iOS 9 İşlemci Hızını Düşürüyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    iOS 9 İşlemci Hızını Düşürüyor

    8 Haziran'da ilk beta sürümü ile karşımıza çıkan iOS 9'un en önemli özelliklerinden olan Düşük Güç modunun pil tasarrufu yaparken işlemci hızını düşürdüğü ortaya çıktı.


    Apple'ın WWDC'nin açılış sunumunda tanıttığı iOS 9'da yer alan yenilikler arasında en ilgi çekici olanlardan biri de hiç şüphesiz iOS kullanıcılarının yıllardır beklediği güç tasarrufu sağlayan Düşük Güç modu.
    Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının karşılarındaki en büyük sorun olarak karşımıza çıkan pil ömrükonusunda firmalar bir yandan geliştirme çalışmalarına devam ederken bir yandan da hızlı şarj ve güç tasarrufu gibi özellikler ile kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor.
    Bu konuda uzun yıllardır sessiz kalan ve iOS platformuna güvenen Appleise kullanıcılarından gelen taleplere yanıt vermeye karar vermiş olacak ki,iOS 9 ile birlikte "Low Power" yani "Düşük Güç" modunu kullanıcılara sunacağını duyurdu.
    Şu sıralar ikinci geliştirici betası ile test edilmekte olan iOS 9 için güncellenen Geekbench 3 ile yapılan testlerde ise Apple'ın hakkında çok fazla detay vermediği düşük güç modunun donanımsal etkisi de ortaya çıktı.
    iOS 9'da Ayarlar'da yer alan Pil menüsünün altından etkinleştirilebilinenDüşük Güç modunun açıklamasında fonda güncelle, e-mail kontrol et, ekran ışığı gibi özelliklerin azaltıldığı ya da kapatıldığı yazıyor. AncakAyarlarmenüsünde yer alan açıklamada bahsedilmeyen detay Geekbench 3ile yapılan testler sonucunda ortaya çıktı.
    Düşük Güç Modu İşlemci Hızını da Düşürüyor

    Geekbench 3 ile yapılan testlerde Düşük Güç modu aktifleştirilmeden tek çekirdekte 1606, çoklu çekirdekte ise2891 puan elde eden iPhone 6 Plus; Düşük Güç modu aktifleştirildiğinde ise tek çekirdekte 1019, çoklu çekirdekte 1751 puan alıyor.
    Ayrıca iPhone 5s ile yapılan testte de yaklaşık olarak yüzde 40 oranında performans düşüşü yaşandığı görülen teste bakacak olursa Apple açıkça belirtmemiş olsa da Düşük Güç modunda işlemci hızını düşürüyor gibi görünüyor.
    Bakalım Düşük Güç modu ile birlikte 3 saate kadar pil ömrü sunmayı hedefleyen Apple, kullanıcıları memnun edebilecek mi ?
İşlem Yapılıyor
X