Samsung Galaxy S6 ve S6 edge için Android 5.1 güncellemesi yakında sunulabilir

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Samsung Galaxy S6 ve S6 edge için Android 5.1 güncellemesi yakında sunulabilir

    Samsung Galaxy S6 ve S6 edge için Android 5.1 güncellemesi yakında sunulabilir

    Samsung, güncelleme çalışmalarını büyük hızla sürdürüyor…


    Samsung, büyük merakla beklenen yeni metal kasalı akıllı telefon modeli Galaxy S6’yı ve bu cihazın iki yanı kavisli versiyonu olan Galaxy S6 edge’yi geçtiğimiz Mart ayı başında MWC’de resmi olarak duyurmuştu. Her iki cihaz da 10 Nisan tarihinde dünya genelinde Türkiye de dahil bir çok ülkede satışa sunulmuş durumda.

    Samsung’un yeni cihazları işletim sistemi olarak Android 5.0.2 Lollipop ile sunulurken, gelen bilgilere göre Samsung Galaxy S6 ve S6 edge için Android 5.1 Lollipop güncellemesi çalışmaları devam ediyor.
    Henüz bu yeni güncellemenin ne zaman sunulacağına dair kesin bilgi bulunmazken, Güney Kore devinin çok da geç kalacağını tahmin etmiyoruz.
    Cihazlar ekran şekli dışında benzer donanım ve yazılım özellikleri ile gelirken, bu özelliklere bakacak olursak eğer;
    5.1″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED dokunmatik ekrana sahip olan akıllı telefon 3GB sistem belleği içerirken, 32GB/64GB ve 128GB dahili veri kapasitesi olarak satın alınabiliyor.
    Diğer taraftan yonga seti olarak ise Samsung tarafından üretilen sekiz çekirdekli işlemcili 64-bit mimaride Exynos 7420 kullanılmış. Cihazların arka yüzünde 16MP kamera, ön yüzlerinde de 5MP kamera bulunuyor.
    Ayrıca gelen bilgilere göre Galaxy Grand Prime ve Galaxy Core Prime modelleri de dahil olmak üzere bazı akıllı telefon modelleri için de Android 5.0 Lollipop güncelleme çalışmaları devam etmekte.
İşlem Yapılıyor
X