İOS Windows 10 Lumia Cihazlara Yeni Neler Getiriyor?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Windows 10 Lumia Cihazlara Yeni Neler Getiriyor?

    Windows 10 Lumia Cihazlara Yeni Neler Getiriyor?

    Windows 10 güncellemesi son günlerde Lumia sahipleri tarafından en çok merak edilen güncelleme oldu. Windows 10 güncellemesinde neler yeni detaylarıyla bu haberde…


    Microsoft, son günlerde yoğun bir şekilde Windows 10 güncellemesi ve mobil cihazlara odaklanmış durumda. Windows 10 güncellemesi ile yıllardır planlanan “Tek Platform” hayalini gerçekleştirmeye çok yaklaşan Microsoft bu konuda bir çok yenilik ve özellikle Lumia sahiplerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
    İlk tanıtımı 20 Ocak’ta yapılan Windows 10 güncellemesi, içerdiği ara yüzdeğişiklikleri, yeni özellikler ve sağlanan yeni bağlantı destekleriyle neredeyse eksiklerinin tamamını gideriyor. “Hamburger Menü” ile yeni daha Kişiselleştirilebilir ara yüz, yeni “Evrensel Uygulama” yapısıyla bilgisayar ve tabletlerle aynı kullanıcı deneyimi, USB bağlanılabilirliği ve yeni kodek destekleriyle gelişmiş bir multimedya deneyimi Windows Phone işletim sistemli Lumia sahiplerini bekliyor.
    Kişiselleştirilebilir Ara Yüz

    Windows 10 güncellemesi ile kullanıcılar Lumia akıllı telefonlarında yepyeni bir ara yüze sahip olacaklar. Daha fazla Kişiselleştirme olanağı sağlayan Windows 10 ara yüzü ile kullanıcılar telefonlarında Başlat Ekranı arka planına tam ekran fotoğraf ekleyebilirken, yeni canlı karo boyutları ekran düzenlemesi için daha fazla seçenek sunacak. Başlat Ekranı arka planına atanan fotoğraf attık uygulama listesinin de arka planında görünecek.

    Yeni Canlı Karo boyutları ise mevcut üç farklı seçeneğe üç yeni canlı karo boyutu daha ekliyor. Bunlar arasında 6×6 ve 2×6 Boyutlar en çok dikkat canlı karolar oluyor. Öte yandan Microsoft’un bazı ekran görüntülerinde ortaya çıkan fakat resmi olarak açıklanmayan bir kaç canlı karo seçeneğini daha Build Geliştirici Konferansında yapacağı tanıtımda duyurması bekleniyor.

    Multimedya Deneyimi

    Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile zaten çok iyi multimedya seçeneklerine sahip olan Lumia akıllı telefonların yeteneklerini daha da fazla geliştiriyor. Öncelikle USB OTG bağlantı seçeneği, Bluetooth klavye ve mouse bağlantı desteği gibi bağlantı özellikleri ile Lumia akıllı telefonlar birer medya merkezine çevrilecek.
    Bağlantı özelliklerine ek olarak sağlanan yeni ses ve görüntü kodekleri sayesinde oynatılabilir medya dosyası yelpazesi genişletiliyor. Bu dosyalar arasında .MKV ve .FLAC dosyalar öne çıkıyor. Bu sayede Lumia akıllı telefon sahipleri dahili medya oynatıcı ile ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan çok yüksek kaliteli video ve müzik dosyalarını telefonları üzerinden otnatabilirken, yüksek bağlantı seçenekleri sayesinde sunum ve paylaşım da yapabilecekler.
    Öte yandan Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte kamera özelliklerini de genişletiyor. Microsoft Kamera uygulaması Lumia Kamera uygulamasındaki tüm özelliklere ek olarak Slow Motion çekim gibi yeni özellikler de kazanıyor.

    Yenilikler ve Değişiklikler

    1-Bildirimler: Windows 10 güncellemesi günlük kullanımda oldukça büyük kolaylıklar sağlayacak. Bunlar arasında ilk dikkat çeken ise yeni bildirim sistemi. Herhangi bir uygulamadan örnek olarak Whatsapp, Skype veya SMS mesajı geldiğinde, o an gerçekleştirilen eylem (tarayıcı, video oynatma veya oyun oynama) kapatılmadan açılan otomatik klavye ile bildirim penceresi aynı ekranda açılarak cevap yazılabiliyor.
    2-Klavye: Windows 10 güncellemesi klavye konusunda da geliştirmeler içeriyor. Windows Phone klavyesi zaten oldukça gelişmiş kelime ve metin tahminlerine sahipti. Bu güçlü özelliklere ek olarak imleç taşıma için yeni bir navigasyon tuşu klavyeye ekleniyor. Kullanıcı imleç taşımak için parmağını ekranda gezdirmek yerine klavye üzerindeki navigasyon tuşunu kullanabiliyor. Yani artık imleç taşıma çok çok kolay.

    Bunlara ek olarak 5″ ve üzeri büyük ekranlı telefonlar için ekstra klavye geliştirmeleri de mevcut. Bunlar ise klavye taşıma özelliği ile klavyeyi ekranın herhangi bir yerine taşıyabilirsiniz. Bunun yanında “Tek el kullanım modu” ile klavyeyi ekranın sağına ya da sol tarafına yaslarak tek elle yazmanın keyfini sürebilirsiniz.
    3-Ayarlar: Windows Phone Ayarlar menüsündeki karışıklığa Windows 10 güncellemesi ile birlikte son veriliyor. Uzayıp giden liste yerine Ayarlar Menüsü artık kategorilendiriliyor. Bu sayede istenilen ayar sekmesine daha kolay ulaşılabiliyor. Ayrıca Ayarlar Menüsüne eklenen bir butonla menü içinde arama yapmak da mümkün.
    4-Bildirim Merkezi ve Eylemler: Windows Phone 8.1 güncellemesi ile kullanıcılara sunulan Bildirim merkezi ve Eylemler Menüsü artık çok daha gelişmiş olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ekran boyutuna bağlı olarak tek satır 4-5 eylem ayar kısa yolu butonu yerine artık 3 satır ayar kısa yolu ile daha ayar Eylem Merkezinde yer alıyor.

    Bildirimler ise yeni gelen bir özellikle yine bildirim merkezi içinde satıriçi yanıtlanabiliyor. Kullanıcı gelen bildirimlere telefon o an hangi işlerde olursa olsun bildirim merkezinde yanıt yazıp yönetim işlemlerini yapabiliyor.
    Windows 10 güncellemesi ile Lumia akıllı telefonların kazanacağı yeni özellikleri “kısaca” sizlerle tekrar paylaşmak istedik. Bunlara ek olarak küçük ama önemli dokunuşlar da bulunmakta. Örnek olarak telefonunuzu kapatırken gözden kaçırdığınız bir bildirim varsa telefonunuz sizi bu bildirim konusunda uyarıyor.
    Windows 10 Hangi Cihazlara Gelecek?

    Windows 10 güncellemesi mevcut tüm Windows Phone 8.1 ile çalışan akıllı telefonları destekliyor. Yani en ucuz Lumia cihazı olan Lumia 520 de en pahalıdır olan Lumia 930 da Windows 10 güncellemesi alacak. Fakat tabiki donanım ve ekran boyutlarından dolayı desteklenecek özelliklerde farklılıklar olacak.
    Windows 10 Ne Zaman Geliyor?

    Windows 10 güncellemesi, halihazırda Lumia 930 hariç Türkiye’de satışı yapılan tüm Lumia telefonlar için Windows Insider programı çerçevesinde ön izleme olarak sunulmuş durumda. Fakat geliştirilmesi süreci devam eden Windows 10 güncellemesi için resmi bir yayınlanma tarihi açıklanmadı.
    Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre “yaz aylarında” tamamlanması beklenen Windows 10 güncellemesinin yılın ikinci yarısında tüm Windows Phone akıllı telefonlar için yayınlanacağını tahmin ediyoruz.
    Evrensel Uygulamalar

    Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte kullanımda süreklilik sağlamak adına Evrensel Uygulama sistemine geçiş yapıyor. Bu sistem bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda aynı ara yüz ve aynı kullanıcı deneyimini sağlamak üzerine kurulu. Bu sayede kullanıcı, herhangi bir Windows 10 cihaz kullanırken cihazlar arası geçişlerde aynı deneyimi yaşayabiliyor.

    Evrensel Uygulama sistemi şu anda Microsoft’un Outlook, Spartan Browser, Takvim gibi uygulamalarında Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünde kullanıcılara test amaçlı sunulmuş durumda. Build Geliştirici Konferansından sonra yayınlanacak yeni ön izleme güncellemesi ile birlikte bu uygulamalara Office uygulamaları da eklenecek. Ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerin Windows 10 Yazılım Geliştirme Kiti’ne (SDK) göre yapacağı uygulama güncellemeleri ile Evrensel Uygulama sistemi Windows Phone mağazadaki tüm uygulamalar için geçerli olacak.
İşlem Yapılıyor
X