İOS 9 Hakkında önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Apple, iPhone 6s etkinliğinde iOS 9 Final sürümünü yayınlayacağı tarihi açıkladı. İşte iOS 9 çıkış tarihi ve güncellemeyi alacak iPhone ve iPad modelleri!


    Apple, geçtiğimiz WWDC etkinliğinde geliştiriciler için iOS 9güncellemesini duyurmuştu. Geliştiriciler için iOS 9 beta sürümlerini yayınlayan Apple, daha sonra radikal bir karar alarak iOS 9’u halka açık beta sürümlerini de yayınlamıştı. Son beta sürümleri ile stabil hale gelen iOS 9 için bugün düzenlenen iPhone 6s etkinliğinde çıkış tarihi açıklandı.
    iOS 9 çıkış tarihi olarak 16 Eylül işaret ediliyor. iPhone 6s etkinliğinden sonra son beta sürümü olan iOS 9 GM, geliştiricilere dağıtılmaya başlandı. Apple, teknoloji dünyası tarafından takdir edilen güncelleme politikasını iOS 9 ile devam ettirecek ve 2011 yılında satışa sunduğu iPhone 4smodeline bile iOS 9 güncellemesini sunacak.
    İşte iOS 9 alacak iPhone ve iPad modelleri

    iOS 9 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6,iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPadmini, iPad mini 2, iPad mini 3 ve iPod touch 5 alacak. iOS 9 güncellemesi aynı gün belirtilen tüm cihazlara gelecek.

    iOS 9 nasıl yüklenir?

    iOS 9 yayınlandığı zaman; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden iPhone ve iPad cihazlarınızı güncelleyebilirsiniz. iTunes üzerinden güncellemek için ise iPhone ve iPad’inizi PC’ye bağlamanız ve güncellemeleri denetle demeniz yeterli olacaktır.
    iOS 9 güncellemesi performans ve stabilite iyileştirmelerinin yanında yeni özellikler de sunuyor. iOS 9 ile gelen tüm yenilikleri detaylı bir şekilde önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.
    .....

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Apple, geliştiriciler için yeni güncellemesi iOS 9.2 Beta 1 sürümünü yayınladı. iOS 9.2 Beta 1 ile gelen yenilikleri ve nasıl kurulacaktır


      Uzun süredir Beta testleri devam eden iOS 9.1 güncellemesinin nihayet Final sürümü ile karşımıza çıkan Apple, bugün geliştiriciler için yeni güncelleme olan iOS 9.2 Beta 1 sürümünü yayınladı. Bu güncelleme ile sistemde yaşanan bazı hataların giderilmesinin yanında performansiyileştirmeleri de yapılıyor.
      Güncellemeyi kurmak için geliştirici hesabınız bulunması gerekiyor iOS 9.2 Beta 1 sürümü ile gelen yenilikler arasında Safari kontrolleri yer alıyor.
      iOS 9.2 Beta 1 ile gelen yenilikler

      SFSafariViewController artık 3. parti uzantıları destekliyor. Safari'de çalışan herhangi uzantı SFSafariViewController üzerinde çalışacak.
      Safari View Controller Reload düğmesine uzun dokunarak içerik engelleyiciler olmadan masaüstü sitesi talebi yollama seçeneği eklendi.
      iOS 9.2 Beta 1 ile giriş ekranına kaydedilen Web Uygulamalarındakisorunlar düzeltildi.

      iOS 9.2 Beta 1güncellemesini alan modeller

      iOS 9.2 Beta 1 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
      iOS 9.2 Beta 1 nasıl yüklenir?

      iOS 9.2 Beta 1 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydıvarsa Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Apple, geçtiğimiz gün yayınladığı iOS 9.2 Beta 1 güncellemesinin halka açık sürümünü yayınladı. iOS 9.2 Public Beta 1 hakkındaki detaylar ve nasıl yükleneceği uygulama




        Apple, geliştiriciler için geçtiğimiz gün iOS 9.2 Beta 1 güncellemesini yayınlamıştı. Safari tarayıcısına yeni özellikler kazandıran iOS 9.2 Beta 1 güncellemesini sadece geliştirici hesabında UDID kaydı olan iPhone, iPadve iPod touch 5. nesil sahipleri yükleyebiliyordu. Apple, iOS 9 ile başlattığı halka açık sürüm furyasına iOS 9.2'yi de dahil etti ve iOS 9.2 Public Beta 1güncellemesini halka sundu.
        1.4 GB büyüklüğündeki iOS 9.2 Public Beta 1 güncellemesini yüklemek için Apple Public Beta'sına üye olmanız gerekiyor.
        iOS 9.2 Public Beta nasıl yüklenir?

        Apple Beta Yazılım Programına Kayıt Olun

        iOS 9 yüklemek için ilk yapmanız gereken Apple'ın Beta Yazılım Programına kaydolmak. Bunun için beta.apple.com adresine girip, Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.
        iOS Cihazınızı Kayıt Edin

        Apple Beta Yazılım Programına kaydolduktan sonra iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki adımlara geçin.
        Cihazınıza Gerekli Profili Yükleyin

        Yedekleme ve yedeği arşivleme işleminizi bitirdikten sonra iOS cihazınızdan bu bağlantıya tıklayın ve gerekli profili iOS cihazınıza yükleyin. Bunun için bağlantıya tıkladıktan sonra ekranınızda karşınıza çıkacak adımları takip etmeniz yeterli.

        iOS 9.2 Public Beta 1güncellemesini alan modeller

        iOS 9.2 Public Beta 1 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.


        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Zerodium’un düzenlediği iOS 9 açığı bulma yarışmasında bugün kazanan çıktı. Hackerlar iOS 9.2 Jailbreak açığını buldular ve 1 milyon doların sahibi oldular.


          Premium Açık Toplama Platformu Zerodium firması geçtiğimiz Eylülayında iOS 9 açık bulma yarışması düzenlemişti.Zerodium'un düzenlemişolduğu yarışma iOS 9 işletim sisteminde Jailbreak işlemine imkan sağlayan açıkları bulma üzerine kurulmuştu. iOS 9.0 ile iOS 9.0.2 sürümlerini bulduğu açık ile Jailbreak işlemine imkan sağlayan Panguekibi, Apple'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 9.1 güncellemesi ile Jailbreak açığını kapattığını ve bunun üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bu seferPangu'dan önce davranan bir hacker grubu ortaya çıktı.
          Açığın değeri tam 1 milyon dolar

          iOS 9.1 ve iOS 9.2 Beta 1 sürümlerinde Jailbreak açığını bulan hacker grubu bu açığı kullanarak Jailbreak aracı yayınlamak yerine belki de en doğru seçimi yaparak Zerodium firmasına başvurdu ve 1 milyon dolarlıködülün sahibi oldu. Hackerlar sadece, iOS 9.1 ve iOS 9.2 sürümlerinde zararlı bir web sitesine yönlendirme yaparak Jailbreak işlemini gerçekleştirebildiğini açıklamakla yetindi.

          Zerodium, hackerlardan satın almış olduğu bu açığı hükümet kuruluşu ve savunma sektöründe yer alan kuruluşlara satmayı planlıyor. Apple ile bile paylaşılmayacak olan zero-day açığının detayları hakkında şimdilik bilgi edinmemiz çok zor gibi görünüyor.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20
            iOS 9.2 Beta 3 ve iOS 9.2 Public Beta 3 güncellemesi yayınlandı. Peki, iOS 9.2 Beta 3 nasıl yüklenir? Hangi modeller destekliyor? iOS 9.2 ile neler gelecek? Detaylar


            Apple, iOS 9.2 testlerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta iOS 9.2 Beta 2 ve halka açık iOS 9.2 Public Beta 2 güncellemesini yayınlayanApple, bugün de iOS 9.2 Beta 3 ve iOS 9.2 Public Beta 3 ile karşımıza çıktı.
            Sistemde yaşanan çoğu sorunun çözüldüğü iOS 9.2 güncellemesi ile birlikte eski nesil olarak tabir edilen iPhone 4s modelinde gözle görünür performans artışının olduğunu sizlere daha önce aktarmıştık.
            Final sürümüne adım adım yaklaştığımız iOS 9.2 güncellemesi ile aşağıdaki iyileştirmeler yapılacak. Tabii bu iyileştirmeler final sürümüne doğru çeşitlilik göstererek artacak.
            - Apple Watch ile iPhone arasındaki müzik senkronizasyon sorunu çözüldü.
            - Bazı arabalarda USB ile müzik oynatma bölümünde yaşanan sorun giderildi.
            - Ağ ayalarında gecikmeler ve paket kaybını azaltmak için iyileştirmeler yapıldı.
            - SFSafariViewController artık 3. parti uzantıları destekliyor.
            - Safari'de çalışan herhangi uzantı SFSafariViewController üzerinde çalışacak. Safari View Controller Reload düğmesine uzun dokunarak içerik engelleyiciler olmadan masaüstü sitesi talebi yollama seçeneği eklendi.
            iOS 9.2 Beta 3 güncellemesini alan modeller

            iOS 9.2 Beta 3 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.

            iOS 9.2 Beta 3 nasıl yüklenir?

            iOS 9.2 Beta 3 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa ve iOS 9.1 Beta 2 yüklü ise Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.
            iOS 9.2 Public Beta 3 nasıl yüklenir?

            Apple Beta Yazılım Programına Kayıt Olun

            iOS 9.2 Public Beta 3 yüklemek için ilk yapmanız gereken Apple'ın Beta Yazılım Programına kaydolmak. Bunun için beta.apple.com adresine girip, Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.
            iOS Cihazınızı Kayıt Edin

            Apple Beta Yazılım Programına kaydolduktan sonra iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki adımlara geçin.
            Cihazınıza Gerekli Profili Yükleyin

            Yedekleme ve yedeği arşivleme işleminizi bitirdikten sonra iOS cihazınızdan bu bağlantıya tıklayın ve gerekli profili iOS cihazınıza yükleyin. Bunun için bağlantıya tıkladıktan sonra ekranınızda karşınıza çıkacak adımları takip etmeniz yeterli.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21

              Dün çıkan iOS 9.3 beta, birden çok yenilik içeriyor. Gelin bu yeniliklere göz atalım.
              Night Mode!
              Evet sonunda bir gece modumuza kavuştuk. iOS cihazında ki saati ve lokasyonu baz alarak otomatik olarak devreye girecek olan gece modu, artık uykularımızı kaçırmayacak ve çok daha rahat bir kullanım sunacak. Gece modu olmadan kullanımlarda, parlak mavi ışık ile isimlendirilen ve uykumuzu kaçıran, uyku düzensizliği yaratan bu ışık modu sonunda Night Mode ile geride kalacak. Tabiki, otomatik olarak yine sabahleyin gece modu otomatik kapanacak ve gözlerimizi yormadan cihazlarımızı kullanabileceğiz.
              Notlar, Haberler ve Sağlık Uygulamasında ki Gelişmeler
              Üç uygulamada da hatırı sayılır gelişme oldu diyebiliriz. Özellikle Notlar uygulamasında artık Touch ID kullanarak giriş yapabiliriz. Artık Touch ID ile notlarımızı, kişisel verilerimizi daha güçlü bir şekilde koruyabileceğiz ve Touch ID ile parola yaratabileceğiz. Ayrıca sıralama seçeneklerine de alternatifler ve düzeltmelerde geldi.
              Haberler uygulamasında ise daha çok kişiye yönelik gelişmeler var. Öncelikle sizin İçin olarak geçen kısıma yönelik gelişmeler olmuş ve artık çok daha iyi sonuçlar görebileceksiniz. Artık bu kısım favorileriniz, editörün seçimini de baz alarak size daha iyi önerilerde bulunacak. Okuduğunuz haberde bir video var ise, artık videonun bulunduğu yere yönlendirilmeyeceksiniz, direkt olarak akıştan izleyebileceksiniz (Facebook gibi). Yenilikleri kontrol ederken artık yeni haberler çok daha hızlı yükleniyor.

              Sıra geldi sağlık uygulamasına. Artık olduğundan çok çok daha kolay bir şekilde üçüncü parti uygulamalar sağlık uygulamanızdan verilerinizi çekebilecekler. Kategoriler için yepyeni bir kaydırma menüsü eklendi ve kendi yönetim panelinize eklemek ise kolaylaştırıldı. Sağlık uygulaması artık Apple Watch’tan aldığı verileri de gösteriyor, bunlara hareketleriniz, egzersizleriniz ve hatta hedefleriniz de dahil.
              CarPlay
              Son olarak gelelim CarPlay uygulamasına. Genel olarak müzik kısmında gelişmeler olan CarPlay artık Yeni ve Sizin İçin olan kategorilerde şarkılar, şarkıcılar ve albümler olarak seçme şansı sunuyor. Diğer bir gelişme ise Yakınınızda kısmında ise Apple Map ile benzincileri, park alanlarını, lokantaları ve çok daha fazlasını bulmanıza imkan sağlanmış. Bir nevi navigasyon olmuş diyebiliriz. CarPlay çok daha akıllı ve işe yarar bir hale geldiğini söyleyebiliriz.

              Uzun lafın kısası; iOS 9.3 kullanıcıları bayağı bir memnun edecek gibi. Ve bu güncellemeden de anladığımız kadarıyla yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır deniyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                iOS 9.3 versiyonunun hangi yeniliklere sahip olduğunun bildirilmesiyle birlikte yeni Force Touch özellikleri de netleşti.Tüm iPhone modelleri ve çeşitlerinin hepsi aynı dış görünüşe, aynı özelliklere, aynı tasarım çizgilerine sahipler. Telefon modellerini hepsinin bu kadar benzer olmasına rağmen piyasaya sürülen her telefon modelinin göze çarpan bir özelliği var. Örneği iPhone 4S'te bulunan bu özellik Siri'ydi, iPhone 5S'te Touch ID parmak okuyucu sensör bulunuyordu ve son olarak iPhone 6S'te de Force Touchteknolojisi bulunuyor.

                Klasik dokunmatik ekran yapısına ince, basit bir katman daha eklenmesiyle birlikte kullanıma sunulan Force Touch özelliği, bu kadar basit bir özellik olmasına rağmen büyük bir iddiaya sahip. Çoğu uygulamanın kendine has olan özelliklerini görüntüleyebildiğiniz Force Touch, maalesef her türlü uygulamada çalışmıyor. Hatta bu özelliğin kullanılabildiği uygulama sayısı o kadar az ki, Apple'ın kendi uygulamalarında bile Force Touch'ın kullanılamadığını gördüğümüz oluyor. Bu uygulamalara örnek verecek olursak Settings, Stocks gibi uygulamaları sayabiliriz.

                Apple, iOS 9.3'ün sahip olacağı özellikleri açıkladı. İşletim sisteminin yeni versiyonunda bazı yeni uygulamalara da Force Touch özelliği bahşedilmiş. Bu yeni uygulamaları ve Force Touch ile erişebileceğiniz özelliklerini aşağıdan görebilirsiniz.











                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23
                  iOS 9 İşletim Sistemi Kullanım Oranı Açıklandı!

                  Apple'ın açıkladığı son verilere göre her dört cihazın üçünde iOS 9 işletim sistemi kullanılıyor.

                  Apple 17 Eylül’den bu yana dağıtımını gerçekleştirdiği iOS 9 işletim sisteminin %75 kullanım oranına yükseldiğini açıkladı. Apple’a ait her dört mobil cihazdan üçü iOS 9 işletim sistemini çalıştırıyor.

                  Kasım ayında %66, aralık ayında %70 benimse oranına sahip olan iOS 9, ocak ayı itibariyle %75 seviyesine yükseldi. iOS 9 ayrıca yayınlandığı tarihten sadece bir hafta sonra %50 kullanım oranı yakalamayı başarmıştı. Daha önceki sürümlerin bir hafta içerisindeki yayılma oranları dikkate alındığında iOS 9 ulaşılması güç bir rekor kırmıştı.
                  Apple Geliştiriciler sayfasından aktarılan son verilere göre iOS 8 %19, diğer alt sürümler ise %7 kullanım oranlarına sahip. Apple son olarak iOS 9.3 beta 1 sürümünü yayınladı. Yeni güncelleme sisteme kapsamlı yenilikler getirdi. Buradaki haberimizden güncelleme detaylarına göz atabilirsiniz.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Apple, iOS 9.3 Public Beta 1 güncellemesini yayınladı. iOS 9.3 Public Beta 1 ile gelen yenilikler ve güncellemenin nasıl yükleneceği yazımızdadır


                    Apple, bugün halka açık sürüm olan iOS 9.3 Public Beta 1 ile karşımıza çıktı.
                    iOS 9.3 ile birlikte cihazınızın saat ve konumuna göre, akşam olduğunda kullanım sırasında gözlerinizi rahatsız etmemesi için ekran renkleri değiştirilir. Sabah olduğunda tekrar eski haline döner.

                    Notlar uygulamasında artık parmak izi veya şifre kilidi ile güvenlik sağlanıyor. Ayrıca tarih veya alfabetik sıralama yapılabiliyor.

                    Haberler uygulaması, artık takip ettiğiniz konularda özelleştirilmiş haberleri karşınıza çıkarıyor.

                    Daha kullanışlı hale gelen CarPlay ile, Apple Music'te bulunan en yeni ve özel albümleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde benzin istasyonu, otopark, restoran, kahve ve diğer alanları bulabilirsiniz.
                    iOS 9.3 Public Beta 1 sürümü ilk bakışta Apple Watch odaklı gibi görünüyor. iOS 9.3 Public Beta 1 ile ilk defa aynı iPhone'a birden fazla Apple Watch'u tanımlayabilirsiniz.

                    iOS 9.3 Public Beta 1 ile ayrıca eğitim odaklı çoklu hesap desteği geliyor. Bu özellik sayesinde bir uygulamayı birden fazla grup veya kişi kullanabiliyor.

                    iOS 9.3 Public Beta 1 güncellemesini alan modeller


                    iOS 9.3 Public Beta 1 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
                    iOS 9.3 Public Beta 1 nasıl yüklenir?

                    Apple Beta Yazılım Programına Kayıt Olun

                    iOS 9.3 Public Beta 1 yüklemek için ilk yapmanız gereken Apple'ın Beta Yazılım Programına kaydolmak. Bunun için beta.apple.com adresine girip, Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.
                    iOS Cihazınızı Kayıt Edin

                    Apple Beta Yazılım Programına kaydolduktan sonra iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki adımlara geçin.
                    Cihazınıza Gerekli Profili Yükleyin

                    Yedekleme ve yedeği arşivleme işleminizi bitirdikten sonra iOS cihazınızdan bu bağlantıyatıklayın ve gerekli profili iOS cihazınıza yükleyin. Bunun için bağlantıya tıkladıktan sonra ekranınızda karşınıza çıkacak adımları takip etmeniz yeterli.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #25

                      Apple, geliştiriciler için iOS 9.3 Beta 4 güncellemesini sundu. iOS 9.3 Beta 4 güncellemesinin yanında WatchOS 2.2 Beta 4, tvOS 9.2 Beta 4 ve OS X 10.11.4 de yayınlandı.





                      Apple, iOS 9.3 için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Firma bugüniOS 9.3 Beta 4 güncellemesi, geliştiriciler için yayınlandı. iOS 9.3 Beta 4güncellemesininyanında WatchOS 2.2 Beta 4, tvOS 9.2 Beta 4 ve OS X 10.11.4 güncellemeleri de geliştiricilere sunuldu.
                      Yaklaşık olarak 133 MB büyüklüğündeki iOS 9.3 Beta 4 güncellemesi ile sistemdeki hatalar gideriliyor ve performans iyileştirmeleri yapılıyor. Peki, iOS 9.3 Finalsürümünde neler sunacak?

                      iOS 9.3 ile birlikte cihazınızın saat ve konumuna göre, akşam olduğunda kullanım sırasında gözlerinizi rahatsız etmemesi için ekran renkleri değiştirilir. Sabah olduğunda tekrar eski haline döner.
                      Notlar uygulamasında artık parmak izi veya şifre kilidi ile güvenlik sağlanıyor. Ayrıca tarih veya alfabetik sıralama yapılabiliyor.
                      Haberler uygulaması, artık takip ettiğiniz konularda özelleştirilmiş haberleri karşınıza çıkarıyor.
                      Daha kullanışlı hale gelen CarPlay ile, Apple Music'te bulunan en yeni ve özel albümleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde benzin istasyonu, otopark, restoran, kahve ve diğer alanları bulabilirsiniz.
                      iOS 9.3 ile ilk defa aynı iPhone'a birden fazla Apple Watch'u tanımlayabilirsiniz. iOS 9.3 ile ayrıca eğitim odaklı çoklu hesap desteği geliyor. Bu özellik sayesinde bir uygulamayı birden fazla grup veya kişi kullanabiliyor.
                      iOS 9.3 Beta 4 güncellemesini alan modeller


                      iOS 9.3 Beta 4 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
                      iOS 9.3 Beta 4 nasıl yüklenir?

                      iOS 9.3 Beta 4 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #26
                        iOS 9.3.2 Gece Modu İle Geldi! Peki, Gece Modu Nedir?

                        Apple iOS işletim sisteminin yeni bir versiyonunu daha yayınlandı.

                        Yayınlanan versiyon iOS 9.3.2 olurken pek çok düzeltme ve güvenlik geliştirmeleri bu versiyon ile sunuldu. Mart 2016 tarihi itibariyle iOS 9.3 sürümü kullanılmaya başlanırken bu tarihten itibaren pek çok güncelleme yayınlanarak yeni sürüm üzerinden düzenlemeler yapıldı.
                        Apple tarafından yapılan son açıklamada ise iOS işletim sisteminin yeni bir sürümünün daha kullanıma sunulduğu belirtildi. iOS 9.3.2 sürümü olan bu yeni sürüm ile birlikte kullanıcıları pek çok yenilik bekliyor. Yeni sürümde özellikle gece modu ve düşük güç kullanım modunun ön planda olduğu görülürken bu yeni özellikler ile birlikte kullanıcılar telefonlarına çok daha etkili bir şekilde kullanma imkanı elde edecek.
                        Özellikle geçtiğimiz günlerde elde edilen bilgiler doğrultusunda yeni sürümde gece modu gibi pek çok özelliğin yer alacağı öğrenilirken bu doğrultuda beklentiler boşa çıkmadı ve yeni versiyon ile birlikte bu özellikler kullanıma sunuldu.
                        Android'in yeni sürümünde de yer alacak gece modu Apple tarafından Android'e göre çok daha erken bir tarihte kullanıcılara sunulmuş durumda. Gece modunda beyaz renkler yerine daha çok siyah renkler kullanılırken özellikle gece telefonun kullanımı çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu durum özellikle karanlık ortamlarda telefonun kullanılması sırasında telefondan daha fazla ışık çıkmasını önlediği gibi telefon kullanımının gözleri yormasını da önlüyor. Bilgisayardaki pek çok uygulama ve programlarda da benzer gece modu özelliği bulunuyor.

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor
                        X