İOS Kaspersky: “Windows Phone en güvenli işletim sistemi”

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Kaspersky: “Windows Phone en güvenli işletim sistemi”

    Kaspersky CEO’su Ergene Kaspersky yaptığı açıklamada Windows Phone platformunun en güvenli sistem olduğunu, İPhone’ların ise hedefte olduğunu belirtti.

    Mobil işletim sistemleri artık kötü niyetli siber saldırıların birinci öncelikli hedefi haline geldi. Bunda hiç şüphesiz akıllı telefon kullanıcılarının %97’sinin bankacılık işlemlerini telefonları üzerinden yapmasının etkisi büyük. Tabi akıllı telefon işletim sistemlerinin güvenlik açıkları da hackerlara davetiye çıkarıyor.

    Rusya merkezli güvenlik yazılımı üreticisi Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky, Avustralya’da bir konferansta virüs ve kötü amaçlı yazılım hakkında görüşlerini dile getirdi. Kaspersky, Windows ve Windows Phone işletim sistemleri için Microsoft’a bazı övgüler de yöneltti.
    “Tüm sistemler modern tehditlere karşı savunmasız” diyen Eugene Kaspersky, dünyada kullanılan bilgisayarların %5’inin mallware enfekte olduğunu belirtti. Kaspersky’e göre en tehlikeli senaryolar tamamen kapalı bir platform olan Apple’ın iOS işletim sistemi etrafında şekilleniyor. Eugene Kaspersky, Microsoft’un Windows platformunun bir sonraki sürümü Windows 10 ile birlikte güvenlik açıklarını minimuma indirdiğini ve eskisinden çok daha güvenli bir hale geldiğini iddia etti.
    Öte yandan Android platformunun da sayısız güvenlik açığı nedeni ile hala en büyük tehdit altında olduğunu belirten Kaspersky, akıllı telefon kullananların %97 oranında şifre ile giriş yapılan çevirim içi servisleri kullanmaya devam ettiğini ve bunun kötü amaçlı yazılım üretenlerin iştahını kabarttığını söyledi.
    Eugene Kaspersky, Apple’ın İOS işletim sisteminde kötü amaçlı yazılımlardan üçüncü parti koruma uygulamaları ile de güvenliğin sağlanamadığı, zira Apple’ın bu geliştiricilere destek vermediği ve üçüncü parti güvenlik uygulamaları için fırsat sunulmadığını söyledi.
İşlem Yapılıyor
X