SpaceX Roket İnişini Canlı İzleyin

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    SpaceX Roket İnişini Canlı İzleyin

    SpaceX'in uzay taşımacılığında devrim yaratabilecek olan roket iniş denemelerinin üçüncüsü bugün Türkiye saati ile 17:00'da başlayacak.

    PayPal ve Tesla Motors’un yanı sıra SpaceX’in de kurucusu olan Elon Musk’ın da bir röportajında dediği gibi uzaya yolcu ve malzeme taşımaktaki soru yer çekimini yenip uzaya çıkabilmek değil; bunu en düşük maliyet ile yapabilmek.
    Uzay taşımacılığında maliyeti artıran en önemli etmenin sadece bir defa kullanılabilen roketler olduğunu belirten SpaceX ise bu soruna kalıcı bir çözüm sunabilmek bir süredir çalışmalar sürdürüyor ve her geçen gün çözüme biraz daha yaklaşıyorlar diyebiliriz.
    Falcon 9 roketinin kargo bölmesinden ayrıldıktan sonra Dünya’ya tek parça ve sağlam olarak dönmesi için çalışan SpaceX, ilkini Ocak ayında ikincisini ise Nisan ayında yaptığı denemelerinin üçüncüsünü bugün gerçekleştiriyor
    İlk denemede hızla tükenen hidrolik sıvıdan dolayı, ikinci denemede ise motor gücünü kontrol eden valfde yaşanan geçici arıza dolayısıyla başarıya ulaşamayan SpaceX, üçüncü denemesine ise hem yaşanan sorunları çözmüş hem de yaşanabilecek yeni sorunlara karşı sistemini baştan sona gözden geçirmiş olarak başlayacak.
    SpaceX Roket İnişini Canlı İzleyin

    Türkiye saati ile 17:00’da SpaceX’in internet sitesi üzerinden de yayınlanacak olan Falcon 9 veDragon’un uzay istasyonuna yapacağı sekizinci kargo görevinde, Falcon 9 yüzen dron şeklinde olan iniş sahasına tek parça olarak inmeye çalışacak, ki benim kişisel fikrim bu sefer SpaceX’in bunu başarıyla gerçekleştireceği şeklinde.
    Eğer siz de bu tarihe ana tanık olmak isterseniz 17:21’de gerçekleşecek olan iniş denemesi için saat17:00’da başlayacak olan canlı yayını SpaceX’in internet sitesinden buraya tıklayarak izleyebilir ya da16:00’da başlayacak olan canlı yayın ile NASA’nın internet sitesinden takip edebilirsiniz.
İşlem Yapılıyor
X