Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

    Samsung Galaxy S6 incelemesi

    Samsung'un yeni nesil amiral gemisi Galaxy S6 test masamızda...


    Samsung'un geçtiğimiz Şubat ayında yapılan Dünya Mobil Kongresinde tanıttığı yeni amiral gemisi Galaxy S6, Android ekosistemindeki en hızlı, en güçlü ve en fazla teknik özelliğe sahip telefonu olmasıyla resmen "yaşayan efsane" haline geldi.
    Galaxy S6’nın rakipleri Xperia Z4 ve LG G4 henüz piyasaya sunulmadı ama gelen bilgiler ışığında Galaxy S6’nın rakiplerinden daha fazla teknik özellik sunacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
    Samsung’un kendi geliştirdiği Exynos 7420 işlemcisi, akıllı telefonlarda ilk kez kullanılan DDR4 Ram’i ve yine akıllı telefonlarda bir ilk olan UFS 2.0 “Hard Diski” ile Galaxy S6 şu anda piyasada olan ya da olmayan tüm rakiplerin önünde yer alıyor. Teknik özelliklerinin yanında Galaxy S6, tasarım detayları ve kamerası ile de öne çıkıyor.

    Galaxy S6’yı diğer tüm mecralardan daha farklı bir incelemeyle sizlere sunuyoruz. İşte bizim gözümüzden Galaxy S6…
    Öncelikle incelemeye her zaman olduğu gibi teknik özellik tablosu ile başlayalım.
    Samsung Galaxy S6
    Ekran Özellikleri 5,1 inç, 2560x1440 piksel çözünürlükte yeni nesil Super AMOLED 577 ppi Gorilla Glass 4 kaplama ekran. Ekranın kasaya oranı ise %70,7
    İşlemci Exynos Ouad Core 7420 8 çekirdekli 64 bit yeni nesil işlemci. 2,1 GHz hızında 4 adet Cortex A57 ve 1,5 GHz hızında 4 adet Cortex A53 çekirdekleri var Mali T-760MP8 grafik birimi.
    Ram Kapasitesi 3 GB DDR4 Ram
    Kamera Arkada 16 megapiksel, f/1,8 değerinde, 4K video kaydı yapabilen, 2. nesil Optik Görüntü Sabitleme, Sony IMX240 sensör. Önde 5 megapiksel ve 2K video kaydı yapabilen kamera bulunuyor
    Hafıza 32 / 64 ve 128 GB hafıza ve UFS 2.0 desteği
    Hafıza Kartı Yok, Yekpare kasa
    Pil Kapasitesi 2550 Mah
    Android Sürümü Android 5.0.2 TouchWIZ
    Boyutlar 143,4 mm boy, 70,5 mm genişlik, 6,8 mm kalınlık
    Ağırlık 138 gram
    Ekstra Özellikler Önceki nesile göre tamamen değiştirilmiş malzeme kalitesi. Önde ve arkada Gorilla Glass 4 koruma, Geliştirilmiş kamera özellikleri, Gerçek 8 çekirdekli 64 bit işlemci, f/1,9 diyafram değerine sahip kamera sensörü, İlk kez kullanılan alan derinliği taraması yapan parmak izi okuma sensörü
    Galaxy S6’nın teknik özelliklerinin tümünü bir tabloya sığdırmak neredeyse imkânsız ama genel hatlarıyla telefonun özellikleri bunlar. Hadi, artık Android ekosisteminin en güçlü telefonuna yakından bakalım.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

    Tasarım:

    Tasarım beğenisi herkes için farklılık göstermektedir. Bundan dolayı incelemelerimizde “çok güzel” “harika” “mükemmel” gibi betimlemelerden “elimizden geldiğince” uzak durmaya çalışıyoruz. Tasarım için öncelikle şunu söylemeliyiz: Samsung, Galaxy S6’nın tasarımı ve malzeme kalitesi ile bir türlü geçemediği o “çizgiyi” nihayet geçiyor.
    Galaxy S5 sonrasında paylaşılan terlik ve yara bandı benzetmeleri; Galaxy S6 ile birlikte geçmişte güldüğümüz komik anılar olarak kalıyor. Hatırlarsanız o dönemde bu fotoğraflar Samsung v Galaxy S5 için oldukça kötü bir imaj yaratıyordu.
    Samsung Galaxy S6’da ****l yüzey üzerine cam kaplama kullanıyor. Cam kaplama kullanan firmalar daha önce oldu, alüminyum malzeme kalitesine sahip telefonlarda uzun süredir var ama ikisini bir arada kullanan bir üretici hiç olmamıştı.
    Telefonun yan tarafında kullanılan ****lin savaş uçaklarının gövdesinde kullanılan ****lden yapıldığının altını çizelim. Evet, Galaxy S6 ****l ama Samsung ****li bile oldukça özelleştirilmiş bir şekilde bizlere sunuyor. Firma Galaxy S6'da ham alüminyum yerine daha güçlendirilmiş bir yan yüzey ile karşımıza çıkıyor.

    Bu tasarım anlayışı bize iPhone 6’nın tasarımını hatırlatıyor ve bu noktada oldukça haklısınız ama Samsung’un bu telefonu Eylül ayından sonra tasarladığını söylemek en basit tabirle ahmaklık olacaktır diye düşünüyoruz.

    Telefonun arkasında en dikkat çeken tasarım detayı, tabi ki dışa doğru oldukça fazla çıkıntı yapan kamera sensörü oluyor. Galaxy S6’nın kamerası ile ilgili geniş bilgiyi incelemenin ilerleyen bölümlerinde sizlerle paylaşacağız ama Galaxy S6’nın kamerası bu güne kadar incelediğimiz tüm telefonlar içindeki en iyi kameralardan birisi oldu.

    Kameranın bu kadar dışa çıkıntı yapmasının tasarımsal olarak 2 getirisi oluyor. İlki kamera lensinin çizilmelere oldukça açık olması bir diğeri ise kamera çevresinde çok fazla toz toplanması.

    Galaxy 6 tasarımıyla şimdiye kadar yapılmış en başarılı Samsung telefonu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Apple’ın her lansmanında söylediği “yapılmış en iyi iPhone’u yaptık” deyimi Galaxy S6 içinde rahatlıkla söylenebilir. Evet ilk nesil Galaxy S çok güzeldi ama Galaxy S6 şimdiye kadar yapılmış en iyi Galaxy S telefonu gibi görünyor. Siz ne dersiniz?

    Galaxy S6'nın en büyük tasarım sorunu ise hoparlörün konduğu yer. Su geçirmezlik özelliği olmayan bir telefonda hoparlör neden arkaya konmaz inanın bunu bilemiyoruz. Galaxy S6'nın oyun performans videolarını sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşacağız ve sizde o zaman bu yazdıklarımıza hak vereceksiniz.
    Galaxy S6 ile sesli oyun oynamak neredeyse imkansz. Benim gibi elleri büyük olan kişilerin telefonu doğal tutma şeklinde tuttuklarında yani hoparlörü özellikle kapamamaya çalışmadıkları zamanlarda ses dışarı çıkmıyor; çünkü o anda avuç içinizle mono hoparlörü kapatıyorsunuz. Oysaki bu noktada her zaman olduğu gibi hoparlörün arkada konuçlandırılması ya da daha inovatif bir yaklaşımla HTC'nin Desire Eye modelinde yaptığı gibi önde çok ince bir şekilde hoparlör dizayn edilseydi bu sorun asla yaşanmazdı diye düşünüyoruz. Galaxy S6'nın tasarım anlamında beğenmediğimiz yönlerinden birisi de bu oldu.

    Tasarım konusunda eksik gördüğümüz bir diğer sorun ise Home butonun tam olarak cihaza bağlı olmaması. Home butonu dışa doğru hafif bir çıkıntı yapıyor ve bu çıkıntı Home tuşunun üstüne hafifçe dokunulduğunda içe doğru bir boşluk yapmasına sebep oluyor. Aşağıdaki videoda bu çıkıntının nasıl ses yaptığını görebilirsiniz. Oysaki Samsung Apple gibi içe doğru bir dizayn anlaışı benimsese yada Home tuşunu ayrı bir donanımla yapsaydı bu sorun yaşanmazdı. Sonuçta hiç kimse 2500 TL verdiği bir telefonun tuşundan ses gelmesini istemez; öyle değil mi?

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

      Arayüz:

      Samsung Galaxy S6'da yine bildiğimiz ve alıştığımız TouchWIZ arayüzünü kullanıyor. Tabiki Android 5.0 ile gelen belli özelleştirmeler ile birlikte. Galaxy S6 Android 5.0.2 ile kutudan çıkıyor ve kutudan çıktığı gibi de bir güncelleme sizleri karşılıyor. Telefonda bazı stabilite ve iyileştirmelerden oluşan bu güncellemeyi muhakkak indirmenizi tavsiye ediyoruz.

      Biz telefonu kullandığımız süre boyunca en çok Home butonuna çift tıklayarak kameranın açılma hızını beğendik. Bu tarz kullanıcı iyileştirmelerini Çinli telefonlarda görmekteydik ama artık Samsung'ta kullanıcılara telefonlarını daha kolay kullanabilmelerine olanak sağlıyor.
      Kilit ekranı şimdiye kadar hiç olmadığı kadar özelleştirme içeriyor. Solda bulunan telefon tuşun sürükleyerek telefon çevirme ekranına hızlı bir şekilde ulaşılabilirken, sağda da kamera butonunu görmekteyiz.

      Bildirimler kilit ekranında alt alta sıralanıyor. Bu yenilik bize iOS işletim sistemini hatırlatıyor. Bir diğer benzerlik ise arama ekranında. Arama ve arama sonlandırma tuşunun artık yuvarlak olması, tuş takımında bulunan rakamların yazı karakterleri sanki iOS'tan fırlamış gibi görünmüyor mu?

      Alt tarafındaki benzerlik ile büyük bir "iPhone kopyası" saldırısına maruz kalan Samsung kendi arayüzünde neden böyle benzer detaylar kullandı bunu kestirmek gerçekten çok ama çok güç.
      Samsung Galaxy S6 ile birlikte uzun zamandır telefonlarında kullanmadığı bir farklılık getiriyor. Tema desteğine kavuşan Galaxy S6'yı dilediğinizce özgürleştirebiliyor ve TouchWIZ'in "sıkıcı", "alışıldık", "bilindik" vs vs arayüzünden kurtarabiliyorsunuz. Tema markete ana ekranda boşluğa basılı tutarak yada ayarlar menüsünden girebiliyorsunuz ama mağazada şimdilik çokta tema desteği bulunmuyor. Bu ay sonu itibariyle Samsung tema desteği için developer kiti dağıtıma sunacak ve böylece daha fazla temaya kavuşabileceğiz.

      Galaxy S6'da da ekranı Galaxy Note'larda olduğu gibi 2'ye bölebiliyoruz. Tabi bu desteklenen progrmalar dahilinde olmakta. Bu menüyü açmak için son uygulamalar tuşuna basılı tutuyoruz.

      Galaxy S6’da kullanılan TouchWIZ arayüzü bildiğimiz, önceden deneyimlediğimiz tüm arayüzlerden daha hızlı ve stabil çalışıyor. Bunu aşağıdaki videoyu izleyip sizde deneyimleyebilirisniz. Bu stabilitenin temel sebepleri ise telefonun donanım olarak en üst segmentte yer almasıdır. Android işletim sistemi ve TouchWIZ arayüzü donanımlar ile artık daha uyumlu çalışmakta...
      Arayüz konusundaki en önemli eksiklernde birisi kesinlikle FM Radyodur. Evet, birçok kişi artık müzik servisleri sayesinde çevrimdışıyken bile müzik dinleyebiliyor ama FM Radyo her daim kullanılacak en önemli yol arkadaşlarımızıdan birisidir. Bu fiyatta bir telefonda bu özelliğin olmasını isterdik doğrusu.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

        Ekran:

        Samsung ilk nesil Galaxy S’ten itibaren AMOLED ekranlar konusunda asla geri adım atmadı. Her amiral gemisi telefonunda yeni versiyon bir AMOLED kullandı ve yıldan yıla bu ekranlar büyük bir gelişim gösterdi. Galaxy S6’da ise AMOLED ekranların en son sürümü bulunuyor. AMOELD ekranların en önemli sorunlarından birisi olan “beyaz renk verememe” ve “gün ışığında parlak görüntü verememe” konusunun artık tamamen aşıldığını görüyoruz.

        Bazı rakipleri (performans için) Full HD çözünürlük ile yollarına devam etseler de Samsung’un Galaxy S6’da 2K çözünürlükten ödün vermediğini görüyoruz. Akıllı telefonlarda bu çözünürlüğe gerek olup olmadığını tartışmasına burada girmek istemiyoruz ama çözünürlüğün ppi değerine katkısı ortadaki en önemli gerçektir. (HTC One M9 5.0 inç ekranda 441 ppi değer sunabilirken; 5,1 inç ekranda Galaxy S6 577 ppi değere çıkabilmektedir)
        Samsung Galaxy S6’nın en güçlü yönlerinden birisi kesinlikle ekran kalitesidir. Galaxy S6’nın ekranının daha iyi görünmesine sebep olan duvar kâğıtları telefonun kusursuz ekran kalitesine katkı yapmaktadır.

        Samsung Galaxy S6’da enerji verimliliği oldukça yüksek bir panel kullanıyor. Bu panelin bir diğer özelliği ise parlaklığı şimdiye kadar hiç görmediğiniz kadar düşük seviyelere indirebilmesidir. Galaxy S6’yı otomatik modda kullanmanızı öneriyoruz. Lakin telefon ortam ışığına göre parlaklığı mükemmel ölçüde ayarlamaktadır. Bu da gece çok düşük ışık gösterimine ve enerji korunmasına sebep olmaktadır.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

          Performans:

          Android ekosisteminin en güçlü telefonu Galaxy S6, Samsung üretimi yeni nesil 64 bit Exynos 7420 işlemcisini kullanıyor. Bu işlemci Snapdragon 810 ile (mimari açıdan) oldukça benzerlik gösteriyor. Donanımsal olarak en önemli fark Exynos 7420’de bulunan A57 Cortex çekirdeklerinin 100 MHz daha hızlı çalışmasıdır.
          Samsung mobil sektörde bir ilki gerçekleştirerek 14 nanometre fabrikasyon sürecine geçiş yapıyor. 2,1 GHz hızında 4 Adet Cortex 57 ve 1,5 GHz hızında 4 Adet Cortex A53 çekirdeklerinden güç alan Exynos 7420’nin en önemli özelliklerinden birsi de Mali T760MP8 grafik birimidir.
          Samsung, Galaxy S6 ile yine yapılmayanı yaparak DDR4 belleklere geçiş yapıyor. Bu belleklerin kaç MHz hızında çalıştığı ise açıkçası tam bir muallak. Bu konuda internette bir çok bilgi bulunuyor ama Samsung’tan kesin öğrendiğimiz bilgi DDR4 Ramlerin 1866 MHz hızında çalıştığıdır. Çoğumuzun bilgisayarlarında bile olmayan bu donanımı telefonlarımızda kullanmaya başlamamız ise gerçekten bizleri oldukça şaşırtmaktadır.
          Samsung son yıllarda kendi yapımı Exynos işlemcilerinin 4G desteği sağlamamasından ötürü Qualcomm ile bir anlaşmaya gitmişti ve LTE şebekeleri için telefonlarda Qualcomm işlemci kullanmak zorunda kalmıştı. Bu zorunluluk öyle bir hal aldıki Note 4'te kullanılan 64 bit veri yoluna sahip Exynos 5433 işlemci, 32 bit ile sınırlandırılmak zorunda bırakıldı; çünkü Snapdragon 805 32 bit bir işlemciydi ve Note 4'te kullanılan Exynos 5433 64 bit ile gelseydi Qualcomm işlemcisi ile arada performans farkı yaratabilirdi. Bu da firmanın kendi bindiği dalı kesmesi anlamına gelmekteydi. Galaxy S6'da kullanılan Exynos 7420, 4G şebekelerine tam destek veren ve CAT6 özelliği sayesinde 300 mbps hızlara ulaşabilecek bir modem ile geliyor. Bu Samsung tarafında bir ilk ve donanım anlamında oldukça önemli bir gelişme.
          Galaxy S6’yı rakiplerinden ayıran bir diğer donanım ise kullanılan hafızanın anakarta olan bağlantı şeklidir. Samsung bilinen eMMC bağlantı çeşidinden vazgeçerek UFS 2.0 arabirimine geçiş yapıyor. Böylece Galaxy S6 (en basit tabirle) dünyanın en hızlı Hard Diskine sahip oluyor. Bu konuda yaptığımız karşılaştırmalı testleri sizlerle paylaşmak isteriz.
          TELEFONLARIN VERİ OKUMA HIZLARI
          MODELLER HIZ SN/MB
          Samsung Galaxy S6 78,03
          Samsung Galaxy Note 4 22,11
          LG G3 21,81
          HTC One M9 20,27
          Samsung Galaxy S5 18,79
          Samsung Galaxy Note 4 microSD 7,62
          Samsung Galaxy S5 microSD 7,08


          Galaxy S6 sizin için performans anlamında benchmarklarda başarılı olur mu olmaz mı bunu aşağıda yaptığımız testlerde görebileceksiniz ama şunu belirtmekte fayda görüyoruz, biz şimdiye kadar bundan daha iyi çalışan bir Android telefon incelemedik. Stabilitesi ve hızı ile her daim övdüğümüz Oppo Find 7 bile Galaxy S6’nın yanında sönük kaldı.
          Yaptığımız benchmark testlerinin sonuçlarını aşağıdan inceleyebilir kendi telefonunuz ile karşılaştırabilirsiniz.
          Antutu:
          Quadrant:

          Vellamo:


          GFXBench:

          NenaMark 2:

          GPU Bench:

          Google Octane

          Sun Spider 1.0.2

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

            Kamera:

            Akıllı telefonlarda kamera donanımı her geçen gün daha da önem kazanıyor. Kullanıcılar bir telefona 2500 TL verdikten sonra o telefonun compact fotoğraf makinelerinden daha iyi bir performans vermesini istiyor. Bu istek son 2 yıldır üreticiler tarafından karşılanmaya başladı. Sony’nin telefon kameraları için geliştirdiği birbirinden muhteşem kamera sensörleri ile üreticilerin kendi yazılımlarını birleştirmesi sayesinde ortaya harika sonuçlar çıktığına şahit olmaktayız.
            Dilerseniz Galaxy S6’nın kamerasına ait teknik özelliklere şöyle bir göz atalım. Lakin bu özellikleri teknolojioku.com haricinde bir sitede bulmanız pekte olası görünmüyor.
            Galaxy S6'nın Kamerasına Ait

            Teknik Özellikler
            Arka Kamera Sensör Sony IMX240 RS
            Sensör Megapiksel Değeri 16 megapiksel
            Sensör Boyutu 5,95x3,35 0,27 inç
            Fotoğraf Boyutu 5312x2988
            Diyafram Boyutu "f" Değeri f/1.9
            Kamera Flaşı Günışığı Led Flaş
            4K Video Çekim Modu Var
            Ön Kamera Megapiksel Değeri 5 megapiksel
            Ön Kamera Sensör Samsung S5K4E6
            Ön Kamera f Değeri f/1.9
            Samsung Galaxy S6’nın video tarafındaysa piksel sorunları yaşadığına şahit olduk. 4K video çekiminde telefon beklentilerin oldukça dışında bir performans sergiledi. Bu durum bizdeki telefonun geliştirici telefonu olduğundan mı yoksa tüm telefonlarda bu sorun mu yaşanıyor bunu şimdilik bilemiyoruz. Nihai ürün olarak Galaxy S6 Edge elimize ulaşınca bu konudaki kesin kararımızı sizlerle paylaşıyor olacağız

            Kamera ile ilgili birçok test ve karşılaştırmayı sizlere sunacağız. Galaxy S6’yı; LG G4, HTC One M9, iPhone 6 ve Xperia Z3 ile karşılaştıracağız. Testleri yapmaya başladık, yakın bir dönemde sizlerle bu testleri ve sonuçları tek tek paylaşacağız…
            Galaxy S6 ile çektiğimiz bazı örnek fotoğrafları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

            Ön Kamera

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

              Pil:

              Samsung, Galaxy S6’da 2550 mAh’lik pil kullanıyor. Bu boyutta ve özellikle bu kalınlıkta bir telefon için bu rakam oldukça başarılı görünebilir ama birçok kullanıcının bu noktada kalınlıktan taviz verilen 3000 mAh pil gücünde Galaxy S6’yı tercih edebileceğini öngörüyoruz. Galaxy S6’yı kullandığımız süreler boyunca “keşke biraz daha kalın olup 3000 mAh pil gücü olsaydı” diye aklımızdan sıkça geçirdik. Glaxy S6'nın en güçlü yönü asla pili değil!
              Galaxy S6’yı birçok farklı kullanım senaryosunda test ettik. Bu kullanım senaryolarını ve sonuçlarını sizlere şöyle aktaralım.
              Öncelikle telefonun sabah saat 07:20 gibi şarjdan çektik. Galaxy S6’nın Wi-Fi ve 3G senkronizasyonunu tüm gün açık bıraktık. Bu esnada 55 dk oyun. 38 dk video ve 10 dk civarında sesli görüşme yaptık. Sosyal medyaya ara ara baktık ve akşam saat 17:30’da şarjımız %32 civarındaydı. Kısacası Galaxy S6’yı bu kullanım senaryosunda sabahtan akşama kadar rahatlıkla kullanabildik ama fazlasını isterseniz bu noktada bazı kısıtlamalara gitmek zorundasınız.
              Şarjınız azaldığında ise telefonu Güç Tasarruf Modu’na ya da Ultra Güç Tasarruf Moduna alabilmektesiniz. Normal güç tasarrufunda ekran parlaklığı, işlemci saat hızı ve çekirdeklerin kapatılmasıyla pil koruması sağlanırken; ultra güç tasarrufunda ise telefonun ekranını siyah – beyaza döndüğünü ve sadece telefon etme, mesaj çekme gibi özelliklerin kullanılabildiğini görüyoruz.

              Galaxy S6’nın pil tarafında ki en önemli farklılıklarından birisi de “Hızlı Şarj” özelliğidir. Bu özellik Oppo Find 7’de gördüğümüz VOOC özelliğine benzer bir yenilik artık Galaxy S6’da oldukça hızlı bir şekilde şarj olabiliyor hemde kendinden büyük bir şarj adaptörü taşımadan!
              Galaxy S6 %0 şarjdan %100 şarja 1 saat 10 dakikada ulaşabiliyor. Şarjınız azaldığında bir yerde kahve içmek için durun ve bir kahve içimi süresinde telefonunuz size saatlerce arkadaşlık yapabilecek güce kavuşsun.
              Üreticiler şu andaki teknolojiyle daha fazla mAh gücü sunamıyorlar ama önümüzdeki dönemde hızlı şarj özelliğinin geliştirilmesiyle pil tarafında büyük bir değişim söz konusu olabilir.
              4K çözünürlüğündeki 26 dakika 41 saniyelik bir videoyu telefonda arka arkaya oynattık. Bu teste göre Galaxy S6 ile %100 şarjdan % 0 şarja ulaşan kadar 5 saat 25 dk boyunca video izleyebiliyorsunuz. Bu süre nasıl derseniz açıkçası biz biraz düşük bulduk.
              Not: Saatleri ve yüzde şarj sürelerini aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

              Aynı testi Huawei Ascend Mate 7 ile yaptığımızda 8 saat 20 dakika,
              Samsung Galaxy Note 4 ile yaptığımızda ise 11 saatten fazla video izleyebildik. Bu bağlamda Galaxy S6’nın pil ve ekran optimizasyonu konusunda biraz daha çalışılması gerektiğini düşünüyoruz.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: Samsung Galaxy S6 incelemesi (İNCELEDİK)

                Sonuç:

                Samsung Galaxy S6 bizi kendine hayran bırakan bir telefon oldu. Telefonun fiyatı ilk kez sızdırıldığında “bu paranın bu telefon için fazla” olduğunu düşünenlerdendim; ta ki telefonu kutusundan çıkartıp elime alana kadar.
                Samsung Galaxy S6, malzeme kalitesi, ekranı, donanımı, kamerasıyla bir bütün olarak şimdiye kadar incelediğimiz en iyi telefon oldu.
                Galaxy S6, HTC One M9’dan daha iyi bir kameraya sahip ve daha uygun bir fiyata satılıyor, LG G4’ten ise daha performanslı bir telefon, Xperia Z4'ten ise (mevcut bilgiler dâhilîlinde) hem fiyat hem de malzeme kalitesiyle farklılaşacak gibi görünüyor.
                Galaxy S6’nın bu noktada en önemli sorunu fiyatında sert bir düşüş yaşayıp yaşamayacağıdır. Apple bundan tam 17 ay önce satışa sunduğu iPhone 5S’e geçtiğimiz aylarda 100 TL zam yapmışken Galaxy S6’nın bundan 6 ay sonra 1800 TL bandına gerileyip gerilemeyeceğini bizde sizler gibi oldukça merak ediyoruz.
                Birçok kullanıcının sadece 2. el sorunundan dolayı iPhone tercih ettiğini biliyoruz. Bu telefona 2499 TL fiyat veren bir kullanıcının seneye telefonunu 1000 TL bandından satabilme ihtimalinin olması Galaxy S6’nın önündeki en büyük “ünlem işareti” olarak duruyor.
                Son dönemde çok fazla telefon inceledik. Hatta Oppo N3 ve Vivo XShot gibi Türkiye’de hiç kimsenin incelemediği telefonları inceleme fırsatı yakaladık. Bu bağlamda Galaxy S6 incelediğimiz telefonlar içinde en beğendiğimiz ürün oldu. Evet, Oppo N3 inovasyonun sınırlarını çizen bir telefondu ve Vivo XShot ise kamerasıyla büyük üreticilere meydan okuyordu ama tüm özellikleri bir arada sunan Galaxy S6 bizden gerçek anlamda tam not almayı başardı.

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X