WWDC 2015’te watchOS 2.0 sonbaharda yayınlanacak, yerel uygulamalar geliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    WWDC 2015’te watchOS 2.0 sonbaharda yayınlanacak, yerel uygulamalar geliyor

    Görsel: The VergeApple Watch için ilk büyük kapsamlı yazılım güncellemesi WWDC 2015’te duyuruldu. Akıllı saatin işletim sistemi watchOS’in gelecek nesil versiyonu ile birlikte Apple Watch ilk kez kapsamlı bir güncellemeden geçmiş olacak. watchOS 2.0’ın getireceği yenilikler WWDC 2015 açılış toplantısında sergilendi.
    watchOS 2.0 ile birlikte yeni saat yüzleri geliyor. Bunların arasında Fotoğraf Albümü ve dünyanın farklı şehirlerine ait olan, 24 saatlik değişimi saat ekranına yerel saate göre yansıtan Time-Lapse saat yüzleri de bulunuyor.
    Buna ek olarak uygulama geliştiricileri Complications olarak adlandırılan özelleştirilmiş saat arayüzlerine kendi uygulamalarından sağlanan verileri ekleyebilecekler. Time Travel adı verilen özellik sayesinde zamanda ileri kaydırmak ve komplikasyonların güncellenmesini izlemek mümkün oluyor.
    Nightstand olarak adlandırılan gece saati modunda saat şarj hâlindeyken gece saati görünümünde bir saat arayüzü ekranda beliriyor, ayrıca alarm saati işlevi de kullanılabiliyor.
    Digital Touch çizimleri için birden fazla renk kullanılabilirken Sesli FaceTime desteği, saat üzerinden e-posta iletilerini yanıtlama, fitness uygulamalarının doğrudan Apple Watch üzerinden çalışması ve Siri ile egzersizlerin başlatılabilmesi, yeni başarı simgeleri de watchOS 2.0’ın getirecekleri arasında bulunuyor.
    iOS 9’da olduğu gibi Apple Pay mağaza ve sadakat kartlarını destekleyecek.
    Apple en iyi akıllı telefon ekosistemine sahip olsa da, Watch uygulamalarının alanı çok kısıtlıydı. Bunun en önemli nedeni tasarımdan kaynaklanıyordu. İlk çıkan geliştirici araç seti işlerin yerine getirilmesi için bir iPhone’un bağlı olmasını gerektiriyordu. Apple yeni SDK ve işletim sistemiyle birlikte doğrudan saat üzerinden çalışacak uygulamaların sözünü veriyor.
İşlem Yapılıyor
X