İOS 9 Hakkında önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS 9 Hakkında önemli detaylar


    iOS 9 güncellemesini beklemek için daha çok erken. Apple yeni iOS sürümünü yeni bir Iphone piyasaya çıkaracağı zaman yayınlıyor. Bu sebeple iOS 9 için Iphone 6s veya Iphone 7'yi beklememiz gerekecek. Bu sebeple yeni iOS için en erken Eylül 2015 tarihine kadar beklememiz gerekiyor diye tahmin ediyorum. Tabi eğer Apple bazı sorunları bulunan Iphone 6 modelini unutturmak için erken bir vakitte yeni bir model çıkarırsa bu tarih daha erkene çekilebilir.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

    Apple, bu yılın sonlarına doğru yeni telefonlarını yayınlamadan önce büyük ihtimalle iOS 9 işletim sistemini yayınlayacak.

    Apple, bu yılın sonlarına doğru yeni telefonlarını yayınlamadan önce büyük ihtimalle iOS 9 işletim sistemini yayınlayacak. Apple’ı her zaman bir adım öne taşıyan iOS’un her yeni versiyonu olabildiğince az farklılık içeriyor. iOS 7 ile büyük farklılık yaratan Apple bu düzeniiOS 8 ile devam ettirdi. Şimdi ise iOS 9, Apple kullanıcıları tarafından heyecanla bekleniyor.

    Peki Apple, iOS 9’da ne gibi değişiklikler yapacak? Şimdi Apple kullanıcıları tarafından en çok istenen bazı yeni özellikleri sıralayacağız.


    Ana Ekran:

    Android işletim sistemi kendine ait bir hayran kitlesine sahip ve Google bu hayran kitlesini memnun etmek için geçen yıl Apple ile olan arasındaki farkı kapatmak için çok çalıştı. Bu çalışmaların gerçektende başarılı sonuç verdiği bir nokta var, o da ana ekran menüsü. iPhone’a göre biraz daha karmaşık olan bu ana ekranın daha kullanışlı olduğu kesin. Bu nedenle Apple iOS 9’da bir yenilik yapacaksa kesinlikle ana ekranı değiştirerek başlamalı.
    Temalar:

    iOS’un herkes tarafından dile getirilen bir diğer sorunu ise çok fazla kişiselleştirilebilir olmaması. Apple, iOS ile birlikte kullanıcıları temalar konusunda olabildiğince kısıtlı tutuyor. iOS 9 ile birlikte değişmesi beklenen temanın biraz dahakişileştirilebilir olması çoğu kullanıcıyı memnun edebilir. Bir taraf böyle düşünüyorken, diğer taraf ise eğer Apple'ın iPhone’u kişileştirilebilir hale getirirse tüm özelliğini kaybederek, Android’den farksız hale geleceğini düşünüyor.
    Duvar Kağıdı Zamanlayıcı:

    Bu özellik çoğu Apple kullanıcısı tarafından MacBook’lar ve iMac’ler üzerinden yıllarca kullanılmakta. Bu özelliği mobile getirerek farklılık yaratma şansı tamamen Apple’ın elinde. Gelen istekler içinde bulunan bu özellik sayesinde, iOS 9 ile birlikte çoğu iPhone kullanıcısı güne farklı bir duvar kağıdı ile uyanmak isiyor.
    Gece Modu:

    Eğer akıllı telefonu hayatımızın her noktasında kullanıyorsak, haliyle farklı ışık şartlarının olduğu ortamlarda da kullanıyoruz demektir. Telefonun belirli saatler de kendini gece moduna alıp, parlaklığı olabildiğince azaltması ne kadar zor olabilir? Hali hazırda bulunan otomatik parlaklık özelliği çok fazla şarj yediği için çoğu kullanıcı tarafından aktif edilmemektedir. Bu nedenle Apple’ın iOS 9 için gece modu yapması beklenen özellikler arasında.
    Misafir Modu:

    Bu özellik şu anda Android Lollipop ile birlikte yayınlandı ve Apple iOS 9 için kesinlikle bu özelliği göz önünde bulundurması gerekli. Misafir modu olması bir çok kurnaz arkadaşımızdan korunmamız için kesinlikle gerekli olan bir özellik. ( ailelerden bahsetmiyorum bile ) Eğer bir arkadaşımız telefonu isterse bizde rahatlıkla misafir moduna alıp eline verebiliriz.
    iTunes Geliştirmesi:

    iTunes son zamanlarda çok fazla eleştirilmeye başladı. Binlerce iPhone kullanıcısı tarafından neredeyse hiç kullanılmayan bir uygulama olma özelliğine sahip, iOS ile birlikte gelen ana ekranda boş yer kaplayan uygulamalar listemizde baş sırada yer almakta. ÖzellikleSpotify’ın yaygınlaşması tarafıdan tamamen pabucu dama atılan bu uygulama, iOS 9 ile birlikte kesinlikle belirli bir geliştirme içermeli.
    Ses var görüntü yok:

    Bu özelliği bu zamana kadar çok fazla platformda göremedik. Oldukça kullanışlı ve gerekli olan bu özellik videolardaki sesi, görüntüyü izlemeden bize aktaran bir özellik. Böylece şarjımız çok gitmeden müzik kliplerini açarak sanki bir mp3 dosyasını açarmış gibi arkaplanda çalabiliyoruz. Eğer Apple böyle bir özellikle gelirse gerçektende fark yaratmış olur.
    Gelişmiş Siri:

    Siri şimdiden iOS 9 için umut veriyor. iOS 8’in beta sürümleriyle birlikte oldukça güncelleme alan Siri iOS 9 ile birlikte çok daha kullanışlı olması beklenen özellikler arasında. Siri’nin önceki işletim sistemlerine göre daha esnek ve anlaşılabilir olması çoğu Apple kullanıcısı tarafından bekleniyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

      Yeni iPhone güncellemesi detaylanıyor. Apple’ın gelecek nesil yeni güncellemesi İOS 9 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

      Monarch kod adıyla geliştirme çalışmaları devam eden İOS 9‘a ait bazı bilgiler, Web sitelerinin loglarında (veri tabanı kayıtları) ortaya çıktı. İOS 9 üzerinde çalışan cihazlar hakkında bilgi bulunmazken bu kayıtların İOS 9’un test aşamasının devam ettiğini gösteriyor.
      Cupertino merkezli firma hakkında galiba haberlere imza atan 9to5Mac adlı sitenin yayınladığı haberine göre Apple bu yık düzenleyeceği WWDC (worldwide developer conferance) etkinliğinde İOS 9’la birlikte yeni müzik servisini de tanıtmayı planlıyor.
      Aynı sitenin iddiasına göre yeni müzik servisi uygulamasının İOS 8.4 güncellemesine dahil edildiğini fakat Apple TV ve Mac sürümünün ise henüz hazır olmadığını belirtti. Apple muhtemelen yeni müzik servisinin tanıtımını yapmasan gün yüzüne çıkmasını istemiyor. Bu nedenle de WWDC Konferansındaki tanıtımında sonra İOS 9 güncellemesi ile aktif edileceği belirtiliyor.
      Apple kaynaklarına yakınlığı ile tanınan 9to5Mac editörlerinden Mark Gurman’ın haberine göre İOS 9 ile Siri de yeniden tasarlanacak. Mark Gurman verdiği bilgilerde yeni Siri’nin, Apple Watch üzerinde çalışan Siri’den daha renkli bir tasarıma sahip olacağını belirtiyor fakat daha fazla ayrıntıya girmekten de kaçınıyor.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

        Apple gelecek ay içerisinde WWDC 2015, Geliştirici Konferansı’nı düzenleyecek ve bu etkinlikte yeni iOS 9.0 işletim sisteminin de detayları gün yüzüne çıkacak.

        Sunduğu cihazlar ile teknoloji dünyasına yön veren Apple, özellikle iPhone modelleri ile büyük başarı kazanırken, yeniliklerle de adından söz ettiriyor. Firma bu sene büyük ihtimalle yine Eylül ayında bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikle de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini gün yüzüne çıkartacak.

        Mobil cihazlarında iOS adını verdiği ve kendi geliştirdiği işletim sistemini de sunan firma, her sene yeni iPhone modelleri ile birlikte bir üst iOS sürümünü sunarken, geçtiğimiz sene iOS 8.0’ı sunmuştu. Bu sene de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile birlikte iOS 9.0’ı sunmaya hazırlanıyor.
        iOS 9.0, gelecek ay Apple tarafından düzenlenecek olan WorldWide Developer Conference adındaki etkinlikle resmi olarak duyurulacak. Son kullanıcı olarak yayınlanması ise Eylül ayında yeni iPhone modellerinin sunulmasının hemen öncesinde gerçekleşecek.
        iOS 9.0 ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ederken, 9to5Mac’den Mark Gurman’dan gelen habere göre Apple, iOS 9.0 ile birlikte yeni “Home” uygulamasını da sunacak. Bu uygulama ile Apple HomeKit cihazlar kontrol edilebilecek.
        Apple gelecek ay WWDC 2015’de iOS 9.0 ile gelen yeniliklerini tanıtacak ve bunlardan bir tanesi de “Home” uygulaması olacak.
        Home uygulaması ve Apple’ın kişisel sesli asistanı Siri ile birlikte iPhone ve iPad gibi cihazlar ile Nest termostat, kablosuz iletişim destekli kapı gibi cihazlar da kolaylıkla kontrol edilebilecek.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

          iOS 9'un hayatımızı değiştirecek 9 yeni özelliği

          Performans sorunları Kesinlikle iOS 8’de yaşanan hiçbir sıkıntı iOS 9’da yaşanmayacak. Mükemmel bir performansı olacak. Daha hızlı ve az RAM tercih eden bir algoritmaya sahip olacak.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

            Apple odaklı haber yapan kaynakların yayınladığı bir rapora göre iOS 9, eski iPhone ve iPAd modellerine gelecek. Peki, bu nasıl olacak? İşte raporun detayları.

            Apple, her yıl yeni bir iOS sürümü ile karşımıza çıkıyor. Genel olarak iki yılda bir önemli değişikliklerin olduğu işletim sisteminin bu yıl da önemli yenilikler ve farklılıklar ile gelmesi bekleniyor.

            Apple'ın bu yıl gerçekleştireceği WWDC konferansı ile iOS 9 duyurulacak. Önemli özellikler ile tanıtılması beklenen sistem için çeşitli iddialar da mevcut. ÖzelikleiPad için çoklu pencere özelliğinin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

            Ancak kısa süre önce çok önemli bir gelişme yaşandı. Apple'a yakın kaynakların yayınladığı raporlarda iOS 9'un eski iPhone ve iPadmodellerine gelebileceği belirtildi.

            Özellikle iPhone 4S ve iPad 2 gibi modeller için planlandığı belirtilen bu çalışma, eski iPhone ve iPad modelleri için özel bir iOS 9 sürümünün çıkacağını ve bu sürüm ile kullanıcıların düşük donanımlı cihazlarını sorunsuz kullanabileceği iddia ediliyor.


            iOS 9 WWDC 2015'te önemli yenilikler ile duyurulacak. Ancak Apple her yıl bir iPhone ve iPad modelini geride bırakıyor. Bu yıl da iPhone 4S ve iPad 2'yi güncellemeyi bırakacağını tahmin ettiğimiz marka, bakalım iOS 9'ueski iPhone ve iPad modellerine getirecek mi?

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

              Apple'ın, Apple Watch ile tanıttığı Force Touch özelliğinin, iOS 9 ile destekleneceği kesinleşti. İşte iPhone 6S'te yer alacak Force Touch özellliği hakkında ilk bilgiler.




              Her yıl yeni teknolojiler, ürünler ve diğer teknoloji markalarından farklı çalışmalar ile karşımıza çıkan Apple, bu yıl da heyecanlı tanıtımları ile pek fazla şaşırtmadı. Apple Watch tanıtımında Force Touch özelliği ile dikkat çekmeyi başaran marka, bu özelliğe gelecek iPhone ve iPad modellerinde de yer verecek.
              iOS 9, Force Touch uyumlu tasarlandı

              9to5Mac kaynağının aktardığı bilgilere göre Apple, iOS 9'u Force Touchözelliğine göre tasarlamış. Aynı zamanda marka, bu özelliği sadeceiMessage ve klavye gibi kendi uygulamalarında değil, tüm geliştiricilere açık şekilde kullanıma sunacak. Bu şekilde herhangi bir iOS geliştiricisi, kendi uygulamasını Force Touch özelliği ile uyumlu hale getirebilecek.
              Bu şekilde örneğin bir uygulamada ayarları açmak için sert bir dokunuş, sayfa değiştirmek için hafif bir dokunuş yapabileceksiniz. Bu özellik hem kolay kullanım, hem de daha fazla seçenek anlamına geliyor.
              Şu an için iOS 9'da nasıl kullanılacağının detayları bilinmeyen Force Touchözelliği, merakla bekleniyor. Bakalım Apple'ın yeni özelliği, yeni nesiliPhone ve iPadmodellerinde nasıl kullanılacak kullanıcılar bu özellikten memnun kalacaklar mı?

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

                Apple, İOS 9 hazırlıkları devam ediyor. İOS 9 ile gelmesi beklenen Apple Transit Haritalar özelliği de detaylanmaya devam ediyor.

                İphone 6 ve İphone 6 Plus akıllı telefon modelleri ile fırtınalar estiren, Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, İOS 9 güncellemesi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İOS 9 güncellemesi ile Apple kullanıcılarına Transit Haritalar özelliğini de sunmaya hazırlanıyor.

                9to5Mac adlı sitenin verdiği habere göre Apple’ın Transit Haritalar özelliğinin, önümüzdeki aydan itibaren itibaren İOS 9 güncellemesi ile birlikte New York, San Francisco, Toronto, Paris, Berlin ve Londra’da kullanıma sunulması bekleniyor. Cupertino merkezli üretici, AutoNavi ortaklığı ile Transit Haritalar servisini bir kaç şehirle kısıtlı olsa da Çin’de de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.
                Apple’ın Transit Haritalar servisini hizmete sunmak için ikinci dalga genişleme olanları için Bostan ve Tokyo şekilleri konusunda yoğun bir şekilde çalıştığı belirtiliyor. Bu iki şehir Apple’ın öncelikleri arasında yer alıyor.
                Apple, WWDC konferansında yeni servisi Apple Transit Haritalar uygulamasını tanıtmaya hazırlanıyor. İyi haber ise 8 Haziran tarihinde düzenlenmesi beklenen Apple WWDC Konferansı sayesinde Apple’ın yeni servisi ile tanışmak için çok fazla beklemek zorunda kalmayacağız.
                Apple, Google Haritalar servisini bıraktıktan sonra kendi harita uygulaması Apple Haritalar ile yoluna devam etme kararı almıştı. Kullanıma sunulduğu ilk zamanlarda büyük hataları nedeni ile eleştirilere neden olan Apple Haritalardan sonra bakalım Cupertino merkezli firma, Apple Transit Haritalar ile nasıl bir deneyim yaşatacak?

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

                  Apple karşımıza yeni güncellemesi iOS 9 ile birlikte çıkmayı başaracakken, bu güncelleme ile birlikte sunacağı bomba reklam engelleme özelliği de gün yüzüne çıktı.

                  Yeni mobil işletim sistemi iOS 9 ile birlikte karşımıza çıkan Apple, bu güncelleme ile birlikte cihazlarına pek çok yenilikler katmayı amaçlıyor. Google’da popüler olarak kullanılan internet tarayıcı üzerindeki reklamları engelleyebilme uygulamalarını örnek alan Apple, işletim sisteminin yeni sürümünde bu özellikle birlikte karşımıza çıkacak.
                  iOS 9’un ilk betasının yayınlanması ardından bu özellik karşımıza çıkarken, dileyenler Safari’nin ayarları kısmından bu içerik engelleyicileri yönetebilecek. Hatta kullanıcılar diledikleri firmalara ait reklam engelleme işlemini gerçekleştirebilecekken, dilerlerse tüm reklamı engelleyebilecekler. Android’de yer alan içerik engelleme sistemleri nedeniyle Google’ın yaşadığı sıkıntıların, böylelikle Apple firması tarafından da yaşanacağı belirtiliyor.
                  Apple’ın içerik engelleme uygulamalarını nasıl kabul edeceği merak edilen bir unsur olarak karşımıza çıkarken, bu uygulamaların tam anlamıyla içerik engelleme görevini yapıp yapamayacağı ise ilerleyen günlerde karşımıza çıkacak.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

                    Apple, Eylül ayında yayınlanacak olan iOS 9 ile gelen güncellemenin ardından yaşanan ‘hafızada yeriniz yok’ sorununu ortadan kaldıracak.
                    iPhone kullanıcıları, yıllardır gelen güncelleme sonrası ‘hafızada yeriniz yok’ uyarısıyla karşılaşıyorlardı. Bunu çözmek için uygulamalar tek tek kaldırılıp daha sonra tekrar yükleniyordu. İşte bu sorun, Eylül ayında yayınlanacak iOS 9 güncellemesiyle birlikte artık yaşanmayacak.

                    Şöyle bir örnek verelim: iOS 9 güncellemesi için telefonunuzda yeteri kadar boş alan yok ve bu alanı açmak zorundasınız. Bu durumda (genellikle) en az kullanılandan en fazla kullanılanlara doğru bazı uygulamaları silip güncellemenin ardından tekrar yüklemek zorunda kalıyordunuz. iOS 9 ile bu sorunu kullandığınız iPhone ya da iPad otomatik olarak kendisi düzeltecek. Yani güncellemeye öncelik verilerek bu uygulamalar otomatik olarak kaldırılıp güncellemenin tamamlanmasının ardından tekrar yüklenecek.





                    Ciddi anlamda insanın sinirini bozan bu durum, artık siz herhangi bir işlem yapmadan iPhone ya da iPad cihazınızın kendisi tarafından yapılacak. iOS 9’la gelecek olan bu kullanıcı odaklı özelliğin şimdiden yüzünüzü güldürdüğünden eminim.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

                      iOS 9 ile Gelen WhatsApp Oldukça Güçlü

                      Dünya geneline baktığımız da yazılı ve sesli mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkan WhatsApp’a iOS 9 için yayımlanan beta sürümüyle birlikte oldukça yeni özellikler de ekleniyor.

                      iOS 9 Beta sürümü, WWDC 15 etkinliğinin hemen arkasından yayınlanmıştı. Bu yayımlanma sürecinin ardından da bazı uygulamalar, iOS 9 içerisinde güncelleme almaya başladı. Bu süreç içerisinde oldukça fazla yeniliğe kavuşanlara baktığımız da iseWhatsApp uygulamasının olduğunu görebiliyoruz.
                      WhatsApp’ın iOS 9 için yayım sürecine giren beta sürümüne getirilen yeniliklerden bir tanesi ise kişiselleştirilebilir olan bildirim sesiydi. Bu ses sayesinde WhatsApp tarafından arkadaşlarınızın sizlere atmış olduğu mesajlara ek olarak farklı bildirim seslerini hazırlayabiliyorsunuz.

                      “Tüm Mesajları Okundu Olarak İşaretle” özelliği sayesinde ise, Artık karşınıza farklı kişiler den gelen mesajlar için de geçerli olacak. Bir diğer özellik ise kişiye özel olarak arka plan özelliği ekleyebilecek, Hızlı Yanıt sayesinde WhatsApp uygulamasını hiçbir şekilde açmadan bildirim merkezinden mesajlara cevap yazabilirsiniz.
                      iOS 9 Beta versiyonları için karşımıza gelecek olan WhatsApp v2.12.5.16 sürümü, Şu an içerisinde hala test sürecinde. WhatsApp’ın yeni sürümü, Çok takın bir zaman içerisinde geliştiriciler tarafından yayımlanacak.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

                        WhatsApp Çok Yakında Yeni Özelliklere Kavuşacak!




                        Akıllı telefonlarla ortaya çıkan ve operatörlere hiç bir masrafı olmamasına rağmen, fahiş ücret tarifeleriyle yıllarca kullanıcıların sömürülmesine sebep olanSMS (kısa mesaj servisi)’ni ortadan kaldıran popüler anlık mesajlaşma uygulamasıWhatsApp, gün geçtikçe daha da gelişiyor.Yazan kişilerin mesajları görüp görmediğini anlamamızı sağlayan mavi çizgi sistemi gibi uygulama içi faydalı iyileştirmelerin yanı sıra, büyük çaptı değişimler de geçilenWhatsApp, ilk olarak sesli arama özelliğine kavuşmuş ve sonrasında web sürümünü hayata geçirmişti.
                        WhatsApp şimdi yeni bir güncelleme daha yayınlayacak ve bu yeni sürümde yine bir çok uygulama içi faydalı geliştirmeler ve özellikler eklenecek.
                        WhatsApp‘ın geçtiğimiz günlerde iOS 9 için yayınlanan yeni beta sürümünde ortaya çıkan bu yeni özellikler arasında;

                        • kişiselleştirilmiş bildirim sesi desteği,
                        • tüm mesajları okundu olarak işaretleme özelliğini farklı kişilerden gelen mesajlar için de kullanabilme desteği,
                        • kişiye özel arkaplan kullanma desteği,
                        • hızlı yanıt özelliği sayesinde bildirim çubuğundan mesaj cevaplama özelliği yer alıyor.


                        iOS 9 Beta için yayınlanan WhatsApp v2.12.5.16 sürümü buradaki adreste yer alıyor. Androidiçin apk dosyasını güncelleme geldikten sonra yayınlayacağız.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: İOS 9 Hakkında önemli detaylar

                          iOS 9, yeni sürüm beta versiyonuyla, herkese açık olarak sunuldu.
                          8 Haziran tarihinde Apple, yılın en büyük ve önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen WWDC 2015 ile karşımıza çıkmış ve etkinliğin yıldızı olan iOS 9, o günden sonra Apple kullanıcılarını meraklı bir bekleyişin içine sokmuştu.

                          Ancak bu bekleyiş kısa sürdü ve Apple'ın mobil cihazlar için en son versiyon işletim sistemi, beta olarak herkese açık şekilde sunuldu. Tüm Apple kullanıcıları iOS 9'un beta sürümünden yararlanabilecek. Yapmaları gereken tek şey, Apple Beta Software Program'a katılmak. Bu işlem için gerekli olan tek şey ise Apple ID.



                          Bir süre önce geliştiricilere yönelik üçüncü sürümü ile yayınlanan iOS 9, herkese açık şekilde de yine beta olarak sunulmuştu. Yeni sunulan beta sürümü, bir önceki versiyona göre önemli iyileştirmelere sahip. Gelişmiş Siri, lansmanda tanıtılan iPad'ler için split-screen (bölünmüş ekran) ve Apple Musicgibi yenilikler barından yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14

                            Apple, iOS 8.4 ile birlikte Ev paylaşımı özelliğini kaldırarak birçok kullanıcıyı üzmüştü. Şirket daha önce bu doğrultuda bir işaret vermediği için güncellemeyle birlikte Ev Paylaşımı’nın ortadan kaybolması şaşkınlık yaratmıştı.
                            Ev Paylaşımı özelliğini kaldırmanın bir hata olduğunu kısa sürede kavramışa benzeyen Apple, iOS 9 ile birlikte özelliği geri getireceğini İnternet, Yazılım ve Servislerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue’nin ağzından doğrulamıştı. Cue, Twitter’dan kendisine yöneltilen bir soruya “iOS 9’da Ev Paylaşımı için çalışıyoruz.” cevabını vermişti.
                            iOS 9’un dördüncü beta sürümüyle birlikte Ev Paylaşımı özelliği iOS işletim sistemli cihazlara geri döndü. iOS 9’un herkese açık beta sürümünü kullananların şu an için Ev Paylaşımı özelliğinden faydalanması mümkün gözükmüyor.
                            iOS 9’un dördüncü beta sürümü Ev Paylaşımı özelliğine ek olarak iPod touch desteği, yeni bir bildirim ikonu, yeni Podcast özellikleri, Devamlılık ile ilgili değişiklikleri beraberinde getiriyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Apple, iOS 9 Beta 5 sürümü ile sistemdeki tüm duvar kağıtlarını değiştirdi. Biz de sizler için iOS 9 Beta 5 ile gelen birbirinden güzel duvar kağıtlarını bir araya getirdik.


                              Apple, dün gece geliştiriciler için iOS 9 Beta 5 ve halka açık iOS 9 Public Beta 3 sürümünü yayınladı. iOS 9, final sürümüne yaklaştıkça daha da oturmaya ve şekillenmeye başladı. Apple, stabilite ve performans iyileştirmelerinin yanında, iOS’in arayüzünde küçük çaplı yenilikler de yapt
                              Arayüz yenilikleri kapsamında yeni duvar kağıtları yer alıyor. Hatırlayacağınız üzere iOS 9 ile Apple yeni bir duvar kağıdı eklemişti.iOS 9 Beta 5 ve iOS 9 Public Beta 3 ile sistemdeki tüm duvar kağıtlarının değiştiğini görüyoruz. 15 adet farklı birbirinden güzel duvar kağıdı iPhone’ların ekranlarını süsleyecek.



                              ..

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X