İOS Google I/O 2016'te Neler Oluyor

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Google, test aşaması süren Android M için yeni bir güncelleme yayınladı. Android M Final sürümüne çok yaklaştı. Yakında Android M yayınlanabilir.


    Google I/O 2015 etkinliğinde Android’in yeni güncellemesi Android Mtanıtılmıştı. Android M sürümünün ilk etapta Android 6.0 olduğu düşünülmüş ancak Ayalar bölümünde yer alan demo seçeneğinde sistem saatinin 05:20’yi göstermesi Android M’nin, Android 5.2 olacağı anlaşılmıştı
    Geliştiricilerin Nexus cihazlarında test ettiği Android M için Google bugün bir güncelleme yayınladı. Sistemdeki yaşanan sorunların düzeltildiği ve performans artışlarının sağlandığı Android M güncellemesi için son test sürümü olduğu söyleniyor.
    Yeni nesil Nexus modelleri ile çıkışını gerçekleştirmesi beklenen Android M artık Final sürümüne çok yakın. Android M Geliştirici Önizleme 3 sürümü şimdilik; Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player modellerinde kullanılabiliyor. Bakalım Google, Android Mgüncellemesi ile Android kullanıcılarının gönlünü alabilecek mi?
    ....

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Google, Artık Alphabet Holding’in Bir Parçası Olacak!


      Dünyanın en büyük şirketlerinden olanGoogle, bundan böyle Alphabet(Alfabe) isimli yeni kurulan holding bünyesindeki bir şirket olarak yoluna devam edecek.Alphabet Holding, aralarından en büyüğü olan Google ve diğer şirketlerden oluşacak. Yeni oluşum sonrasıGoogle‘ın CEO‘suSundar Pichai olurken, Google’ın kurucularından Sergey Brin ile Larry Page,Aplphabet INC‘nin Yönetim Kurulu Başkanı olacak.
      Larry Page, ayrıca Google yeni CEO’su olarak Sundar Pichai’nin görevini başarıyla yerine getireceğini ve ona güveninin tam olduğunu da yaptığı duyuruda belirtti.

      Genel anlamda devasa şirketlerin tamamının yönetimini kolaylaştırmaya yönelik atılan bu adım sonrasında, NASDAQ borsasındaGOOGL ve GOOG isimleriyle işlem gören Alphabet INC‘nin hisselerinde %5‘lik bir artık yaşandı.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası Play Store için geliştirici profilsayfaları duyuruldu. İşte geliştirici profilleri özelliğinin detayları.


        Android işletim sistemi diğerlerine kıyasla son dönemde çok fazla yenilendi. Son olarak Google I/O 2015 etkinliğinde duyurulan Android Msonrası, bugün önemli bir yenilik, Android'in resmi uygulama mağazası olan Google Play Store'a geldi.
        Play Store'da geliştiricilere özel profil sayfaları

        Bugüne kadar geliştiricilerin pek fazla önemsenmediği Google Play Store'da, kullanan geliştiriciler için özel geliştirici profil sayfaları olacak.



        Geliştiricilerin belli uygulamalarını öne çıkaracağı, kendi profil ve kapak fotoğraflarını kullanacakları yeni geliştirici profil sayfası ilk olarak Googletarafından kullanılmaya başlandı. Bugün daha fazla geliştirici tarafından kullanılan profil sayfası, şu an için başarılı görünüyor. Geliştirici profil sayfasında yer alan kapak fotoğrafı da, ek olarak geliştiricinin diğer uygulamaları bölümünün arka planı olarak gösteriliyor.



        Yeni özellik hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar. İsterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Google'ın geliştirici profil sayfasını görebilirsiniz.
        :: Google geliştirici profil sayfası için tıklayın.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19

          Google, Google+ Koleksiyonlar hizmetini çıkardıktan üç ay sonra, bu özelliği iOS’e de getirdi. Google bu yeniliği konuyla ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısı ile duyurdu.
          Güncellemeyle birlikte Google+’ı hâlâ kullanmaya devam eden iOS kullanıcıları içerik kaynaklarını ilgi alanlarına göre derleyip toparlayabilecek, bunları görseller veya tartışmalarla zenginleştirebilecek.
          Her ne kadar güncelleme Google+’ı kullanmaya devam edenler için epey sevindirici olsa da, bu durum Google’ın sosyal ağının çok fazla öteye gidemeyeceği gerçeğini değiştirmiyor. Google bu yılın başlarında yeni Google Hesabı açan kullanıcıların Google+’a da kaydolması zorunluluğunu kaldırdı. Daha sonra Google+’ın iki başarılı hizmeti olan Fotoğraflar ve Hangouts’u bağımsız birer hizmet hâline getirdi.
          Koleksiyonlar Google+’ı yaşatmak için hayata geçirilen fikirlerden biri gibi görünüyor. Böylelikle Google+’ın Pinterest’e rakip ve alternatif bir servis gibi olabileceğine inanılılıyor....

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20

            Yeni özellikleri Google onları herkese dağıtmadan önce görmeye ve test etmeye bayılan Android kullanıcıları için Google, Google Arama uygulamasının Android versiyonu için yeni bir beta test programı açıyor.
            Yurt dışındaki bazı Android kullanıcıları, yeni işlevleri test etmekle ilgilenip ilgilenmediklerine dair bir Google Asistan kartının varlığını keşfettiler ve bunu Reddit üzerinden paylaştılar. Programa katılmak isteyenlerin ilgili Google Play sayfasını ziyaret etmesi gerekiyor. Türkiye’deki Android kullanıcıları da Google’ın test programına katılabiliyor.
            Üye olduktan sonra, Android kullanıcıları Google Arama uygulamasının yeni özelliklere sahip güncellemeleri çıktığında bilgilendirilecekler ve bu güncellemeler cihazlarına kurulacak. Kullanıcılar test kullanıcısı olduktan hemen sonra Google uygulamasının yeni sürümünü indirebilecekler. Şimdilik uygulamada herhangi bir yeniliğin göze çarpmadığını belirtmek gerekiyor.
            Google daha önce de Chrome için benzer bir beta kanalı açmış, geliştirmekte olduğu yeni özellikleri, muhtemel hatalarla birlikte Chrome Beta uygulamasında sunmuştu. Google uygulaması için bir beta programının açılması, Google’ın gelecekte bu uygulama için önemli değişiklikler yapmayı planladığını işaret ediyor. Ana ekran, ses tanıma, sesli komut, uygulama tepsisi ve Google Asistan gibi özelliklere sahip Google uygulamasının işlevinin sadece arama olmadığı görülüyor.
            Beta programına katılanlar Android cihazlarındaki Google uygulamasından arama yapmak istediklerinde bazı hatalarla karşılaşabilirler. Bu doğal, ne de olsa Google uygulamasının hatalar içermesi muhtemel beta versiyonunu kullanacaklar.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21

              Google Keep iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iPhone ve iPad sahiplerini uygulamayı daha sık kullanmaya teşvik edecek özellikleri beraberinde getirdi. Artık internet tarayıcısında veya başka bir uygulamada belli bir metni tarayan kullanıcılar, “Paylaş” yazısına dokunduklarında Google Keep’i de paylaşım seçenekleri arasında görecek.
              Özelliği ilk kez kullananların öncelikli olarak paylaşım menüsünde “Diğer” seçeneğine dokunması ve Google Keep eklentisini aktif hâle getirmesi gerekiyor. Kullanıcılar taradıkları metni Google Keep’e göndermeden önce ilgili Google hesabını seçebiliyor ve nota etiket ekleyebiliyor.
              iOS Bildirim Merkezi altında bulunan Bugün sekmesinde de Google Keep’e genel bir bakış atılabiliyor. Buradan uygulama içindeki notlara da hızlı erişim sağlanıyor. Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise notların Google Dokümanlar’a kopyalanmasının kolaylaşması oluyor.
              Kullanıcılar Google Dokümanlar’a göndermek istedikleri Google Keep notunu seçtikten sonra açılan menü içinden ilgili seçeneği işaretleyerek süreci tamamlayabiliyor. Bu özelliğin de Google Keep arayüzü karışanları rahatlatacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Güncellenen Google Keep iOS uygulaması, iTunes App Store’daki yerini aldı.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                Kullanıcıların uzun zamandır beklediği, forumlarda sayısız başlığın açıldığı konuya nihayet Google el attı. Artık Drive'da aradıklarınızı çok daha kolayca bulabileceksiniz!

                Google'ın online depolama sistemi Drive, şirketin sahip olduğu en başarılıhizmetlerden birisi. Fakat hala kusursuz değil. Google, Drive'ı kusursuz olmaya bir adım daha yaklaştırmak için kullanıcıların uzun süredir beklediği yeniliği getirdi
                Google Drive'da artık dosyalarınızı türlerine göre sınıflandırabilir veya daha kapsamlı bir şekilde kimin tarafından eklendiği ve kimin görme yetkisinin olduğu gibi detaylı kriterler ile sınırlandırarak, aradığınızı daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.



                Bu konuyla alakalı olarak Google'ın ufak bir sürprizi daha var, yenilik şu anda bütün cihazlarda ekstra bir güncelleştirmeye gerek duymaksızın aktifleşmiş durumda. Eğer iPhone 6s veya iPhone 6s Plus'ınız varsa 3D Touch özelliği ile uygulamaya girmeden de dosyalarınızı arayabilirsiniz

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23
                  Google, mobil cihazlar için geliştirdiği uygulamaları, anasayfası üzerinden sunuyor…

                  Google, teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden bir tanesi ve internet dünyasında arama motoru olarak oldukça sağlam bir yer edinmiş durumda. Sadece internet arama motoru olmakla da yetinmeyen firma, son dönemde mobil pazara yönelirken, hem yazılım hem de donanım olarak bu pazarda adından söz ettiriyor.

                  Google, Android adındaki işletim sistemini geliştirirken, bu işletim sistemi şu anda dünya genelinde hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan mobil işletim sistemi olurken, ayrıca firma, hem Android hem de iOS mobil cihaz kullanıcıları için farklı bazı uygulamalar da sunmakta.
                  Teknoloji devi bu uygulamalarının kullanıcılar tarafından daha fazla indirilmesini sağlamak amacı ile anasayfası üzerinden de bu uygulamalarına link vermeye başladı. Türkiye arama sayfasında olmasa da www.google.com’a giren kullanıcılar “Unwrap the best of Google for Android and iOS.” şeklinde bir ibare ile karşılaşıyorlar.
                  Baktığımızda uygulamalar arasında Chrome Browser, Google Maps, Google Photos, Google Translate, ve tabi ki YouTube uygulamaları dikkat çekerken, ayrıca Snapseed, Gmail, Hangouts ve Google Drive uygulamalarına da Android ve iOS kullanıcıları kolaylıkla ulaşabilmekteler.
                  Genellikle bu uygulamaların bir çoğu yeni bir Android akıllı telefon ile ön yüklü olarak gelirken, özellikle Apple iOS kullanıcıları uygulamaları indirerek, iPhone ya da iPad modellerine yükleyebilecekler.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Google I/O 2016 Geliştirici Konferansı 18-20 Mayıs’ta Mountain View’de Yapılacak

                    Google’ın onuncu yılındaki I/O Geliştirici Konferansı için resmi tarihi şirketin CEO’su açıkladı.


                    Google’ın dünyanın dört bir yanından gelen geliştiricileri ile buluşacak, yeni ürünlerinin ilk duyurusunu yaptığı Google I/O Geliştirici Konferansı için bu yılki resmi tarih ve mekan açıklandı. Google CEO’su Sundar Pichai tarafından önce Google+’ta daha sonra da twitter’da yapılan açıklama ile Google I/O 2016 Geliştirici Konferansı duyurulmuş oldu.



                    Google’ın Mountain View’da bulunan karargahındaki Shoreline Amfi tiyatroda gerçekleştirilecek olan Google I/O 2016 Geliştirici Konferansı, 18-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Şimdilik sadece konferansın tarihini açıklayan Google CEO’su Sundar Pichai, Geliştirici Konferansı ile ilgili daha fazla bilgiyi yakında paylaşacaklarını belirtti.
                    Google’ın 10. yılında Android geliştiricileri ile bir araya geleceği Google I/O Geliştirici Konferansı web üzerinden de canlı yayınlanacak.
                    Google I/O 2016 Geliştirici Konferansı’nda büyük olasılıkla, Android Wear, Sanal Gerçeklik (VR) ve şirketin sahip olduğu diğer ürünlerle ilgili uzun bir açılış sunumu yapılacak. Google, I/O Geliştirici Konferansı’nda Android 6.0 Marshmallow güncellemesini duyurmuştu. Bu yıl da Android işletim sisteminin en yeni sürümünün Geliştirici Konferansı’nda tanıtılması bekleniyor.
                    Android 7.0 N kod adı ile geliştirme süreci devam eden Android platformunun yeni güncellemesinin de tanıtılacağı Google I/O 2016 Geliştirici Konferansı hakkında bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #25
                      Google Play’de Büyük Yenilik

                      Google Play'de büyük bir yeniliğe hazırlanılıyor. Google tarafından yapılan açıklamada Google Play üzerindeki uygulama ve oyunların indirilmeden oynanabileceği belirtildi.

                      Özellikle yüksek boyutlu oyunların indirilmeden denenmesi oyuncular için büyük bir avantaj sağlarken kişiler aynı Steam platformda olduğu gibi Google Play üzerinden de oyunları deneme fırsatı bulabilecek ve deneme sonrasında oyunun beğenilmesi halinde ekranda yer alan indirme bağlantıları ile oyun cihazlara indirilebilecek.
                      10 Dakikalık Deneme Süresi
                      Oyuncuların oyunları denemesi için 10 dakikalık bir süresi bulunurken bu deneme süresi boyunca Wi-Fi bağlantısının da açık olması gerekiyor. Google Play üzerinden yapılan bu yenilikte kişilerin mobil veri üzerinden oyunları denemesi mümkün olmazken yapılan açıklamalarda Wi-Fi özelliğinin bu konu için zorunlu olduğu belirtildi.
                      Yapılan açıklamada önümüzdeki haftadan itibaren yeni sistemin kullanıma sunulacağı ve herkes için bu özelliğin açık durumda bulunacağı belirtildi. Kullanıcılar ve oyuncular daha şimdiden yeni sistemi merak etmeye başladı.
                      Oyuncular Google Play üzerindeki oyunları denemek için oyunların tanıtım ekranındaki deneme butonuna tıklaması gerekiyor. Butona tıklanmasıyla birlikte kişilerin 10 dakikalık bir deneme süresi başlarken 10 dakikalık sürenin sona ermesi halinde ekranda oyunun yüklenmesi için seçenekler yer alacak. Bu noktada ise kişiler isterse oyunu yükleyebilecek isterse de oyunu yüklemeden es geçebilecek.
                      Google Play üzerinden yapılan bu yenilik oyunların indirilmesi noktasında yüksek oranlara ulaşılmasını sağlayacak ve pek çok kişinin yeni oyunlar denemesi de mümkün kılacak.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #26
                        Google, Abacus ile Android’deki tüm şifreleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

                        Google’ın geçen yıl Geliştiriciler Konferansı’nda duyurduğu Abacus projesinin kapsamlı testleri bu sene başlıyor. Şu ana kadar birçok farklı üniversite tarafından test edilen sistem, artık finansal işletmelere de açılıyor. Android’deki şifreleri tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bu proje, şimdilerde sıkı bir güvenlik testinden geçiyor.

                        Google, Abacus sayesinde kullanıcıların Android’de herhangi bir şifre girmeden işlem yapabilmesini sağlayacak. Sistem açılışından, uygulama satın almaya kadar birçok farklı işlem şifresiz yapılabilecek. Google burada özel bir sistemi devreye sokacak ve akıllı telefon kullanıcıları tepeden tırnağa analiz edilecek.

                        Telefonun kullanılma biçimine göre bir rapor çıkaracak olan sistem, klavye kullanımından en çok tercih ettiğiniz uygulamalara kadar birçok farklı ayrıntıyla güvenlik skoru oluşturacak. Sistem bu alışkanlıklar doğrultusunda sizi tanıyarak, şifreleri devre dışı bırakacak. Önümüzdeki ay şirketlerin test etmeye başlayacağı Abacus’un bu yıl sonunda geliştiricilere sunulması bekleniyor.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #27
                          Google iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, hız artışını ve diğer performans optimizasyonlarını beraberinde getiriyor. Şirket, söz konusu hız artışının uygulamayı kullananlara yılda 6.5 milyon saat zaman tasarrufu sağlayacağını iddia ediyor. Ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Tamar Yehoshua, uygulama üzerinde yapılan aramalarda her şeyin biraz daha hızlı yükleneceğini dile getirdi. Uygulamadaki tek yenilik genel hız artışıyla sınırlı kalmıyor. Artık arama sonuçlarında gösterilen bazı haberler de tabir-i caizse “anında” yüklenecek. Şirket, Facebook Instant Articles’a cevap olarak hazırladığı Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) özelliğini doğrudan Google iOS uygulamasına entegre ediyor. Uygulama üzerinden yapılan aramalarda sonuçlarda beliren haberlere tıklandığında tüm makaleler “yıldırım hızıyla” yüklenecek. Bunun için haber kaynağının Google’ın AMP’deki iş ortakları içine dahil olması gerekiyor. AMP ile optimize edilmiş haberlerin yanında bir “yıldırım” ikonu bulunacak ve bu haberler arama sonuçları sayfasındaki “popüler sonuçlar” kısmında gösterilecek. Google aramalarını Safari üzerinden gerçekleştiren iPhone sahipleri, hali hazırda söz konusu imkandan faydalanabiliyor. Ancak etkileyici ses tanıma gibi bazı yetenekleri, insanları Google iOS uygulamasını kullanmaya teşvik ediyor. Google’ın uygulamaya eklediği bir diğer yenilik ise belli Google Asistan kartları üzerinden NBA ve NHL müsabakalarının özet görüntülerine erişilebilmesi oldu. Her iki ligde de play-off heyecanının yaşandığı göz önüne alınınca Google’ın zamanlamasının bir hayli yerinde olduğu söylenebilir.Uygulamanın yeni versiyonuna iTunes App Store üzerinden erişilebiliyor.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #28
                            Google Assistant Tanıtıldı!

                            Dün akşam gerçekleştirilen Google tanıtım etkinliğinde çok farklı cihazlar ve özellikler görücüye çıkarıldı. Toplantının ilgi çeken bölümlerinden bir tanesi de Google tarafından geliştirilen yeni Asistan tanıtımı oldu.


                            Google tarafından dün akşam gerçekleştirilen tanıtımlara yapay zeka damga vurdu. Yapılan açıklamalarda önümüzdeki yıllarda teknoloji sektöründe yapay zekanın daha fazla yer almaya başlayacağı belirtilirken geleceğin yapay zekalar üzerine kurulacağı ve bu bakımdan Google'ın da bu alana gerekli ilgiyi göstererek yatırımlarını yaptığı belirtildi.

                            Yapay zekanın en önemli örneklerinden bir tanesi Google tarafından geliştirildiği açıklanırken Google yeni geliştirdiği ve farklı özellikleri ile donattığı Google Asistanı tanıttı. Tanıtım etkinliğinde Google Asistan ile ilgili kısa bir video filmi de hazırlandığı görülürken bu video film etkinliğe katılan kişilere seyrettirildi.

                            Asistan Başarılı!

                            Yapılan tanıtımlarda Google tarafından geliştirilen asistanın çok başarılı olduğu ve bu bakımdan piyasada yüksek ilgi görebileceği tahminleri yapıldı. Öyle ki bugüne kadar asistan denildiğinde akla ilk gelen Apple tarafından geliştirilen Siri olurken Google tarafından geliştirilen yeni akıllı Asistan’ın Siri’den çok daha başarılı olduğu ifade edildi. Google geliştirdiği bu yeniteknoloji ile birlikte özellikle Android işletim sistemine sahip cihazların kişisel asistan kullanımı konusunda büyük bir yenilik ve kolaylık sağlayacak.

                            Bu açıdan geçtiğimiz akşam tanıtımı gerçekleştirilen Google Asistan önümüzdeki dönemlerde kısa süre içerisin popüler hale gelebilecek durumda.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #29
                              Ve Tanıtıldı: Google Pixel Ve Pixel XL Özellikleri Neler?

                              Google Pixel ve Pixel XL dün akşam düzenlenen lansman ile tanıtıldı. İşte Google Pixel ve Pixel XL özellikleri.


                              4 Ekim tarihinde yapılacağı açıklanan tanıtımlar, dün akşam planlandığı gibi gerçekleşti. Google tarafından yapılan tanıtım ile birlikte Google Pixel ve Pixel XL modelleri resmen piyasaya sunulurken, yeni telefonlar beklenildiği gibi geldi. Uzun süreden beri Google Pixel ve Pixel XL hakkında gündemde bilgiler yer alırken, tanıtımlarda da benzer şekilde geldiği görülen telefonlar oldukça iddialı.

                              Android 7.1’le Geldi!

                              Google Pixel ve Pixel XL için yapılan açıklamalarda Android 7.1 işletim sistemi ile geldiği belirtildi. Telefonda kullanılan donanımlar oldukça üst seviyelerde olurken, Snapdragon 821 işlemci ve 4 GB RAM ile desteklenen telefon, çok iyi bir performans sunacak durumda.

                              Google Pixel ve Pixel XL Renk Seçenekleri Neler?

                              Yapılan tanıtımlarda Google Pixel ve Pixel XL için renk seçenekleri de detaylı olarak paylaşıldı. Buna göre yeni telefon modelleri için kişilerin mavi, gümüş ve siyah seçenekleri olacak.

                              Google Pixel Teknik Özellikleri

                              Bellek: 4 GB RAM

                              Depolama Alanı: 32 GB ve 128 GB depolama alanı seçenekleri

                              Ekran: 5 inç ve 5.5 İnç

                              Kamera: 12.3 MP Arka kamera, 8 MP ön kamera

                              Batarya: 2.770mAh ve 3.450 mAh batarya

                              Hızlı şarj özelliği

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X