İOS Apple Music Hakkında Her Şey

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Apple Music Hakkında Her Şey

    Beats Music satın alımı sonrası kendi müzik servisini geliştirdiği konuşulan Apple sonunda Apple Music adındaki müzik platformunu tanıttı.

    Dünyanın en büyük teknoloji markalarından olan Apple, sonunda uzun zamandır beklenen WWDC 2015konferansı kapsamında Apple Musicadındaki müzik paltformunu açıkladı.
    Kapsamlı bir müzik platformu olan Apple Music, basit görünümüne kıyasla gelişmiş bir müzik çalar uygulamasıve internet radyosu olarak karşımıza çıkıyor.

    Apple Music özellikleri: Kolay kullanımlı arayüz

    Apple'ın yakın zaman önce güncellenen müzik çalar uygulaması arayüzünü sunan Apple Music, iPhone ve iPadmodellerindeki varsayılan müzik çalar uygulamasının yerine geliyor. Arayüz tarafında basit ve işlevli olan Apple Music ana ekranında, en altta 5 adet sekme yer alıyor. Bu sekmeler ile telefondaki dahili müzikler, radyo ya da çeşitli online müzikler takip edilebiliyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: İOS Apple Music Hakkında Her Şey


    Apple Music özellikleri: Çevrimdışı müzik

    Apple Music ile internette dinlediğiniz müzikleri, sonradan çevrimdışı olarak dinleyebilmek için kaydedebiliyorsunuz. Ancak şu an için müziklerin ne şekilde kaydedileceği ve kalitesinin nasıl olacağı bilinmiyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: İOS Apple Music Hakkında Her Şey


      Apple Music özelllikleri: Beats One

      Apple Music'in bir diğer dikkat çeken özelliği ise 7/24 global olarak dinlenebilecek Beats One radyo. Apple'ın uzun zaman önce BBC Radioekibinden kendi bünyesine kattığı Zane Love tarafından yönetilecek Beats One, her kullanıcıya hitap eden müzikleri ile beğenilebilir.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: İOS Apple Music Hakkında Her Şey


        Apple Music özellikleri: Geniş müzik arşivi

        Daha önce sahip olunan müziklerin korunacağı Apple Music, aranan parçaların hızla bulunması ve oynatılması tarafında pek çok güçlü onlime müzik çalar uygulamasının önüne geçiyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: İOS Apple Music Hakkında Her Şey


          Apple Music özellikleri: Yayınlanacak platformlar

          Apple Music, iOS, OS X, Watch OS gibi Apple işletim sistemlerinin yanı sıraWindows ve Android için de kullanıma sunulacak. iOS 8.4 ile iPhone veiPad modellerine an itibariyle Apple Watch, Mac ve Windows modellerinegelen Apple Music, Sonbahar itibariyle Android için de yayınlanacak.
          İlk 3 ay ücretsiz denenmek üzere, sonraki aylarda 9,99 Dolar abonelik ücreti ile kulllanılabilecek Apple Music, 30 Haziran itibariyle kullanıma sunulacak.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: İOS Apple Music Hakkında Her Şey

            Apple'ın merakla beklenen online müzik servisini getirecek olan iOS 8.4 güncellemesi yayınlandı!
            Apple'ın daha önce Sportify'a benzediğini söylediğimiz WWDC 2015'te tanıtılan Apple Music servisini deSpotifyile kıyaslamıştık.

            Bir de sözünü ettiğimiz iOS 8.4'ün saat 20:00civarlarında dağıtıma çıkacağı bilgisiyle artık saati gelmesi nedeniyle Apple'ın son işletim sistemi iOS 8'e yeni güncellemesi de yayına alındı. Yani eğer telefonunuz, tabletiniz ya da iPod'unuz iOS 8'i destekliyorsa bi güncelleme kontrolü yapmanızda fayda var. Çünkü artık iOS 8.4'e güncelleme zamanınız geldi.



            Telefonunuzdan Ayarlar bölümüne giderek Genel ve ardından Yazılım Güncelleme bölümünü seçerek kurabileceğiniz bu yeni yazılım yukarıda da örneklerle bahsettiğimiz gibi Apple Music servisi kullanılabilir hale gelecek. Ayrıca çeşitli hata düzeltmeleri de içeren güncelleme 200MB civarlarında bir boyuta sahip. Fakat bu boyut cihaz modellerine göre değiştiğini belirtmış olalım.

            Apple Music servisinden uzun uzun bahsetmeye gerek yok, Spotify ve Deezer benzeri ama biraz daha detay ve emek içeren online müzik portalı Apple Music'i ilk 3 ay ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Yani nedir ne değildir diye kendiniz de test ederek kullanabilirsiniz. Eğer beğenirseniz aylık 9.99TL tek kişilik, 14.99TL'ye ise 6 kişiye kadar aile paketini kullanabilirsiniz.

            Son olarak Mac bilgisayarlar için de OS X 10.10.4 sürümünün çıktığını da hatırlatalım.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: İOS Apple Music Hakkında Her Şey

              Apple Music Türkiye'de Hizmete Sunulmadı

              Apple, MESAM ve MSG ile anlaşamadığından dolayı Türkie içeriisnde Apple Music'i hizmete sokmadı.

              Apple, iOS 8.4 güncellemesinin indirme imkanına sundu. Uygulama da içerisinde en çok dikkat çeken en önemli yeniliğe baktığımız da ise Apple’ın uzun zamandır beklenen müzik servisi Apple Music. En başta olmak üzere dünya genelin de birçok ülke içerisinde kullanıma sunulan bu servis henüz Türkiye içerisinde aktif değil.

              Araştırmalar sonucunda edinilen bilgilere bakacak olursak Apple Music’in Türkiyeiçerisinde yer alamamasının enden MESAM ve MSG. Sanatçıların haklarını korumak amacıyla görevlendirilen bu platform ile Apple firmasının anlaşmazlık üzerinde olduğu içinTürkiye içerisinde kullanıma sunulmadı dile getiriliyor.
              Apple tarafından hazırlanan Apple Music sayfasına erişim yaptığımız da ise “Çok Yakında” yazması da müzik servisleri için neredeyse bir süre daha bekleyeceğimizin anlamına geliyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8

                Apple Music’in sahneye çıkmasıyla birlikte karşısında güçlü bir rakip bulan Spotify, özellik setini genişleterek rekabette elini güçlendirmeye çalışıyor. Çevrim içi müzik servisi, bu çalışmaları doğrultusunda şimdi de “Discover Weekly” adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Spotify Discover Weekly, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarından yola çıkarak kişiye özel bir şarkı seçkisi oluşturuyor.
                Spotify’a giriş yapan kullanıcılar, bundan böyle Çalma Listeleri sekmesinin en üstünde Discover Weekly seçeneğini görecekler. Bu seçenek kullanıcılara sevdikleri şarkıları sunan bir koleksiyon olmayacak. Spotify Discover Weekly, benzer müzik zevkleri bulunan kişilerin dinleme alışkanlıklarını da hesaba katacak ve kullanıcılarının yeni yönler keşfetmesine yardımcı olmaya çalışacak.
                Spotify Discover Weekly seçkisi her pazartesi güncellenecek. Listedeki şarkıların toplam uzunluğu 2 saati bulacak. Tıpkı diğer çalma listeleri gibi, Spotify Discover Weekly çalma listeleri de diğer insanlarla paylaşılabilecek.
                Spotify, yeni özelliğini “Gelmiş geçmiş en iyi tavsiye sistemi” şeklinde niteliyor. Spotify Discover Weekly’nin henüz tüm kullanıcılara ulaşmamış olması, özelliğin dağıtımının kademeli biçimde gerçekleştirileceğini düşündürüyor.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Apple'ın çevrimiçi müzik hizmeti Apple Music, çok yakında Türkiye'de de kullanıma sunulabilir. Apple'ın yenilenen Web sitesi Apple Music'e yönelik ipuçları veriyor!


                  Apple,WWDC 15etkinliğinde çevrimiçi müzik hizmeti Apple Music ile karşımıza çıkmıştı. 30 Haziran günü yayınlananiOS 8.4 güncellemesi ile kullanıma sunulan Apple Music, maalesef ki ülkemizde henüz kullanılmıyor.
                  Apple’ın resmi web sitesinde Apple Music için özel bir bölüm bulunuyor. Bu bölüme Türkiye’den giriş yapıldığında “Çok Yakında” ibaresi yer alıyor.
                  Apple, dün gece saatlerinde Web sitesinin tasarımında küçük değişiklikler yaptı. Apple, tasarım değişikliğinin yanında Apple Musicbölümünde yer alan “Çok Yakında” ibaresini de kaldırdı. Bu ibarenin kaldırılması Apple Music’in çok yakında Türkiye’de de hizmetvereceğinin sinyallerini veriyor.
                  İlk 3 ay boyunca ücretsiz olan, daha sonra 9.99 TL aylık ücreti talep eden Apple Music, Türkiye’de sanatçılarıntelif haklarından dolayı hizmet veremiyor. Ancak Apple bu sorunu çözmüş gibi görünüyor. Bakalım Apple Music ne zaman ülkemizde kullanıma sunulacak? Bekleyip göreceğiz.


                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Apple'ın çevrimiçi müzik hizmeti Apple Music'in kullanım oranları şirketin CEO'su Tim Cook tarafından açıklandı. Apple Music, Spotify'ı yakalıyor!

                    Apple’ın30 Haziran’da kullanıma açtığı müzik servisinin 90 günlük ücretsiz deneme süresi sona erdi. Tim Cook, Apple Music’e ilişkin bazı raporlarıkamuoyuyla paylaştı.
                    Apple Music kullanım oranları

                    Bireysel ve Aile olmak üzere iki farklı paketi bulunan Apple Music, 8.5 milyon ücretsiz ve 6.5 milyon ücretliolmak üzere toplam 15 milyonkullanıcıya ulaştı. Bireysel paket 9.99 dolar, Aile paketi ise 14.99 dolaraylık ücrete sahip.
                    Türkiye'de hala yok!

                    Müzik yayıncılarıyla henüz anlaşılamadığı için Türkiye’de henüz Apple Music kullanılamıyor. Apple ise herhangi bir zaman belirtmiyor.

                    Apple Music’in en büyük rakibi olan Spotify’ın ücretli abone sayısı 20 milyon. Toplamda ise 75 milyon abonesiolan Spotify’ın aylık abonelikfiyatı 9.99 dolar. Apple Music kullanıcılarının hızlı artış gösterdiğini söyleyenApple Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Ağustos ayından bu yana 4 milyon kullanıcının Apple Music’e geçiş yaptığını belirtti. Çok fazla eleştiriye maruz kalan Apple Music’in ilerlemesinden Apple memnungörünüyor.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Apple’ın yeni müzik servisi çok yakında Android platformunda yerini alacak.

                      Şu sıralar Apple, yeni akıllı telefon modelleri ile gündemde, 9 Eylül tarihinde düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyurulan firmanın yeni nesil modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, nihayet dün itibari ile Türkiye pazarında satışa sunuldu.

                      Apple’ın yeni akıllısı 16 Ekim tarihinde Türkiye’de satışa çıkacaktı, ancak Apple, Ankara’da yaşanan bombalı saldırı sonrasında yeni akıllısının çıkış tarihini 1 hafta ertelemişti.
                      Apple, bir yandan yeni akıllı telefon ve tablet modelleri ile gövde gösterisi yaparken, bir süredir de müzik servisi Apple Music ile yükselişini sürdürüyor. Şu an için Türkiye’de sunulmaya servis bir çok ülkede oldukça ilgi görüyor.
                      Geçtiğimiz günlerde Tim Cook, yeni müzik servisleri Apple Music’in ücretli kullanıcı olarak 6.5 milyon kişiye ulaştıklarını duyurmuştu. Apple Music ilk 3 ay ücretsiz kullanılabilirken, şu an 8.5 milyon kullanıcının da ücretsiz kullanım aşamasında olduğunu ekledi.
                      Apple Music şu anda sadece iOS platformunda yer alıyor, ancak çok yakında bu durum değişecek. Apple, Android platformunda da yeni müzik servisini sunma hazırlıkları içerisinde ve gelen bilgilere göre de Apple Music Android uygulaması çok yakında sunulabilir.
                      Şu an için yeni uygulamanın ne zaman sunulacağına dair bilginin ise bulunmadığını belirtelim.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Apple’ın muzik servisi çok yakında Android platformunda da kullanılabilir olacak…

                        Apple, şu anda teknoloji dünyasında en önemli isimlerden bir tanesi ve sunduğu cihazlarla da oldukça büyük ilgi görürken, kısa süre önce sunduğu yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPho ne 6S Plus, ilk hafta sonunda 13 milyondan fazla sattı. Ayrıca geçtiğimiz Cuma günü Türkiye pazarında da yerini aldı.

                        Apple sadece cihazları ile kendini göstermiyor. Ayrıca farklı alanlarda da adından söz ettiren firma, Temmuz ayında Apple Music adı ile yeni müzik servisini iOS kullanıcılarına sunmuştu. İlk 3 ay ücretsiz olarak iOS kullanıcılarına sunulan Apple Music şimdi de Android platformunda yerini almaya hazırlanıyor.
                        Apple Music Android uygulaması kısa süre içerisinde firma tarafından yayınlanacak, ancak yayınlanmadan önce uygulamanın bazı görselleri sızdırıldı. Ekran görüntülerine baktığımızda Android UI ile iOS Apple Music tasarımının bir karışımı olduğunu söyleyebiliriz.

                        Apple Music hakkında geçtiğimiz günlerde bazı bilgiler veren Tim Cook şu anda 6.5 milyon civarında aylık ücret ödeyen kullanıcının bulunduğunu belirtti ve yaklaşık olarak 8.5 milyon kullanıcı da 3 aylık ücretsiz deneme sürecinde.
                        Apple Music, aylık 9.99$ ücret ödenerek kullanılabiliyor ve ayrıca aileler için de ortak kullanım 14.99$’a sağlanabiliyor. Ayrıca şunu da belirtelim henüz Apple Music ülkemizde kullanılabilir durumda değil.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Taylor Swift'in Dünya Turnesinin Belgeseli Apple Music'te Olacak

                          Taylor Swift Apple ile aralarını düzelttikten sonra yeni bir çalışma sürecine girdi.

                          Apple Music ve Spotfiy gibi müzik servislerine tepkisini koyan daha sonrasında Apple’ın yöneticilerinden biri olan Eddy Cue’nin açıklamarıyla aralarındaki sorunu çözüp son albüm 1989’u Apple Music’te yayınlama kararı alan Taylor Swift’in hayranlarına çok güzel haber var.
                          Ünlü sanatçı Taylor Swift, 1989 World Tour Live sırasında çekimi yapılan belgeseli Apple Music üzerinde yayınlanacağını duyurdu. Yönetmenliğini daha önceden Beyonce ve Jay-Z’nin tur macerasını kayıt altına alan Jonas Akerlund’un gerçekleştirdiği belgesel 20 Aralık tarihinde Apple Music’te yayına girecek.
                          Geride bıraktığımız Mayıs ayında başlayan ve 12 Aralık tarihinde sona eren dünya turnesinde Taylor Swift ile birlikte sahneye çıkan Justin Timberlake, Selana Gomez, John Legend gibi isimler de belgeselde yer alıyor. Taylor Swift’in önümüzdeki günlerde çok daha farklı içeriklerini Apple Music üzerinde yayınlaması bekleniyor.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Apple müzik artık Türkiye'de

                            Apple müzik Türkiye'ye adımını attı!

                            Haziran ayında 110 ülkede hizmet vermeye başlayan Apple müzik artık Türkiye'de de faaliyet gösterecek. Neden bu kadar gecikdiğini bilmiyoruz. İnsanların merak ettiği neden kullanalım ne tür özellikleri var görmeden niye para verelim diye düşünüyorlar. Apple'da bu konuda iyi bir adım attı ve 3 aylık ücretsiz bir deneme süresini kullanıcılarına sunuyor.

                            Benimde bu konuda çok bilgim yok açıkcası hizmete daha yeni girdi bir süre kullanıp size daha detaylı bilgileri sunacağıma emin olabilirsiniz. Peki bu 3 ay boyunca denedik beğendik ne kadar bir fiyata bize geleceğini sorarsanız premium üyeliğin aylık fiyatı 10 TL olarak sunuldu. Tabi bunun tek bir kişilik olduğunu unutmayın. Eğer diyorsanız ki biz ailecek dinlemek istiyoruz aile paketi de sunuldu. Aile paketinde toplamda 6 kişiye kadar bu servisten faydalanabiliyorsunuz. Aile paketinin fiyatı ise 15 TL olarak belirlenmiş. Eğer benden daha uzun süredir kullananlar aramızda varsa yorumlarını bizimle paylaşabilir şimdiden teşekkür ederiz.

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X