android işletim sistemli bir akıllıtelefon ve internet bağlantısı. Bir türlü çözümü bulunamadığı için dünya üzerinde her gün milyonlarca insan kanser yüzünden hayatını kaybediyor. Bu noktada yapılan çalışmalar çok büyük önem arz ediyor ve DreamLab uygulaması ile bu araştırma sürecine herkes dahil olabiliyor.

        Avustralya merkezli "Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü"bilim adamları tarafından hazırlanan DreamLab uygulaması, kullanamadığınız zamanlardaAndroidtelefonunuzun işlem gücünü kanser araştırmacılarına aktarıyor.



        Özellikle gece şarja bağlı bırakılan ve sabaha kadar boş duran telefonları hedefleyen uygulama, belirtildiği kadarıya 1000 katılımcı ile enstitünün kendi sistemlerinden 30 kat daha hızlı çalışmasına imkan tanıyor. Vodafone'un Avustralya'da ücretsiz veri planıyla desteklediği uygulama, istenirse veri aktarımını WiFi üzerinden de yapabiliyor.



        Uygulama aslında birebir torret mantığı ile çalışıyor. Uygulamayı kurduktan sonra destek verdiğiniz alanı seçiyorsunuz ve telefonunuzu şarja bağlıyorsunuz. Böylece telefonunuzu iyi işler içinde kullanabiliyorsunuz.
        Uygulama mobil ağlar ve Wi-Fi üzerinden çalışabiliyor. Fikir babası Vodafone Avustralya ise kendi ağını kullananlardan ücret almıyor. Yani Türkiye’den destek vermek istiyorsanız Wi-Fi üzerinden güç vermeniz cebiniz açısından daha faydalı olacaktır. Bu iyiliğe ortak olmak isterseniz uygulamayıaşağıdan ndirebilirsiniz.
        Vodafone DreamLab


        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Vodafone 4.5G ile hız rekoru kırdı!

          Vodafone, 4.5G teknolojisinde 613.1 megabit ile en yüksek veri indirme hızına ulaştı


          Vodafone, yeni nesil genişbant teknolojilere yönelik yatırımlarını artırarak sürdürüyor. Vodafone, 26 Ağustos’ta yapılacak ve Türkiye'de 4.5G teknolojisiyle hizmete başlanmasını sağlayacak olan frekans tahsis ihalesi öncesinde, bu teknolojiye yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan aldığı izinler kapsamında gerçekleştirdiği testi başarıyla tamamladı. İstanbul Mahmutbey’deki Vodafone Aslanoba Plaza’da noter huzurunda Huawei altyapısı kullanılarak gerçekleştirilen veri indirme testinde, kamuoyunda 4.5G olarak bilinen teknolojide lisanslı 2600 MHz’den bir taşıyıcı ile serbest kullanımlı 5400 MHz’den üç taşıyıcı birleştirilerek (LTE-Unlicensed) saniyede 613.1 megabit ile Türkiye’de bu alandaki en yüksek hıza ulaşıldı.

          Vodafone, bu test ile serbest kullanımlı bir spektrum bandı olan 5400 MHz’de 4.5G testini gerçekleştiren ilk operatör oldu. Halihazırda WiFi hizmetlerinin de verildiği 5400 MHz bandının mobil teknolojiler için de kullanılabileceği bu test ile gösterildi. Türkiye’de ilk kez Vodafone mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test ile 4.5G teknolojisinin farklı spektrum bantlarında yüksek hızlarda servis verebileceği de kanıtlandı.
          Ara Yıldızlı: Genişbanttaki iddiamızı sürdürüyoruz
          Yeni nesil genişbant teknolojilerde edindikleri global deneyimi Türkiye’ye taşımayı hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye Şebeke ve Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, şunları söyledi:

          “Vodafone Grubu, 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada yeni nesil genişbant teknolojilerin hayata geçmesinde önemli rol üstleniyor. Bu global deneyimimizi Türkiye’ye de taşıma hedefiyle yeni nesil genişbant teknolojilere yönelik testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 26 Ağustos’ta yapılacak ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen teknolojinin Türkiye’de de kullanımını mümkün kılacak olan frekans tahsis ihalesi öncesinde bu teknolojiyi başarıyla test ettik. Türkiye’de ilk kez Vodafone mühendisleri tarafından gerçekleştirilen bu test ile iki farklı bantta dört taşıyıcıyı birleştirerek 4.5G teknolojisinde en yüksek hıza ulaşan ilk operatör olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4.5G teknolojisinin temel hizmetlerinden biri olan ve LTE-Unlicensed olarak da bilinen bu teknoloji sayesinde serbest kullanıma açık olan 5400 MHz bandından sadece WiFi değil mobil hizmetinin de verilebileceğini göstermiş olduk. Vodafone olarak, önceki genişbant teknolojilerde olduğu gibi 4G ve üstü teknolojilerde de Türkiye pazarına yön veren operatör olmayı ve abonelerimize ilk günden itibaren son teknolojilerle hizmet sunmayı hedefliyoruz.”
          Nisan 2016’da kullanıma sunulacak
          26 Ağustos’ta yapılacak frekans tahsis ihalesinin ardından 1 Nisan 2016'dan itibaren hizmete sunulması beklenen 4.5G teknolojisi, yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri ile tüketicilerin bilgiye erişimini hızlandıracak. Diğer yandan, 5G’deki akıllı ve esnek bant kullanımının temellerini oluşturan 4.5G teknolojisi, Türkiye’de 5G teknolojisine geçişin de önünü açacak.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Samsung’un yeni amiral gemileri Galaxy Note 5 ve Galaxy Edge Plus, Vodafone’da satışa çıkıyor. İşte telefonların satış tarihi ve tarifeye özel detayları.


            Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy Note 5 ve Galaxy Edge Plus, Vodafone mağazalarında satışa sunuluyor.
            21 Ağustos’ta Vodafone’un resmi internet sitesi üzerinden ön siparişe sunulacak olan Galaxy Note 5 ve Galaxy Note Edge Plus, 28 Ağustos’ta iseVodafone mağazalarında “En Çok Satanlar” masasında yeni sahiplerini bekliyor olacak.
            Vodafone abonelerinin tarifelerine ek olarak 24 aya varan taksit seçenekleriyle sahip olabilecekleri Galaxy Note 5 ve Galaxy Edge Plushakkında konuşan Vodafone türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk şunları söyledi;
            Vodafone Türkiye olarak, abonelerimize mobil iletişimin dinamizmini yaşatmak için, hızlı gelişen akıllı telefon teknolojilerini takip edebilme kolaylığı sunuyoruz. Akıllı telefon sektörünün önemli oyuncularındanSamsung’un yeni ve gelişmiş mobil teknolojilerle donattığı Galaxy Note 5ve S6 Edge+ ürünlerini akıllı cihaz portföyümüze katacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Son teknolojileri dünyayla aynı anda abonelerimize sunma hedefimiz doğrultusunda, tüm dünyada merakla beklenen Samsung Galaxy’nin yeni üyelerini çok yakında ‘Vodafone Çok Satanlar Masası’ farkıyla Türkiye’ye getireceğiz. Üstün teknolojisiyle mobil iletişimi bir adım daha öteye taşıyacak olan bu cihazlar,Vodafone Red avantajlarıyla birleştiğinde tüketicilerimizin mobil deneyimini eşsiz kılacağına inanıyoruz. Tüm abonelerimizi son teknolojiye sahip popüler akıllı cihazlarla tanışmak üzere Vodafone mağazalarına davet ediyoruz”

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7

              Dünyanın en büyük operatörleri arasında gösterilen Vodafone, mobil finansal servislerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla yeni bir oluşuma gidiyor.
              Vodafone, abonelerine mobil finansal servisleri en yenilikçi çözümlerle sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, elektronik para kuruluşu olarak kurulan Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi, Vodafone müşterilerine, ödeme hizmetlerinin sunulması, para havalesi yapılması, elektronik para ihraç edilmesi ve fatura ödemelerine aracılık edilmesini kapsayan geniş bir yelpazede hizmet verecek. Vodafone’un yeni e-para şirketi ile Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm mobil finansal servisler tek çatı altında toplanacak.
              Elektronik ortamda güvenli ve kolay ödeme

              Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi bünyesinde fatura ödemeden online alışverişe ve para transferine kadar tüm mobil finansal servisler hem elektronik hem de fiziksel ortamda ve güvenli bir şekilde yürütülecek. Bu kapsamda şirket, Mobil Ödeme ürünü ile satın alınan hizmetin ödeme tutarının tahsilatına aracılık edebilecek. Örneğin, Vodafone faturasız hat aboneleri, alışverişlerini anında Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. hatlarının TL bakiyesinden düşerek yapabilecek. Faturalı hat abonelerinin ise yaptıkları alışverişler telefon faturalarına yansıtılabilecek.
              Cep Nakit Kart ve Vodafone Cep Cüzdan ile tam entegrasyon

              Vodafone’un PTT, TMOB, ING Bank ve PROVUS işbirliğiyle sunduğu VISA logolu ön ödemeli bir kart olan Cep Nakit Kart ürünündeki ödeme hizmetleri de Vodafone Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi’nin yükümlülüğü altına girecek. Cep Nakit Kart’a para yatırma ve bu karttan para çekme işlemleri PTT Matik’ler, Vodafone mağazaları ya da PTT şubelerinden gerçekleştirildikten sonra, toplanan para PTT havuzuna aktarılacak.
              Vodafone’un yeni e-para şirketi, Apple Store ve Google Play uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilen ve indirilme sayısı 255 bini aşanVodafone Cep Cüzdan uygulaması ödeme işlemlerine de aracılık edecek. Vodafone Cep Cüzdan ile kredi kartı numarasını elle girmeye gerek kalmadan, sadece cep telefonlarının kamerası ile taratarak kredi kartı bilgileri uygulamaya aktarılabiliyor. Kredi kartı olmayan müşteriler ise anında ön ödemeli Cep Nakit Kart yaratabiliyor. Kullanıcılarına Yakın Alan İletişimi (NFC) ve QR kod teknolojileriyle temassız ödeme imkânı sunan, ayrıca Eye Verify (gözle doğrulama) teknolojisine de sahip olan Vodafone Cep Cüzdan, mobil ödemede maksimum güvenlik sağlıyor. Halihazırda Multinet ile yapılan anlaşmayla Türkiye çapında Multinet POS cihazının yer aldığı 20 binin üzerinde anlaşmalı restoran ve kafede kullanılan Vodafone Cep Cüzdan, global teknoloji şirketleri TMOB ve OKSİJEN’in tasarım, analiz, teknik koordinasyon ve tedarikçi yönetimi ile geliştirildi.
              Ender Buruk: “Mobil finansal servislerde öncelikli hedefimiz güvenlik”

              Tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak mobil ödeme altyapılarına yatırım yaptıklarını belirtenVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:
              “Vodafone olarak, ülkemizde öncülüğünü yapmayı hedeflediğimiz Dijital Dönüşüm’ün en önemli aşamalarından birinin mobil finansal servisler olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna inanıyoruz. Mobil finansal servisler sayesinde, bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan insanlara ulaşılabilecek ve finansal hayata katılım oranı artırılabilecek. Vodafone olarak biz de bu hedefin hayata geçmesine katkıda bulunmak üzere tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracak güvenli mobil ödeme altyapılarına yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda, Cep Nakit Kart, Vodafone Cep Cüzdan ve Mobil Ödeme dahil tüm mobil finansal servislerimizi yeni kurduğumuz e-para şirketi çatısı altında yürüteceğiz. Böylece abonelerimize, elektronik ortamda kolay ve güvenli işlem yapma avantajı sunacağız. Mobil finansal servislere yönelik çalışmalarımızı bundan böyle e-para şirketimiz bünyesinde geliştirerek abonelerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”
              Ödeme hizmetleri daha güvenli ve şeffaf hale geliyor

              Ödemeye aracılık eden kuruluşları doğrudan etkileyen ve 27 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkındaki Kanun”ile sektördeki banka dışı aktörlerin güvenli bir şekilde sisteme kazandırılması hedefleniyor. Bu kanun ile ödeme hizmeti sağlayıcılarının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) izin almaları zorunlu hale geliyor. Ödeme sistemleri sağlayıcılarını bağımsız denetim kuruluşları, Merkez Bankası ya da BDDK tarafından denetlenebilir hale getiren kanun, şirket sahiplerinde banka kurucuları için aranan niteliklerin aranması, şeffaf yapılanma olması, iş sürekliliğine dair tedbirlerin alınması gibi kriterleri öngörmesiyle sektörün istenen standartlara kavuşmasını sağlayabilecek. Avrupa Birliği direktifleriyle uyumlu şekilde hazırlanan yeni kanun, online ödeme hizmetleri sektörünün daha güvenli, şeffaf ve rekabetçi hale gelmesinin önünü açıyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Kanser araştırmalarına destek vermek mi istiyorsunuz? Bu araştırmaların bir parçası olmak ister misiniz? Vodafone Avustralya’nın çıkardığı DreamLab adındaki Android uygulaması akıllı telefonunuzu siz onu kullanmazken kanser araştırmalarına destek olması için kullanıyor.
                Her gün milyonlarca insanın hayatını kaybettiği kanserhastalığının çözümüne katkı sağlamak artık elininizde. Tek ihtiyacınız olan Android işletim sistemli bir akıllıtelefon ve internet bağlantısı. Bir türlü çözümü bulunamadığı için dünya üzerinde her gün milyonlarca insan kanser yüzünden hayatını kaybediyor. Bu noktada yapılan çalışmalar çok büyük önem arz ediyor ve DreamLab uygulaması ile bu araştırma sürecine herkes dahil olabiliyor.

                Avustralya merkezli "Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü"bilim adamları tarafından hazırlanan DreamLab uygulaması, kullanamadığınız zamanlardaAndroidtelefonunuzun işlem gücünü kanser araştırmacılarına aktarıyor.



                Özellikle gece şarja bağlı bırakılan ve sabaha kadar boş duran telefonları hedefleyen uygulama, belirtildiği kadarıya 1000 katılımcı ile enstitünün kendi sistemlerinden 30 kat daha hızlı çalışmasına imkan tanıyor. Vodafone'un Avustralya'da ücretsiz veri planıyla desteklediği uygulama, istenirse veri aktarımını WiFi üzerinden de yapabiliyor.



                Uygulama aslında birebir torret mantığı ile çalışıyor. Uygulamayı kurduktan sonra destek verdiğiniz alanı seçiyorsunuz ve telefonunuzu şarja bağlıyorsunuz. Böylece telefonunuzu iyi işler içinde kullanabiliyorsunuz.
                Uygulama mobil ağlar ve Wi-Fi üzerinden çalışabiliyor. Fikir babası Vodafone Avustralya ise kendi ağını kullananlardan ücret almıyor. Yani Türkiye’den destek vermek istiyorsanız Wi-Fi üzerinden güç vermeniz cebiniz açısından daha faydalı olacaktır. Bu iyiliğe ortak olmak isterseniz uygulamayıaşağıdan ndirebilirsiniz.
                Vodafone DreamLab


                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesini 2016 yılına ertelemesinden sonra operatörler de güncellemenin son testleri için final güncellemesini beklemeye başladı.

                  Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamada Windows 10 Mobile güncellemesinin “2016 Yılı Başlarında” yayınlanacağı açıklanmıştı. Windows 10 Mobile güncellemesi kullanıcılar tarafından heyecanla beklenirken, operatörler de son testleri yapmak için Windows 10 Mobile final sürümünün kendilerine gönderilmesini bekliyor.
                  Vodafone Avustralya destek sayfasında yayınlanan listede test için Windows 10 Mobile final sürümünü bekliyor ve bu sürümün Ocak ayı ortalarında kendilerine ulaşmasının beklendiğini belirtiyor. Bu testlerin genel olarak 15-20 gün sürdüğü düşünülürse Vodafone Avustralya, Windows 10 Mobile güncellemesini Ocak ayı sonunda ya da Şubat ayı başlarında belirtilen cihazlar için yayınlayacak. Vodafone Avustralya Windows 10 Mobile güncellemesini ilk olarak Lumia 630, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 7230 ve Lumia 930 cihazları için yayınlayacak.

                  Öte yandan Microsoft, Ocak ayı ortalarında final sürümü operatör testleri içün hazır duruma getirirse aynı tarihlerde Country Variant cihazlara dağıtımı yapılabilir. Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlayacağı cihazlar ve bu cihazların hangi sırayla Windows 10 Mobile güncellemesi alacağını daha önce sizlerle paylaşmıştık.
                  Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi için geliştirme çalışmalarına Windows Insider programı çerçevesinde devam edecek. Son olarak Windows 10 Mobile Yapı 10.0.10586.36 sürümünü Windows Insider kullanıcılarına sunan Microsoft’un bir sonraki Insider güncellemesinde Windows Redstone sürümlerini test etmeye başlaması bekleniyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    DSL ve 4.5G’yi bağlama teknolojisi ile sabit ve mobil teknolojiler bir araya geldi. Vodafone, 4.5G bandını DSL hattı ile birleştirerek sabit internet hızını da 7’ye katladı.


                    Vodafone, 1 Nisan sabahı hizmete girecek olan 4.5 G teknolojisi öncesi hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Vodafone Türkiye teknoloji ekibi son yaptığı test ile Türkiye’de ilk kez DSL/4.5G Bağlama (DSL/4.5G Bonding)teknolojisini kullandı.
                    Testin sonucunda iki farklı tip bağlantının bant genişlikleri birleştirilerek yüksek hızlı kesintisiz tek bir hatta çevrilmesi başarıyla tamamlandı.
                    Bu teknolojinin hayata geçmesiyle, DSL kullanıcıları 4.5G desteğiyle çok daha hızlı ve kesintisiz data deneyimine sabit hatlarda da sahip olabilecekler.

                    İstanbul Maslak’taki Vodafone merkez binasında noter huzurunda gerçekleştirilen DSL/4.5G Bağlama teknolojisi testinde, Vodafone-Net sabit DSL altyapısı ile Vodafone Mobil 4.5G altyapısı aynı anda kullanıldı.
                    Sabit tarafta, standart ADSL bağlantısı, mobil tarafta ise ihale kapsamında satın alınan 800 Mhz bandı kullanıldı.
                    Bu iki farklı teknoloji, içinde 4.5G SIM kart olan ve aynı zamanda sabit internet girişi olan bir modem sayesinde birleştirilerek tek bir hat haline getirildi. Test sırasında, ortalama 6Mbps olan DSL hızları DSL/4.5G Bağlama teknolojisi ile beraber 7 kat artarak 43,3 Mbps değerine ulaştı.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Vodafone'dan bütün Beşiktaşlıları nostaljinin dibine vurduracak muhteşem bir web sitesi.
                      Beşiktaş ile önemli bir sponsorluk anlaşmasının altına imza atan ve yeni stada da adını verecek olan Vodafone, Beşiktaşlılar'a duygusal anlar yaşatacak efsane bir dijital platform oluşturdu.

                      11 Nisan'da açılışını yapacak olan Vodafone Arena, Türkiye'nin en akıllı stadı olarak da lanse edilmekte. İşte bu stada yakışır bir sunum yapmak isteyen Vodafone, sanal alemde bunu güzel bir şekilde başarmış. ''AnılarSahada'' adlı internet sitesinde Beşitaş tarihi ''1930-1980'', ''1990-2000'', ''2003-2007'' ve ''2007-2014'' şeklinde dört farklı kısma bölünmüş.

                      Her kısım kendi içinde Beşitaş'ın o dönem unutulmaz, efsanevi maçlarını ve anları ele alıyor. Üstelik bu anlar, sizlere çok güzel bir şekilde de anlatılıyor.



                      Kısacası bu internet sitesi, Beşiktaş taraftarına mazisinde güzel bir yolculuk yaptırıyor. Vodafone'un oluşturduğu bu muhteşem web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Vodafone'dan bütün Beşiktaşlıları nostaljinin dibine vurduracak muhteşem bir web sitesi.
                        Beşiktaş ile önemli bir sponsorluk anlaşmasının altına imza atan ve yeni stada da adını verecek olan Vodafone, Beşiktaşlılar'a duygusal anlar yaşatacak efsane bir dijital platform oluşturdu.

                        11 Nisan'da açılışını yapacak olan Vodafone Arena, Türkiye'nin en akıllı stadı olarak da lanse edilmekte. İşte bu stada yakışır bir sunum yapmak isteyen Vodafone, sanal alemde bunu güzel bir şekilde başarmış. ''AnılarSahada'' adlı internet sitesinde Beşitaş tarihi ''1930-1980'', ''1990-2000'', ''2003-2007'' ve ''2007-2014'' şeklinde dört farklı kısma bölünmüş.

                        Her kısım kendi içinde Beşitaş'ın o dönem unutulmaz, efsanevi maçlarını ve anları ele alıyor. Üstelik bu anlar, sizlere çok güzel bir şekilde de anlatılıyor.



                        Kısacası bu internet sitesi, Beşiktaş taraftarına mazisinde güzel bir yolculuk yaptırıyor. Vodafone'un oluşturduğu bu muhteşem web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          İşte Vodafone iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kampanyaları

                          iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için müşterilerine cazip teklifler sunmak isteyen Vodafone önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan telefonların fiyatları ile ilgili farklı tarifeler hazırladı.


                          14 Ekim tarihi itibariyle Vodafone tarafından satışına başlanacak olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için tüm tarifeler ve ücretler belli oldu. Vodafone tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte hangi pakette ne kadarlık ek bir ücretin ödenmesi gerekeceği oldukça detaylı bir şekilde paylaşılırken kullanıcılar 24 ay taksitle telefonu 224 TL’den başlayan fiyatlarla satın alabilecek. Yapılan açıklamalarda iPhone 7’nin 32 GB versiyonu için aylık 224 TL ödenmesi gerektiği belirtilirken aynı şartlarda iPhone 7 Plus için 241 TL ödenecek.

                          Ön Sipariş Dönemi Başladı

                          Üstelik iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini satın almak için Vodafone'u tercih edecek kişilerin çeşitli hediyeler verilecek. Yapılan açıklamalarda özellikle Cep Kurtaran gibi özel Vodafone servislerinin ücretsiz bir şekilde verileceği açıklanırken kullanıcılar yeni telefon modellerini kullanırken aynı zamanda Vodafone Cep Kurtaran gibi imkanlardan da yararlanacak.

                          Şu anda ön sipariş dönemi başlayan cihazlar için kullanıcıların şimdiden sipariş verebilmesi ve cihazları satın alabilmesi mümkün Yapılan açıklamalarda şu anda verilecek siparişlerin ardından kullanıcıların 14 Ekim tarihi itibariyle telefonlara sahip olabileceği belirtildi. Bu bakımdan telefonları beklemeden satın almak isteyen kullanıcılar şimdiden Vodafone üzerinden ön sipariş verebilir.

                          Tariflere göre ödenecek ücretler ise şöyle;







                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Vodafone'dan Passolig İndirimi!

                            Vodafone özelikle futbol konusunda son dönemlerde farklı imkanlar sağlarken, yeni bir duyuru daha yapıldı. Artık Vodafone ile Passolig yüzde50 indirimli satılacak.


                            Beºiktaº ile özel bir anlaºma yapan Vodafone, bu kapsamda yeni bir fırsat daha sunuyor. Yapılan resmi açıklamalarda Vodafone ile Passolig alacak Beºiktaº taraftarları yeni ürünlere yüzde 50 indirimli bir ºekilde eriºim sağlayacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda herhangi bir sınırlamanın olmadığı belirtilirken, kiºiler Vodafone ile Passolig imkanından yararlanabilecek.

                            İlk Kez Satın Almalarda Geçerli

                            Vodafone ile Passolig satın alma iºlemlerinde ilk defa bu hizmetten yararlanılması gerekirken kiºilerin Avantaj Cepte adı verilen uygulama üzerinde gerekli iºlemleri yapabilecek. Akıllı telefon sahibi olmayan kiºilerin ise PASSOLİG yazarak 6666'ya SMS göndermesi yeterli olacak.

                            Bu sayede kiºilerin alacağı promosyon kodu üzerinden kolay bir ºekilde satın alma iºlemleri tamamlanacak. Kiºilerin promosyon kodunu kullanabilmesi adına www.Passolig.com.tr üzerinden baºvuru yapması gerekirken, son ödeme adımında promosyon kodunun tanımlanması sayesinde gerekli yüzde 50lilik indirim kiºilere sağlanacak. Bu bakımdan kiºilerin kolay bir ºekilde imkandan yararlanabilineceği indirim ile daha az ücret ödeyerek Vodafone ile Passolig alabilecek.

                            Vodafone ile Passolig almak isteyenlerin KaraKartal üyesi de olması zorunlu. Bunun için ise Vodafone hattından BJK1, BJK3 veya BJK5 yazıp 1903'e gönderilmesi yeterli.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Vodafone'dan yüz binlerce engelliye destek

                              Vodafone, mobil teknolojilerin gücüyle yüz binlerce engelli bireye dokundu.





                              Toplumsal gelişime katkıda bulunmak hedefiyle sosyal yatırımlarına hız veren Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımına verdiği desteği sürdürüyor. Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone,2007 yılında kurduğu Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve aktif katılımı için gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 195 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireye ulaştı.
                              Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen Düşler Akademisi, "Sanat ve Sanatçı Engel Tanımaz" sloganıyla 5.000 engelli bireyin hayatına dokunurken, Türkiye Vodafone Vakfı tarafından bugüne kadar projeye aktarılan hibe tutarı yaklaşık 4 milyon TL'ye ulaştı. Düşler Akademisi, bugün İstanbul Ataşehir ve Kaş olmak üzere iki merkezle faaliyetlerini sürdürüyor. İstanbul'daki Ataşehir Düşler Akademisi'nde engelliler ve sosyal dezavantajlı bireylere yönelik özel sanat atölyelerinin yanı sıra iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri de bulunuyor. Bu atölyelerden mezun gençlere profesyonel bir sanat kariyeri sunulurken, potansiyellerini ortaya çıkararak meslek sahibi olmaları sağlanıyor. 2014 yılında kurulan Türkiye'nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olan Düşler Akademisi Kaş'ta ise katılımcılar sosyal ve sanat konularındaki eğitimlerin dışında, su sporlarından ekolojik tarıma, çok geniş yelpazede faaliyetlerle kendilerini geliştirebiliyor.
                              Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi'ndeki proje ortağı Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle işitme engellilerle iletişimi kolaylaştırmak için geliştirdiği Türkiye'nin en kapsamlı mobil işaret dili uygulaması "İŞARET" ise 15 bini aşkın engelli bireyin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. İşaret dilini öğrenmek isteyen herkese yönelik olan uygulama, belli bir müfredatta ders şeklinde anlatımları içermesi nedeniyle Türkiye'de alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Kısa süre önce yenilenen ve güncellenen uygulama, 1.100'e yakın anlatım videosu ve 1.400'e yakın kelime içeren bir sözlükten oluşan uygulama Google Play aracılığıyla ücretsiz olarak indirilebiliyor. iOS işletim sistemi için yenilenmiş versiyona çok yakın bir zamanda Apple Store üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilecek.
                              Hasan Süel: "TÜİK'in rakamlarına göre Türkiye'de engelli nüfus oranı %12,29"
                              Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında bugüne kadar yaklaşık 29 milyon TL'lik sosyal yatırım yaptıklarını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:
                              "Ülkemizde TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre engelli nüfus oranı %12,29. Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak için öncelikle ayrımcı zihniyeti kırmamız gerekiyor. Engellilere acıyarak, bağış toplayarak sorunu sadece ertelemiş oluyoruz. Engelliler için değil, engellilerle birlikte yenilikçi projeler geliştirilmeli. Bu işin esası gönüllülük, eğitimin artırılması için de gönüllülüğün teşvik edilmesi gerekiyor. Halkın engellilerin ihtiyaçları ve topluma nasıl faydaları dokunabileceği ile ilgili bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması gerekiyor. Bunun için de iletişim çok önemli. Ülkemizde 3 milyon işitme engelli bulunuyor ve işaret dili öğrenimine ilgi her geçen gün artmasına rağmen maalesef bu eğitim, ihtiyacı karşılayacak kadar yaygınlaşmış değildi. Mobil uygulamamız sayesinde işaret dili eğitimini cebe taşıdık, zaman ve mekan bağımsız herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir şekilde sunduk. Engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri sanat yoluyla topluma kazandırmayı hedefleyen Düşler Akademisi projemizle ise bugüne kadar 5000 gencin hayatına dokunduk. Projemiz, "Birleşmiş Milletler'in Eylül 2013'te New York'ta gerçekleştirdiği "Engellilik ve Kalkınma" konulu toplantı kapsamında "Innovation Enables" başlıklı etkinlikte tüm dünyaya tanıtılırken, AB Komisyonu'nun düzenlediği "This Is Social Europe Innovation" yarışmasında 150 proje ve 23 ülke arasında en iyi 10 projeden biri seçildi. Barselona'da ise "2015 Best Practice" seçildi. Başarıyla sonuçlanan projelerimizin oluşturduğu örneklerin daha fazlalarını teşvik edeceğine inanıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin yaşamında fark yaratan bu özel projede herkesi gönüllü olmaya davet ediyoruz. Vodafone olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projeler ile 195 bini aşkın engelli ve dezavantajlı bireye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz"
                              On binlerce engelli Vodafone'un %43'lük indiriminden faydalandı
                              Mobil teknolojilerin dönüştürücü gücünü bireylerin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek için kullanan Vodafone "Düşler Kulübü" programı altında engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve servisleri hayata geçirmeye devam ediyor. Vodafone ayrıca, "Engelleri Aşan" tarifelerle iletişimde engelleri kaldırıyor, engelli vatandaşların özel ihtiyaçlarına yönelik tarifeler sunmaya devam ediyor. Düşler Kulübü üyeleri, "Fatura Öğrenme Servisi, Sesli Abonelik Sözleşmesi, İşitme Anons Servisi, Neredeyim Servisi, Yakınım Nerede Servisi ve Sesli Bilgilendir Servisi" sayesinde mobil teknolojilere daha kolay ve eşit erişiyor. Düşler Kulübü programı kapsamında, "%43 ÖİV ve KDV Bizden Kampanyası" ile belirli Vodafone tarifelerinde %43 indirim sunuluyor. Bugüne kadar 45 bini aşkın abonenin yararlandığı kampanya kapsamında, Vodafone engelli abonelerine, aylık sabit ücretlerinden %43 katma değer vergisi ve özel iletişim vergisi kadar indirim uyguluyor.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X