İOS Nintendo’dan Mobil Platformlara 5 Oyun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Nintendo’dan Mobil Platformlara 5 Oyun

    Oyun dünyasının önemli firmalarından biri olan Nintendo, inadından vazgeçerek mobil platformlar için de oyun üretmeye karar verdi.
    Hem oyun, hem de konsol dünyasının önemli firmalarından biri olan Nintendo genel itibari ile piyasaya sürdüğü oyunları exclusive olarak yani kendi konsollarına özel olarak satışa sunuyordu. Fakat Wii’nin vadesini doldurması, Wii U ve 3DS’te de işlerin bir türlü istenildiği gibi gitmemesi Nintendo’yu farklı pazarlara yöneltmek zorunda bıraktı.

    Kısa süre önce mobil oyun pazarına gireceğinin sinyallerini veren firma, geçtiğimiz gün bu pazarla ilgili gelecek planlarını da paylaşltı . Nintendo’dan yapılan açıklamada 2017’nin ilk çeyreğine kadar 5 farklı oyunun mobil pazara sunulacağı belirtildi. Hemen dip not olarak belirtelim, Nintendo yetkilileri şimdilik mevcut oyunları mobile port etme gibi bir planlarının olmadığını söylediler. Tabi gelecekte ne olur bilinmez. Fakat kesin olan bir gerçek varsa o da; Nintendo yetkililerinin eğer mobil pazara sağlam bir giriş yapmak istiyorsa muhtemelen Mario, Pokemon ve Zelda gibi ağır toplarını kullanması gerekeceğidir. Diğer bir konu ise, Nintendo’nun fiyat politikası. 3DS kullananların da bileceği üzereNintendo dijital satış mağazasında eski atari oyunlara bile 20-30 TL seviyelerinde ücretler talep ediyor. Bu tarz oyunların App Store ya da Google Play’de ki fiyatları ise 2-3 TL civarında. BakalımNintendo, mobil pazarda nasıl bir fiyat politikası izleyecek. Bekleyip göreceğiz.
İşlem Yapılıyor
X