Microsoft, Orta ve Üst Segmentte Dört Yeni Lumia Hazırlığında

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Microsoft, Orta ve Üst Segmentte Dört Yeni Lumia Hazırlığında

    Microsoft, Orta ve Üst Segmentte Dört Yeni Lumia Hazırlığında

    Microsoft, ikisi orta segment, ikisi de amiral gemi olmak üzere dört yeni Windows Phone Lumia akıllı telefon üzerinde çalışıyor.


    Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra her ne kadar beklentiler üst seviye amiral gemi duyurulması yönünde olsa da alt segment, giriş ve orta seviyede akıllı telefonlar sunmaya devam etti. Zira üst seviye modellere nazaran alt ve orta seviye akıllı telefonlar daha fazla satış oranlarına sahip.
    Microsoft geçtiğimiz yıl Nisan ayında tamamlanan Nokia satın alma anlaşmasının ardından bir kaç modelde daha Nokia markasını kullandıktan sonra Lumia serisi akıllı telefonlarında Microsoft markasını kullanmaya başlamıştı. Redmond merkezli firma son 3-4 ay içinde Microsoft markası altında Lumia 435, Lumia 532, Lumia 640, Lumia 640 XL ve Lumia 430duyurularına imza atmıştı.
    İyi haber ise Microsoft’un orta ve üst seviye akıllı telefonlar için çalışmakta olduğu yönünde. Alt orta ve giriş seviye akıllı telefon ürün yelpazesinde yeterli derinliği sağlayan Microsoft, orta seviyede Lumia 830 gibi sınıfını zorlayan bir akıllı telefona sahip olsa da özellikle ön kamera yönünden 5 MP gibi yüksek çözünürlüklü çözümlere sahip değil. Firma, Windows 10 Mobile güncellemesinin de tamamlanmaya yaklaşmasıyla birlikte beklenen üst seviye telefonları için hazırlıklarını hızlandırdı.
    Firmaya yakın bazı kaynaklardan aldığımız bilgiye göre Microsoft, Lumia 830’u 13-14 MP Pureview arka kamera, 5 MP ön kamera ve yeni nesil işlemcilerle güçlendirerek tekrar tüketicilerin karşısına çıkaracak. 5″ ekrana sahip olacak ve orta segmentte yer alacak bu cihaz,Microsoft Lumia 840 olarak adlandırılacak.
    Microsoft’un orta seviyede sunmaya hazırlandığı bir diğer cihaz ise 5.5 veya 5.7″ ekrana sahip olacak. Bu cihazda Pureview özellikli olmasa da güçlü bir arka kameraya ve geniş açılı 5 MP ön kameraya sahip olacak. Henüz model adı kesinleşmese de bu cihazın da Microsoft Lumia 740 XL olarak atılacağı iddia ediliyor.
    Microsoft‘tan asıl beklenen cihaz veya cihazlar üst segmentte amiral gemi olarak tabir edilen modeller oluyor. Microsoft yetkilileri üst seviye Windows Phone akıllı telefonlarını Windows 10 Mobile güncellemesi hazır olduğunda duyuracaklarını açıklamıştı. Hatta daha da iddialı bir açıklama ile “Surface tabletlerinde olduğu gibi standartları yükseltecek etkileyici özelliklerde” olacağı belirtiliyor.
    Microsoft’un üst seviye Lumia akıllı telefonları yepyeni teknolojilerle donatalım daha önce de sızan bilgiler sayesinde biliniyordu. Bunlar arasında ise 24-25 MP üstün özelliklere sahip Pureview kamera, 3D-Touch ile telefonu temassız tam kontrol, İris Tarama ile biyometrik kimlik doğrulama, dokunmatik kalem desteği, gelişmiş üst seviye güçlü işlemci ve yüksek ekran çözünürlüğü desteği, Microsoft‘un beklenen amiral gemisinin bilinen özelliklerinden bir kaçı arasında bulunuyor.
    Microsoft‘un üzerinde büyük bir gizlilikle çalıştığı amiral gemileri ise 5.7″ ekranlı olması beklenen Microsoft Lumia 940 XL ve 5″ ekranla gelecek olan Microsoft Lumia 940 olarak isimlendirilecek. Windows 10 Mobile güncellemesinin Hexa-core ve Octa-core chipsetlere destek vermesi sayesinde bu cihazlar da oldukça güçlü işlemcilere sahip olabilecek.
    Windows 10 Mobile güncellemesinin Haziran ayında üreticiler için hazır olacağı bilgileri bazı kaynaklardan aktarılmaya başladı bile. Bu bilgiler çerçevesinde, Windows 10 Mobile ile duyurulacağı açıklanan Microsoft‘un amiral gemi cihazları da beklenenden daha erken gün yüzüne çıkabilir.
İşlem Yapılıyor
X