WWDC 2015’te Apple HomeKit yakında yeni akıllı ev ürünlerini kontrol edebilecek

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    WWDC 2015’te Apple HomeKit yakında yeni akıllı ev ürünlerini kontrol edebilecek


    Apple’ın akıllı ev platformu birkaç numara daha öğrenecek gibi gözüküyor. WWDC 2015’in açılış etkinliğini oldukça yoğun geçiren Apple, HomeKit’in yakında yeni akıllı ev ürünlerini kontrol edebileceğini açıkladı. Söz konusu yeni ürünler arasında güvenlik sistemleri, hareket sensörleri, karbondioksit monitörleri ve gölgelikler bulunuyor. Şu an için Apple HomeKit ile sadece kilitler ve aydınlatma araçları kontrol edilebiliyor. Apple, HomeKit cihazlarının ev dışından kontrolünü de kolaylaştırıyor. Halihazırda kontrol için bir Apple TV isteyen şirket, yakında cihazı iCloud’a iliştirerek kontrol sürecini halletmeyi planlıyor. Söz konusu yeniliklerin iOS 9 ile birlikte dağıtılması bekleniyor.
    Apple’ın akıllı ev platformu HomeKit için üretilen tüm ürünler, Siri ve üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla iPhone üzerinden kontrol edilebiliyor. HomeKit, özel bir uygulamaya bağımlı kalmak yerine tüm ürünleri birbirine bağlayan ve uygulamalara aynı anda birden çok ürünü kontrol etme imkanı veren bir omurga işlevi görüyor. Apple’ın önümüzdeki sonbaharda watchOS’i güncellemesiyle birlikte HomeKit cihazlarını Siri aracılığıyla Apple Watch üzerinden kontrol etmek mümkün hâle gelecek.
    Apple, HomeKit yolculuğuna küçük ve mütevazı olarak nitelenebilecek adımlarla başlamış durumda. Her şeyin ötesinde, bir aksesuar programı kimliği taşıyan HomeKit, insanların iPhone ile çalışması garanti edilmiş akıllı ev ürünleri satın almasına yardımcı oluyor. HomeKit ve iPhone arasındaki entegrasyon makul bir seviyede olsa da, planın en azından şu an için tüm akıllı ev ürünleri pazarını ele geçirmeye yönelik bir yapıda olmadığını belirtmek gerekiyor.
İşlem Yapılıyor
X