İOS Google I/O 2016'te Neler Oluyor

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Google I/O 2016'te Neler Oluyor


    Telefonunu, tabletini veya bilgisayarını daha güvenli hâle getirmek isteyenler için Google ATAP ekibi I/O 2015 geliştirici etkinliğinde microSD karta benzeyen küçük bir cihaz tanıttı.
    Project Vault olarak adlandırılan bu donanım mobil cihazınıza ek depolama alanı sağlamaktan daha fazlasını yapıyor. Aslında Project Vault’un amacı ek güvenlik katmanı eklemekten ibaret, bu özellikle kişisel verilerini korumak isteyenler için oldukça önemli olmalı.
    Google’ın gösterdiği Project Vault prototipinde düşük güçlü ARM işlemci, NFC yonga, 4 GB dahili hafıza ve gerçek zamanlı işletim sistemi bulunuyor.
    Arama devi içeride 500 kadar ürünün testine çoktan başlamış, ancak hedef Project Vault’u mümkün olan en kısa zamanda piyasaya sürmek. Öncelikle kurumsal ürün olarak çıkacak bu aygıt daha sonra bireysel tüketicilere ulaşacak.
    Project Vault gerçek anlamda kuvvetlendirilmiş bir microSD kart olduğu için, bunu microSD kart yuvası barındıran herhangi bir cihaza takabilirsiniz. Cihaz bunu tanıyacak ve çıkarılabilir sürücü olarak gösterecektir.
    Ancak Project Vault telefonunuza bağlandığında verileri şifreleme imkanına kavuşacaksınız. Google, I/O etkinliğinde Project Vault barındıran iki cihaz gösterdi ve bunların uzak sunucu üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasını, mesaj göndermesini sergiledi.
    Her iki uçtaki cihaz da mesajları, araya girme problemi olmaksızın görüntüleyebiliyor, sohbet sunucusunun alması gereken tek şey ise şifrelenmiş metin oluyor.
    Project Vault bozma, imzalama ve bunun gibi diğer şifreleme işlemlerini yerine getiriyor. Buna ek olarak, telefonun işletim sistemine bile verilerinize erişim izni doğrudan verilmiyor. Aslında telefon veya tabletiniz Project Vault’un gerçek anlamda orada olduğunu bilmiyor, bütün işlemler Vault’un bünyesi altında gerçekleştiriliyor.
    Project Vault aralarında Android, Windows ve Linux’un da bulunduğu çeşitli işletim sistemleriyle uyumlu şekilde çalışabiliyor. Google Project Vault ile ilgili yazılım ve donanım araçlarına erişim için gerekli kaynağı yayınladı.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu

    San Francisco'da 28 Mayıs tarihinde başlayacak Google I/O 2015 konferansında neler olacak, neler tanıtılacak? İşte etkinlik öncesi bilgilendirme ve tanıtılması olası ürünler.




    Google'ın yeni ürünlerini tanıttığı en büyük etkinlik olan Google I/O 2015konferansı, 28 Mayıs tarihinde San Francisco'da gerçekleşecek. Biletlerigenel katılımcılar için 900 Dolar ve öğrenciler için 300 dolar olan konferansta, peki neler olacak?
    Bu yazımızda Google I/O 2015 hakkında bilmeniz gerekenleri, detayları ile aktaracak, etkinlikte tanıtılabilecek tüm ürünleri ve özelliklerini açıklamaya çalışacağız.



    Etkinliği nasıl takip edebiliriz?

    Etkinliğin genel olarak takibi için Google, I/O 2015 web sayfasını çoktan açtı.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


      Etkinliğin başlangıcı nasıl olacak?

      Etkinlik, tahminlere göre android , Google Apps, Chrome ve daha fazla bölümü yöneten, kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai'nin konuşması ile başlayacak. Açılış sonrası sırası ile Google'ın ürünleri tanıtılacak. Peki, etkinlikte hangi ürünler tanıtılacak?

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


        Android 6.0 M

        Android'in bir sonraki sürümü olacak 6.0 M, Google I/O 2015'in ana konusu olacak. Tahminlere göre yeni sürüm, Android 5.0 Lollipop gibi devrimsel yenilikler ile gelmeyecek. Jelly Bean'den KitKat'a geçişte olduğu gibi küçük ama önemli yenilikler, Android 6.0 M ile duyurulacak.
        Android 6.0 M ile, Material Design tabanlı arayüzde ve Art yapısında herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Sistemin isminin ise Android 5.0 L'de olduğu gibi, I/O 2015'te açıklanmaması bekleniyor.
        Android 6.0 M, muhtemelen Haziran ayı sonrasında test edilmeye başlanacak ve gelecek sonbahardan itibaren Nexus cihazlara gelmeye başlayacak. Ayrıca, gelecekte tanıtılması beklenen Nexus telefonun daAndroid 6.0 M ile gelmesi bekleniyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


          Google Glass 2

          Google'ın uzun zamandırGoogle Glass'ın yeni sürümü üzerinde çalıştığı biliniyordu. Tahminlere ve beklentilere göre son kullanıcıya ulaşacakGoogle Glass 2, muhtemel olarak Google Glass'ın yasaklanmasına neden olan bazı özelliklere sahip olmayabilir.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


            Google Fotoğraflar

            Google'ın Google Plus hizmeti ile bütünleşik olan fotoğraflar bölümünü, bağımsız hale getireceği geçtiğimiz aylarda yaptığımız haberlerden biliniyordu. Ancak yeni sistemin ne zaman tanıtılacağı ve tam olarak nasıl bir yapı sunacağı merak ediliyordu.
            Google'ın fotoğraflar servisi de muhtemel olarak Google I/O 2015konferansında tanıtılacak mobil uygulamalar ve gelişmiş özellikler sunan bir web sayfası ile duyurulması beklenen Google Fotoğraflar'ın ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


              Project Ara

              Etkinlikte tanıtılacağı tahmin edilen bir diğer ürün ise Project Ara içeren ilk telefon olacak. Bu telefon muhtemelen geliştiriciler için yüksek fiyatlarla ile sunulacak.Project Ara kapsamında satışa sunulacak ilk telefon, geçmiş haberlere göre Nvidia ve Marvell'ın işlemcilerinden gücünü alacak. Cihazın ek modüler parçalarının ne şekilde sunulacağı ise merakla bekleniyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


                Android TV, Auto ve Wear

                Android'in farklı platformlar için geliştirilen farklı sürümleri için de yeni özelliklerin Google I/O 2015 konferansında duyurulması bekleniyor. Ayrıca son bilgilere göreGoogle, nesnelerin internetine yönelik Android tabanlı bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve bu işletim sisteminin de Google I/O 2015 konferansında duyurulacağı tahmin edilmekte.
                Etkinlik hakkındaki bilgiler şimdilik bu kadar. Bakalım 28 Mayıs tarihinde başlayacak konferansta neler tanıtılacak? Android cephesinde neler değişecek? Nesnelerin interneti için Android tabanlı işletim sistemi gelecek mi? Project Ara kapsamındaki ilk telefon duyurulacak mı? Google Glass 2, hangi özellikleri sunacak?
                Etkinliği sizler için detayları ile takip edeceğiz.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu

                  Google, Project Abacus ile mobil cihaz güvenliğini üst seviyeye taşıyor!

                  Google I/O 2015 konferansında mobil ve giyilebilir cihazlarda kullanılabilecek olan yeni güvenlik sistemi Project Abacus'u duyurdu.


                  Google, I/O konferansında duyurduğu yüksek güvenlikli Project Vault isimli Micro SD kartlarına benzer bir özelliği Android M sürümü içinde sunmayı planlıyor. Project Abacus kod adlı çalışma şirketin mobil cihazlar için yeni güvenlik sistemi olacak.
                  Özellikle Android KiTkaT ve Lollipop sürümlerinde karşımıza çıkmaya başlayan ekranı kaydırarak, desen çizerek, sayı yazma şeklinde olan cihaz güvenliği Project Abacus ile farklı bir boyuta taşınıyor.
                  Google'ın yukarda belirttiğimiz ayrı ayrı bir güvenlik sistemi uygulamak yerine kaydırma, desen, rakam, ses tanıma ve yüz tanıma özelliklerini bir araya getirerek yeni bir güvenlik sistemi geliştirmeyi planlıyor. Bu sayede cihaz sizi sesiniz, yüzünüz, ve desen çizimi gibi farklı detaylarla tanıyarak bir başkasının cihazınıza mudahale etmesinin önüne geçilecek.
                  Şirketin yeni projesi hakkında şimdilik çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ancak ilerleyen haftalarda daha detaylı bilgilerin gelmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu

                    Android işletim sistemine sahip olan cihazların uygulama marketi konumunda bulunan Google Play'de mobil ödeme devri başladı.



                    Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ve tabletlerin uygulama marketi Google Play'de mobil ödeme devri başladı. Hali hazırda birçok Avrupa ülkesinde mevcut olan Google Playmobil ödeme sistemi, artık ülkemizde de kullanılabilecek.Ülkemizin önemli GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in, Google Play'le yaptığı anlaşma sayesinde artık Android kullanıcıları, yapacağı satın alımlarda kredi kartı bilgilerini kullanmak zorunda kalmayacaklar.
                    Sadece Turkcell Aboneleri Yararlanabilecek

                    Şimdilik sadece Turkcell abonelerinin faydalanabileceği bu sistem ile kullanıcılar 100 TL'ye kadar olan alımlarını "Turkcell Mobil Ödeme" ile gerçekleştirebilecekler.
                    Turkcell abonelerinin Google Play üzerinden yaptıkları alış verişler, ay sonunda faturaya yansıtılarak ya da o an hattında yüklü olan bakiyeden düşülerek kullanıcılardan tahsil edilecek.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


                      Google’ın her yıl geliştiricilere yönelik düzenlediği, stratelerini ve yeniliklerini tanıttığı Google I/O 2015 etkinliğinde bu sene ilk kez Türkiye’den bir girişim yer aldı. iOS ve Android platformalar için çeşitli tarzlarda, başarılı mobil oyunlar üreten Gram Games, Google I/O etkinliğinde, canlı yayında tanıtılan ilk Türk girişimi oldu.
                      Geliştiriciler tarafından oldukça ilgi gören Google I/O 2015 etkinliğinde, AdMob Ürün Yönetimi Yardımcı Başkanı Jonathan Alferness’in AdMob’un yeniliklerinden bahsettiği sunumunda; Gram Games’in başarı hikayesi anlatıldı, ekip tanıtıldı ve AdMob ile birlikte üzerinde çalıştıkları 1010! oyununun verilerine yer verildi.
                      2014’ün sonlarında mobil reklam platformu AdMob’u kullanarak oyun ekranında banner reklam ve bölümler arasında reklam göstermeye başlayan 1010! ile birlikte günlük 5000 dolar gelire ulaşan Gram Games, bu sayede gelirini 7 kat arttırmış oldu ve akabinde 20 çalışan sayısına ulaştı ve yeni ofislerine taşındı.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu


                        Google’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen
                        Google I/O 2015 etkinliğinde resmi olarak tanıtımını yaptığı yeniGoogle Fotoğraflar(Google Photos) uygulamasına yönelik yazımızı burada sizlerle paylaşmıştık.Google Fotoğraflar uygulaması ile Androidve iPhone telefonlarımızda kullanabileceğimiz nihayet başarılı bir fotoğraf, resim yönetim uygulamasına sahip olduk ve bu uygulamaya yönelik bir video incelemesi hazırlama gereğini hissettik.
                        Ayrıca uygulamayı doğrudan telefonunuza yüklemek için Google Fotoğraflar indir bağlantısına veya Google Play Store‘dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oldu

                          Google, Ramazan ayına özel bir sayfayı hayata geçirdi. Google'ın sayfasında Ramazan'da gidilebilecek mekanlar, yemek tarifleri, sağlık ve yaşam haberleri gibi içerikler yer alıyor.




                          Google, Ramazan ayı öncesi global olarak Google Play Store'da Ramazan için ideal uygulamaları bir araya getirmişti. O haberi de sizlerle paylaşmıştık.
                          Size Özel Ramazan Sayfası

                          Ramazan ayında genellikle iftar ve sahur arası hayat daha yoğun oluyor. Bu aralıkta pek çok eğlence aktivitesi yapılabiliyor. Nereye gitsek sorusundan tutun, bu yemek nasıl yapılır sorusuna kadar, pek çok Ramazan sorusunun cevabı Google'ın size özel Ramazan sayfasında.
                          Google'ın hazırladığı sayfada sağlık ve yaşam haberlerinden tutun, faydalı videolara ve Ramazan ile ilgili pek çok bilgiye kadar geniş bir içerik yelpazesi bulunuyor.
                          :: Google'ın özel Ramazan sayfasına buradan ulaşabilirsiniz...

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oluyor

                            Google Maps’a Yeni Özellik Geldi

                            Google firmasının geliştirmiş olduğu Haritalar servisine oldukça etkileyici bir özellik geldi.

                            Google firmasının karşısına çıkan rakipleri arttığı için almış olduğu kararlar sayesinde firma klasikleşen harita sistemlerinden kurtularak farklılık yaratma sürecine girmeye başladı. Yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Google+ üzerinde yer alan işletmelerin kapanış saatlerine göre kullanıcıyı bilgilendirecek.

                            Örnek vermek gerekirse bir lokantaya gideceksiniz ve adresi bilmiyorsunuz. Android cihazınızın üzerinden açtığınız Google Maps uygulaması üzerinde gideceğiniz lokantayı hedef olarak seçtikten sonra işletmenin Google+ üzerinde yer alan bilgilerinin arasında Açılış – Kapanış saatleri yer alıyorsa tahmini gidiş sürenizi belirleyerek işletmenin kapanma sürecine göre işletme kapanıyorsa sizlere uyarı verecek. Yapılan uyarı ise 'Hedefiniz siz ulaştığınızda kapalı olabilir.' Olacak.
                            Tabi bu durumun doğrulu eğer Google+ sayfası üzerinde yer alan kapanış saatleri şişirme haber değilse verilen bilgi doğru olacak.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Konu: İOS Google I/O 2015'te Neler Oluyor


                              Google, “Haritalarım” adını verdiği aracıyla kullanıcılarının da harita yapım sürecine katkıda bulunmasının önünü açıyor. Söz konusu aracın biraz arka planda kaldığını düşünüyor gibi gözüken internet devi, Haritalarım’ı daha kolay erişilebilmesi için depolama servisi Google Drive’a yerleştirdi.
                              Haritalarım’ın Google Drive’a eklenmesi sayesinde kullanıcıların ihtiyaç duyduklarında özel haritalar oluşturması teşvik edilirken, özel haritaların Google Drive’da saklanan diğer doküman ve formlara eklenmesi de kolaylaştı. Google Drive desteğinin özel haritaları daha hızlı bulmayı sağlayacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.
                              Haritalarım bir süredir kullanımda olsa da, bu araca erişim hiç de kolay değildi. Bundan böyle, Google Drive’ın kırmızı “Yeni” butonu üzerinden Haritalarım’ı açmak mümkün olacak. Yazılım devi, artık Google Drive üzerinden erişilebilen Haritalarım’ın konferans veya yürüyüş gibi etkinliklere katılanları yönlendirmek için çok kullanışlı bir araç olduğuna dikkat çekti. Haritalarım’ın Google Drive’daki diğer dokümanlardan veri çekebilmesi ise entegrasyonun en güzel yönleri arasında yer alıyor.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X