Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

    Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6 ile Galaxy S5'i karşı karşıya getirdik. Bakalım Galaxy S5 ile Galaxy S6 arasındaki farklılıklar, fiyat farkıyla doğru orantılı mı?

    Samsung, 1 Mart tarihinde MWC 2015 kapsamında Barselona'da düzenlediği etkinlik ile yeni nesil akıllı telefonlarını tanıttı. Tüm gözleri üzerine toplayan firma bizlere iki yeni model tanıttı.
    Uzun zamandır konuşulan ve beklenen Galaxy S6, eğimli ekrana sahip varyasyonu Galaxy S6 Edge ile birlikte bizleri selamladı. Peki Galaxy S6 bizlere Galaxy S5'e göre göre ne artılar getiriyor. Tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz makalemizde madde madde tüm farklılıklara değiniyoruz.
    Satış Tarihi ve Fiyatlandırma

    Samsung'un yeni akıllı telefonu 10 Nisan tarihinde türkiye dahil tam 20 ülkede satışa sunulacak. Modelin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan fiyatı ise2.499 TL. Fiyat konusunda modelin rakiplerine göre avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.
    Galaxy S6 Edge ve HTC One M9'dan daha uygun fiyata sahip olacak olanGalaxy S6, Note 4 ve pek çok kendinden önceki model ile beraber, 16 GB'lık iPhone 6'dan ise daha pahalı.
    Samsung Galaxy S5'i geçtiğimiz yıl 2200 TL seviyesinde satışa sunan firmanın modeli, hızlı bir şekilde cihazın 2100 ve daha sonra 2000 TLseviyesine düştü. Galaxy S5'in hali hazırda satış fiyatı ise 1.700 - 1.800 TL seviyesinde seyrediyor.
    Galaxy S5'in çıktığı dönemde dolar 2.20 seviyelerindeydi. Şimdi ise dolar 2.6 TL seviyesinde. Yani ilk çıkış dönemlerindeki farklılık 300 TL seviyesinde. Yani bakacak olduğumuzda artan malzeme kalitesine göre fiyat artmıyor, dolar kurundan dolayı bir fiyat artışı söz konusu.
    Günümüzde garantili olarak 1700 - 1800 TL seviyesinde alabiliyoruz. Aradaki 700 TL'lik fark ise oldukça ciddi bir fark. Giriş seviyesi bir android telefon fiyatı diyebiliriz.
    İşte bu makalemizde, aradaki bu farkı vermeye değecek özellikler var mı, varsa neler işte onları karşılaştırıyoruz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

    Galaxy S5 ile Galaxy S6 Arasındaki Farklar: Tasarım

    Karşılaştırmamızın ilk adımında telefonların tasarımına yer veriyoruz. Samsung, Galaxy S5 modelinde kullandığı tasarımı tamamen yenileyerek, yepyeni bir tasarım anlayışına geçti. Bu yeni tasarım akıllara Apple'ı getirse de açıkçası plastik ve kalitesiz olmasındansa bu durumu tercih ederim.
    Samsung'un büyük dezavantajı olan plastik kasadan kurtulan yeni modelde alüminyum kasa ve cam arka kapak tercih edilmiş. Burada Samsung'un uzun bir süredir devam ettirdiği çıkartılabilir batarya ve arka kapaktan vazgeçtiğini görüyoruz.
    Bu durum kimine göre bir artı iken kimilerine göre de eksi bir durum oluşturuyor. Telefonda kullanılan alüminyum kasa ise telefona premium bir görüntü kazandırmış.
    Ayrıca Samsung iPhone 6'da yaşanan bükülme sorunlarına da lansmanda gönderme yapmayı ihmal etmedi. Galaxy S6'da yüzde 50 daha sağlam materyale yer veren Samsung, elle zorlasanız da bükülebilecek seviyede değil.
    Bunların haricinde Galaxy S6'da yaşanan bir dezavantaj ise artık su geçirmez olmayışı. Samsung son zamanların modası olan su geçirmez özelliğine Galaxy S6 modelinde yer vermemiş.

    Modellerin boyutlarına baktığımızda ise Galaxy S6 inceliği ile dikkat çekiyor. 143.4 x 70.5 mm boyutlarına sahip model sadece 6.8 mm inceliğinde. Bu durum Galaxy S5'de 142 x 72.5 x 8.1 mm olarak karşımıza çıkmıştı.
    Ayrıca cihazın alüminyum olması onu daha ağır yapmamış aksine Galaxy S5'de 145 gr olan ağırlık Galaxy S6'da 138 gr seviyesine çekilmiş.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

      Galaxy S5 ile Galaxy S6 Arasındaki Farklar: Ekran

      Samsung Galaxy S6'nın ekranına baktığımızda boyut olarak bir fark göremiyoruz. Zira Samsung yine 5.1 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekran tercih etmiş durumda.
      Yeni modelde yapılan yenilik ise çözünürlükte karşımıza çıkıyor. Galaxy S5'de yer verilen 1920x1080 ekran yerini Galaxy S6'da 2560 x 1440 yani Quad HD'ye bırakıyor. 430 ppi değerine sahip ekran Galaxy S6'da 577 ppi olmuş.
      Rakam olarak oldukça başarılı olsa da bu fark gözle görülebilir mi ayrı bir tartışma konusu tabi.
      Ekran gövde oranı ise nerdeyse aynı diyebiliriz. Galaxy S5'de bu oran %69.76 iken Samsung bu oranı Galaxy S6'da %70.48'e çekmiş.
      Elbette önemli bir diğer detayda ekranın koruması. Ekranı çizilmelere, düşmelere, darbelere karşı korumak için Samsung, Galaxy S5'de yer verilen Corning Gorilla Glass 3 yerine yeni modelinin hem ön hem de arka tarafında Gorilla Glass 4'ü tercih etmiş. Bu sayede Galaxy S6 selefine göre ekran konusunda daha dayanıklı diyebiliriz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

        Galaxy S5 ile Galaxy S6 Arasındaki Farklar: Donanım

        Donanım konusuna geldiğimizde ise günümüzde birçok üst seviye modelde aynı işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. Galaxy S5'de de bu durum böyle iken Samsung Galaxy S6'de kendi işlemcisini kullanmaya karar verdi.
        Galaxy S5'de dört çekirdekli 2.5 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 801 kullanılırken Galaxy S6'de firma kendi geliştirdikleri 8 çekirdekli Exynos 7 Octa işlemciyi kullandı. Açık bir şekilde daha iyi olan bu işlemci 14 nm üretim teknoloji ile performans anlamında bir çok cihazı geride bırakıyor.
        Exynos 7420, 4 adet ARM Cortex A53 yine 4 adet ARM Cortex A58 çekirdeğinden oluşuyor. Bu çekirdekler ARM Big.LITTLE HMP mantığıyla aynı anda çalışabiliyor. Yani donanımsal olarak 8 çekirdekli ve 64 bit bir işlemci.
        Diğer donanım bileşenlerinde de hızı artıran Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde LPDDR4 3 GB RAM ve daha hızlı dahili depolama kullanıyor. Tüm bunlar performans farkını artıran etmenler.
        Ayrıca yenilenen Touchwiz arayüzü de çok daha hafifletilmiş durumda. Buda telefonun performanslı çalışmasına olanak sağlayacaktır.
        Batarya konusunda ise Samsung yeniliğe gitmiş durumda. Şu ana kadar Galaxy S5 dahil olmak üzere her telefonunda yer verdiği değiştirilebilir bataryayı Galaxy S6'da görmüyoruz. Ayrıca bataryada boyut olarak da bir düşüş görüyoruz.
        Galaxy S5'de 2800 mAh olan batarya Galaxy S6'da 2550 mAh düşürülmüş. Ancak batarya konusunda test etmeden bir şey söylemek çok doğru olmayacaktır. Zira Galaxy S6'da kullanılan işlemci Galaxy S5'dekine kıyasla daha az enerji tüketecektir.
        Galaxy S6'nın kablosuz şarj desteklediğini de söyleyelim.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

          Galaxy S5 ile Galaxy S6 Arasındaki Farklar: Depolama

          Samsung Galaxy S5 modelinde 16 GB ve 32 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği sunuyordu. Buna ek olarak hafızayı microSD kart ile arttırabiliyordunuz. Bu yüzden 16 GB olan model bile çoğu kullanıcı için sorun teşkil etmiyordu.
          Ancak Galaxy S6'da bu durum değişti. Yekpare kasa ile birlikte artık Samsung arttırılabilir hafızadan da vazgeçmiş durumda. 32 GB, 64 GB ve 128 GB depolama alanına sahip seçenekleri bulunan modelde 16 GB'a atlanıp da direk 32 GB'dan başlanması güzel olmuş. Bu sayede microSD kart desteğinin olmayışı bir dezavantaj olmaktan çıkabilir.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Galaxy S5 ile Galaxy S6 Karşı Karşıya

            Samsung Galaxy S6'nın Öne Çıkan Özellikleri

            - Alüminyum ile camın karışımından oluşan şık tasarım
            - Quad HD çözünürlüğündeki ekran
            - F1.9 diyafram açıklığına sahip 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera
            - 64 bit destekli sekiz çekirdekli işlemci ve LPDDR4 3 GB RAM
            - 10 dakikada şarj ile 4 saat kullanım ömrü ve kablosuz şarj desteği
            - Geliştirilen parmak izi sensörü
            - Samsung Pay

            Samsung Galaxy S5'ın Öne Çıkan Özellikleri

            - Arttırabilir hafıza seçeneği
            - Çıkarılabilir yapıdaki batarya
            - Suya karşı dayanıklılık

            Samsung'un yeni nesil amiral gemi model Galaxy S6 ile selefi Galaxy S5'i en ince detayına kadar karşılaştırdık. Samsung yeni modelinde tasarım, donanım ve yazılım olarak selefine kıyasla çok iyi bir iş başarmış gibi gözüküyor.
            Ancak bu durum Galaxy S5'in kötü bir telefon olduğunu ortaya koymuyor. Galaxy S5'in Galaxy S6'nın piyasaya çıkmasıyla fiyatının düşeceğini hesaba kattığımızda ise halen alınabilir bir telefon olduğunu belirtmek lazım.

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X