Microsoft Nokia Lumnia serisindeki önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Microsoft Nokia Lumnia serisindeki önemli detaylar

    Lumia 940 mı gelşyor? Microsoft’un yeni bir akıllı telefonu Endonezya’da sertifikasyon sürecinde ortaya çıktı.

    Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra Windows Phone meraklılarının heyecanla, Redmond merkezli firmadan gelecek üst seviye amiral gemi Lumia akıllı telefonları beklemeye başladı. Fakat Microsoft bu dönemde Lumia 640 XL ve Lumia 830 gibi orta seviye akıllı telefonlara ağırlık verdi.

    Geçtiğimiz aylarda Microsoft yetkililerinin yaptığı açıklamalarda, Lumia amiral gemisi akıllı telefonların Windows 10 Mobile güncellemesi hazır olduktan sonra satışa sunulacağı belirtilmişti. Windows 10 Mobile güncellemesi için sona yaklaşan Microsoft, bu güncelleme ile sunacağı yeni amiral gemi Lumia cihazları için de çalışmalarını yoğunlaştırdı.
    Endonezya sertifikasyon sürecinde ortaya çıkan ve RM-1104 model koduna sahip Microsoft markalı cihazın Lumia 940 olduğu iddia ediliyor. RM-1106 ile benzer özelliklere sahip olacağı belirtilen Lumia 940 akıllı telefonun teknik özellikleri ise şu şekilde listeleniyor:
    Lumia 940 teknik özellikleri:

    • 5.2-inç ekran (2560 × 1440)
    • 3GB RAM
    • Dahili depolama: 32GB
    • 20 MP arka kamera
    • 5 MP ön kamera
    • 3000mAh batarya
    • Kablosuz şarj desteği
    • MicroSD kart desteği
    • Windows 10 Mobile

    Microsoft, 29 Temmuz tarihinde Windows 10 güncellemesini masaüstü ve taşınabilir bilgisayarlar için yayınlamaya hazırlanıyor. Bu tarihten sonra ise Windows 10 Mobile güncellemesi için yoğunlaşması beklenen Redmond merkezli firmanın yılın son çeyreğinde Windows 10 Mobile yüklü amiral gemi akıllı telefonları tanıtmayı bekleniyor.
    Microsoft Lumia 940 için tahmin edilen duyuru tarihi ise gelen bilgilere göre Ekim ayı olarak işaret ediliyor. Microsoft’un alış veriş çılgınlığı yaşanan tatil sezonu öncesinde yeni amiral gemisini satışa sunmayı planladığı gelen bilgiler arasında.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Microsoft Nokia Lumnia serisindeki önemli detaylar

    Nokia, Android'li amiral gemisi üretiyor!

    Nokia'nın Microsoft'un "yutmadığı" tarafı, kendi markasıyla yeni bir Android'li cep hazırlıyor!


    Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 620x322px ve 38KB.

    Nokia, telefon bölümünü Microsoft'a satmış olsa da bu, dedikodulara göre kendi telefonlarını üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Yeni söylentilere göre Finlandiyalı firma yeni bir Android'li telefon piyasaya sürme hazırlığında.
    Nokia Corporation CEO'su, firmanın akıllı telefon piyasasına tekrar girme planlarının olabileceğini söyleyerek böyle bir telefonun ipucunu daha önce vermişti. Şimdi ise bu planın ilk ürününün Android'li bir telefonolabileceği söyleniyor. Yeni bir rapora göre sözkonusu telefon, Nokia N9'u geliştiren takım tarafından yapılıyor ve amiral gemisi özelliklerine sahip olacak.
    Microsoft, Nokia'yı satın aldığında Nokia markasının 10 yıllık lisansını satın almış oldu. Dolayısıyla Nokia kendi akıllı telefonlarını üretse de onları farklı bir markayla piyasaya sürebilir. Yani yeni telefonun üzerinde göreceğimiz marka, Nokia olmayabilir.
    Nokia son olarak Android'le çalışan, ancak arayüzü Windows Phone'u oldukça andıran Nokia X, Nokia XL ve Nokia XL+'yi piyasaya sürmüştü.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Microsoft Nokia Lumnia serisindeki önemli detaylar

      Çok yakında üst seviye Lumia modellerinden itibaren başlatılacak güncellemeyle pek çok yenilik, geliyor. Peki, güncelleme ile ne gibi yenilikler gelecek, hangi uygulamalarda değişiklikler olacak? İşte güncelleme ile olacak değişiklik ve yenilikler.

      Cortana Yayılıyor!

      Microsoft'un sesli asistanı Cortana, güncellemeyle birlikte büyük ilerleme kaydedecek. Açıklamaya göreCortana, artık İngiltere ve Çin'de Beta olarak kullanılabilir olacak.
      Ayrıca sesli asistan için Hindistan, Avustralya ve Kanada'da, Alpha sürümleri kullanıma sunulacak.
      Cortana'nın güncelleme öncesinde aktif olarak kullanılmaya devam edildiği Amerika'da ise, pek çok yenilikle birlikte, takvim iyileştirmeleri, Bluetooth araç kiti ve daha gelişmiş dil ile çok daha iyi bir kullanım sunacak.
      Kolay Oluşturulabilen Canlı Klasörler

      Lumia Denim güncellemesiyle birlikte dikkat çeken bir diğer yenilik ise canlı klasörlerdeki yenilikler.
      Kolay kullanım sunan canlı kalsörlerde uygulama ve oyun kısayollarına çok kolay erişilebilecek. Uygulamaları üst üste getirerek kolayca oluşturulabilecek klasörler, görsel açıdan çok kullanışlı olacak.
      Sınırlı Kullanım Seçeneği

      Artık Lumia Denim güncellemesi ile Windows Phone kullanıcıları yepyeni bir deneyim yaşayacak.
      Android ya da iPhone'da sıkça gördüğümüz çocuk moduna benzer yenilikle birlikte, bir Windows Phonecihazda sadece belirli uygulamaların kullanımına izin verebileceksiniz.
      Sadece sizin belirlediğiniz uygulamaların bulunacağı bir ana ekran oluşturabileceğiniz yenilikle birlikte, özellikle işverenler, çalışanlarına verdikleri telefonlarda, sadece belli uygulamaların kullanımına izin verebilecek.
      Ya da çocukların kullanmamasını istediğiniz uygulamaların bulunmadığı bir ana ekran oluşturarak, güvenli birWindows Phone deneyimi sağlayabilirsiniz.

      Mesajları Birleştirin ve Yönlendirin

      Lumia Denim ile yenilenen mesajlaşma uygulamasında, aynı kişilerden gelen mesajlar birleştirilecek, gelen mesajları, farklı telefonlara yönlendirebileceksiniz.
      Alarm Erteleme Süresini Özelleştirin

      Artık Lumia Denim güncellemesiyle birlikte, alarm uygulamasındaki erteleme süresini özelleştirebileceksiniz. Bu şekilde alarmı istediğiniz bir süre erteleyerek, daha rahat uyanabilirsiniz.
      Artan Hız ve Güvenlik

      Yenilenen Wifi uygulaması ile VPN, Hotspot ya da normal kablosuz bağlantılarınızın güvenliği artıyor. Bu şekilde daha güvenli bir web deneyimi elde edilebilir.
      Ayrıca Lumia Denim ile birlikte, İnternet Explorer Mobil'in hızı artıyor. Lumia Denim'le birlikte daha hızlı bir web deneyimi sizleri bekliyor.
      Ve Gelelim Kamera'ya

      Lumia Denim güncellemesinin en önemli yeniliği ise kamerada yapılıyor. İşte kameraya gelecek yenilikler.
      Lumia Kamera Uygulaması Yayında

      Yakın zaman öncesine kadar Nokia Kamera olan resmi Nokia Lumia kamera uygulaması, geçtiğimiz günlerde"Nokia Camera, Lumia Camera Oldu!" başlıklı haberimizde sizlere aktardığımız gibi, Lumia Camera adını aldı.

      Yüksek Hızda Çekim

      "Nokia Lumia 735 İncelemesi" başlıklı Lumia 735 incelememizde sizlere aktardığımız gibi kamera çekimlerinde yaşanan bekleme sorunu, Lumia Denim güncellemesiyle birlikte ortadan kalkıyor.
      Güncelleme sonrasında, bir Android ya da iOS cihaz kullanır gibi hızlı fotoğraflar yakalayabilirsiniz.
      Artan Kalite

      Lumia Denim güncellemesiyle birlikte, kameralar atık daha az noise yani dumanlı görüntüye sahip olacak. Artık çok daha canlı fotoğraflar yakalanabilecek. Ayrıca otomatik HDR ve akıllı Flaş modları ile en iyi görüntüleri elde edebilirsiniz.

      Sesli Fotoğraf Yakalama

      Özellikle arka kamerayla selfie çekerken, yanda kamera tuşu olmayan Windows Phone modellerinde, ekrandaki fotoğraf yakalama butonunu aramak gerekmeyecek. Cihazınızı daha rahat tutarak sesli olarak fotoğraf çekebileceksiniz.
      SensorCore teknolojisi ve Cortana'ya eklenen yeni özellikle, kamera uygulamasını açıp "Hey Cortana"dediğinizde, otomatik olarak belirlediğiniz ayarlar ile, Cortana fotoğrafınızı çekecek.
      Microsoft tarafından 2015 yılına girilmeden yayınlanacak güncelleme, tüm Windows Phone Lumiamodellerine gelecek.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Microsoft Nokia Lumnia serisindeki önemli detaylar

        Ürün Modeli Nokia Lumia 830
        Ürün Türü Cep Telefonu
        CHIP Notu %87
        Üretici Nokia
        İşletim Sistemi Windows Phone 8.1
        İşlemci Qualcomm Snapdragon 400
        Çekirdek (CPU) 4
        İşlemci Hızı 1.2 GHz
        Ekran Teknolojisi IPS LCD
        Ekran Boyutu 5.0 inç
        Ekran Çözünürlüğü 720 × 1280 px
        Grafik İşlemci Adreno 305
        Bellek (RAM) 1 GB
        Dahili Depolama 16 GB
        Arttırılabilir Depolama 128 GB
        Ön Kamera 0.9 MP
        Arka Kamera 10 MP
        Çift Hat Yok
        Wi-Fi Var
        NFC Var
        GPS Var
        LTE (4G) Var
        HDMI (MHL) Yok
        Bluetooth Var
        FM Radyo Var
        Bekleme Süresi 528:00 saat
        Konuşma Süresi 14:48 saat
        Boyutlar 70.7 × 139.4 × 8.5 mm
        Ağırlık

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Microsoft’un Lumia Cityman ve Lumia Talkman kod adlı amiral gemi Lumia cihazları hakkında bilmek istediğiniz her şeyi bu haberde açıklıyoruz.

          Son birkaç hafta içinde, Microsoft’un gelecek amiral gemi akıllı telefonları hakkında çok sayıda iddia ortaya atıldı. Bu söylediklerin çoğu farklı kaynaklarla onaylansa da bazıları da tamamen yanlıştı. Lumia Cityman ve Talkman kod adları ile anılan bu cihazlar hakkında büyük oranda doğrulanan bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz…
          Lumia Cityman ve Talkman hakkında ilk doğru haberler 17 Nisan tarihinde Blog Jack tarafından yayınlandı.
          O zamandan beri resmi tamamlayacak boşlukları doldurmak mümkün olmuştur. Açık olmak gerekirse, aşağıda yer alan bilgiler birçok kaynaktan teyit edilir ve doğruluğu konusunda yüksek güven var. Ancak, tüm sızıntı bilgiler gibi bu bilgilerin de biraz değiştirebilir olacağını göz önünde bulundurmak gerekiyor.
          Özellikler

          Aşağıda telefonların ana donanım özelliklerini gösteren bazı detayları bulabilirsiniz.
          Talkman (Lumia 950)

          • Mat Beyaz ya da siyah polikarbonat gövde
          • 5.2 inç WQHD (1440×2560) OLED ekran
          • Snapdragon 808, 64-bit Hexa core
          • Windows Hello destekli İris tarayıcı (kızılötesi)
          • 3GB RAM
          • MicroSD kart yuvası ile dahili 32GB depolama
          • 20MP PureView arka kamera
          • 5MP Geniş açılı ön kamera
          • 3000 mAh çıkarılabilir pil
          • Flip kapakla Qi kablosuz şarj desteği
          • USB Type-C
          Cityman (Lumia 950 XL)

          • Mat Beyaz ya da siyah polikarbonat gövde
          • 5.7 inç WQHD (1440×2560) OLED ekran
          • Snapdragon 810, 64-bit Octa çekirdekli
          • Windows Hello destekli İris tarayıcı (kızılötesi)
          • 3GB RAM
          • MicroSD kart yuvası ile dahili 32GB depolama
          • Üçlü LED flaş ile 20MP PureView arka kamera
          • Siyah kamera bölmesinin çevresinde 1mm gümüş halka
          • Alüminyum yan butonlar
          • 5MP Geniş açılı ön kamera
          • 3300 mAh çıkarılabilir pil
          • Entegre Qi kablosuz şarj
          • USB Type-C
          İsimlendirme: Lumia 940 veya Lumia 950?

          Her iki telefonun dahili kod adı Talkman ve Cityman fakat bu açıkçası cihazların pazarlama isimleri olmayacak. Birçok iddiada Lumia 940 ve Lumia 940 XL olarak dağıtılacağı belirtilse de Microsoft, bir model numarası atlamayı düşünüyor ve onlara Lumia 950 ve Lumia 950 XL adı ile çağırıyor.
          Henüz bu adlandırma şeması kesinleşmiş ise de teyit edilemedi ama Microsoft’un Windows 10 güncellemesi için Windows 9’u atladığı düşünülürse böyle bir İsimlendirme için de geçerli bir ipucumuz var diyebiliriz. Aynı zamanda bir yıl önce başlayan x40 serisine son verileceği olarak yorumlanabilir.
          Microsoft’un bu isim değişikliği için Eylül ayında kesin karar vereceği belirtiliyor.

          Aksesuarlar: Kalem ve Akıllı Kapak

          Lumia Cityman, Lumia 940/950 XL isteğe bağlı olarak Surface Kalem ve akıllı kapağa sahip olacak. Bu aksesuarlar cihazla birlikte gelmeyecek ancak ekstra olarak satın alınabilecek. Surface Pen tam olarak Surface Pro 3 için kullanılan gümüş Surface kalem ile aynı görünüyor.
          Akıllı kapak ise ASUS ZenFone 2ile gelen Smart Cover’ı andırıyor. Buakıllı kapak, aramalar ve bildirimlerin görülebilmesi için büyük bir dairesel transparan alana sahip ve siyah, gümüş / beyaz ya da kahverengi renk seçenekleriyle geliyor.
          Yukarıdaki fotoğrafta Windowscentral tarafından hazırlan bir görselde, akıllı kapak ve Surface Pen kalemin bu cihazda nasıl görüneceği gösteriliyor.
          Windows Hello İris tarayıcı

          Her iki telefon da bir iris tarayıcıya sahip olacak. Bu donanım, Windows 10’un Windows Hello özelliğinin bir parçasıdır ve cihazın kilidini açmak için bir saniyeden daha kısa bir zamana ihtiyaç duyar.
          Ancak, daha önce gelen bilgilere göre cihazlar ilk olarak satışa sunulduğunda bu özellik çalışmayabilir. Bunun yerine, her iki telefon satışa çıktıktan bir ya da iki ay sonra bir yazılım güncelleştirmesi ile Aktif edileceği belirtiliyor.

          Continuum ve “Munchkin”

          Başka bir isteğe bağlı aksesuar da kod adı Munchkin olan cihaz bir kaç hafta önce ortaya çıkmıştı. Bu cihaz, USB Type-C üzerinden bu telefonlara bağlanabilir, USB ve ekran bağlantı noktasına sahip bir yerleştirme istasyonu olarak dikkat çekiyor. Bu aksesuar telefon mouse ve klavye desteği ile bilgisayar ekranı üzerine Continuum özelliğini kullanmanıza olanak verir.
          Bu aksesuar için belirtilen fiyat ise 99$ olarak iddia ediliyor.


          Görgü Tanıklarından Bilgiler:

          Yukarıdaki bilgiler Windows Central tarafından, görgü tanıklarının verdiği bilgiler, sızan iddialar ve Microsoft’un iç yazışma belgelerinden sızan bilgiler dikkate alınarak Lumia 950 XL için oluşturulan bilgi kombinasyonudur.
          Windowscentral şef editörü Daniel Rubino’nun da bizzat gördüğü ve farklı görgü tanıklarının belirttiklerine göre öne çıkan ve tahmin edilen özellikler ise şu şekilde sıralanıyor:
          • Çok ince (7-8mm) ve hafif
          • Görenlerin belirttiğine göre oldukça ve ince çıkarılabilir bataryaya sahip
          • Oldukça çekici bir tasarım
          • Verizon Lumia 928 ve Lumia 830 (kamera muhafazası) birleşimi bir tasarım
          • Tamamen kare çizgiler
          • Ön cam ve kapakları kavisli
          • Güç düğmesi ile ayrılmış ses açma ve kapama tuşları
          • Özel kamera düğmesi
          Duyuru Tarihleri:

          İki telefonun da Eylül ayında Berlin’de düzenlenecek olan IFA konferansında kamuoyuna sunulacağına inanılıyor. Telefonların gerçek satış tarihi büyük olasılıkla Ekim / Kasım ayları içinde başlayacak. Ancak, Talkman büyük olasılıkla bir kaç hafta sonra satışa sunulacak.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Microsoft’un gelecekteki Lumia akıllı telefonlarına yönelik planları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
            Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldıktan sonra bir süre alt ve orta seviye Lumia akıllı telefonlara odaklandı. Windows 10 Mobile güncellemesi ile birlikte üst seviyede dengeleri değiştirecek cihazlara imza atmaya hazırlanan Microsoft’un planları da ortaya çıkıyor.
            Microsoft yetkilileri farklı açıklamalarda bir kaç kere Windows 10 Mobile güncellemesi ile oldukça iddialı Lumia amiral gemi akıllı telefonları sunmaya hazırlandıklarını belirtmişlerdi. Son olarak Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın açıklamaları da bu yönde olunca Windows Phone meraklılarının jeyecanlanmaya başlamıştı. Dün verdiğimiz haberimizde ilk olarak duyurduğumuz Lumia 550, Lumia 750 ve Lumia 850 akıllı telefonlar hakkında ise yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.
            Microsoft, Nokia anlaşmasından sonra bir kaç Lumia akıllı telefon projesini iptal etmişti. Yeni gelen bilgilere göre son olarak Lumia 550 ve Lumia 750 de iptal edilen cihazlar listesine eklenmiş durumda. Lumia 850 ise sızdırılan teknik özelliklerden daha güçlü özelliklerle test edilmeye devam ediyor. Lumia 850’nin ilk sızan teknik özelliklerini hatırlatmamız gerekirse:
            Lumia 850 teknik özellikleri:
            • Qualcomm Snapdragon 410 MSMM8916 4x Cortex-A53 işlemci @ 1.4GHz
            • Adreno 306 GPU
            • 1GB RAM /16GB + micro sd
            • GSM HSPA
            • 5″ ekran 768×1280 GG3
            • 10 MP 3520×2640, Pureview, Zeiss lens, led flash + 5MP ön kamera
            • Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, hotspot
            • BT A2DP, apt-x
            • 2650mAh batarya
            • GPS IA-GPS GLONASSL proximity, luminosity, led bildirim ışığı

            Bugün gelen yeni bilgilere göre daha iyi teknik özellikleri ile test edilen Lumia 850, 10MP’den daha yüksek çözünürlüğe sahip bir kamera ile gelecek. İddialar arasındaki bir diğer özellik ise işlemci tarafında. Microsoft’un Lumia 850’de Snapdragon 410 yerine Snapdragon 615 yonga setine yer vereceği iddia ediliyor.
            Lumia 550 ve Lumia 750 akıllı telefonların iptal nedeni olarak Redmond merkezli firmanın üst seviye amiral gemi cihazları Lumia 950 ve Lumia 950 XL cihazlarını duyurma arefesinde alt seviye cihazlarla anılmak istememesi olarak gösteriliyor.

            Yorum

            • mehmet karalılar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              2017'de Beş Yeni Nokia Telefon Duyurulacak

              Son dönemlerin gündemden düşmeyen telefon markası Nokia için 2017 yılında 5 yeni modelin piyasaya sunulacağı iddia edildi.


              Nokia için telif haklarını elinde bulunduran HMD Global için 2017 ciddi bir sınav yılı olacak. Firma tarafından Nokia için hazırlanan yeni modellerin 2017’de piyasaya sunulacağı önceden yapılan sızdırmalar ile bilinse de yeni gelen bilgilerde en az 5 farklı modelin yıl içerisinde satışa çıkacağı duyuruldu. Bu açıdan 2017’de Nokia için daha hareketli bir dönem yaşanacak. İddialarda firmanın tedarikçileri ile detaylı bir görüşme sağladığı ve yeni sürümler için gerekli hazırlıklara başlandığı belirtildi.

              Yeni Nokia Modellerinde Özellikler Nasıl Olacak?

              Piyasaya sunulacak yeni modeller hakkında bilinenler sadece sızıntılar ve iddialardan ibaret. Geçtiğimin hafta içerisinde Digitimes gibi önemli bir kaynakta yer alan haberde yeni telefonların 5.0 ile 5.7 inç arasında değişen ekran boyutlarında olacağı belirtildi. Tüm ekranlar için en önemli ortak özellik ise Full HD desteği. Bu konuda LG ile iş birliği gidileceği de iddialar arasında.

              Piyasaya sunulacak telefonlar arasına bugüne kadar en popüler D1C olarak adlandırılan model. 3 GB RAM, 5.5 inç Full HD ekran, Snapdragon 430 işlemci, microSD kart desteği, 16 GB depolama alanı ve 16 MP arka kamera ile geleceği iddia edilen telefon markanın en iddialı modellerinden birisi olacak.

              Diğer bir versiyonda ise 2GB RAM, 5 inç Full HD ekran, 13MP arka kamera ve Snapdragon 430 işlemci yer alacak. Bu iki modelin 150 Dolar ile 200 Dolar arasında bir etiket fiyatına sahip olması bekleniyor.

              2017 yılında başlayacak MWC ile birlikte ilk Nokia modellerini resmen görebileceğiz.

              Yorum

              • ozkandonmez
                Administrator
                • 30-12-2002
                • 47396

                #8
                Nokia lumia 920-925 ve 1030 almıştım, aceleye geldi ve kimin nesi kimin fesi araştırmafan satın aldım. Almaz. Olaydım şimdi 3 üde çöp oldu. Bilseydimki microsoft un o anda geri dönerdim. Ağzı ile kuş tutsa nokia nın yanından bile geçilmez.
                Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                HAYDI IPTV YAPALIM

                TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                LÜTFEN OKUYUN

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X