iPhone 6S Özellikleri Hakkında İlk Bilgiler! (İLK BAKIŞ)

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iPhone 6S Özellikleri Hakkında İlk Bilgiler! (İLK BAKIŞ)

    Apple her sene model yenileyen bir firma değil. iPhone 3GS'ten beri her yıl ara model olarak "S" serisi telefonlar ile yoluna devam etti. Bu telefonlarda özellikle donanım ve yazılım anlamında farklılıklar olurken Apple tasarım konusunda değişikliğe gitmiyordu. Bu da kullanıcıların eski telefon kullanıyorlarmış hissiyatına kapılmalarını engelleyen müthiş bir pazarlama stratejisidir.
    iPhone 6S ve 6S Plus'ın Ekran Boyutları Ne Olacak?

    Japan Display'e 1,7 milyar dolarlık yatırım yaptığı belirtilen Apple'ın yeni panellerini burada üretmeye başladığı söylenmeye başladı ve bununla birlikte panellerin özellikleri de belirmeye başladı. Buna göre yeni nesil iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta ekran boyutu değişmeyecek ve şirket yoluna 4,7 ve 5,5 inç ekranlarla devam edecek.
    iPhone 6S ve 6S Plus'ın Ekran Çözünürlükleri Ne Olacak?

    Bu konuda kesin bir şey söylemek takdir edersiniz ki imkansız ama Apple tedarikçilerinden gelen bilgilere göre firma iPhone 6S'te 1080p, iPhone 6S Plus'ta ise geçtiğimiz günlerde JDI tarafından tanıtılan 2K çözünürlüğünde 1500:1 kontrast oranına sahip 500ppi değerinden fazla olan In-cell Touch Quad HD panelin bu telefonda kullanılacağı belirtilmekte.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: iPhone 6S Özellikleri Hakkında İlk Bilgiler! (İLK BAKIŞ)

    Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile ekran boyutunu büyüterek şirketin yıllardır “tek elle kullanım kolaylığı” söylemini yerle bir etmiş ve çok eleştirilmişti. Kullanıcıların büyük ekrana alışmasından sonra olumsuz eleştiriler yerini övgü dolu sözlere bırakmıştı.
    iOS’un stabil olmasına güvenerek donanım bölümünde fazla yeniliğe gitmeyen Apple, iOS 8’in gelmesi ile birlikte yine olumsuz eleştirilere maruz kaldı. Firma, iOS 8 sürümleri yüklü iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta RAM yetersizliği sorunun ortaya çıkmasını engelleyemedi.
    Sorunlar arasında; kontrol merkezinin açılışındaki animasyon takılmaları, Safari’de çoklu sekme açınca yaşanan çökmeler, işlemciyi meşgul eden yüklü uygulamalar açıkken uygulama çökmeleri ve genel animasyonlarda yaşanan yavaşlamalar yer alıyor.
    iPhone 6s Özellikleri ile Göz Dolduracak

    KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın bu sorunları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile çözeceğini dile getirdi. KGI Securities’in raporuna göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; 2 GB LPDDR4 RAM’e, Apple A9 işlemciye ve 12 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip olacak.
    Rapora göre ayrıca yeni nesil iPhone’a Apple Watch’ta kullanılan “Rose Gold” rengine bezer bir renk seçeneği gelecek.

    Apple’ın RAM ve kamera konusunda bir atılım yapması uzun zamandır bekleniyor. Kullanıcılarına yıllardır güçlü bir donanım sunmak yerine stabil bir işletim sistemi sunan Apple’ın, artık bu konuda atılım yapmasının gerektiğini düşünüyoruz. Bakalım iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile beklentiler karşılanacak mı?

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: iPhone 6S Özellikleri Hakkında İlk Bilgiler! (İLK BAKIŞ)

      Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta kullanmış olduğu 8 Megapikselçözünürlüğündeki kamera kullanıcıları pek memnun etmiyor. Android cephesinde 16 ya da 20 Megapiksel çözünürlüklü kameralar görmek mümkünken, Apple’ın halen daha bu konuda hamle yapmaması olumsuz eleştirileri beraberinde getiriyor.
      Aktarılan son bilgiler Apple’ın, 8 Megapiksel inadından iPhone 6s ile vazgeçeceği yönündeydi. IHS China’nın CEO’su Kevin Wong bu söylentiyi tekrar doğruladı ve konuya biraz daha ışık tuttu.
      iPhone 6s, 12 Megapiksel Kamera ile Gelebilir

      Kevin Wong; Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde 12 Megapiksel kamera kullanacağını yineliyor. Bu kamera modülünün sensörü, şuan 8 MegapikseL KAMERALARDA bulunan ve 1.5 mikron parçadan oluşan piksellerden çok daha küçük olacak.
      Ancak daha küçük pikseller daha az ışık emilimi demektir. Bu noktada Apple’ın nasıl bir şeyle karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz. Bakalım iPhone 6s kamerası ile piyasadaki Android amiral gemisi cihazlarına kafa tutabilecek mi?

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X